Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- 512MB
- Streptokok
#25377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prica se da je covic teatralno ispio praljkovacu.
-
Hafis
#25378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-i ... /180425138
Ali šta ga briga, dolazi mu jaran pa će zajedno mitingovati.
Čini mi se da se stvar ne odvija baš po planuBakir Izetbegović napustio sastanak o izmjenama Izbornog zakona
Ali šta ga briga, dolazi mu jaran pa će zajedno mitingovati.
-
detroit-mercy
#25379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ona hambasadorka nikakva domacica, stavila pivu pokasno u frizider, jos vrucaAlfons Kauders wrote:Kako cujem, sastanak i nije bas najbolje krenuo
Jebes tako sijelo kad ga u startu odma useru
-
Hafis
#25380 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nešto ga u zadnje vrijeme često potjera u ćenifu.
Sad će opet tračati na Klixu šta je Ćovke pričao na sastanku
Sad će opet tračati na Klixu šta je Ćovke pričao na sastanku
- fakat
#25381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mirza007 wrote:Gradjani BiH na iducim izborima u Predsjednistvo BiH moraju izabrati onoga Hrvata koji nece drugoj drzavi cestitati cinjenicu da vlastitoj drzavi zatvara izlaz na otvoreno more, mimo svih medjunarodnih normi.
Da li je to Komsic, Falatar ili neko treci nije bitno.
-
Hafis
#25382 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako treba i Sejdića ili Fincia, samo nemojte ko boga vas molimo opet Komšu. Pa vidite li mu gloove...otek'o od brlje.fakat wrote:Mirza007 wrote:Gradjani BiH na iducim izborima u Predsjednistvo BiH moraju izabrati onoga Hrvata koji nece drugoj drzavi cestitati cinjenicu da vlastitoj drzavi zatvara izlaz na otvoreno more, mimo svih medjunarodnih normi.
Da li je to Komsic, Falatar ili neko treci nije bitno.
- Streptokok
#25383 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Forumski klaun taze stigao iz banovića.
- bh.tornjak
#25384 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sastanak je otprilike isao ovim tokom:
Kormakova:
gospodo....dokle smo dosli...?
Covic:
ja bih ovo....ja bih ono....
Bakir:
...dovidjenja i prijatno....ode ja gledat Real-Bayern
Komsic,Helez,Dzaferovic:
...cek´ba Bake eto i nas....samo da se poselamimo...
Kormakova:
gospodo....dokle smo dosli...?
Covic:
ja bih ovo....ja bih ono....
Bakir:
...dovidjenja i prijatno....ode ja gledat Real-Bayern
Komsic,Helez,Dzaferovic:
...cek´ba Bake eto i nas....samo da se poselamimo...
-
Mirza007
#25385 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo ga konacno. Isplatilo se cekati. Al' nekako ofalio. Ili mu treba vremena da udje u formu.
- mO k3
#25386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
MesiasMirza007 wrote:Evo ga konacno. Isplatilo se cekati. Al' nekako ofalio. Ili mu treba vremena da udje u formu.
- horkesh
#25387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad Kolinda može opet malo da odmori 
- Streptokok
#25388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Steta, taman sam joj nasao zagondziju.horkesh wrote:Sad Kolinda može opet malo da odmori
-
Mirza007
#25389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zar je vec nisu dovoljno handrili?Streptokok wrote:
Steta, taman sam joj nasao zagondziju.horkesh wrote:Sad Kolinda može opet malo da odmori
- biske
#25390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ukida se federalni dom naroda i uvodi dom hrvata koji se popunjava izabranim hadezeovcima iz kantona gdje takvih ima. Cilj je oraspoložiiti Čovića kako bi mogao da počne smišljati nove želje. 
-
farisovo
#25391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Je li tacno da HDZ-e Izbornim zakonom zeli progurati zakon da Bosnjak iz Mostara, Stoca... ne moze biti biran u Predsjednistvo, niti da su glasovi tih Bosnjaka relevantni za izbor bosnjackog clana za Predsjednistvo?
-
walk_M-A-N
#25392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Spomenuto je ali evo:
http://www.zurnal.info/novost/21088/hrv ... avni-u-bih
Iako sam već stavljao, ponovo:
http://www.zurnal.info/novost/21082/dod ... e-u-drzavi
http://www.zurnal.info/novost/21088/hrv ... avni-u-bih
Pustili su im - oni koji primaju platu za to a ne „mi“ - i evo napokon kaže kako jeste.Završnu mantru koju su HDZ BiH i njihov predsjednik Dragan Čović ponavljali na temu neravnopravnosti Hrvata u BiH, gotovo svakodnevno i gotovo svim stanovnicima planete Zemlje (a možda i šire) izrekao je Mario Karamatić , HSS-ov delegat u Domu naroda Parlamenta BiH. Karamatić, gostujući u ponedjeljak uvečer u emisiji FTV “Pošteno” urednice Duške Jurišić . Karamatić, koji čak i u okviru Hrvatskog narodnog sabora slovi kao radikalan političar, saopštio je “urbi et orbi” da su Hrvati u BiH ne samo ravnopravni, nego i više od toga.
“ Mi ćemo vam pokazati ko je gazda u ovoj državi,” izrekao je Karamatić. Na pitanje voditeljice ko je gazda, dao je nedvosmislen odgovor.
“ Ja i Hrvatski narodni sabor i u ovoj zemlji se ništa neće moći i ništa se neće dogoditi bez naše suglasnosti.”
- Roccohljup
#25393 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oho vam se oho.....
IZ WASHINGTONA STIGLA PORUKA DODIKU I ČOVIĆU: "Igra je gotova, NEĆEMO dozvoliti da se BiH raspadne, dokazali ste da ne predstavljate..."
Nećemo dozvoliti da se zemlja raspadne. Zaštit ćemo vaše pravo da prosvjedujete protiv političke elite”, kazao je između ostalog Bassuener, a onda poslao poruku političarima u BiH.
Vijesti
Prije 3h Prije 3h
Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije
Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije je jedan od svjedoka koji su pred američkom Kongresnom komisijom svjedočili o situaciji na Zapadnom Balkanu.
Političarima je data šansa da uđu kroz potpuno otvorena vrata Evropske unije i NATO-a ako ispune njihove standarde, i oni tu šansu nisu iskoristili kazao je u svojoj poruci iz Vašingtona građanima BiH Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije SAD-a.
Bassuener je kazao kako je političarima u BiH dato “više od 12 godina da se pokrenu, a jedino što mi iz toga možemo zaključiti jeste da to oni ne žele uraditi”.
U svojoj poruci Bassuener je jasno kazao šta SAD neće dozvoliti da se desi u BiH.
“Nećemo dozvoliti da se protiv vas više ikada upotrijebi nasilje i to ćemo i pokazati. Nećemo dozvoliti da se zemlja raspadne. Zaštit ćemo vaše pravo da prosvjedujete protiv političke elite”, kazao je između ostalog Bassuener, a onda poslao poruku političarima u BiH.
“Vrijeme igre je završeno. Dokazali ste da ne predstavljate narod. Dokazali ste da je vaš interes važniji od interesa naroda kojeg tvrdite da predstavljate”, poručio je Bassuener.
Pogledajte kompletnu poruku, kao i osvrt na ruski uticaj na Balkanu…
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/789 ... ljate.html
-
farisovo
#25394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
walk_M-A-N wrote:Spomenuto je ali evo:
http://www.zurnal.info/novost/21088/hrv ... avni-u-bihPustili su im - oni koji primaju platu za to a ne „mi“ - i evo napokon kaže kako jeste.Završnu mantru koju su HDZ BiH i njihov predsjednik Dragan Čović ponavljali na temu neravnopravnosti Hrvata u BiH, gotovo svakodnevno i gotovo svim stanovnicima planete Zemlje (a možda i šire) izrekao je Mario Karamatić , HSS-ov delegat u Domu naroda Parlamenta BiH. Karamatić, gostujući u ponedjeljak uvečer u emisiji FTV “Pošteno” urednice Duške Jurišić . Karamatić, koji čak i u okviru Hrvatskog narodnog sabora slovi kao radikalan političar, saopštio je “urbi et orbi” da su Hrvati u BiH ne samo ravnopravni, nego i više od toga.
“ Mi ćemo vam pokazati ko je gazda u ovoj državi,” izrekao je Karamatić. Na pitanje voditeljice ko je gazda, dao je nedvosmislen odgovor.
“ Ja i Hrvatski narodni sabor i u ovoj zemlji se ništa neće moći i ništa se neće dogoditi bez naše suglasnosti.”
Vjerovatno su se unutar koalicija trebali praviti takvi ustupci da je doslo do ovakve raspodjele pozicija. Sta je vazno? Vazno je da Bosnjaci ne prave greske kakve su pravili Srbi u SFRJ, Kakav ce biti odnos Srba i Hrvata prema BiH nije nesto sa cime se trebaju opterecivati Bosnjaci, jer sve rezultate srpske i hrvatske politike najskuplje ce platiti upravo srbi i hrvati.
-
megaman4
#25395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U prevodu: Necemo dopustiti da se Putin useta na Balkan i priredi Krimski scenarij.Roccohljup wrote:Oho vam se oho.....![]()
![]()
![]()
![]()
IZ WASHINGTONA STIGLA PORUKA DODIKU I ČOVIĆU: "Igra je gotova, NEĆEMO dozvoliti da se BiH raspadne, dokazali ste da ne predstavljate..."
Nećemo dozvoliti da se zemlja raspadne. Zaštit ćemo vaše pravo da prosvjedujete protiv političke elite”, kazao je između ostalog Bassuener, a onda poslao poruku političarima u BiH.
Vijesti
Prije 3h Prije 3h
Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije
Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije je jedan od svjedoka koji su pred američkom Kongresnom komisijom svjedočili o situaciji na Zapadnom Balkanu.
Političarima je data šansa da uđu kroz potpuno otvorena vrata Evropske unije i NATO-a ako ispune njihove standarde, i oni tu šansu nisu iskoristili kazao je u svojoj poruci iz Vašingtona građanima BiH Kurt Bassuener iz Vijeća za politiku demokratizacije SAD-a.
Bassuener je kazao kako je političarima u BiH dato “više od 12 godina da se pokrenu, a jedino što mi iz toga možemo zaključiti jeste da to oni ne žele uraditi”.
U svojoj poruci Bassuener je jasno kazao šta SAD neće dozvoliti da se desi u BiH.
“Nećemo dozvoliti da se protiv vas više ikada upotrijebi nasilje i to ćemo i pokazati. Nećemo dozvoliti da se zemlja raspadne. Zaštit ćemo vaše pravo da prosvjedujete protiv političke elite”, kazao je između ostalog Bassuener, a onda poslao poruku političarima u BiH.
“Vrijeme igre je završeno. Dokazali ste da ne predstavljate narod. Dokazali ste da je vaš interes važniji od interesa naroda kojeg tvrdite da predstavljate”, poručio je Bassuener.
Pogledajte kompletnu poruku, kao i osvrt na ruski uticaj na Balkanu…
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/789 ... ljate.html
-
Mirza007
#25396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da Milosevic nije krenuo ukidati (ili najavljivati ukidanje) prava naroda/republika u SFRJ ili uzurpirati vlast na nivou Fedracije, Jugoslavija bi sada bila u EU kao prvi istocnoevropska drzava (naravno, za taj posao je imao svoje partnere i u drugim republikama, no o tom po tom).farisovo wrote:walk_M-A-N wrote:Spomenuto je ali evo:
http://www.zurnal.info/novost/21088/hrv ... avni-u-bihPustili su im - oni koji primaju platu za to a ne „mi“ - i evo napokon kaže kako jeste.Završnu mantru koju su HDZ BiH i njihov predsjednik Dragan Čović ponavljali na temu neravnopravnosti Hrvata u BiH, gotovo svakodnevno i gotovo svim stanovnicima planete Zemlje (a možda i šire) izrekao je Mario Karamatić , HSS-ov delegat u Domu naroda Parlamenta BiH. Karamatić, gostujući u ponedjeljak uvečer u emisiji FTV “Pošteno” urednice Duške Jurišić . Karamatić, koji čak i u okviru Hrvatskog narodnog sabora slovi kao radikalan političar, saopštio je “urbi et orbi” da su Hrvati u BiH ne samo ravnopravni, nego i više od toga.
Vjerovatno su se unutar koalicija trebali praviti takvi ustupci da je doslo do ovakve raspodjele pozicija. Sta je vazno? Vazno je da Bosnjaci ne prave greske kakve su pravili Srbi u SFRJ, Kakav ce biti odnos Srba i Hrvata prema BiH nije nesto sa cime se trebaju opterecivati Bosnjaci, jer sve rezultate srpske i hrvatske politike najskuplje ce platiti upravo srbi i hrvati.
Medjutim, vec sada je BiH daleko decentraliziranija nego sto je SFRJ ikada bila (npr. navedite mi jednu federalnu instituciju cija centrala nije bila u Beogradu; BiH ima vise takvih institucija). Ono cemu se Bosnjaci protive je dalja decentralizacija drzave (citaj podjela) i uvodjenje apartheida kao principa u izborni zakon). Nema tu nikakve paralele sa Srbima u SFRJ.
-
farisovo
#25397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mirza007 wrote:Da Milosevic nije krenuo ukidati (ili najavljivati ukidanje) prava naroda/republika u SFRJ ili uzurpirati vlast na nivou Fedracije, Jugoslavija bi sada bila u EU kao prvi istocnoevropska drzava (naravno, za taj posao je imao svoje partnere i u drugim republikama, no o tom po tom).farisovo wrote:
Medjutim, vec sada je BiH daleko decentraliziranija nego sto je SFRJ ikada bila (npr. navedite mi jednu federalnu instituciju cija centrala nije bila u Beogradu; BiH ima vise takvih institucija). Ono cemu se Bosnjaci protive je dalja decentralizacija drzave (citaj podjela) i uvodjenje apartheida kao principa u izborni zakon). Nema tu nikakve paralele sa Srbima u SFRJ.
Nezrela nacionalna politika Srba i Hrvata u BiH kao na tacni servirala projekt stvaranja BiH, kao nacionalne države Bošnjaka.
Bošnjačka politika je svjesna da je BiH preživjela zadnji rat (a tokom rata je bila na ivici raspada) i da je BiH zbog niza faktora postala neupitna, a naročito zbog geopolitike. Svjesna je da unutrašnja dejtonska struktura države može biti opasnost samo u varijanti mogućeg otcjepljenja RS-a, a pošto otcjepljenje nije moguće, bošnjačka politika ima komoditet i vrijeme pred sobom da polako stvara dvotrećinsku većinu u BiH. Takođe je svjesna da je jedini pravi garant očuvanja nacionalnih interesa Srba i Hrvata u BiH njihov natalitet i prosperitet, a da je njihova borba za ustavno-pravnu zaokruženost promašena strategija u bh. slučaju. Dokaz ove teze je Kosovo, jer su Srbi u trajanju od 90 godina imali ustavno-pravnu nadležnost nad Kosovom, a ono je ipak postalo albansko u potpunosti, kako u formalnom smislu, tako i u suštinskom.
Iz ove perspektive gledano, fokusiranost Srba i Hrvata na očuvanje nadležnosti RS-a i formiranje trećeg entiteta je apsolutno gubljenje vremena i promašaj, što će se Srbima i Hrvatima vratiti kao bumerang kada se 2028. utvrdi stanje o dvotrećinskom udjelu Bošnjaka u bh. društvu. Tada će naročito nemoguće biti podijeliti BiH, jer ako Karadžić nije uspio '93.,'94., ili '95. u onom ludilu, pa Krajišnik i Poplašen u ludim poratnim godinama, pa kad nije uspio Dodik nakon kosovske nezavisnosti, vjerovatnoća da se to uradi za 20 godina u zemlji u kojoj će Bošnjaci imati 67% stanovništva apsolutno ne postoji.
- horkesh
#25398 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
walk_M-A-N wrote:Spomenuto je ali evo:
Taj lik ne predstavlja SAD niti njihovu politiku, on samo radi za NGO. Možda je dovoljno utjecajan i značajan da ga Kongres SAD-a pozove kao kredibilnog svjedoka na saslušanje, ali to i dalje nije dokaz da on ili njegova organizacija imaju bilo kakav utjecaj na politiku SAD-a prema BiH.
Moramo se prestati nadati da će neko drugi doći i riješiti bh. probleme umjesto nas. SAD hoće pomoći, sigurno, ali prvo mi sami moramo znati šta želimo, kamo idemo i kako planiramo tamo stići.
-
svi u napad
#25399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bravo Horkesh. Ovo sto si napisao: [bMoramo se prestati nadati da će neko drugi doći i riješiti bh. probleme umjesto nas. SAD hoće pomoći, sigurno, ali prvo mi sami moramo znati šta želimo, kamo idemo i kako planiramo tamo stići.][/b]treba moderacija bar jednom sedmicno staviti na forum kako bi kad tad ovo Bosnjaci shvatili jer ovo je jedina prava istina.
- Streptokok
#25400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hdz ovke su nezasitljive, das im jedan one hoce dva. Kako se ponasaju u politici takve su i u onim stvarima.Mirza007 wrote:Zar je vec nisu dovoljno handrili?Streptokok wrote: