Ukrajina
- dječak sa šibicama
#25301 Re: Ukrajina
Sudeci po umjetnoj histeriji i "strahu" od Putina i Rusije, nebi se reklo da su ovi sa zapadne strane zadovoljni rezultatima u Ukrajini.
Da jesu, nebi se ponasali ko ostavljena djevojka, pa prijetili cak i bojkotom SP u nogometu.
Da jesu, nebi se ponasali ko ostavljena djevojka, pa prijetili cak i bojkotom SP u nogometu.
- Challenger__
#25302 Re: Ukrajina
Oni su poraženi po svim tačkama, ne sumnjaj. Još su primorani da finansiraju sopstveni poraz. Neće EU, mora MMF radi održavanja privida, radi odgode i formalne kapitulacije.
-
jastuk1
#25303 Re: Ukrajina
Daleko da izjednačavam, ali eto - obapet ili šest dole, koliko ih već ima. ha ja A zna se ko je najgori od sve djece. A kao da to "najgori" na kraju i igra neku ulogu... heh...Challenger__ wrote:Htjeli su sve, dobili ništa, a sada dotiraju propali projekat. Samofinansiraju sopstveni promašaj, sopstveni poraz i sramotu. Ako je to "pobjeda", ne znam šta je onda poraz.jastuk1 wrote:Problem je što TOG monstruma mogu na aparatima držati još godinama, samo da napakoste Rusiji, bez obzira šta narod želi. Na kraju krajeva, nije li se dokazalo da se i jedan DRUGI monstrum isto tako već godinama održava i to vrlo uspješno! Tako da, molim jedan malo ujednačeniji i izbalansiraniji pristup kada je riječ o svjetskim monstrumima Čeli.
Koji "drugi monstrum"?
Ništa nije njima problem bacati koju milijardicu za odgođenim rokom vraćanja kada znaju da za tu siću dobivaju poslušne ukre koji gnjave neposlušne ruse. Blago rečeno. Na kraju, ako se desi da im ponestane koja milijardica, vraćaju ukre rusiji da ih izdržava. Samo će onda Rusija biti totalno i luda i glupa ako će ih uzeti pod svoje. Mada, ukri sada toliko mrze ruse, mislim da se radi o daleko najvećoj mržnji trenutno na planeti. Ukrajina kao i Sirija je tek počela. Ovi ratovi zbog kontrole dobavljanja energenata se vode desetljećima, kao što je Afganistan uostalom pokazao.
- Challenger__
#25304 Re: Ukrajina
Izvini, moja percepcija je sasvim drugačija.
-
jastuk1
#25305 Re: Ukrajina
Znam, daleko ljepša i romantičnija.Challenger__ wrote:![]()
Izvini, moja percepcija je sasvim drugačija.
- Challenger__
#25306 Re: Ukrajina
Opasna iluzija. Grčka je ušla u korpus crvenih linija onih koji drže riječ i puno ne pričaju. Za Grčku se šalje u nepostojanje.jastuk1 wrote:Znam, daleko ljepša i romantičnija.No, vjeruj mi, kako vrijeme prolazi, samo gledam nove krize u nastajanju. Evo, ako Grčka bude radila u cilju uspostave ovog turskog toka, kobna igranka joj ne gine. Zapamti što sam ti rekao! Ogromne milijarde u već uložene u TANAP (BP i Total imaju značajne udjele) i Grčka bi eventualnu neposlušnost mogla skupo, skupo plaćati.
-
jastuk1
#25307 Re: Ukrajina
Nekoliko stvari se podudara, a i Goldman Sachs je izašao ni pet ni šest sa izjavama da novu Grčku vladu već treba mijenjati. Da, da sve se crveni od crvenih linija...Challenger__ wrote:Opasna iluzija. Grčka je ušla u korpus crvenih linija onih koji drže riječ i puno ne pričaju. Za Grčku se ide u nepostojanje.jastuk1 wrote:Znam, daleko ljepša i romantičnija.No, vjeruj mi, kako vrijeme prolazi, samo gledam nove krize u nastajanju. Evo, ako Grčka bude radila u cilju uspostave ovog turskog toka, kobna igranka joj ne gine. Zapamti što sam ti rekao! Ogromne milijarde u već uložene u TANAP (BP i Total imaju značajne udjele) i Grčka bi eventualnu neposlušnost mogla skupo, skupo plaćati.
http://www.zerohedge.com/news/2015-06-0 ... oldman-say
- Challenger__
#25308 Re: Ukrajina
Pa šta? Šta je tu "strašno"? Ništa.
-
jastuk1
#25309 Re: Ukrajina
o kej.Challenger__ wrote:Pa šta? Šta je tu "strašno"? Ništa.
- Challenger__
#25310 Re: Ukrajina
Pa šta će im? Poslati Islamsku državu da divlja po Atini? Mislim, ne kontam.jastuk1 wrote:o kej.Bum vidli kolko će dozvolit Grčkoj da nevino trepće prema Rusiji.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#25311 Re: Ukrajina
Ono Rusima je Grčka baš u interesnoj sferi
da si rekao Turska ili Kurdi pa de....
- Challenger__
#25312 Re: Ukrajina
Dobro sam rekao. Vrlo dobro.
-
jastuk1
#25313 Re: Ukrajina
probudit će zlatnu zoru. daj čeli pa nismo se rodili juče... ha jaChallenger__ wrote:Pa šta će im? Poslati Islamsku državu da divlja po Atini? Mislim, ne kontam.jastuk1 wrote:o kej.Bum vidli kolko će dozvolit Grčkoj da nevino trepće prema Rusiji.
-
jastuk1
#25314 Re: Ukrajina
Za Turski tok je Rusima neizostavno u debeloj, najdebljoj, najdebljoj interesnoj i ekonomskoj sferi, a za EU i SAD je u interesnoj sferi zbog TANAP-a, plinovoda preko Anadolije i Grčke za Evropu.Lajavikrelac wrote:Ono Rusima je Grčka baš u interesnoj sferida si rekao Turska ili Kurdi pa de....
- Challenger__
#25315 Re: Ukrajina
Neka se bore. Za bolje se treba boriti.jastuk1 wrote:probudit će zlatnu zoru. daj čeli pa nismo se rodili juče... ha ja
-
jastuk1
#25316 Re: Ukrajina
U conceding???? Ma nemorembilivit.Challenger__ wrote:Neka se bore. Za bolje se treba boriti.jastuk1 wrote:probudit će zlatnu zoru. daj čeli pa nismo se rodili juče... ha ja
Da, da, treba se boriti. Nismo li se i mi borili. Hahhhh...
-
valensija
#25317 Re: Ukrajina
B92 na liniji fronta: "Ne damo Mariupolj"
Od 12. februara kada je potpisan drugi mirovni sporazum u Minsku retko da je bilo mirnog dana u okolini Mariupolja.

Grad je ušao u leto, a njegovi se žitelji navikli da uveče, a ponekad i ujutru iz pravca sela Širokino čuju artiljerisku vatru.
I proruski pobunjenici i ukrajinske snage tvrde da ne počinju oni prvi i da ne upotrebljavaju tešku artiljeriju.
Primirje u Ukrajini, ali u selu Širokino kod Mariupolja ono ne postoji već mesecima. Linija fronta je na nekih 500 metara i ne pomera se. S druge strane je neprijatelj.
“Većina su pripadnici ruske vojske, ako ne aktivni to oni koji su se deaktivirali bivši pa su ih ili unjamili ili su došli da ratuju iz nkeih svojih razloga. Mi presecamo njihovu komunikaciju i čujemo karakterističan ruski iz Rusije i vojnu terminologiju”, navodi Sergej “Grin”, zamenik komandanta 8. čete Arata.
Prema miniskom dogvoru teška artiljerija kalibra 120 trebalo je davno da bude povučena. Obe strane tvrde da ona druga strana to nije učinila.

”Protiv njihovih 120 mm mi imamo samo našu volju i motivaciju - mi smo na našoj zemlji jer ukrajinska armija je prema dogovoru u dogovorenom roku odvukla tešku artiljeriju na dogovorenu distancu”, kaže Andrej “Červenj”, komandant 8. čete Arata.
Ovaj deo drže borci Desnog sektora – organizacije koju često nazivaju neonacističkom i ultradesnom i koja je kontroverzna i u samoj Ukrajini.
Dobrovoljci iz Desnog sektora sada se bore u okviru drugih dobrovoljačkih bataljona pod jedinstvenom komandom ukrajinskog ministarstva odbrane.
Upravo su dobrovoljci ti koji drže prvu liniju. Među njima ima i penzionisanih oficira i onih koji vojsku u mirno vreme nisu služili.

Dobrovoljci drže i pozicije sedam kliometara dalje i osnova su odbrane Mariupolja. Ovde bataljon “Feniks” čuva plažu koja je minirana.
”Separatisti sada već imaju katere sa artiljerijskim instalacijama, raketnim bacačima. Drugo, ovde je dubina takva i dno takvo da dozvoljava iskrcavanje i desant sa velikog broda. A ne treba isključiti ni eventualnu mogućnost da zvanična ruska vojska reši da napadne”, kaže Jevgenij “Carinik” zamenik komandanta jedinice bataljona “Feniks”.
I borci kod Širokinog i oni na pozicijima oko grada tvrde da neće dozvoliti da Mariupolj osvoje pobunjenici i povežu svoje teritorije sa Krimom i otvore dalje put ka drugim oblastima istočne Ukrajine.
Mariupoljski front otvoren je prošlog leta kada su pobunjenici iznenada zauzeli Novoazovsk, gradić na moru na granici sa Rusijom, koji je udaljen oko 40 kilometara od grada.
Od 12. februara kada je potpisan drugi mirovni sporazum u Minsku retko da je bilo mirnog dana u okolini Mariupolja.

Grad je ušao u leto, a njegovi se žitelji navikli da uveče, a ponekad i ujutru iz pravca sela Širokino čuju artiljerisku vatru.
I proruski pobunjenici i ukrajinske snage tvrde da ne počinju oni prvi i da ne upotrebljavaju tešku artiljeriju.
Primirje u Ukrajini, ali u selu Širokino kod Mariupolja ono ne postoji već mesecima. Linija fronta je na nekih 500 metara i ne pomera se. S druge strane je neprijatelj.
“Većina su pripadnici ruske vojske, ako ne aktivni to oni koji su se deaktivirali bivši pa su ih ili unjamili ili su došli da ratuju iz nkeih svojih razloga. Mi presecamo njihovu komunikaciju i čujemo karakterističan ruski iz Rusije i vojnu terminologiju”, navodi Sergej “Grin”, zamenik komandanta 8. čete Arata.
Prema miniskom dogvoru teška artiljerija kalibra 120 trebalo je davno da bude povučena. Obe strane tvrde da ona druga strana to nije učinila.

”Protiv njihovih 120 mm mi imamo samo našu volju i motivaciju - mi smo na našoj zemlji jer ukrajinska armija je prema dogovoru u dogovorenom roku odvukla tešku artiljeriju na dogovorenu distancu”, kaže Andrej “Červenj”, komandant 8. čete Arata.
Ovaj deo drže borci Desnog sektora – organizacije koju često nazivaju neonacističkom i ultradesnom i koja je kontroverzna i u samoj Ukrajini.
Dobrovoljci iz Desnog sektora sada se bore u okviru drugih dobrovoljačkih bataljona pod jedinstvenom komandom ukrajinskog ministarstva odbrane.
Upravo su dobrovoljci ti koji drže prvu liniju. Među njima ima i penzionisanih oficira i onih koji vojsku u mirno vreme nisu služili.

Dobrovoljci drže i pozicije sedam kliometara dalje i osnova su odbrane Mariupolja. Ovde bataljon “Feniks” čuva plažu koja je minirana.
”Separatisti sada već imaju katere sa artiljerijskim instalacijama, raketnim bacačima. Drugo, ovde je dubina takva i dno takvo da dozvoljava iskrcavanje i desant sa velikog broda. A ne treba isključiti ni eventualnu mogućnost da zvanična ruska vojska reši da napadne”, kaže Jevgenij “Carinik” zamenik komandanta jedinice bataljona “Feniks”.
I borci kod Širokinog i oni na pozicijima oko grada tvrde da neće dozvoliti da Mariupolj osvoje pobunjenici i povežu svoje teritorije sa Krimom i otvore dalje put ka drugim oblastima istočne Ukrajine.
Mariupoljski front otvoren je prošlog leta kada su pobunjenici iznenada zauzeli Novoazovsk, gradić na moru na granici sa Rusijom, koji je udaljen oko 40 kilometara od grada.
-
Hrmpallier
#25318 Re: Ukrajina
Zna li ko jesu li Ukrajinci u skorije vrijeme primili kakvog respektabilnijeg oružja. Amerikanci su štedri prema trenutno dragoj im frakciji A.Q, pa šalju TOW. Ako su zagovnali u Ukrajini, valjda su i tamo poslali isto, ako ne i nešto bolje. Ima li ko kakvih informacija o tome. "Pobunjenicima" je na tanjiru kompletan arsenal ruske vojske izuzev strategijskih raketa. Domaća radinost čuda pravi 
- Co0l
#25319 Re: Ukrajina
Amerikanci ne salju Al Kaidi TOW a Ukrajinci imaju i sami dovoljno protivtenkovskog oruzja.Hrmpallier wrote:Zna li ko jesu li Ukrajinci u skorije vrijeme primili kakvog respektabilnijeg oružja. Amerikanci su štedri prema trenutno dragoj im frakciji A.Q, pa šalju TOW. Ako su zagovnali u Ukrajini, valjda su i tamo poslali isto, ako ne i nešto bolje. Ima li ko kakvih informacija o tome. "Pobunjenicima" je na tanjiru kompletan arsenal ruske vojske izuzev strategijskih raketa. Domaća radinost čuda pravi
-
Hrmpallier
#25320 Re: Ukrajina
Pa ko im šalje ( bez njihove saglasnosti ) ? Formalno može biti neka od zalivskih despotija ili harambija, ali bez znanja izvora ( Amerikanaca ) ništa od toga.Co0l wrote: Amerikanci ne salju Al Kaidi TOW a Ukrajinci imaju i sami dovoljno protivtenkovskog oruzja.
Da Ukrajinci imaju barem pola onog modernog oružja koje imaju ruske marionete, druge bi im ptice pjevale. Ukrajina ima cca 50 M. ljudi i svu svoju armiju bez rizika može poslati na jedan front protiv agresora, a rujo sa desetak hiljada ljudi ( ne računajući domaću bagru i četničiju ) čuda pravi. Jeste rujo znatno veći i jači, ali s obzirom koliku granicu ima, mislim da nema ni deseti dio vojnika po dužnom km. granice koliko ima Ukrajina prema Rusiji. Jedino objašnjenje je disbalans oružja. Niti je rujo toliko sposoban, niti je Ukrajinac toliko nesposoban.
Uostalom, Ukrajinac ima avijaciju koja je zbog protivavionskog naoružanja agresora, potpuno izvan upotrebe. Ili će neko palamoodati da je i tu rujina sposobnost i motiv, protiv ukrajinske nesposobnosti i kukavičluka.
Dakle, još jednom. Je li Ukrajinac u skorije vrijeme primio šta od modernijeg oružja ?
- sinuhe
#25321 Re: Ukrajina
Sto bi primali oruzje kad su medju najvecim proizvodjacima oruzja na svijetu. Ta zemlja je u totalnom rasulu i bez tog konflikta. Najcudnija zemlja u Evropi.
- Co0l
#25322 Re: Ukrajina
Jel sad jasnije?Hrmpallier wrote:Pa ko im šalje ( bez njihove saglasnosti ) ? Formalno može biti neka od zalivskih despotija ili harambija, ali bez znanja izvora ( Amerikanaca ) ništa od toga.Co0l wrote: Amerikanci ne salju Al Kaidi TOW a Ukrajinci imaju i sami dovoljno protivtenkovskog oruzja.
Da Ukrajinci imaju barem pola onog modernog oružja koje imaju ruske marionete, druge bi im ptice pjevale. Ukrajina ima cca 50 M. ljudi i svu svoju armiju bez rizika može poslati na jedan front protiv agresora, a rujo sa desetak hiljada ljudi ( ne računajući domaću bagru i četničiju ) čuda pravi. Jeste rujo znatno veći i jači, ali s obzirom koliku granicu ima, mislim da nema ni deseti dio vojnika po dužnom km. granice koliko ima Ukrajina prema Rusiji. Jedino objašnjenje je disbalans oružja. Niti je rujo toliko sposoban, niti je Ukrajinac toliko nesposoban.
Uostalom, Ukrajinac ima avijaciju koja je zbog protivavionskog naoružanja agresora, potpuno izvan upotrebe. Ili će neko palamoodati da je i tu rujina sposobnost i motiv, protiv ukrajinske nesposobnosti i kukavičluka.
Dakle, još jednom. Je li Ukrajinac u skorije vrijeme primio šta od modernijeg oružja ?
- dječak sa šibicama
#25323 Re: Ukrajina
O cemu ti, Ukrajinci su naoruzani jednako dobro kao i pobunjenici, pogledaj poneki snimak. Isti tenkovi, slicne uniforme, isto pjesacko oruzje, ista artiljerija, isti raketni lanseri, sve isto. Uz to sto Ukrajinci imaju vise tog oruzja, kvantitativno.Hrmpallier wrote:Zna li ko jesu li Ukrajinci u skorije vrijeme primili kakvog respektabilnijeg oružja. Amerikanci su štedri prema trenutno dragoj im frakciji A.Q, pa šalju TOW. Ako su zagovnali u Ukrajini, valjda su i tamo poslali isto, ako ne i nešto bolje. Ima li ko kakvih informacija o tome. "Pobunjenicima" je na tanjiru kompletan arsenal ruske vojske izuzev strategijskih raketa. Domaća radinost čuda pravi
Ta prica kako pobunjenici pobjeduju jer su bolje naoruzani, smijesna je i obicni alibi hunte iz Kijeva. Oni su nesposobni, prije svega, a vojska im ratuje jer mora. Prisilno mobilizirani vojnik nije rad poginuti, zato i forsiraju Desni sektor i te skoro pa paravojne bataljone tipa Azov, na njih se bar mogu osloniti da nece pobjeci sa linije fronta kad pobunjenici rokaju Gradom.
A da su dobili opreme od USA, naravno da jesu, i ne samo opremu vec i instruktore.
Samo sto boj ne bije zlacano oruzje, vec srce u junaka.
- Co0l
#25324 Re: Ukrajina
U jebo te,hamere dobili,nenadjebivo!
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#25325 Re: Ukrajina
Zjebo hamere došli instruktori
blekvoter nindža plaćenici koji pišaju napalm i seru tnt
blekvoter nindža plaćenici koji pišaju napalm i seru tnt