Demokratska fronta Željko Komšić

mirzadelibasic

#25351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

DrugaGimnazija wrote:
drugi profil wrote:Ja ne kontam? Sta je to DF jos mogao uraditi pa da vrijedi da pokusavaju?
Mogli su samo dati alibi ovoj bandi na vlasti.
Bandi na vlasti ne treba alibi, oni kradu i sa njim i bez njega. Ono sto je DF mogao uraditi je ostati u vladi i koliko-toliko sprecavati kradju, ili bar javno objavljivati kad i sta se krade. Takodje, oni su imali dovoljno poluga da pokrenu bar neke pozitivne reforme i da povuku HDZ i SDA za sobom. Ali zato treba liderstvo, odnosno naci nacin kako da i partnere i suparnike ubijedis da je tvoj plan dobar.
Prije izbora nisam mogao znati da li to imaju u sebi, ali sam odlucio da im dam sansu, jer sam vjerovao da mogu i znaju. Sad vidim da ne mogu i ne znaju.
koje je to poluge DF mogao pokrenuti u svrhu pozitivnih reformi i kako je DF mogao spriječiti krađu kada bi SDA i HDZ instalirali ljude, mimo njihove volje u firmama koje bi po automatizmu trebao kontrolirati DF-ov ministar ?

Ako su tako lako ušli i zauzeli njihov resor i učinili ministra samo marionetom koja će kmečati sa zavezanim rukama, možeš misliti kako onda rade u svojim resorima... :?
GoldenSpoon

#25352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

HM 2011 wrote:
mirzadelibasic wrote:
Novu parlamentarnu većinu, ukoliko postignu dogovor, činili bi Demokratska fronta (DF-Željko Komšić) Bh.Patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović), Savez za bolju budućnost (SBB-Fahrudin Radončić) te Socijaldemokratska partija (SDP) i Stranka demokratske aktivnosti (ASDA).

Ovaj politički blok imao bi 46 zstupnika te bi nakon njihovog internog dogovora uputili poziv za razgovore predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganu Čoviću koji bi trebao uvažiti nove činjenice odnosno volju većine među bošnjačkim političkim korpusom. Razgovori između predsjednika stranaka najavljeni su za kraj ove i početak naredne sedmice o čemu ćemo blagovremeno izvještavati naše čitaoce.
Izvor:
Redakcija / BNN
Koliko je relevantna ova informacija i koliko je relevantan ovaj portal ? Zna li ko šta o ovome ??
Bil je priča o koalicijama sa sličnim akterima i učesnikom SDA......

Baška bi u pitanju bilo kidnapovanje političke volje bošnjaka - strašno i nevjerovatno šta je sve moguće......

Zato samo jedna stranka, na svim nivoima....
Nastavljen slobodan pad SDA na svim nivoima :lol:
HM 2011

#25353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

GoldenSpoon wrote:
HM 2011 wrote:
mirzadelibasic wrote:
Koliko je relevantna ova informacija i koliko je relevantan ovaj portal ? Zna li ko šta o ovome ??

Baška bi u pitanju bilo kidnapovanje političke volje bošnjaka - strašno i nevjerovatno šta je sve moguće......

Zato samo jedna stranka, na svim nivoima....
Nastavljen slobodan pad SDA na svim nivoima :lol:
Pogled na profil, ideologiju, politiku – Zlatko Lagumdžija
Recenzenti su, Ivan Barbalić, Neven Anđelić i Reuf Bajrović.

Jah....
Nos

#25354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nos »

mirzadelibasic wrote:
Novu parlamentarnu većinu, ukoliko postignu dogovor, činili bi Demokratska fronta (DF-Željko Komšić) Bh.Patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović), Savez za bolju budućnost (SBB-Fahrudin Radončić) te Socijaldemokratska partija (SDP) i Stranka demokratske aktivnosti (ASDA).

Ovaj politički blok imao bi 46 zstupnika te bi nakon njihovog internog dogovora uputili poziv za razgovore predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganu Čoviću koji bi trebao uvažiti nove činjenice odnosno volju većine među bošnjačkim političkim korpusom. Razgovori između predsjednika stranaka najavljeni su za kraj ove i početak naredne sedmice o čemu ćemo blagovremeno izvještavati naše čitaoce.
Izvor:
Redakcija / BNN

Zato samo jedna stranka, na svim nivoima....[/quote]

Nastavljen slobodan pad SDA na svim nivoima :lol:[/quote] hoce li df dati aluminij HDZu? znaci nista od toga. Dzaba se rad obstruira kad druga koalicija nije moguca.
Nos

#25355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nos »

mirzadelibasic wrote:

Izvor:
Redakcija / BNN
hoce li df dati aluminij HDZu? znaci nista od toga. Dzaba se rad obstruira kad druga koalicija nije moguca.
mirzadelibasic

#25356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Nos wrote:
mirzadelibasic wrote:

Izvor:
Redakcija / BNN
hoce li df dati aluminij HDZu? znaci nista od toga. Dzaba se rad obstruira kad druga koalicija nije moguca.
šta je pisac htio reći, da je DF neko dobrotvorno društvo pa da dijeli preduzeća ?? Ne razumijem. Uostalom, kakve veze sad DF ima sa Aluminijem ??
Nos

#25357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nos »

Pisac je htjeo da kaze da bez HDZ se nemoze nova vlada praviti, jer imaju dom naroda I tamo moras preko njih ako hoces ista da uradis. Na zalost. Ako se sjecam dobro sva frka ova je pocela oko hdz I aluminija. Tako ako df hoce novu vladu moraju imati HDZ u toj vladi, a znamo sta ce hdz traziti. Znaci to nece ici. Tako da je ovaj pisac zbunjen I ne konta sta to df zeli da uspije sa blokadom parlamenta. Mi imamo reforme koje su vrlo vazne za bih I federaciju I sa tim ponasanjem samo skode gradzanima.
GoldenSpoon

#25358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

Nos wrote:Pisac je htjeo da kaze da bez HDZ se nemoze nova vlada praviti, jer imaju dom naroda I tamo moras preko njih ako hoces ista da uradis. Na zalost. Ako se sjecam dobro sva frka ova je pocela oko hdz I aluminija. Tako ako df hoce novu vladu moraju imati HDZ u toj vladi, a znamo sta ce hdz traziti. Znaci to nece ici. Tako da je ovaj pisac zbunjen I ne konta sta to df zeli da uspije sa blokadom parlamenta. Mi imamo reforme koje su vrlo vazne za bih I federaciju I sa tim ponasanjem samo skode gradzanima.
SDA će donjeti prosperitet :lol:

Jeste da Hadziomerovic i nije neki svijetli primjer novinarstva, ali sve u prilogu je istina i samo istina.
Nos

#25359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nos »

Sigurno su krali to sigurne, ali svi su taki, mozda je df bolji. Ja sam uvjek glasao sa komsica. Medzutim ovo nema smisla. Reforme trebaju da se rade i novalic na to ide. Zasto sad blokirati tako vazne reforme. Drzavne kompanije su vec pokradene I to je sad sve bez veze. Pa vodite da je trhulj koji je iz sda uredio za namjensku industriju gdje je uklonio mozda ljude is svoje stranke koji su krali. Znaci reforme prvo pa se za*ebajite oko ostalog kasnije.
The BEN10

#25360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

DrugaGimnazija wrote:Bandi na vlasti ne treba alibi, oni kradu i sa njim i bez njega. Ono sto je DF mogao uraditi je ostati u vladi i koliko-toliko sprecavati kradju, ili bar javno objavljivati kad i sta se krade. Takodje, oni su imali dovoljno poluga da pokrenu bar neke pozitivne reforme i da povuku HDZ i SDA za sobom. Ali zato treba liderstvo, odnosno naci nacin kako da i partnere i suparnike ubijedis da je tvoj plan dobar.
Prije izbora nisam mogao znati da li to imaju u sebi, ali sam odlucio da im dam sansu, jer sam vjerovao da mogu i znaju. Sad vidim da ne mogu i ne znaju.
Pa o tome sam i ja pisao koju stranicu ranije.
Valjda si kao ministar u vlasti na izvoru više informacija, možeš slati komisije da provjeravaju ovo i ono - neka mi neko objasni da ćeš manje uraditi kao čestita opozicija na vlasti nego u parlamentu! Naravno, podvlačim - ako hoćeš i znaš. No, Komšić kao X puta do sada, samo ponavlja isprazne floskule i kobajagi prijeti. Hiljadu je načina da ako stvarno hoćeš dok si na vlasti da nešto promijeniš.
Drinski

#25361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Vrtite se u krug. SDA, SDP, NS, DF, XYZ stranka koja zeli reforme prvo mora obezglaviti HDZ, poput sjece glava Omera pase Latasa, a to moze uciniti samo ako prethodno ekonomski unisti Herceg Bosnu sagradjenu bosnjackim parama. Ako se to ne ucini, slijedece godine cete opet pricati o istim stvarima.
Last edited by Drinski on 17/06/2015 09:40, edited 1 time in total.
Hafis

#25362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Sve sam ovo pročitao i proslijedit ću dalje :)
Drinski

#25363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Hafis wrote:Sve sam ovo pročitao i proslijedit ću dalje :)
Samo postuj pravila citiranja. :)
The BEN10

#25364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Drinski wrote:Vrtite se u krug. SDA, SDP, NS, DF, XYZ stranka koja zeli reforme prvo mora obezglaviti HDZ, poput sjece glava Omera pase Latasa, a to moze uciniti samo ako prethodno ekonomski unisti Herceg Bosnu sagradjenu bosnjackim parama. Ako se to ne ucini, slijedece godine cete opet pricati o istim stvarima.
:-)
volta dzontra

#25365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

The BEN10 wrote:
Drinski wrote:Vrtite se u krug. SDA, SDP, NS, DF, XYZ stranka koja zeli reforme prvo mora obezglaviti HDZ, poput sjece glava Omera pase Latasa, a to moze uciniti samo ako prethodno ekonomski unisti Herceg Bosnu sagradjenu bosnjackim parama. Ako se to ne ucini, slijedece godinke cete opet pricati o istim stvarima.
To je vizija 14-22 :)
Dozer

#25366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Nazalost, to je realnost 14-22.
Ukoliko se ne promijeni Ustav i iz njega ne izbiju sveti konstitutivni. Sve do tad... :roll:
trougao

#25367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by trougao »

Nos wrote:Sigurno su krali to sigurne, ali svi su taki, mozda je df bolji. Ja sam uvjek glasao sa komsica. Medzutim ovo nema smisla. Reforme trebaju da se rade i novalic na to ide. Zasto sad blokirati tako vazne reforme. Drzavne kompanije su vec pokradene I to je sad sve bez veze. Pa vodite da je trhulj koji je iz sda uredio za namjensku industriju gdje je uklonio mozda ljude is svoje stranke koji su krali. Znaci reforme prvo pa se za*ebajite oko ostalog kasnije.
apsolutno se slazem sa tobom..
Banksy

#25368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

DrugaGimnazija wrote:
Ono sto je DF mogao uraditi je ostati u vladi i koliko-toliko sprecavati kradju, ili bar javno objavljivati kad i sta se krade. Takodje, oni su imali dovoljno poluga da pokrenu bar neke pozitivne reforme i da povuku HDZ i SDA za sobom.
Nakon Kurteša, Rešidata, Šanka & Co. zamišljam njihove kadrovske poluge.
Skoro da mi je žao što su nam izlaskom iz vlasti uskratili mogućnost da otkrijemo nove bisere upravnih odbora i direktorskih fotelja, bio bi to sigurno kvalitetan cirkus ... :mrgreen:
Drinski

#25369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

The BEN10 wrote:
Drinski wrote:Vrtite se u krug. SDA, SDP, NS, DF, XYZ stranka koja zeli reforme prvo mora obezglaviti HDZ, poput sjece glava Omera pase Latasa, a to moze uciniti samo ako prethodno ekonomski unisti Herceg Bosnu sagradjenu bosnjackim parama. Ako se to ne ucini, slijedece godine cete opet pricati o istim stvarima.
Pa usporedi podatke o tome koliko hrvatski kantoni uplate u federalni budzet a koliko bosnjacki ili recimo gdje je lova od kladionica, RTV takse i sl., pa ces bas zakolutati ocima.
Hafis

#25370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Drinski wrote:
The BEN10 wrote:
Pa usporedi podatke o tome koliko hrvatski kantoni uplate u federalni budzet a koliko bosnjacki ili recimo gdje je lova od kladionica, RTV takse i sl., pa ces bas zakolutati ocima.
De nam ti to strućnjak izbaci i analiziraj...nismo svi ekonomisti.
Evo ja već pripremio oči za kolutanja :)
Drinski

#25371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Doktore, boli tebe, ti si svakako na Sveucilistu.
Hafis

#25372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

I dijete u drugom osnovne zna da Sarajevo najviše potkrada federalni budžet...ta nisu se u Tuzli džaba bunili....doće i to na red polaHko...a dotle bubaj patriJotske o fašistima, pokvarenih herceg-ćetnicima i njihovom džabalebluku, i ostalim kretenlucima za masovno zaglupljivanje polugladne raje u trokutistanu.
Hafis

#25373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Hajmo strućnjak....gdje su ti podatci da zakolutamo okicama :)
Drinski

#25374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Hafis wrote:I dijete u drugom osnovne zna da Sarajevo najviše potkrada federalni budžet...ta nisu se u Tuzli džaba bunili....doće i to na red polaHko...a dotle bubaj patriJotske o fašistima, pokvarenih herceg-ćetnicima i njihovom džabalebluku, i ostalim kretenlucima za masovno zaglupljivanje polugladne raje u trokutistanu.
Ehej, prijatelju, ti pricas o parama koje se uplate, a ja o lovi koja se nikako i ne uplati u budzet. Obojica to znamo, cijeli forum zna da hercegbosanci taje porez, ovi moji tajkuni su male mace. Stoga, samo naprijed, dok je ovaca bice i vune.
Drinski

#25375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Hafis wrote:
Hajmo strućnjak....gdje su ti podatci da zakolutamo okicama :)
Pa ja ti kszah, sta tebe briga, ti si na Sveucilistu.
Post Reply