Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Rekla sam da necu pisati do poslije izbora, ali moram. Lejla upravo na TV SA......O D R O N. Od laziranja i prikrivanja biografije, grimasa koje pravi, prica o nezaposlenosti u opcini....sta reci? Smsnjite Sabini Cudic ovlasti u stranci, sahranice vas sa ovakvim likovima. Detaljnije cemo poslije izbora
Maystor

#25327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote:Sa SDP-om i DF-om se ne može razgovarati , to su bliski koalicioni partneri SDA i sasvim je razumljiva takva odluka vodstva NS-a , sa SDA i njihovim satelitima - NE.

Ko - kime briše patos pokazaće ovogodišnji izborni rezultati iako su i prošli bili kristalno jasni , ipak SDP izgleda ima još glasova za bacanje a Demokratska Fronta ima takav profil pojedinih kandidata da je za te pojedine zapravo bruka i sramota glasati.

Srdačan pozdrav.
Za ovo crveno se slažem, u principu, mada se može ponešto probrati da valja.

Plavo ću sa zadovoljstvom prokomentarisati poslije izbora. Mada je već sada jasno da će SDA prekucati izbore. NS će uzeti 10% u Sarajevu, taman da ubije svaku konkurenciju SDA-ovim kandidatima, bez ikakvih šansi za neko načelničko mjesto (čak ni među prva dva). Nakon toga slijedi deal NS sa SDA, kako to Peđa stručno zove "inženjering za GV" - sve već viđeno 2012.g.
Izvan Sarajeva, gdje god NS pređe izborni prag, biće senzacija.

A ovo zeleno, neki su ovdje brzo zaboravili da je Naša Stranka u koaliciji sa SDA izabrala aktuelnog gradonačelnika Sarajeva, da su vijećnici NS u GV izabrani glasovima SDA, da je bila u koaliciji sa SDA u Centru (Varja Nikolić!), da je Elvis Vreto (bio) partner Memiću na Ilidži itd itd.
Maystor

#25328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

KatarinaKosaca wrote:Rekla sam da necu pisati do poslije izbora, ali moram. Lejla upravo na TV SA......O D R O N. Od laziranja i prikrivanja biografije, grimasa koje pravi, prica o nezaposlenosti u opcini....sta reci? Smsnjite Sabini Cudic ovlasti u stranci, sahranice vas sa ovakvim likovima. Detaljnije cemo poslije izbora
Jesi li ti ono imala običaj navoditi latinske poslovice?

Znaš li onu

Similis simili gaudet

??
KatarinaKosaca

#25329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Maystor wrote:
KatarinaKosaca wrote:Rekla sam da necu pisati do poslije izbora, ali moram. Lejla upravo na TV SA......O D R O N. Od laziranja i prikrivanja biografije, grimasa koje pravi, prica o nezaposlenosti u opcini....sta reci? Smsnjite Sabini Cudic ovlasti u stranci, sahranice vas sa ovakvim likovima. Detaljnije cemo poslije izbora
Jesi li ti ono imala običaj navoditi latinske poslovice?

Znaš li onu

Similis simili gaudet

??
znam :-) upravo! Ali to ce ih pokopat. Kao gladac necu sad puno i radi Pedje. Ali ovo je dno dna
kakonako

#25330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakonako »

Ja predlazem Katu umjesto Sabine u Gl.odbor,i to odmah,a ne poslije izbora jer poslije je uvijek kasno.Kato,Kato,ko te ne zna.Sve ko fol glasace za NS a podmece gdje god moze.
KatarinaKosaca

#25331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

kakonako wrote:
Ja predlazem Katu umjesto Sabine u Gl.odbor,i to odmah,a ne poslije izbora jer poslije je uvijek kasno.Kato,Kato,ko te ne zna.Sve ko fol glasace za NS a podmece gdje god moze.
Biti glasac ne znaci biti slijepi dogmata. Bar karakterno nisam takva. I vec nekoliko puta se «ujedem» za tastaturu i ne napisem neku kritiku bas zato sto je predizborno vrijeme. Veceras nisam otrpila. Nastavak poslije izbora..
Bancho

#25332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

Do veceras sam imao dilemu za koga glasati Editu (SDP) ili Lejlu (NS), a nakon vecerasnje debate Lejla definitivno ima moja glas. Kato ako imas neki privatni nesporazum sa Lejlom to je drugo (jer vidim da je kacis kad god stignes) ali reci da je veceras bila odron u najmanju ruku je smijesno. Pedja imate odlicne kandidate u Tariku i Lejli. :wink:
mario001

#25333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Bancho wrote:Do veceras sam imao dilemu za koga glasati Editu (SDP) ili Lejlu (NS), a nakon vecerasnje debate Lejla definitivno ima moja glas. Kato ako imas neki privatni nesporazum sa Lejlom to je drugo (jer vidim da je kacis kad god stignes) ali reci da je veceras bila odron u najmanju ruku je smijesno. Pedja imate odlicne kandidate u Tariku i Lejli. :wink:
Na kraju je bila najbolja :D
Ali bolja od Edite svakako
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Maystor wrote:
Plavo ću sa zadovoljstvom prokomentarisati poslije izbora. Mada je već sada jasno da će SDA prekucati izbore. NS će uzeti 10% u Sarajevu, taman da ubije svaku konkurenciju SDA-ovim kandidatima, bez ikakvih šansi za neko načelničko mjesto (čak ni među prva dva). Nakon toga slijedi deal NS sa SDA, kako to Peđa stručno zove "inženjering za GV" - sve već viđeno 2012.g.

A ovo zeleno, neki su ovdje brzo zaboravili da je Naša Stranka u koaliciji sa SDA izabrala aktuelnog gradonačelnika Sarajeva, da su vijećnici NS u GV izabrani glasovima SDA, da je bila u koaliciji sa SDA u Centru (Varja Nikolić!), da je Elvis Vreto (bio) partner Memiću na Ilidži itd itd.
Kolliko god NS uzela u Sarajevu , uzeće više od SDP-a i DF-a što će biti dovoljno da grad konačno dobije veću istinsku opozicionu stranku.
Nakon gotovo 10 godina.
Koliko god NS (ne)uzela van Sarajeva je totalno nebitno jer ima ukupno dvadesetak lista od čega su sigurno trećina - sarajevske.

Kuda se sakrio Zakon o Radu ? Zar to nije SDA.ovsko NS-ovska podla zavjera u cilju smanjenja prava radnika i opanjkavanja stranka istinskih "zagovornika radničkih prava" koji svoje guzice ne dižu iz superluksuznih automobila kojim obilaze sindikalne govorniceuz plaće ravne nuklearnim fizičarima na zapadu ?
SAMOZVANIH predstavnika LJEVICE u Bosni i Hercegovini ???

Znaš kako kaže Šojić Pantiću...papirići....nikakvog koalicionog dogovora ili sporazuma između NS-a i SDA - NEMA , u gradskom vijeću Sarajeva granitno čvrstu i stabilnu VEĆINU ČINE SDA I SDP , Varja Nikolić je ako se ne varam izbačena iz NS-a i sada je kandidatkinja Demokratske Fronte (jednom SDA , uvijek SDA) a Peđa je bio jasan u odgovoru na upit bilo kakve koalicije Vrete i SDA na Ilidži.
Srdačan pozdrav.
KatarinaKosaca wrote:Rekla sam da necu pisati do poslije izbora, ali moram. Lejla upravo na TV SA......O D R O N. Od laziranja i prikrivanja biografije, grimasa koje pravi, prica o nezaposlenosti u opcini....sta reci?
:thumbup: :thumbup:
Apsolutno vještačka.....
Last edited by sabina1 on 21/09/2016 23:05, edited 1 time in total.
Bancho

#25335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

mario001 wrote:
Bila je bolja od rodjaka za klasu, jos se jadan fali na kraju kako je stranka SDA zadrzala svih 11 vjecnika, a SDP izgubila svojih sest koji su kao postali nezavisni, a presutio je da kaze kako ih je on vrbovao obecavajuci im kule i gradove. Eeee Efendici ko vas ne zna...
mario001

#25336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Bancho wrote:
mario001 wrote:
Bila je bolja od rodjaka za klasu, jos se jadan fali na kraju kako je stranka SDA zadrzala svih 11 vjecnika, a SDP izgubila svojih sest koji su kao postali nezavisni, a presutio je da kaze kako ih je on vrbovao obecavajuci im kule i gradove. Eeee Efendici ko vas ne zna...
Opet neke vijesti iz paralelnog svemira... :cry: :cry:
koliko sam mogao skontati ona se hvali inicijativama koje su bile predvidjene budzetom za koji nisu glasali.. :-) :-)
Bancho

#25337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

mario001 wrote:
koliko sam mogao skontati ona se hvali inicijativama koje su bile predvidjene budzetom za koji nisu glasali.. :-) :-)
Ne zelim da ovdje izigravam njenog advokata, na kraju krajeva ima svoje stranacke kolege ali ako postave klip na youtube, pregledaj jos jednom pa ces tacno cuti sta je izjavila po tom pitanju i da nije onako kako si ti "skontao".
Dr Baltazar

#25338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dr Baltazar »

Šta vam je ljudi, Efendić uzima sa pola snage izbore :mrgreen:
Pedja Kojovic

#25339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Samo da ne mislite da ne svratim i provjerim ima li konkretnih pitanja...

p.k.
KatarinaKosaca

#25340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Pedja Kojovic wrote:Samo da ne mislite da ne svratim i provjerim ima li konkretnih pitanja...

p.k.
bice poslije izbora. Sad se posveti radu na terenu i sretno.
KatarinaKosaca

#25341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Bancho wrote:Do veceras sam imao dilemu za koga glasati Editu (SDP) ili Lejlu (NS), a nakon vecerasnje debate Lejla definitivno ima moja glas. Kato ako imas neki privatni nesporazum sa Lejlom to je drugo (jer vidim da je kacis kad god stignes) ali reci da je veceras bila odron u najmanju ruku je smijesno. Pedja imate odlicne kandidate u Tariku i Lejli. :wink:
Puna sam privatnih problema :mrgreen: jedno 6 godina na forumu su me zajapureni pioniri ubjedjivali da «garant» imam privatni problem sa Lagumdzijom. Poslije su na to mjesto stavili Bakira, eto i ti, sad. ovu zenu. Zasto se dozivljava licno ako kazem da je i napisana i izrecena biografija sramna? «Radila sam u obrazovnom, financijskom i sad zdravstvenom sektoru».Molim te, reci mi, da li je tebi ovo u redu? A posebice da li je u redu da «ovo» bude u istom rangu sa brilijantnim Tarikom Jazicem? Sve kazem necu do poslije izbora pa me povuku ovi primitivni «privatni» argumenti :-)
VjecitiStudent

#25342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Bancho wrote:
mario001 wrote:
Što niko ne pohvali Seferovog seizmologa?
:D
Maystor

#25343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote:
Maystor wrote:

Kolliko god NS uzela u Sarajevu , uzeće više od SDP-a i DF-a što će biti dovoljno da grad konačno dobije veću istinsku opozicionu stranku.
Nakon gotovo 10 godina.
Koliko god NS (ne)uzela van Sarajeva je totalno nebitno jer ima ukupno dvadesetak lista od čega su sigurno trećina - sarajevske.

Kuda se sakrio Zakon o Radu ? Zar to nije SDA.ovsko NS-ovska podla zavjera u cilju smanjenja prava radnika i opanjkavanja stranka istinskih "zagovornika radničkih prava" koji svoje guzice ne dižu iz superluksuznih automobila kojim obilaze sindikalne govorniceuz plaće ravne nuklearnim fizičarima na zapadu ?
SAMOZVANIH predstavnika LJEVICE u Bosni i Hercegovini ???

Znaš kako kaže Šojić Pantiću...papirići....nikakvog koalicionog dogovora ili sporazuma između NS-a i SDA - NEMA , u gradskom vijeću Sarajeva granitno čvrstu i stabilnu VEĆINU ČINE SDA I SDP , Varja Nikolić je ako se ne varam izbačena iz NS-a i sada je kandidatkinja Demokratske Fronte (jednom SDA , uvijek SDA) a Peđa je bio jasan u odgovoru na upit bilo kakve koalicije Vrete i SDA na Ilidži.
Srdačan pozdrav.

KatarinaKosaca wrote:Rekla sam da necu pisati do poslije izbora, ali moram. Lejla upravo na TV SA......O D R O N. Od laziranja i prikrivanja biografije, grimasa koje pravi, prica o nezaposlenosti u opcini....sta reci?
:thumbup: :thumbup:
Apsolutno vještačka.....
Eih, mislio sam da možeš bolje :-)

Za ovo crveno, šta da ti kažem, čućemo se za desetak dana...

Interesantno je da vam je trn u oku ljevica, a ne desnica :idea:

Znaš onu "ako laže koza, ne laže rog"

by Pedja Kojovic » 10/12/2012 20:16
Pedja Kojovic wrote: libero

Zao mi je da smo vas razocarali i da mislite da je ovo samo radi "fotelja".
Ako pod pojmom "fotelje" mislite na pozicije u vlasti...
Nas cilj, kao i svake stranke, je, i to ste morali znati, da udjemo u vlast - ali samo onda i kada , mislimo da nesto mozemo uraditi. (Upravo zbog toga smo i odbili "fotelje" u onim vladama i pozicijama gdje smo smatrali da cemo biti "moralna ikebana".)

Sporazum u sadasnjem obliku samo odredjuje nacin glasanja za poziciju predsjedavajuce OV Centar i broj nasih vjecnika u GV. Ukoliko se naknadno postigne sporazum oko izvrsne gradske vlasti, dakle izbora gradonacelnika, bice neophodno kreirati programsku platformu. Nasa, u slucaju da bude izabran g.FInci, a koja je bazirana na dokumentu iz 2008. "Platforma za Sarajevo" i doradjena sa idejama naseg kandidata, je spremna.

U pravu ste kad podsjecate na moj stav prema SDA.
Moram priznati da i dalje mislim tako i da mi je u tom smislu vrlo tesko prihvatiti da je za nas ovo bilo bolje rjesenje.
Imao sam priliku uvjeriti da su svi clanovi predsjednistva, prilikom donosenja ove odluke imali isti ili vrlo slican stav prema toj odluci i da je racionalno vrlo tesko odnijelo prevagu nad emocijom.
Tesko se navici na koegzistenciju suprostavljenih ideja.
(Da mi je neko rekao da ce NS potpisati bilo kakav sporazum sa SDA, ili da ce SDP, tokom razgovora o mogucem sporazumu, biti toliko zabrinut etnickom strukturom svojih gradskih vjecnika i odbaciti skoro postignuti dogovor iz straha da bude percipirana kao "srpska i hrvatska stranka" - ja ne bih vjerovao).

Ali ocigledno se treba pokusati naviknuti i na to.
(Kazu da je to odlika samo intelegencija prvog reda)

p.k.
mario001

#25344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Bancho wrote:
mario001 wrote:
Ne zelim da ovdje izigravam njenog advokata, na kraju krajeva ima svoje stranacke kolege ali ako postave klip na youtube, pregledaj jos jednom pa ces tacno cuti sta je izjavila po tom pitanju i da nije onako kako si ti "skontao".
Naravno da izigravas advokata, ona se hvali projektima koji su realizovani kroz budget za koji nisu glasali, navodno su to njihove inicijative???
Braneci to cinjenicom da ne glasaju za budget koji ne zadovoljava potrebe gradjana :-) :-)
Banksy

#25345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Što niko ne pohvali Seferovog seizmologa?
Što seizmologa? Sve mi je promaklo... Kakvi su bili kandidati?
mario001

#25346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Banksy wrote:
Pa kakoooo, neko ce staviti link vjerovatno :D
Banksy

#25347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

mario001 wrote:
Banksy wrote:
Pa kakoooo, neko ce staviti link vjerovatno :D
Ne bih tu muku, de ukratko :D
mario001

#25348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Prva recenica mu je bila da bi padinska naselja u slucaju zemljotresa snage 6.1 otisla u Miljacku :D
Eborg

#25349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Eborg »

Pitanje za Peđu:

Kojom logikom je kandidatkinja Naše stranke za gradonačelničko mjesto u Zenici gospođa Vildana Dedić ako je bila direktor i promotor fantomsko-kriminalnog SDA programa KTG ilitga gasnog grijanja Zenice? Za one koji ne znaju, SDA je sa svojim satelitima gurala projekat sa fantomskom firmom iz Švicarske i napravila par poteza na kojima bi se sigurno mogli zakačiti istražni organi a ticala se dodjeljivanja zemljišta i obećavanja kineske investicije od nekoliko stotina miliona eura koja nikada nije bila ni blizu realizacije već je samo popapala pare iz gradskog budžeta za šupljak i predizbornu kampanju.

Ne sporim da je gospođa možda stručna u svom poslu i da govori koliko već jezika ali kako kandidat jedne prilično progresivne ljevičarsko-liberalne stranke može biti osoba sa takvom mrljom u karijeri? Kako SDA marioneta i bullshitter može preko noći postati kandidat NS? Zar stvarno nije bilo boljih ako već insistirate da idete sa kandidatom za gradonačelničko mjesto tamo gdje nemate realne šanse? Mislim da su solidne šanse za Gradsko vijeće za mandat-dva što je ohrabrujuća činjenica.

Kada je već situacija takva, podvući ću još jednom pitanje koje je ostalo djelimično neodgovoreno - da li zaista ne postoji nijedan politički subjekt u Zenici s kojim je moguće raditi na usmjeravanju građanski/lijevo orijentiranih birača ka jednom gradonačelničkom kandidatu? Mislim da bi najpametiniji politički potez bio da se najslabiji kandidati po internim anketama povuku. Kako stvari u Zenici stoje, kandidati NS-a, DF-a, i SDP-a će samo razbiti isto glasačko tijelo a nemaju ni teoretske šanse za pobjedu. Nastavkom kampanje će samo olakšati put SDA-ovom kandidatu.

U Zenici, barem u njenom urbanom dijelu, prilično je izražen anti-SDA sentiment i nije mi jasno da ne možete pronaći kandidata za saradnju i gurati projekte s njim jer ovako gradonačelničkom mjestu ne možete ni prismrditi.

Nadam se da će se ovo posmatrati kao dobronamjeran prijedlog a ne spin za ili protiv nekoga. Doduše, lažem, spinujem protiv SDA jer samo želim njima vidjeti leđa kao svaki Zeničanin koji ne puši šuplju o referendumima, narodu i Angeli Merkel koja ne voli muslimane a jebeni lokalni izbori u pitanju.

Hvala.
miop

#25350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by miop »

Eborg wrote:Pitanje za Peđu:

Kojom logikom je kandidatkinja Naše stranke za gradonačelničko mjesto u Zenici gospođa Vildana Dedić ako je bila direktor i promotor fantomsko-kriminalnog SDA programa KTG ilitga gasnog grijanja Zenice? Za one koji ne znaju, SDA je sa svojim satelitima gurala projekat sa fantomskom firmom iz Švicarske i napravila par poteza na kojima bi se sigurno mogli zakačiti istražni organi a ticala se dodjeljivanja zemljišta i obećavanja kineske investicije od nekoliko stotina miliona eura koja nikada nije bila ni blizu realizacije već je samo popapala pare iz gradskog budžeta za šupljak i predizbornu kampanju.

Ne sporim da je gospođa možda stručna u svom poslu i da govori koliko već jezika ali kako kandidat jedne prilično progresivne ljevičarsko-liberalne stranke može biti osoba sa takvom mrljom u karijeri? Kako SDA marioneta i bullshitter može preko noći postati kandidat NS? Zar stvarno nije bilo boljih ako već insistirate da idete sa kandidatom za gradonačelničko mjesto tamo gdje nemate realne šanse? Mislim da su solidne šanse za Gradsko vijeće za mandat-dva što je ohrabrujuća činjenica.

Kada je već situacija takva, podvući ću još jednom pitanje koje je ostalo djelimično neodgovoreno - da li zaista ne postoji nijedan politički subjekt u Zenici s kojim je moguće raditi na usmjeravanju građanski/lijevo orijentiranih birača ka jednom gradonačelničkom kandidatu? Mislim da bi najpametiniji politički potez bio da se najslabiji kandidati po internim anketama povuku. Kako stvari u Zenici stoje, kandidati NS-a, DF-a, i SDP-a će samo razbiti isto glasačko tijelo a nemaju ni teoretske šanse za pobjedu. Nastavkom kampanje će samo olakšati put SDA-ovom kandidatu.

U Zenici, barem u njenom urbanom dijelu, prilično je izražen anti-SDA sentiment i nije mi jasno da ne možete pronaći kandidata za saradnju i gurati projekte s njim jer ovako gradonačelničkom mjestu ne možete ni prismrditi.

Nadam se da će se ovo posmatrati kao dobronamjeran prijedlog a ne spin za ili protiv nekoga. Doduše, lažem, spinujem protiv SDA jer samo želim njima vidjeti leđa kao svaki Zeničanin koji ne puši šuplju o referendumima, narodu i Angeli Merkel koja ne voli muslimane a jebeni lokalni izbori u pitanju.

Hvala.
Kad moze iz stranke u stranku, onda sve moze:
2014
Image
2016
Image
Locked