Kikibombona wrote:Pedja
Ima li ikakve sanse da celnici NS iz Zenice makar razgovaraju sa novoformiranom strankom Snaga centra i Demokratskom frontom!??
Zenica je bastion SDA od rata naovamo. Bez GRADSKE KOALICIJE oni ne mogu izgubiti. Selo uzimaju kao i svake izbore, a grad je podijeljen na nekoliko opcija. Prenosim vam razmisljanje mojih drugara koji uglavnom apstiniraju od izbora. Ja sam jednom izasao na izbore iako vec duuugoooo imam pravo glasa. Glasao sam za NS. Moj glas nije nista promijenio. Tako se gubi motivacija. Ljudi odustaju. Svi moji drugari kontaju 'zasto izaci na izbore kada se vec zna da SDA uzima izbore'. Te ljude je potrebno animirati. Samo jaca koalicija 'lijevih' stranaka moze animirati apsitnente. Ovako izgleda slabasno, nemocno... NS... SC... DF... SDP... Svakom po hiljada-dvije i pisi propalo...
Uvjeren sam da sve ovo znate bolje od mene, ali opet po tom pitanju nista ne radite. Meni stvarno, ali stavrno, nije jasno ZASTO. Zar smo toliki neljudi, toliki egoisti, da ne mozemo sjesti zajedno i nesto dogovoriti, makar mi koji razmisljamo na slican nacin. Za NS, SC i DF ce u Zenici glasati ljudi identicnog profila. Zasto te ljude ne okupiti oko jedne koalicije, animirati ostale!??
Selo je jedinstveno. Glasat ce za SDA. Grad je podijeljen i zato sigurno gubi.
Moze neko podjelu na selo - grad oznaciti kao ksenofobiju, ali to je fakticko stanje. Niko na selu nece dati glas NS. 101%.
Ne znam da li si dobio odgovor, i mene bi zanimalo da čujem ... koje im je opravdanje što rade za SDA
U Sarajevu je jasno, NS uzima 10% glasova i to daje dovoljno prostora najužem rukovodstvu (skupštinski mandati, domovi naroda, medijsko eksponiranje itd.). Glume neku elitnu opoziciju, bave se demagogijom i nemaju nikakve odgovornosti. Alibi za takvo ponašanje imaju - ni ostatak ljevice nije ništa bolji. Sa SDP-om su probali, ovi obrisali patos s njima, sa DF-om nisu uspjeli dogovoriti ni sastanak, a kamoli koaliciju.
Međutim, u Zenici je druga priča, tamo NS nema taj komfor kao u SA, a ne mogu reći da nemaju s kim razgovarati. Ja bih ruku u vatru stavio za Samira Lemeša, a ima tu još ljudi u DF-u Zenica koji su čestiti i kvalitetni kadrovi.