Demokratska fronta Željko Komšić

IMT25

#25401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

Hafis wrote:Ne bi za njega danas glasala ni uža obitelj, a ne onoliki levati što su pali na staru priču.
Pa jeste pod vizionarskim, strateškim i mudrim rukovođenjem stožernog HDZ-a , Čovića i njegovih prethodnika Jelavića , Bobana i te klike, a na dobrobit naroda i pučanstva u Hercegovini jedno po jedno bankrotira i propade aman SVE! SOKO, Aluminij, propade Boga mi i Lijan, pa evo ukinuće vam Papa i svetište u Međugorju, pa šta će te jesti, jadna vam majka?
Drinski

#25402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

IMT25 wrote:
Hafis wrote:Ne bi za njega danas glasala ni uža obitelj, a ne onoliki levati što su pali na staru priču.
Pa jeste pod vizionarskim, strateškim i mudrim rukovođenjem stožernog HDZ-a , Čovića i njegovih prethodnika Jelavića , Bobana i te klike, a na dobrobit naroda i pučanstva u Hercegovini jedno po jedno bankrotira i propade aman SVE! SOKO, Aluminij, propade Boga mi i Lijan, pa evo ukinuće vam Papa i svetište u Međugorju, pa šta će te jesti, jadna vam majka?
Imaju banke, osiguranja, kladionice...nisu oni ludi...
GoldenSpoon

#25403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

IMT25 wrote:
Od smokava, meda i grozdjica :lol:
Banksy

#25404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
privremeni

#25405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
Vezano je za temu vise nego gornja, uvijek ista, prepucavanja i istinito. :D
VjecitiStudent

#25406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Nevezano ili vezano za temu, primjećujem da je u ovoj situaciji Fahro spasio Komšićevu stražnjicu i obezbijedio mu politički opstanak, kao i da Komšić to baš ničim nije zaslužio. Mnogi bi se polakomili, pa utrčali kao zamjena u SDA koaliciju. Iskreno, mislila sam da je SBB unutra ...
Što god mi (opravdano) mislili o liku i djelu, Fahro je daleko najpametniji lik u trenutnoj postavi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#25407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

GoldenSpoon wrote:
IMT25 wrote:
Od smokava, meda i grozdjica :lol:
kako li če tek onda da bidnu drćni kad im slatko u gloove udari
ultima_palabra

#25408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
Što god mi (opravdano) mislili o liku i djelu, Fahro je daleko najpametniji lik u trenutnoj postavi.
Fahro će uzeti lopatom 2018.
Banksy

#25409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

privremeni wrote:
Vezano je za temu vise nego gornja, uvijek ista, prepucavanja, a bome i istinito. :D
Bome mi je to bilo veliko iznenađenje. Nakon svega viđenog u zadnjih nekoliko mjeseci, posebno nakon što ga je podmetanjem Suljagića demontirao u predsjedničkoj utrci, Komšić je zadnji koji je zaslužio Fahrinu milost, šta više. Gledali smo SDP, DF, svi su ulijetali u SDA mrežu jedva dočekavši poziv, a Fahro je jedini odolio.
Uz to, da je ušao u koaliciju, ne bi mu se to puno zamjerilo, a Komšića i DF bi tim potezom sasvim ukinuo.

Ne znam koja mu je računica i koji interes, jer on sigurno postoji, ali Fahro ispade jedini principijelan od sve ove stoke.
Mada, ništa još nije završeno, možda smo požurili ...
Last edited by Banksy on 17/06/2015 15:20, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#25410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
privremeni wrote:
Vezano je za temu vise nego gornja, uvijek ista, prepucavanja, a bome i istinito. :D
Bome mi je to bilo veliko iznenađenje. Nakon svega viđenog u zadnjih nekoliko mjeseci, posebno nakon što ga je podmetanjem Suljagića demontirao u predsjedničkoj utrci, Komšić je zadnji koji je zaslužio Fahrinu milost, šta više. Gledali smo SDP, DF, svi su ulijetali u SDA mrežu jedva dočekavši poziv, a Fahro je jedini odolio.

Ne znam koja mu je računica i koji interes, jer on sigurno postoji, ali Fahro ispade jedini principijelan od sve ove stoke.
Na duge staze, ko sačuva snagu za finiš, taj pobjeđuje.
Banksy

#25411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Na duge staze, ko sačuva snagu za finiš, taj pobjeđuje.
Da, u uređenim demokratskim društvima gdje se reputacija gradi i čuva i igra na duže staze. Ovdje, s ovakvim biračima i ovakvom javnošću pamćenja zlatne ribice, svako može šta hoće i kad hoće, koga briga.
Ne znam zašto ovo radi, ali pozitivno sam iznenađena.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#25412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
privremeni wrote:
Uz to, da je ušao u koaliciju, ne bi mu se to puno zamjerilo, a Komšića i DF bi tim potezom sasvim ukinuo.

Tornjak dobro zna šta ga ćeka u mreži, gnijezda iz kojeg je utekao
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#25413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

SBB me prijatno iznenadio.
The BEN10

#25414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

JoseMujica wrote:Tornjak dobro zna šta ga ćeka u mreži, gnijezda iz kojeg je utekao
:razz:
HORACIJE

#25415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HORACIJE »

šta je sada ovo...odjednom stožernik podoban da traži Izetbegoviću koalicionog partnera...sastanak SBIH-HDZ u presjedništvu :D :D :D :D
privremeni

#25416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Banksy wrote:

Principijelnost je rastezljiv pojam za nase politicare. Principijelni Komsic je dugo koketirao sa Fahrom, da bi "naivno" uletio u koaliciju sa SDA. Mozda bi Fahro, da nije licnih animoziteta, te da je prvi dobio ponudu od SDA istu i prihvatio, ali srecom za njih, nije i sada moze biti principijelan. Njegovo je samo da ceka, ne moze izgubiti, klasican primjer kad ucenik nadmasi ucitelja. Jedino Komsic malo teze uci, a kako i ne bi pored Suljagica, Reufa i slicnih. Ovo je vec zlobno sa moje strane.
Hafis

#25417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

IMT25 wrote:
Kakve veze HDZ, Boban, klika, Lijan, SOKO, pučanstvo ima s Komšićevom kvalitetom...i kao čovjeka i kao političara ako hoćeš.? Uostalom, mak na konac ''pučanstvo'' ipak razmjerno bolje živi od ''raje''....mnogo bolje..ima tu nešto, nije to slučajno (dobro sad će ''ratna'' priča: konvoji, pljačka, trla baba lan i dr.)

Vego, ima delegata pa glasaju i za Mirnesa, pa onda za nekakve Kongresne stranke, pa nekakva ASDA, ima ih čak i za SBiH....pa njih ne spominješ.
Da ja lagano poentiram: Komšićevi glasači su najnaivnija i najlakovjernija skupina na Balkanu...još od dolaska franjevaca na ove prostore (pošto su oni realno i donijeli pamet sa sobom u ovu zemlju)
privremeni

#25418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

HORACIJE wrote:šta je sada ovo...odjednom stožernik podoban da traži Izetbegoviću koalicionog partnera...sastanak SBIH-HDZ u presjedništvu :D :D :D :D
Stozernik u Sarajevu, te kolega u Mostaru nisu nikad imali problema u koaliranju, problem su oni sto treba da popune broj ruku. Sada je stozernik u Mostaru uzeo da licno provjeri da li su svima jasna pravila poslovanja, da ne bude opet zabune.... :oops:
Not404found

#25419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Not404found »

TELEFONSKA SJEDNICA
Održana sjednica Vlade FBIH na inicijativu DF-a

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27727 ... ivu--.html
privremeni

#25420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Hafis wrote:
Da ja lagano poentiram: Komšićevi glasači su najnaivnija i najlakovjernija skupina na Balkanu..i
Mogu prihvatiti boldirano, cak se i sloziti. Kao sto vidis, mi smo sebi otvorili temu o tome i trunimo. Nije mi jasna jedna druga stvar, koja je svrha tebe i svih onih sto mudro izabrase vlast po svojoj mjeri, na ovoj i ovakvim temama...
privremeni

#25421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by privremeni »

Not404found wrote:

TELEFONSKA SJEDNICA
Održana sjednica Vlade FBIH na inicijativu DF-a

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27727 ... ivu--.html
Feroelektro se vuce desetak godina, sad odjednom hitno, ne moze se cekati redovna sjednica. Nesto se valja... biti ce opet neka principijelnost.
Banksy

#25422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Prema saznanjima do kojih smo došli Remetić je usmeno inicirao sjednicu ...

... koju je prihvatio premijer Fadil Novalić i to sa jednom tačkom dnevnog reda. Na sjednici se govorilo o početku rješavanja nagomilanih problema u kompaniji Feroelektro koja se nalazi u okviru Remetićevog resora.

Zaključci na sjednici su usvojeni jednoglasno, a pored Remetića na sjednici su sudjelovala i glasala i druga dva DF-ova ministra Milan Mandilović i Snježana Soldat, koji su predali svoje ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari a koje nisu prihvaćene.
:lol:
DrugaGimnazija

#25423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

mirzadelibasic wrote:
DrugaGimnazija wrote: Bandi na vlasti ne treba alibi, oni kradu i sa njim i bez njega. Ono sto je DF mogao uraditi je ostati u vladi i koliko-toliko sprecavati kradju, ili bar javno objavljivati kad i sta se krade. Takodje, oni su imali dovoljno poluga da pokrenu bar neke pozitivne reforme i da povuku HDZ i SDA za sobom. Ali zato treba liderstvo, odnosno naci nacin kako da i partnere i suparnike ubijedis da je tvoj plan dobar.
Prije izbora nisam mogao znati da li to imaju u sebi, ali sam odlucio da im dam sansu, jer sam vjerovao da mogu i znaju. Sad vidim da ne mogu i ne znaju.
koje je to poluge DF mogao pokrenuti u svrhu pozitivnih reformi i kako je DF mogao spriječiti krađu kada bi SDA i HDZ instalirali ljude, mimo njihove volje u firmama koje bi po automatizmu trebao kontrolirati DF-ov ministar ?

Ako su tako lako ušli i zauzeli njihov resor i učinili ministra samo marionetom koja će kmečati sa zavezanim rukama, možeš misliti kako onda rade u svojim resorima... :?
Pa nije ministrovanje samo postavljanja po preduzecima. Mogli su se baviti regulacijom, predlaganjem boljih zakona iz svojih ovlasti, usaglasavanjem regulativa i zakona sa EU, priblizavanju EU, potrebnim reformama... Toliko je posla u ovoj zemlji, a oni se nadovezali na imenovanja u javna preduzeca.
StupskaBitanga

#25424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

HDZ igra po Stanić nalogu jer su u veeeeelikoj ljubavi
Tako da teška je borba za FE
mirzadelibasic

#25425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

DrugaGimnazija wrote: Pa nije ministrovanje samo postavljanja po preduzecima. Mogli su se baviti regulacijom, predlaganjem boljih zakona iz svojih ovlasti, usaglasavanjem regulativa i zakona sa EU, priblizavanju EU, potrebnim reformama... Toliko je posla u ovoj zemlji, a oni se nadovezali na imenovanja u javna preduzeca.
znači ti bi nastavio/la raditi ako te ja prethodno izlevatim, da izvineš na izrazu i sutra kažem da si ti kriv/a za propast nekog preduzeća koje ti kontrolišeš, ali ne kontrolišeš ?? A što se predlaganja zakona i amandmana tiče, ja mislim da se to može i iz opozicije raditi...
Post Reply