Pa jeste pod vizionarskim, strateškim i mudrim rukovođenjem stožernog HDZ-a , Čovića i njegovih prethodnika Jelavića , Bobana i te klike, a na dobrobit naroda i pučanstva u Hercegovini jedno po jedno bankrotira i propade aman SVE! SOKO, Aluminij, propade Boga mi i Lijan, pa evo ukinuće vam Papa i svetište u Međugorju, pa šta će te jesti, jadna vam majka?Hafis wrote:Ne bi za njega danas glasala ni uža obitelj, a ne onoliki levati što su pali na staru priču.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
IMT25
#25401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Drinski
#25402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imaju banke, osiguranja, kladionice...nisu oni ludi...IMT25 wrote:Pa jeste pod vizionarskim, strateškim i mudrim rukovođenjem stožernog HDZ-a , Čovića i njegovih prethodnika Jelavića , Bobana i te klike, a na dobrobit naroda i pučanstva u Hercegovini jedno po jedno bankrotira i propade aman SVE! SOKO, Aluminij, propade Boga mi i Lijan, pa evo ukinuće vam Papa i svetište u Međugorju, pa šta će te jesti, jadna vam majka?Hafis wrote:Ne bi za njega danas glasala ni uža obitelj, a ne onoliki levati što su pali na staru priču.
- GoldenSpoon
#25403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od smokava, meda i grozdjicaIMT25 wrote:Pa jeste pod vizionarskim, strateškim i mudrim rukovođenjem stožernog HDZ-a , Čovića i njegovih prethodnika Jelavića , Bobana i te klike, a na dobrobit naroda i pučanstva u Hercegovini jedno po jedno bankrotira i propade aman SVE! SOKO, Aluminij, propade Boga mi i Lijan, pa evo ukinuće vam Papa i svetište u Međugorju, pa šta će te jesti, jadna vam majka?Hafis wrote:Ne bi za njega danas glasala ni uža obitelj, a ne onoliki levati što su pali na staru priču.
- Banksy
#25404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
-
privremeni
#25405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vezano je za temu vise nego gornja, uvijek ista, prepucavanja i istinito.Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
-
VjecitiStudent
#25406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što god mi (opravdano) mislili o liku i djelu, Fahro je daleko najpametniji lik u trenutnoj postavi.Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kako li če tek onda da bidnu drćni kad im slatko u gloove udariGoldenSpoon wrote:Od smokava, meda i grozdjicaIMT25 wrote:Pa jeste pod vizionarskim, strateškim i mudrim rukovođenjem stožernog HDZ-a , Čovića i njegovih prethodnika Jelavića , Bobana i te klike, a na dobrobit naroda i pučanstva u Hercegovini jedno po jedno bankrotira i propade aman SVE! SOKO, Aluminij, propade Boga mi i Lijan, pa evo ukinuće vam Papa i svetište u Međugorju, pa šta će te jesti, jadna vam majka?Hafis wrote:Ne bi za njega danas glasala ni uža obitelj, a ne onoliki levati što su pali na staru priču.
- ultima_palabra
#25408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fahro će uzeti lopatom 2018.VjecitiStudent wrote:Što god mi (opravdano) mislili o liku i djelu, Fahro je daleko najpametniji lik u trenutnoj postavi.Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
- Banksy
#25409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bome mi je to bilo veliko iznenađenje. Nakon svega viđenog u zadnjih nekoliko mjeseci, posebno nakon što ga je podmetanjem Suljagića demontirao u predsjedničkoj utrci, Komšić je zadnji koji je zaslužio Fahrinu milost, šta više. Gledali smo SDP, DF, svi su ulijetali u SDA mrežu jedva dočekavši poziv, a Fahro je jedini odolio.privremeni wrote:Vezano je za temu vise nego gornja, uvijek ista, prepucavanja, a bome i istinito.Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
Uz to, da je ušao u koaliciju, ne bi mu se to puno zamjerilo, a Komšića i DF bi tim potezom sasvim ukinuo.
Ne znam koja mu je računica i koji interes, jer on sigurno postoji, ali Fahro ispade jedini principijelan od sve ove stoke.
Mada, ništa još nije završeno, možda smo požurili ...
Last edited by Banksy on 17/06/2015 15:20, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#25410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na duge staze, ko sačuva snagu za finiš, taj pobjeđuje.Banksy wrote:Bome mi je to bilo veliko iznenađenje. Nakon svega viđenog u zadnjih nekoliko mjeseci, posebno nakon što ga je podmetanjem Suljagića demontirao u predsjedničkoj utrci, Komšić je zadnji koji je zaslužio Fahrinu milost, šta više. Gledali smo SDP, DF, svi su ulijetali u SDA mrežu jedva dočekavši poziv, a Fahro je jedini odolio.privremeni wrote:Vezano je za temu vise nego gornja, uvijek ista, prepucavanja, a bome i istinito.Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
Ne znam koja mu je računica i koji interes, jer on sigurno postoji, ali Fahro ispade jedini principijelan od sve ove stoke.
- Banksy
#25411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, u uređenim demokratskim društvima gdje se reputacija gradi i čuva i igra na duže staze. Ovdje, s ovakvim biračima i ovakvom javnošću pamćenja zlatne ribice, svako može šta hoće i kad hoće, koga briga.VjecitiStudent wrote:
Na duge staze, ko sačuva snagu za finiš, taj pobjeđuje.
Ne znam zašto ovo radi, ali pozitivno sam iznenađena.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tornjak dobro zna šta ga ćeka u mreži, gnijezda iz kojeg je utekaoBanksy wrote:Bome mi je to bilo veliko iznenađenje. Nakon svega viđenog u zadnjih nekoliko mjeseci, posebno nakon što ga je podmetanjem Suljagića demontirao u predsjedničkoj utrci, Komšić je zadnji koji je zaslužio Fahrinu milost, šta više. Gledali smo SDP, DF, svi su ulijetali u SDA mrežu jedva dočekavši poziv, a Fahro je jedini odolio.privremeni wrote:Vezano je za temu vise nego gornja, uvijek ista, prepucavanja, a bome i istinito.Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
Uz to, da je ušao u koaliciju, ne bi mu se to puno zamjerilo, a Komšića i DF bi tim potezom sasvim ukinuo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SBB me prijatno iznenadio.Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
-
The BEN10
#25414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JoseMujica wrote:Tornjak dobro zna šta ga ćeka u mreži, gnijezda iz kojeg je utekao
-
HORACIJE
#25415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
šta je sada ovo...odjednom stožernik podoban da traži Izetbegoviću koalicionog partnera...sastanak SBIH-HDZ u presjedništvu

-
privremeni
#25416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Principijelnost je rastezljiv pojam za nase politicare. Principijelni Komsic je dugo koketirao sa Fahrom, da bi "naivno" uletio u koaliciju sa SDA. Mozda bi Fahro, da nije licnih animoziteta, te da je prvi dobio ponudu od SDA istu i prihvatio, ali srecom za njih, nije i sada moze biti principijelan. Njegovo je samo da ceka, ne moze izgubiti, klasican primjer kad ucenik nadmasi ucitelja. Jedino Komsic malo teze uci, a kako i ne bi pored Suljagica, Reufa i slicnih. Ovo je vec zlobno sa moje strane.Banksy wrote:
Bome mi je to bilo veliko iznenađenje. Nakon svega viđenog u zadnjih nekoliko mjeseci, posebno nakon što ga je podmetanjem Suljagića demontirao u predsjedničkoj utrci, Komšić je zadnji koji je zaslužio Fahrinu milost, šta više. Gledali smo SDP, DF, svi su ulijetali u SDA mrežu jedva dočekavši poziv, a Fahro je jedini odolio.
-
Hafis
#25417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve veze HDZ, Boban, klika, Lijan, SOKO, pučanstvo ima s Komšićevom kvalitetom...i kao čovjeka i kao političara ako hoćeš.? Uostalom, mak na konac ''pučanstvo'' ipak razmjerno bolje živi od ''raje''....mnogo bolje..ima tu nešto, nije to slučajno (dobro sad će ''ratna'' priča: konvoji, pljačka, trla baba lan i dr.)IMT25 wrote:Pa jeste pod vizionarskim, strateškim i mudrim rukovođenjem stožernog HDZ-a , Čovića i njegovih prethodnika Jelavića , Bobana i te klike, a na dobrobit naroda i pučanstva u Hercegovini jedno po jedno bankrotira i propade aman SVE! SOKO, Aluminij, propade Boga mi i Lijan, pa evo ukinuće vam Papa i svetište u Međugorju, pa šta će te jesti, jadna vam majka?Hafis wrote:Ne bi za njega danas glasala ni uža obitelj, a ne onoliki levati što su pali na staru priču.
Vego, ima delegata pa glasaju i za Mirnesa, pa onda za nekakve Kongresne stranke, pa nekakva ASDA, ima ih čak i za SBiH....pa njih ne spominješ.
Da ja lagano poentiram: Komšićevi glasači su najnaivnija i najlakovjernija skupina na Balkanu...još od dolaska franjevaca na ove prostore (pošto su oni realno i donijeli pamet sa sobom u ovu zemlju)
-
privremeni
#25418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stozernik u Sarajevu, te kolega u Mostaru nisu nikad imali problema u koaliranju, problem su oni sto treba da popune broj ruku. Sada je stozernik u Mostaru uzeo da licno provjeri da li su svima jasna pravila poslovanja, da ne bude opet zabune....HORACIJE wrote:šta je sada ovo...odjednom stožernik podoban da traži Izetbegoviću koalicionog partnera...sastanak SBIH-HDZ u presjedništvu![]()
![]()
![]()
-
Not404found
#25419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
TELEFONSKA SJEDNICA
Održana sjednica Vlade FBIH na inicijativu DF-a
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27727 ... ivu--.html
-
privremeni
#25420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogu prihvatiti boldirano, cak se i sloziti. Kao sto vidis, mi smo sebi otvorili temu o tome i trunimo. Nije mi jasna jedna druga stvar, koja je svrha tebe i svih onih sto mudro izabrase vlast po svojoj mjeri, na ovoj i ovakvim temama...Hafis wrote:
Da ja lagano poentiram: Komšićevi glasači su najnaivnija i najlakovjernija skupina na Balkanu..i
-
privremeni
#25421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Feroelektro se vuce desetak godina, sad odjednom hitno, ne moze se cekati redovna sjednica. Nesto se valja... biti ce opet neka principijelnost.Not404found wrote:
TELEFONSKA SJEDNICA
Održana sjednica Vlade FBIH na inicijativu DF-a
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27727 ... ivu--.html
- Banksy
#25422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prema saznanjima do kojih smo došli Remetić je usmeno inicirao sjednicu ...
... koju je prihvatio premijer Fadil Novalić i to sa jednom tačkom dnevnog reda. Na sjednici se govorilo o početku rješavanja nagomilanih problema u kompaniji Feroelektro koja se nalazi u okviru Remetićevog resora.
Zaključci na sjednici su usvojeni jednoglasno, a pored Remetića na sjednici su sudjelovala i glasala i druga dva DF-ova ministra Milan Mandilović i Snježana Soldat, koji su predali svoje ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari a koje nisu prihvaćene.
- DrugaGimnazija
#25423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nije ministrovanje samo postavljanja po preduzecima. Mogli su se baviti regulacijom, predlaganjem boljih zakona iz svojih ovlasti, usaglasavanjem regulativa i zakona sa EU, priblizavanju EU, potrebnim reformama... Toliko je posla u ovoj zemlji, a oni se nadovezali na imenovanja u javna preduzeca.mirzadelibasic wrote:koje je to poluge DF mogao pokrenuti u svrhu pozitivnih reformi i kako je DF mogao spriječiti krađu kada bi SDA i HDZ instalirali ljude, mimo njihove volje u firmama koje bi po automatizmu trebao kontrolirati DF-ov ministar ?DrugaGimnazija wrote: Bandi na vlasti ne treba alibi, oni kradu i sa njim i bez njega. Ono sto je DF mogao uraditi je ostati u vladi i koliko-toliko sprecavati kradju, ili bar javno objavljivati kad i sta se krade. Takodje, oni su imali dovoljno poluga da pokrenu bar neke pozitivne reforme i da povuku HDZ i SDA za sobom. Ali zato treba liderstvo, odnosno naci nacin kako da i partnere i suparnike ubijedis da je tvoj plan dobar.
Prije izbora nisam mogao znati da li to imaju u sebi, ali sam odlucio da im dam sansu, jer sam vjerovao da mogu i znaju. Sad vidim da ne mogu i ne znaju.
Ako su tako lako ušli i zauzeli njihov resor i učinili ministra samo marionetom koja će kmečati sa zavezanim rukama, možeš misliti kako onda rade u svojim resorima...
-
StupskaBitanga
#25424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HDZ igra po Stanić nalogu jer su u veeeeelikoj ljubavi
Tako da teška je borba za FE
Tako da teška je borba za FE
- mirzadelibasic
#25425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
znači ti bi nastavio/la raditi ako te ja prethodno izlevatim, da izvineš na izrazu i sutra kažem da si ti kriv/a za propast nekog preduzeća koje ti kontrolišeš, ali ne kontrolišeš ?? A što se predlaganja zakona i amandmana tiče, ja mislim da se to može i iz opozicije raditi...DrugaGimnazija wrote: Pa nije ministrovanje samo postavljanja po preduzecima. Mogli su se baviti regulacijom, predlaganjem boljih zakona iz svojih ovlasti, usaglasavanjem regulativa i zakona sa EU, priblizavanju EU, potrebnim reformama... Toliko je posla u ovoj zemlji, a oni se nadovezali na imenovanja u javna preduzeca.