Sto ga zovete soflty?madner wrote:Nije to poenta nego se prave ludi. Koalicioni dogovor se pravio na osnovu vrijednosti ministarstava. Ovom uredbom, vrijednost se drasticno mjenja.
Sto bi rekao softly the genije, trebali su uzeti firme pa pokazati da su drugaciji, no taj plan automatski pada u vodu sa ovim jer da su prihvatili ovo automatski nisu nista drugaciji.
Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
palermo
#25277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma što bolan Ultimaultima_palabra wrote:... ali me palermo cudi.
Ova argumentacija oko preglasavanja je, sa moje tačke gledišta, prilično besmislena. Jeste, preglasali su ih, pa šta onda, ja zaista ne vidim u čemu je tolika važnost toga da li će odluku donositi Vlada ili samo ministrastvo. Uostalom, ako DF nije znao ( a znao je , naravno) da je HDZ-u kao klasičnoj klijentelističkoj stranci jedino važno da li će njihovi ljudi biti u tih par preduzeća, onda jbg. Samo je iskorištena prilika da se, ponavljam se, na populistički način DF predstavi kao, šta li već, valjda principjelni, ljudi od reda i rada. Ja u ovom potezu ne vidim ni zrno odgovornosti prema državi Bosni i Hercegovini, vidim čistu partiokraciju na djelu, u kojoj se, kako veće jednom rekoh, spremno vola zaklati radi kile mesa.
I kao što ti reče meni, ne čude ni mene postovi od nekih forumaša, ali me čude tvoji.
- madner
#25278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Softly mu je bivsi nik koji mu je vise posao uz personu.
Plus ako se zali, priznaje da se klonirao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto me ne kvotasmadner wrote:Softly mu je bivsi nik koji mu je vise posao uz personu.
- O'zone
- Globalni moderator
#25280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
BPS Sefer Halilović vodi razgovore o ulasku u vlast na nivou Federacije BiH, potvrdio je za Klix.ba zastupnik ove stranke u Parlamentu FBiH Jusuf Bubica.
- GoldenSpoon
#25281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako nije bitno? Pa prvi bi ti napisao gledaj DF-a koga je doveo u EP, a ustvari novalic i ekipa mu doveli sve kadrove, i po nekom automatizmu bi ti napisao to je njihov resor oni su krivi.palermo wrote:Jeste, preglasali su ih, pa šta onda, ja zaista ne vidim u čemu je tolika važnost toga da li će odluku donositi Vlada ili samo ministrastvo.ultima_palabra wrote:... ali me palermo cudi.
- GoldenSpoon
#25282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bice to jedna vlada experata nalik onoj iz proslog saziva u KS.O'zone wrote:BPS Sefer Halilović vodi razgovore o ulasku u vlast na nivou Federacije BiH, potvrdio je za Klix.ba zastupnik ove stranke u Parlamentu FBiH Jusuf Bubica.
-
The BEN10
#25283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Apsolutno se slažem. I sada ćemo znači imati situaciju da u vlast ulazi Radeljaš&Co.palermo wrote:Ova argumentacija oko preglasavanja je, sa moje tačke gledišta, prilično besmislena. Jeste, preglasali su ih, pa šta onda, ja zaista ne vidim u čemu je tolika važnost toga da li će odluku donositi Vlada ili samo ministrastvo. Uostalom, ako DF nije znao ( a znao je , naravno) da je HDZ-u kao klasičnoj klijentelističkoj stranci jedino važno da li će njihovi ljudi biti u tih par preduzeća, onda jbg. Samo je iskorištena prilika da se, ponavljam se, na populistički način DF predstavi kao, šta li već, valjda principjelni, ljudi od reda i rada. Ja u ovom potezu ne vidim ni zrno odgovornosti prema državi Bosni i Hercegovini, vidim čistu partiokraciju na djelu, u kojoj se, kako veće jednom rekoh, spremno vola zaklati radi kile mesa.
- madner
#25284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle ako se dogovorite da ce plata biti 3000, nije problem ako bude 1000? Bila bi 3000, ali jbg, veci je profit firme ako je 1000. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
prvi put počinjem poštovati DF
samo bojim se da nezadovoljnici iznutra ne sjebu stranku
mada na 3 takva doći će 33 glasača izvan stranke
međutim narodu to opet ništa ne znači
gube se godine kojih je sve manje za većinu u BiH
samo bojim se da nezadovoljnici iznutra ne sjebu stranku
mada na 3 takva doći će 33 glasača izvan stranke
međutim narodu to opet ništa ne znači
gube se godine kojih je sve manje za većinu u BiH
- ultima_palabra
#25286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je iskoristio priliku za podizanje rejtinga tako što je ušao u vlast sa SDA i HDZ?palermo wrote:ma što bolan Ultimaultima_palabra wrote:... ali me palermo cudi.. Ja samo mislim da je ovo popuilistički potez DF-a koji ničem ne doprinosi, osim kratkotrajnom oduševljenju dijela mase koja je inače, rekao bih po defaultu, kritizerski raspoložena prema svemu što hoda ovom zemljom. Sad iz ove perspektive, čini mi se da DF zapravo nikada nije istinski ušao u koaliciju nego je samo iskoristio trenutak za podizanje, i opet ću ponoviti kratkotrajno, rejtinga svoje stranke.
Ova argumentacija oko preglasavanja je, sa moje tačke gledišta, prilično besmislena. Jeste, preglasali su ih, pa šta onda, ja zaista ne vidim u čemu je tolika važnost toga da li će odluku donositi Vlada ili samo ministrastvo. Uostalom, ako DF nije znao ( a znao je , naravno) da je HDZ-u kao klasičnoj klijentelističkoj stranci jedino važno da li će njihovi ljudi biti u tih par preduzeća, onda jbg. Samo je iskorištena prilika da se, ponavljam se, na populistički način DF predstavi kao, šta li već, valjda principjelni, ljudi od reda i rada. Ja u ovom potezu ne vidim ni zrno odgovornosti prema državi Bosni i Hercegovini, vidim čistu partiokraciju na djelu, u kojoj se, kako veće jednom rekoh, spremno vola zaklati radi kile mesa.
I kao što ti reče meni, ne čude ni mene postovi od nekih forumaša, ali me čude tvoji.
Drugo, zato što je HDZ-u to važno, zato im treba to sve prepustiti? Zanimljivo, vidim da i Bakir slijedi tu logiku, samo ne znam dokle to ide.
I opet različiti aršini, od DF-a se očekuje odgovornost prema državi, a SDA i HDZ mogu raditi šta im je ćeif.
- mirzadelibasic
#25287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kažu ministrica Tanović-Mikulec smijenila Sebiju Izetbegović.. 
- ultima_palabra
#25288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.
Last edited by ultima_palabra on 16/06/2015 11:38, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#25289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I za to je naravno kriv DFThe BEN10 wrote:Apsolutno se slažem. I sada ćemo znači imati situaciju da u vlast ulazi Radeljaš&Co.palermo wrote:Ova argumentacija oko preglasavanja je, sa moje tačke gledišta, prilično besmislena. Jeste, preglasali su ih, pa šta onda, ja zaista ne vidim u čemu je tolika važnost toga da li će odluku donositi Vlada ili samo ministrastvo. Uostalom, ako DF nije znao ( a znao je , naravno) da je HDZ-u kao klasičnoj klijentelističkoj stranci jedino važno da li će njihovi ljudi biti u tih par preduzeća, onda jbg. Samo je iskorištena prilika da se, ponavljam se, na populistički način DF predstavi kao, šta li već, valjda principjelni, ljudi od reda i rada. Ja u ovom potezu ne vidim ni zrno odgovornosti prema državi Bosni i Hercegovini, vidim čistu partiokraciju na djelu, u kojoj se, kako veće jednom rekoh, spremno vola zaklati radi kile mesa.
-
StupskaBitanga
#25290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
iz nekakve organizacije ne sa direktorske pozicijemirzadelibasic wrote:Kažu ministrica Tanović-Mikulec smijenila Sebiju Izetbegović..
-
StupskaBitanga
#25291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Deen ministar kultureGoldenSpoon wrote:Bice to jedna vlada experata nalik onoj iz proslog saziva u KS.O'zone wrote:BPS Sefer Halilović vodi razgovore o ulasku u vlast na nivou Federacije BiH, potvrdio je za Klix.ba zastupnik ove stranke u Parlamentu FBiH Jusuf Bubica.
-
palermo
#25292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo prvo sam ti objasnio. Odnosno, kako se meni iz ove perspektive čini. Ušao u koaliciju sa namjerom da jebe mater i SDA i HDZ-u. Na opšte oduševljenje ushićene mase.ultima_palabra wrote: DF je iskoristio priliku za podizanje rejtinga tako što je ušao u vlast sa SDA i HDZ?Pa 70% glasača ih se nakon toga odreklo preko novina. Ostali su sačekali da vide šta će uraditi, što im je onim preglasavanjem uskraćeno.
Drugo, zato što je HDZ-u to važno, zato im treba to sve prepustiti? Zanimljivo, vidim da i Bakir slijedi tu logiku, samo ne znam dokle to ide.
I opet različiti aršini, od DF-a se očekuje odgovornost prema državi, a SDA i HDZ mogu raditi šta im je ćeif.
Čuj sve HDZ-u, pa samo traže Eronet, Elektroprivredu HB i vjerovatno još nešto. A pitao sam već, doduše ne tebe, kakva je razlika je li na čelu Eroneta Stipe Prlić ili Vilim Primorac. Ruku na srce i dobio sam odgovor, Stipe će više zapošljavati ljudi sa lijeve obale
Ovo treće, pa da različiti aršini.....ako nisu različiti aršini, onda su svi jednaki. Onda si ti samo član DF-a (ne ti, nego neko), a drugi je član SDA ili HDZ-a, što bi naš narod rekao, isti qrc drugo pakovanje. Ti ne misliš da za DF trebaju biti drugi aršini ?
- ultima_palabra
#25293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trebaju biti drugi aršini, ali ne možeš očekivati od njih da pjevuše dok ih ovi jebu i usput im zavrću uši. Na kraju krajeva, što bi bio interes države da oni sjede ovakvoj vladi i budu fikusi?
-
palermo
#25294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ja zaista ne mislim da trebaju biti fikusi, štaviše......ali ovo je glupo, razlog je naprosto glup....meni neobjašnjiv...Odnosno, mogao bi biti i objašnjiv ali to objašnjenje ne ide DF-u u prilog ( kod mene, mislim, drugi kako hoće)ultima_palabra wrote:Trebaju biti drugi aršini, ali ne možeš očekivati od njih da pjevuše dok ih ovi jebu i usput im zavrću uši. Na kraju krajeva, što bi bio interes države da oni sjede ovakvoj vladi i budu fikusi?
-
The BEN10
#25295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bravo!palermo wrote:Ovo treće, pa da različiti aršini.....ako nisu različiti aršini, onda su svi jednaki. Onda si ti samo član DF-a (ne ti, nego neko), a drugi je član SDA ili HDZ-a, što bi naš narod rekao, isti qrc drugo pakovanje. Ti ne misliš da za DF trebaju biti drugi aršini ?ultima_palabra wrote:I opet različiti aršini, od DF-a se očekuje odgovornost prema državi, a SDA i HDZ mogu raditi šta im je ćeif.
Zaista bih volio da g-din fikus, koji za godine i godine u vlasti, osim prijetnje "udaranja po prstima" praktično NIŠTA VRIJEDNO SPOMENA nije uradio, konačno uradi nešto. Nadao sam se da će vladanjem ministarstvima moći kao ništa prijetiti i ucjenjivati SDA-HDZ, biti korektivni faktor, a ono OPET NIŠTA. Lakše je naprđivati iz hladovine, bez ikakve odgovornosti i praviti se pametan, prosipati šuplju...
Jel mogao Reuf kao ministar kontrolisati direktora EP-a na primjer, čak i da bude iz reda SDA (što sigurno ne bi bio slučaj)!? Mogao je naravno.
Direktore rudnika - mogao je.
Kao ministar je zasigurno mogao uraditi mnogo više nego u opoziciji. I čak je mogao biti veća opozicija unutar Vlade nego što će sada biti...
- joint union
#25296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako se smijem ukljuciti, odakle ti ovo podvuceno?palermo wrote:
ovo prvo sam ti objasnio. Odnosno, kako se meni iz ove perspektive čini. Ušao u koaliciju sa namjerom da jebe mater i SDA i HDZ-u. Na opšte oduševljenje ushićene mase.
Čuj sve HDZ-u, pa samo traže Eronet, Elektroprivredu HB i vjerovatno još nešto. A pitao sam već, doduše ne tebe, kakva je razlika je li na čelu Eroneta Stipe Prlić ili Vilim Primorac. Ruku na srce i dobio sam odgovor, Stipe će više zapošljavati ljudi sa lijeve obale.
Ovo treće, pa da različiti aršini.....ako nisu različiti aršini, onda su svi jednaki. Onda si ti samo član DF-a (ne ti, nego neko), a drugi je član SDA ili HDZ-a, što bi naš narod rekao, isti qrc drugo pakovanje. Ti ne misliš da za DF trebaju biti drugi aršini ?
-
palermo
#25297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da smiješ.joint union wrote:Ako se smijem ukljuciti, odakle ti ovo podvuceno?palermo wrote:
ovo prvo sam ti objasnio. Odnosno, kako se meni iz ove perspektive čini. Ušao u koaliciju sa namjerom da jebe mater i SDA i HDZ-u. Na opšte oduševljenje ushićene mase.
Čuj sve HDZ-u, pa samo traže Eronet, Elektroprivredu HB i vjerovatno još nešto. A pitao sam već, doduše ne tebe, kakva je razlika je li na čelu Eroneta Stipe Prlić ili Vilim Primorac. Ruku na srce i dobio sam odgovor, Stipe će više zapošljavati ljudi sa lijeve obale.
Pa iz moje glave,moje viđenje nakon svih ovih dešavanja, zapravo sada bih ispravio rečenicu, ne da jebe mater SDA i HDZ.u, nego da drugi vide kako oni (DF) jebu mater SDA i HDZ-u.
-
megaman4
#25298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Par zar ne bih bilo logičnije da DF, koji je nesumnjivo dobio veliki broj glasova, bez obzira na ideološku razliku, da sa ostala dva partnera HDZ i SDA radi na poboljšanju životnih uslova građana FBiH, unatoč na nesporazume kojih ima između njih?palermo wrote:Naravno da smiješ.joint union wrote:Ako se smijem ukljuciti, odakle ti ovo podvuceno?palermo wrote:
Pa iz moje glave,moje viđenje nakon svih ovih dešavanja, zapravo sada bih ispravio rečenicu, ne da jebe mater SDA i HDZ.u, nego da drugi vide kako oni (DF) jebu mater SDA i HDZ-u.
- joint union
#25299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa vidi, sa ovim se bas ne bih slozio. Nema moc DF, niti je imao ikad, (a vjerujem da je toga svjestan), niti ljudstvom niti glasovima da hebe mamu niti SDA, nit HDZ-u. Po meni, jedino sto su mogli uraditi je da pokazu "da je car go", ili da ogole SDA/HDZ koaliciju pokazujuci sta je ovima ustvari bitno. Ako kazes da to vec i vrapci na grani znaju, demantovace te sami rezultati zadnjih izbora. Jednostavno receno, probali "posteno", cinili ustupke svake vrste, no SDA/HDZ-ovima su oni bili jos samo jedan kurban. Fakticki, ovaj potez "bjezanja" iz koalicije je bjezanje od kurbanskog noza. To sto su uspjeli da je to populisticki (na DF mislim naravno), uz par "returna" (Potpredsjednik Federacije npr), moze im biti samo plus. Kako ce se ovo odraziti na samu stranku, tj na clanove koji su se vec vidjeli na raznim pozicijama i u komisijama, ostaje da se vidi.palermo wrote:
Naravno da smiješ.
- lerdi
#25300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekim da crtaš ne bi bilo dovoljno. DF je državu stavio ispred stranke onog trenutka kada je odlučio da uđe u koaliciju sa SDA i HDZ-om. Kao što Komšić reče mislilo se da će nakon februarskih protesta neki početi malo drugačije raditi i razmišljati ali očito da od toga nema ništa. Zaboravlja se da su SDA i HDZ sa ostalim narodnjačkim strankama u aprilu prošle godine potpisale platformu gdje su se obavezali na EU put te su i sa te strane dolazila uvjeravanja da će se ove stranke početi drugačije ponašati. Poslije toga dolazi do britansko-njemačke incijative i svi govore kako treba formirati što prije vlast. DF se odlučuje na ulazak u tu priču ali pod uslovom da svi u koaliciji potpišu zajednički program kojim će se voditi tokom rada te da u toj koaliciji SNSD ne uzima učešće. Nakon potpisa počinju megalomanski zahtjevi HDZ-a koje SDA i Bakir redovno ispunjavaju večinom na svoju i štetu DF-a ali nakon određenih trzavica, pritisaka i popuštanja sa strane DF-a kreira se vlast u kojoj HDZ i SDA odlučuju da im DF služi kao privjesak dok oni nastave gdje su stali. DF napokon shvata da od početnih dogovora nema ništa i dobijamo ovo što imamo danas. Ako nekome nije jasno da bi DF u ovoj konstalaciji snaga služio samo za kvorum i podizanje ručica u parlamentu onda ili ne prati dovoljno domaću političku scenu ili ima problem sa elementarnom logikom. Mogao je DF uzeti par firmi, uhljebiti dosta članova, ubrizgati pare u stranku i u privatne đepove dok služi kao paravan dvojcu bez kormilara, kao što su to mnoge stranke prije njih radile, ali hvala Bogu nisu. Samim tim su pokazali da u vlast nisu ušli zbog fotelja i samim tim su pokazali da su bar malo drugačiji od ostalih ma koliko se pojedini naprezali ovdje da nas ubjede u suprotno. Da su imali fula imali su ali niti jedna od njih nije koštala ovaj narod ni promil koliko će koštati SDA i HDZ do kraja godine. O ovom periodu iza de ne diskutujemo. Probali su, vidjeli da ne može, izašli i to je to. Bolje i to nego da su jedni druge kočili četiri godine kao što je to bilo u proteklom mandatu a narod da se za to vrijeme pita ko je uopšte vlast. Evo sad im nema DF-a i nema ko da ih koči pa nek naprave posao. Niko sretniji od mene da se do narednih izbora zaposli bar petina onoga što je Bakir obećao.