BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

shake69

#25301 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

luckylaka wrote:
shake69 wrote:Seo ponovo dobio sansu od 60 minute. Fakat je neshvatljivo da Robertu ovakav igrac iz Arsenala treba da se dokazuje, igra u kontinuitetu, sta li dok mu na istoj poziciji igraju iz slabijih liga igraci a pri tom ne igraju redovno. Isto vazi i za Kodru kojeg veceras nema ni na klupi.
Gojak izrasta u ozbiljnog igraca.
Gdje to Seo igra u kontinuitetu,gdje vi to pratite fudbal.Ako ima kakva sportska stranica da ja ne znam de postavi da vidim gdje Seo igra.Juce postavio Sein ,,kontinuitet"izgleda da moram opet.Da ponovim SEo je u zadnja 2-3 mjeseca odigrao ne vise od 100 minuta.
Bolan Atife, pa ti rece jednom da je Ibricic rasni strijelac Domzala a cova od 6 golova 5 da iz penala. Toliko o tvom pracenju fudbala. :wink:

Seo se oporavio prije nego je Robi objavio spisak za Austriju i Spaniju. Igrao protiv Liverpoola a evo i u EL 30 minuta. Covjek je spreman.
I dalje mislim da je neshvatljiv tretman jednog od samo 9 igraca lige petice koje imamo i to za mjesto gdje smo najtanji i gdje mu je back up skromna ceska liga. Zar se on mora dokazivati? Ne mislim da je Begovic isti slucaj jer Sehic se pokazao kao dobra zamjena ali eto selektoru se sve halali zbog rezultata. Svi dobri igraci vole istrcati protiv Spanije i pitanje kada ce ponovo biti u prilici i Robert je morao u ovom slucaju biti pazljiviji, po meni.
Vidjet cemo sta ce sada posto mu otkazao Zakaric.
AmiĐa_Idriz

#25302 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by AmiĐa_Idriz »

Nije ba sa njim problem dokazivanja, već upravo tih povreda. Pa bio je na prošlom spisku, pa su iz Arsenala poslali molbu da ne dolazi.
Bazinga1234

#25303 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

AmiĐa_Idriz wrote:Nije ba sa njim problem dokazivanja, već upravo tih povreda. Pa bio je na prošlom spisku, pa su iz Arsenala poslali molbu da ne dolazi.
Tačnije - dobio je naknadni poziv, nije bio na glavnom spisku, al' nebitno. :D
AmiĐa_Idriz

#25304 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by AmiĐa_Idriz »

Bazinga1234 wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Nije ba sa njim problem dokazivanja, već upravo tih povreda. Pa bio je na prošlom spisku, pa su iz Arsenala poslali molbu da ne dolazi.
Tačnije - dobio je naknadni poziv, nije bio na glavnom spisku, al' nebitno. :D
Bitno je da je dobio :mrgreen:
palermo

#25305 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

shake69 wrote:
Bolan Atife, pa ti rece jednom da je Ibricic rasni strijelac Domzala a cova od 6 golova 5 da iz penala. Toliko o tvom pracenju fudbala. :wink:

Seo se oporavio prije nego je Robi objavio spisak za Austriju i Spaniju. Igrao protiv Liverpoola a evo i u EL 30 minuta. Covjek je spreman.
I dalje mislim da je neshvatljiv tretman jednog od samo 9 igraca lige petice koje imamo i to za mjesto gdje smo najtanji i gdje mu je back up skromna ceska liga. Zar se on mora dokazivati? Ne mislim da je Begovic isti slucaj jer Sehic se pokazao kao dobra zamjena ali eto selektoru se sve halali zbog rezultata. Svi dobri igraci vole istrcati protiv Spanije i pitanje kada ce ponovo biti u prilici i Robert je morao u ovom slucaju biti pazljiviji, po meni.
Pa sve ovisi o tome da li je Robi u nekom dogovoru sa Seom. Ako nije, onda bih rekao da je ovo potencijalna opasnost......isto kao što sam uvjeren da Begović može još samo utakmcu-dvije biti rezerva i ako se ništa ne promijeni, oprostiti će se od reprezentacije........tako nisam baš siguran da Seo baš rado prihvata da nije važan dio reprezentacije (osim ako nema nekog dogovora između Robija i Seada).

Al fudbal je egzaktna stvar,......iliti kad imaš rezultat sve može.......
luckylaka

#25306 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

shake69 wrote:
luckylaka wrote:
shake69 wrote:Seo ponovo dobio sansu od 60 minute. Fakat je neshvatljivo da Robertu ovakav igrac iz Arsenala treba da se dokazuje, igra u kontinuitetu, sta li dok mu na istoj poziciji igraju iz slabijih liga igraci a pri tom ne igraju redovno. Isto vazi i za Kodru kojeg veceras nema ni na klupi.
Gojak izrasta u ozbiljnog igraca.
Gdje to Seo igra u kontinuitetu,gdje vi to pratite fudbal.Ako ima kakva sportska stranica da ja ne znam de postavi da vidim gdje Seo igra.Juce postavio Sein ,,kontinuitet"izgleda da moram opet.Da ponovim SEo je u zadnja 2-3 mjeseca odigrao ne vise od 100 minuta.

Hoces reci da penali nisu golovi :D Drugo.Koliko me sjecanje sluzi nije se Seo bas naigrao za reprezentaciju,vecina njegovih igara je bila opsti prosjek.Trece.Mislim da je trenutno vaznije da se Seo oporavi jer igranje za klub 20-30 minuta govori da je nespreman.Na kraju po tebi ili po meni je nebitno jer se Robi pita( i jos neko ne znam ko) i ono sto on pozove je zakljucno dzaba sto bi mi pozivali ovoga ili onoga.I ja bi pozvao i Koljica i Catakovica ali se ne pitam.O poznavanju fudbala ne bih da raspravljam jer svako za sebe misli da je najbolji.
shake69

#25307 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

palermo wrote:
shake69 wrote:

Pa sve ovisi o tome da li je Robi u nekom dogovoru sa Seom. Ako nije, onda bih rekao da je ovo potencijalna opasnost......isto kao što sam uvjeren da Begović može još samo utakmcu-dvije biti rezerva i ako se ništa ne promijeni, oprostiti će se od reprezentacije........tako nisam baš siguran da Seo baš rado prihvata da nije važan dio reprezentacije (osim ako nema nekog dogovora između Robija i Seada).

Kvaka i jeste sto niti jednog argumenta nema u pretpostavci da to oni (Robert i Seo) rade u dogovoru. Bar se meni tako cini. Onaj naknadni poziv Seadu je bio vjerovatno dozivljen ispod casti pa je lafo zamolio da ostane u klubu. Ko to ba danas radi a da nije Ronaldo i slicni. :? Prije mi lici kao na dogovor ''preko novina'' kao s Hajrovicem (zvat cu ga u novembru, pa smo vidjeli sto je zvao), iako je prema Izetu ispao puno kriticniji pa i brutalniji proteklih mjeseci, a koji Seo mora prihvatiti. Dobar interview mogao bi otkloniti eventualni nesporazum s Seadom.
A slazem se oko Begovica. On je preponosan da izdrzi na klupi jos 2-3 tekme. Mislim da ce razguliti do kvala jer Robi ne lici na nekog ko ce popustiti novinarima ili javnosti. Ili da Seha grohne totalno i vrati Asmira medju stative.
Bojim se da se upravo na ovoj dvojici igraca lomi i buduci uspjeh reprezentacije (kvale za EP) kao i cijeli autoritet selektora u narednim godinama. Koliko izdrzi u bosanskom loncu.
luckylaka

#25308 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

shake69 wrote:
palermo wrote:
shake69 wrote:

Kvaka i jeste sto niti jednog argumenta nema u pretpostavci da to oni (Robert i Seo) rade u dogovoru. Bar se meni tako cini. Onaj naknadni poziv Seadu je bio vjerovatno dozivljen ispod casti pa je lafo zamolio da ostane u klubu. Ko to ba danas radi a da nije Ronaldo i slicni. :? Prije mi lici kao na dogovor ''preko novina'' kao s Hajrovicem (zvat cu ga u novembru, pa smo vidjeli sto je zvao), iako je prema Izetu ispao puno kriticniji pa i brutalniji proteklih mjeseci, a koji Seo mora prihvatiti. Dobar interview mogao bi otkloniti eventualni nesporazum s Seadom.
A slazem se oko Begovica. On je preponosan da izdrzi na klupi jos 2-3 tekme. Mislim da ce razguliti do kvala jer Robi ne lici na nekog ko ce popustiti novinarima ili javnosti. Ili da Seha grohne totalno i vrati Asmira medju stative.
Bojim se da se upravo na ovoj dvojici igraca lomi i buduci uspjeh reprezentacije (kvale za EP) kao i cijeli autoritet selektora u narednim godinama. Koliko izdrzi u bosanskom loncu.
Jbga ti ili nesto pretpostavljas ili ti se nesto cini ili je nesto vjerovatno,Ne moze tako..Imas li konkretnu informaciju zasto nije pozvan Seo i zasto nije pozvan Izet premda je Robi to objasnio.A istina je ova.Seo je od zadsnjih dvadesetak utakmica odigrao 50-60 minuta,a Izet je od zadnjih 20-ak utakmica odigrao 2-3 dobro u ostalim kao i do sada u karijere sve preko qrca.
shake69

#25309 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

Jao Atife, jucer si tipkao da je igrao 100 minuta a sada 50-60. :-) Sve je provjerljivo, Seo je odigrao ukupno 201 minutu od 4 oktobra s tim da je u tom razdoblju tri sedmice bio povrijedjen.
Zar se ne mozemo sloziti da Seo nije Eldar nipocemu, od staza u reprezentaciji pa i vecine nastupa do kvaliteta igraca, odakle je ciju skolu prosao i slicno, a bogme niti Arsenal Sparta i mislim da je tu jedino neslaganje javnosti, gdje i sam pripadam, i dobrog dijela novinara u BiH.
luckylaka

#25311 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

shake69 wrote:Jao Atife, jucer si tipkao da je igrao 100 minuta a sada 50-60. :-) Sve je provjerljivo, Seo je odigrao ukupno 201 minutu od 4 oktobra s tim da je u tom razdoblju tri sedmice bio povrijedjen.
Zar se ne mozemo sloziti da Seo nije Eldar nipocemu, od staza u reprezentaciji pa i vecine nastupa do kvaliteta igraca, odakle je ciju skolu prosao i slicno, a bogme niti Arsenal Sparta i mislim da je tu jedino neslaganje javnosti, gdje i sam pripadam, i dobrog dijela novinara u BiH.
Eto velika je razlika oko 100 min. i 50-60 min., uglavnom Seo skoro ne igra zadnja 2-3 mjeseca ,tek se oporavio od povrede i mislis da ce ga klub pustiti tek tako a i da ga pusta nije na spisku a zasto pitanje je za zutog
luckylaka

#25312 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Logovan wrote:http://sport1.ba/fudbal/video-cijela-po ... Y2m2ifEC_s

Odličan gol Kožulja!
Sta sam propustio kada nisam upoznat da je ovaj potencionalni reprezentativac,od kada je
palermo

#25313 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

Kao što sam i predviđao, Begović ne želi biti rezerva Šehiću i otkazao je nastup u ove dvije naredne utakmice. Vjerujem da nitkko ozbiljan ne misli da je to zbog povrede.

Mislim da se ovdje nema šta posebno prigovoriti Begoviću. A nema ni Prosinečkom, on je odabrao ovakav put (mislim znao je i on, da dugoročno nije održivo da Begović bude rezerva Šehiću) , rezultat će na kraju presuditi.
studeni76

#25314 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by studeni76 »

palermo wrote:Kao što sam i predviđao, Begović ne želi biti rezerva Šehiću i otkazao je nastup u ove dvije naredne utakmice. Vjerujem da nitkko ozbiljan ne misli da je to zbog povrede.

Mislim da se ovdje nema šta posebno prigovoriti Begoviću. A nema ni Prosinečkom, on je odabrao ovakav put (mislim znao je i on, da dugoročno nije održivo da Begović bude rezerva Šehiću) , rezultat će na kraju presuditi.
Begović nije bio presudan što se tiče naših rezultata! Slabo je on koji bod donio svojim odbranama.
Ako neće i ne mora, nećemo propast
palermo

#25315 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

studeni76 wrote:
palermo wrote:Kao što sam i predviđao, Begović ne želi biti rezerva Šehiću i otkazao je nastup u ove dvije naredne utakmice. Vjerujem da nitkko ozbiljan ne misli da je to zbog povrede.

Begović nije bio presudan što se tiče naših rezultata! Slabo je on koji bod donio svojim odbranama.
Ako neće i ne mora, nećemo propast
Slažem se. Moja jedina bojazan je da to ne postane neka vrsta paterna, iliti da ne pomislimo da stvarno važi ona koga nema bez njega se može. Pa recimo da KOlašinac bude slijedeći......ili tako nešto
SmokingMan

#25316 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SmokingMan »

Sead ne dolazi u obzir,on je jako bitan kao LB.Njegovo mjesto nije zagarantovano u prvih 11,ali siguran sam da će se igrama nametnuti Prosinečkom za naredne mečeve.
luckylaka

#25317 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Pa kada se povrijedi kada je juce branio
studeni76

#25318 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by studeni76 »

Al šta da selektor radi! Ili će gurati po svom pa dokle može ili će pustit glavnim igračima da oni sastave postavu i bez izmjena igraju. Jbg delikatna situacija, Robi je veće ime od svih njih i sad treba pustit da mu seru po glavi.
PS Kolašinac je jedan od rijetkih bekova od kojih više koristi imaš prema naprijed nego u odbrani. To će ga koštati posla u Arsenalu. I naravno lik je 300 dana povrijeđen, a tenk je :)
palermo

#25319 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

SmokingMan wrote:Sead ne dolazi u obzir,on je jako bitan kao LB.Njegovo mjesto nije zagarantovano u prvih 11,ali siguran sam da će se igrama nametnuti Prosinečkom za naredne mečeve.
:D ne ide to baš u životu tako drug......ti igraš za Arsenal, nego za Spartu i ti se trebaš nametnuti.......to je ono teorija, al u praksi to tako ne funkcionira.......
SmokingMan

#25320 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SmokingMan »

palermo wrote:
SmokingMan wrote:Sead ne dolazi u obzir,on je jako bitan kao LB.Njegovo mjesto nije zagarantovano u prvih 11,ali siguran sam da će se igrama nametnuti Prosinečkom za naredne mečeve.
:D ne ide to baš u životu tako drug......ti igraš za Arsenal, nego za Spartu i ti se trebaš nametnuti.......to je ono teorija, al u praksi to tako ne funkcionira.......
Svoj ti posao,Seo će vremenom vratiti,srećom ni Čivčić nikako nije loš,tako da je za sada dobra zamjena.Samo nekako prebrzo otpisujete igrače. :D
palermo

#25321 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

SmokingMan wrote:
Svoj ti posao,Seo će vremenom vratiti,srećom ni Čivčić nikako nije loš,tako da je za sada dobra zamjena.Samo nekako prebrzo otpisujete igrače. :D
Nisi me dobro razumio :D ne otpisujem ja Seu, gluho bilo....ali Seo se neće vratiti da bude rezerva Čiviću......ili da se mora boriti sa Čivićem za mjesto...........

Sve dotle dok Seo igra u Arsenalu, a Čivić je povremeni prvotimac Sparte to ti je tako........
SmokingMan

#25322 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SmokingMan »

palermo wrote:
SmokingMan wrote:
Nisi me dobro razumio :D ne otpisujem ja Seu, gluho bilo....ali Seo se neće vratiti da bude rezerva Čiviću......ili da se mora boriti sa Čivićem za mjesto...........

Sve dotle dok Seo igra u Arsenalu, a Čivić je povremeni prvotimac Sparte to ti je tako........
Sve to Seo pomno prati preko instagrama.Samo ubija dosadu do bolje prilike. :D
shake69

#25323 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shake69 »

I ovo oko Seada...
“Kolašinac nije povrijeđen! Sead je odigrao posljednje tri utakmice za Arsenal. Da nije pozvan Sead je saznao iz medija. Selektor, niti bilo ko iz reprezentacije nije zvao Seada da pita igra li i da li je zaista povrijeđen. Istina je da Kolašinac igra i da mu je jako stalo do reprezentacije Bosne i Hercegovine”- reakcija je Seadovog agenta Gordona Stipića.
Point.

#25324 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Ako se ova praksa nastavi mora se postaviti otvoreno pitati šta je u pitanju. Ako je izbor između Robija i See i Asmira na drugoj strani onda je izbor lagan, bez obzira na trenutne rezultate. Robi će u reprezentaciji biti možda veh 3-4 godine dok od ove dvojice fudbalera imamo fajde još najmanje 7-8 godina. Čak i više.
studeni76

#25325 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by studeni76 »

Onda nama selektor i ne treba, džaba ga plaćamo! Ovako se skupe oni koji su nas zadužili i odigraju utakmicu. Ha ja....
Post Reply