Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
VjecitiStudent

#25301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:Kao prvo misu IPA nego IPSA. Kao drugo, trebas znati da EU daje sredstva za projekte. Ekoloske, edukacije, treninge itd. Registrira se udruzenje, nadje netko iz drugog entiteta i aplicira za sredstva za prohekat. Edukacija po skolama, ekoloski pristup itd. Ako rade dva udruzenja iz dva entiteta sredstva se skoro sigurno dobiju. Opcina se i ne mora registrirati :-) O tome je Jazic govorio i ti @vjeciti otvoreno lazes. Fino je rekao D V O E N T I T E T S K I projekti. Hadzibajric, naravno otisao na ipsa fondove, jer mu salterusa ne moze raditi projekte. Ne moze se ni potpisati. Pravnici su mu neuki, a ekonomisti tupi i drski.
IPSA - konsultantska firma smještena u Sarajevu
https://www.google.ba/search?q=bih+ipsa ... erU4XHk7AI

IPA - http://projects.europa.ba/About
http://ec.europa.eu/regional_policy/en/funding/ipa/
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

.a kao i obicno spin na ukaz o tvojoj lazi. Nemam mogucnosti na telefonu sam, stavi link da je Jazic spomenuo «prekogranicne fondove sa istocnim starim gradom». Neces naci jer si izmislio......ISPA. bila je moja slovna greska, ali nebitno, ti si ionako ovdje po zadatku.....brata Niksica
VjecitiStudent

#25303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:.a kao i obicno spin na ukaz o tvojoj lazi. Nemam mogucnosti na telefonu sam, stavi link da je Jazic spomenuo «prekogranicne fondove sa istocnim starim gradom». Neces naci jer si izmislio......ISPA. bila je moja slovna greska, ali nebitno, ti si ionako ovdje po zadatku.....brata Niksica
ISPA EU fondovi su davno prestali postojati, zamijenila ih je IPA.
http://ec.europa.eu/enlargement/policy/ ... spa_en.htm

Nikakav spin no samo vrlo jednostavan prikaz tvog (ne)kredibiliteta.
Sad nas nastavi uveseljavati sa omiljenom temom - šalterušama u gradskim općinama, sve sa linkovima i video klipovima.
A ja te stavljam na moju ignore listu.
KatarinaKosaca

#25304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Super, na ignore. Ali i dalje bez dokaza za tvrdnju sta je Jazic rekao. Uostalom ispa fondove je spominjao Hadzibajric da,su aplicirali a ne ipa. Jasno je to rekao. Ako moze netko neka stavi link emisije ako ima, nemam tehnicku mogucnost. Hvala
saim_adka

#25305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 16/01/2017 09:32, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#25306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

saim_adka wrote:
KatarinaKosaca wrote:Super, na ignore. Ali i dalje bez dokaza za tvrdnju sta je Jazic rekao. Uostalom ispa fondove je spominjao Hadzibajric da,su aplicirali a ne ipa. Jasno je to rekao. Ako moze netko neka stavi link emisije ako ima, nemam tehnicku mogucnost. Hvala
Ma daj ne kaki majke ti,mladom covjeku trazis manu i razbijas izjavu na atome,dok ovamo degenerici lazu,kradu i petljaju vec 25 godina i nikom nista.Nasoj stranci se trazi dlaka u jajetu,dok ostali politicki slonovi marsiraju godinama.Umjesto da se traze sve pozitivne stvari i maksimalno isticu,ipak se kontinuirano prebiru slova rijeci i odjednom su svi istancani,profinjeni i profilirani glasaci.Gledao sam sinoc debatu i decko je razbucao a posebno sto me raduje razlika u godinama izmedju njega i ostalih.Da,u godinama jer on jos moze da uci i razvija se a ostali slonovi su u silaznoj putanji.Boli me kita jel rekao IPA,ISPA ili IPSA.Cim sjedne na nacelnicku fotelju,naucice jer je ko spuzva.Cudi me da nema osnovnog pitanja za kandidate nacelnika koje strane jezike govore?
ti si fulao cijeli fudbal :mrgreen: procitaj postove ponovo ziv bio :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#25307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

KatarinaKosaca wrote:
malakh wrote:Image

:lol: :lol:
:-) :( uvijek mi je bio gnjida i kad je bio in. Ima na temi sta sam o njemu pisala. Dakle, sve se uklapa smrad ce glasati kandidata koji dijeli tulumbe i ima predizborni slogan «We don't need no education»
ma svi ovi reditelji su gnjide i nafurani maksimalno, ali dino je možda i najmanje poprimio te njihove aferime.
naravno, u kompletnoj priči o gnjidama dominira jasmila zbanic.
KatarinaKosaca

#25308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

https://www.youtube.com/watch?v=Nic2vI- ... ari%20Grad. Evo linka cijele emisije. Gdje Jazic govori o «medjudrzavnim odnosima»?? ?da li hadzibajric spominje ispa, a ne ipa fondove? Spin nika @vjecitostudent kratkotrajan i plitak kao i uvijek
zippoo87

#25309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

KatarinaKosaca wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Nic2vI- ... ari%20Grad. Evo linka cijele emisije. Gdje Jazic govori o «medjudrzavnim odnosima»?? ?da li hadzibajric spominje ispa, a ne ipa fondove? Spin nika @vjecitostudent kratkotrajan i plitak kao i uvijek
ti si jedna od rijetkih koji jos uvijek sa njim i diskutuju,a nemas nista novo ni kvalitetno cuti
frajer dosadio i bogu i narodu ,najbolje ga pustiti lagano i ne hvatati se na njegove postove i mirna bosna
Bancho

#25310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

Vidim da je i sutra debaata na TVSA. Novi Grad ili Novo Sarajevo?
VjecitiStudent

#25311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Policijska država Naše stranke, jel ovo šira platforma ili tek slobodni strijelac?

Image
JThomas

#25312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

nije, to je redžo, fino ti piše :mrgreen:
VjecitiStudent

#25313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Nije Redžo bilo ko, piše gore da je on "zamjenik predsjednika Savjeta za sigurnost NS-a", takoreći NS-ov Alispahić ili Poldžo.

Jel ovo zaista znači da će NS, ako osvoji vlast, udesetorostručiti broj policijskih stanica u općinama?
daors

#25314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by daors »

Vjeciti, ti si bas smor covjek i ofiran pravo.
Onaj, po cijem si zadatku ovdje, ti treba dobro platiti jer svoj posao obavljas na takav nacin da ti i najbolji spin majstori mogu pozavidjeti
VjecitiStudent

#25315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

daors wrote:Vjeciti, ti si bas smor covjek i ofiran pravo.
Onaj, po cijem si zadatku ovdje, ti treba dobro platiti jer svoj posao obavljas na takav nacin da ti i najbolji spin majstori mogu pozavidjeti
Koji crni spin, pa ja samo prevodim na običan jezik predizborno obećanje zamjenika predsjednika Savjeta za sigurnost NS-a i kandidata NS u Ilidži.
Evo još jedan prevod:
Trenutno u Kantonu ima 5 policijskih uprava.
Ako NS pobijedi na Ilidži, bit će ih 16, 12 u mjesnim zajednicama Ilidže, 4 u ostatku Kantona.
Last edited by VjecitiStudent on 21/09/2016 16:46, edited 1 time in total.
putokaz1

#25316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

NS vodi na anketi klixa
Realno ili'?
zippoo87

#25317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote:NS vodi na anketi klixa
Realno ili'?
mislis na forumu ili na klix.ba ?
na klix ba ja ne vidim nigdje ankete
sto se tice rezultata NSa na izborima,vjerujem da gdje god postoje njihova lista,da ce napraviti odlican rezultat i visestruko povecanje rezultata u odnosu na 2014. jer su ostali dosljedni i principijelni i u praksi rade ono sto govore a ne obrnuto,kao svi ostali
kB27

#25318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kB27 »

Slažem se zippoo. Po mom mišljenju NS ima mnogo simpatizera koji su do sada razmišljali 'ma super su oni, ali ne mogu ništa napraviti jer su još uvijek mala stranka', a povećanje glasačkog tijela iz godine u godinu to potvrđuje i briše ovaj drugi dio izjave. Samo naprijed!
artime

#25319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

A gledajte nam opcija... Dragi boze hoce li ovaj narod ikada skontati neke stvari. Pedja mora da obnjavlja svoju ljubav prema drzavi ali zato su sda certificirane patriote. Uopste ne zelim da Hrvate tu nabrajam. Njima bih dodje privremena drzava.
Bancho

#25320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

putokaz1 wrote:NS vodi na anketi klixa
Realno ili'?
Ni jedna anketa na forumu nije realna pa tako ni ova. Evo npr. ja sad mogu otvoriti 20 profila i da sa svakim glasam na anketi. Isto tako, i da je sve regularno, vise od pola ovih glasova nece izaci na izbore. Ali da ce NS na ovim izborima ostvariti puno bolje rezultate od proslih izbora, to je cinjenica.
kB27

#25321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kB27 »

Ako ćemo tako, nijedna anketa nije realna. :) Sve su, naravno, prediktivni modeli - neki bolji neki lošiji. Evidentno je da je popularnost NS sve veća i veća - i to ne samo na forumu nego u stvarnosti. NS je jedna od rijetkih stranaka koja značajnu pažnju posvećuje mjestima vijećnika a ne samo načelnika - jer da je situacija normalna ne bi vrijedilo 'ko ima načelničku poziciju on vlada općinom'. :)
putokaz1

#25322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ja neznam ko je na listi ili ko je aktivista NS u mom mjestu a planiram glasat!
Maystor

#25323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

Kikibombona wrote:Pedja

Ima li ikakve sanse da celnici NS iz Zenice makar razgovaraju sa novoformiranom strankom Snaga centra i Demokratskom frontom!??

Zenica je bastion SDA od rata naovamo. Bez GRADSKE KOALICIJE oni ne mogu izgubiti. Selo uzimaju kao i svake izbore, a grad je podijeljen na nekoliko opcija. Prenosim vam razmisljanje mojih drugara koji uglavnom apstiniraju od izbora. Ja sam jednom izasao na izbore iako vec duuugoooo imam pravo glasa. Glasao sam za NS. Moj glas nije nista promijenio. Tako se gubi motivacija. Ljudi odustaju. Svi moji drugari kontaju 'zasto izaci na izbore kada se vec zna da SDA uzima izbore'. Te ljude je potrebno animirati. Samo jaca koalicija 'lijevih' stranaka moze animirati apsitnente. Ovako izgleda slabasno, nemocno... NS... SC... DF... SDP... Svakom po hiljada-dvije i pisi propalo...

Uvjeren sam da sve ovo znate bolje od mene, ali opet po tom pitanju nista ne radite. Meni stvarno, ali stavrno, nije jasno ZASTO. Zar smo toliki neljudi, toliki egoisti, da ne mozemo sjesti zajedno i nesto dogovoriti, makar mi koji razmisljamo na slican nacin. Za NS, SC i DF ce u Zenici glasati ljudi identicnog profila. Zasto te ljude ne okupiti oko jedne koalicije, animirati ostale!??

Selo je jedinstveno. Glasat ce za SDA. Grad je podijeljen i zato sigurno gubi.

Moze neko podjelu na selo - grad oznaciti kao ksenofobiju, ali to je fakticko stanje. Niko na selu nece dati glas NS. 101%.
Ne znam da li si dobio odgovor, i mene bi zanimalo da čujem ... koje im je opravdanje što rade za SDA :-)

U Sarajevu je jasno, NS uzima 10% glasova i to daje dovoljno prostora najužem rukovodstvu (skupštinski mandati, domovi naroda, medijsko eksponiranje itd.). Glume neku elitnu opoziciju, bave se demagogijom i nemaju nikakve odgovornosti. Alibi za takvo ponašanje imaju - ni ostatak ljevice nije ništa bolji. Sa SDP-om su probali, ovi obrisali patos s njima, sa DF-om nisu uspjeli dogovoriti ni sastanak, a kamoli koaliciju.
Međutim, u Zenici je druga priča, tamo NS nema taj komfor kao u SA, a ne mogu reći da nemaju s kim razgovarati. Ja bih ruku u vatru stavio za Samira Lemeša, a ima tu još ljudi u DF-u Zenica koji su čestiti i kvalitetni kadrovi.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Maystor wrote:
Kikibombona wrote:Pedja

Ima li ikakve sanse da celnici NS iz Zenice makar razgovaraju sa novoformiranom strankom Snaga centra i Demokratskom frontom!??

Zenica je bastion SDA od rata naovamo. Bez GRADSKE KOALICIJE oni ne mogu izgubiti. Selo uzimaju kao i svake izbore, a grad je podijeljen na nekoliko opcija. Prenosim vam razmisljanje mojih drugara koji uglavnom apstiniraju od izbora. Ja sam jednom izasao na izbore iako vec duuugoooo imam pravo glasa. Glasao sam za NS. Moj glas nije nista promijenio. Tako se gubi motivacija. Ljudi odustaju. Svi moji drugari kontaju 'zasto izaci na izbore kada se vec zna da SDA uzima izbore'. Te ljude je potrebno animirati. Samo jaca koalicija 'lijevih' stranaka moze animirati apsitnente. Ovako izgleda slabasno, nemocno... NS... SC... DF... SDP... Svakom po hiljada-dvije i pisi propalo...

Uvjeren sam da sve ovo znate bolje od mene, ali opet po tom pitanju nista ne radite. Meni stvarno, ali stavrno, nije jasno ZASTO. Zar smo toliki neljudi, toliki egoisti, da ne mozemo sjesti zajedno i nesto dogovoriti, makar mi koji razmisljamo na slican nacin. Za NS, SC i DF ce u Zenici glasati ljudi identicnog profila. Zasto te ljude ne okupiti oko jedne koalicije, animirati ostale!??

Selo je jedinstveno. Glasat ce za SDA. Grad je podijeljen i zato sigurno gubi.

Moze neko podjelu na selo - grad oznaciti kao ksenofobiju, ali to je fakticko stanje. Niko na selu nece dati glas NS. 101%.
Ne znam da li si dobio odgovor, i mene bi zanimalo da čujem ... koje im je opravdanje što rade za SDA :-)

U Sarajevu je jasno, NS uzima 10% glasova i to daje dovoljno prostora najužem rukovodstvu (skupštinski mandati, domovi naroda, medijsko eksponiranje itd.). Glume neku elitnu opoziciju, bave se demagogijom i nemaju nikakve odgovornosti. Alibi za takvo ponašanje imaju - ni ostatak ljevice nije ništa bolji. Sa SDP-om su probali, ovi obrisali patos s njima, sa DF-om nisu uspjeli dogovoriti ni sastanak, a kamoli koaliciju.
Međutim, u Zenici je druga priča, tamo NS nema taj komfor kao u SA, a ne mogu reći da nemaju s kim razgovarati. Ja bih ruku u vatru stavio za Samira Lemeša, a ima tu još ljudi u DF-u Zenica koji su čestiti i kvalitetni kadrovi.
Sa SDP-om i DF-om se ne može razgovarati , to su bliski koalicioni partneri SDA i sasvim je razumljiva takva odluka vodstva NS-a , sa SDA i njihovim satelitima - NE.

Ko - kime briše patos pokazaće ovogodišnji izborni rezultati iako su i prošli bili kristalno jasni , ipak SDP izgleda ima još glasova za bacanje a Demokratska Fronta ima takav profil pojedinih kandidata da je za te pojedine zapravo bruka i sramota glasati.

Srdačan pozdrav.
putokaz1

#25325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

NS nakon 02.10, ne smije iznevjerit birače
Locked