Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#25251 Re: Zeničani
Da nema kineskog i uglovnice ne bih ni skontao koji je ovo dio grada 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25252 Re: Zeničani
Soviet style babyExNihilo wrote:
Koji qrz?
- kamen spoticanja
#25253 Re: Zeničani
kojim je trikom beganovica kuca ostala dole ne uglu nikad mi nece biti jasno
-
Tempo
- ZeModerator
#25254 Re: Zeničani
blenda mu se pozlatila.
-
Tempo
- ZeModerator
#25255 Re: Zeničani
pa sad bas... Juraj Neidhardt je arhitekturu je završio u Beču kod čuvenog evropskog arhitekte Petera Berhensa. Nakon što je diplomirao nastavio je rad u Berhensovom ateljeu. Nakon toga je prešao u Pariz gdje rad nastavlja u ateljeu kod Le Korbezijea. https://hr.wikipedia.org/wiki/Le_Corbusier_BataZiv_0809 wrote:Soviet style babyExNihilo wrote:
Koji qrz?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25256 Re: Zeničani
Ne zaboravi ni Karla Kuzatka.Tempo wrote:
pa sad bas... Juraj Neidhardt je arhitekturu je završio u Beču kod čuvenog evropskog arhitekte Petera Berhensa. Nakon što je diplomirao nastavio je rad u Berhensovom ateljeu. Nakon toga je prešao u Pariz gdje rad nastavlja u ateljeu kod Le Korbezijea. https://hr.wikipedia.org/wiki/Le_Corbusier
Brutalizam jeste nastao na zapadu ali se vise primjenio i zadrzao na istoku...
-
Tempo
- ZeModerator
#25257 Re: Zeničani
da se sad ne upustamo u nesto za sta nismo kvalifikovani ni ti ni ja. ono sto je vazno je da smo mi u jugi bili po svemu blize zapadu nego rusiji. potpuno je nepotrebno i ne odrazava stanje stvari svako povlacenje paralela izmedju zemalja istocnog lagera i nas. end of storie.
- ExNihilo
#25258 Re: Zeničani
Jah, ešovi tradicionalna bečka arhitektura.
-
Throttle
#25259 Re: Zeničani
Ima'l ijedna djevojka da ne ide na koncert
U centru do maloprije milion ljudi, najvise suknjica
-
Tempo
- ZeModerator
#25260 Re: Zeničani
ExNihilo wrote:Jah, ešovi tradicionalna bečka arhitektura.
nije ruska.
inace, esovi se nalaze u zapadnim ahitektonskim udzbenicima.
kad vec serem o tome, jednom sam u hamburgu, u luci, u trafici kupio razglednicu na kojoj je bio hotel metalurg. potpuno nadrealno iskustvo. hamburg, luka i nas hotel na razglednici.
- ExNihilo
#25261 Re: Zeničani
Nalazi se i socrealizam, pa ne vidim poentu.Tempo wrote:ExNihilo wrote:Jah, ešovi tradicionalna bečka arhitektura.
nije ruska.
kad vec serem o tome, jednom sam u hamburgu, u luci, u trafici kupio razglednicu na kojoj je bio hotel metalurg. potpuno nadrealno iskustvo. hamburg, luka i nas hotel na razglednici.
-
Tempo
- ZeModerator
#25262 Re: Zeničani
to je zato sto si kratkovidan.ExNihilo wrote:Nalazi se i socrealizam, pa ne vidim poentu.Tempo wrote:ExNihilo wrote:Jah, ešovi tradicionalna bečka arhitektura.
nije ruska.
- ExNihilo
#25263 Re: Zeničani
https://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominemTempo wrote:to je zato sto si kratkovidan.ExNihilo wrote:Nalazi se i socrealizam, pa ne vidim poentu.Tempo wrote:
nije ruska.
-
Tempo
- ZeModerator
#25264 Re: Zeničani
alo... na svijetu postoji relativno malo umjetnickih stilova ili drzavnih doktrina koje tretiraju umjetnost na bilo koji nacin tako da je za ocekivati da se svi ti stilovi i doktrine pominju u skolama, sa druge strane na svijetu ima puno, ali bas puno, tipova kuca a u skolama se pominje vrlo mali broj njih. npr. esovi.
vidis li sad?
vidis li sad?
- ExNihilo
#25265 Re: Zeničani
Nisi shvatio. Potpuno je irelevantno da li se spominju ili ne zato što spominjanje stila u zapadnjačkom udžbeniku ni na koji način ne implicira da stil ima veze sa zapadnjačkom arhitekturom. Teza je nonsens.Tempo wrote:alo... na svijetu postoji relativno malo umjetnickih stilova ili drzavnih doktrina koje tretiraju umjetnost na bilo koji nacin tako da je za ocekivati da se svi ti stilovi i doktrine pominju u skolama, sa druge strane na svijetu ima puno, ali bas puno, tipova kuca a u skolama se pominje vrlo mali broj njih. npr. esovi.
vidis li sad?
-
Tempo
- ZeModerator
#25266 Re: Zeničani
stil sa ovih zadnjih slika zenica i esovi su proizvod saradnje sa Le Corbusieom, a dijelom sigurno vuku korjen sa becke arhitekture i od Petera Berhensa.ExNihilo wrote:Nisi shvatio. Potpuno je irelevantno da li se spominju ili ne zato što spominjanje stila u zapadnjačkom udžbeniku ni na koji način ne implicira da stil ima veze sa zapadnjačkom arhitekturom. Teza je nonsens.Tempo wrote:alo... na svijetu postoji relativno malo umjetnickih stilova ili drzavnih doktrina koje tretiraju umjetnost na bilo koji nacin tako da je za ocekivati da se svi ti stilovi i doktrine pominju u skolama, sa druge strane na svijetu ima puno, ali bas puno, tipova kuca a u skolama se pominje vrlo mali broj njih. npr. esovi.
vidis li sad?
ruskog utjecaja svakako nema, a i ne moze ga biti. to je teza. juga nije bila rusija, nije bila pod ruskom cizmom, nije bila pod ruskim kulturnim i politickim utjecajem i svakako nije postojalo nista iole znacajno "Soviet style baby".
-
Tempo
- ZeModerator
#25267 Re: Zeničani
Tempo wrote:stil sa ovih zadnjih slika zenica i esovi su proizvod saradnje sa Le Corbusieom, a dijelom sigurno vuku korjen sa becke arhitekture i od Petera Berhensa.ExNihilo wrote:Nisi shvatio. Potpuno je irelevantno da li se spominju ili ne zato što spominjanje stila u zapadnjačkom udžbeniku ni na koji način ne implicira da stil ima veze sa zapadnjačkom arhitekturom. Teza je nonsens.Tempo wrote:alo... na svijetu postoji relativno malo umjetnickih stilova ili drzavnih doktrina koje tretiraju umjetnost na bilo koji nacin tako da je za ocekivati da se svi ti stilovi i doktrine pominju u skolama, sa druge strane na svijetu ima puno, ali bas puno, tipova kuca a u skolama se pominje vrlo mali broj njih. npr. esovi.
vidis li sad?
ruskog utjecaja svakako nema, a i ne moze ga biti. to je teza. juga nije bila rusija, nije bila pod ruskom cizmom, nije bila pod ruskim kulturnim i politickim utjecajem i svakako nije postojalo nista iole znacajno a da je "Soviet style baby".
- ExNihilo
#25268 Re: Zeničani
Čime možeš potkrijepiti tu tezu osim vlastitim mišljenjem za koje si sam rekao da nije relevantno?Tempo wrote:stil sa ovih zadnjih slika zenica i esovi su proizvod saradnje sa Le Corbusieom, a dijelom sigurno vuku korjen sa becke arhitekture i od Petera Berhensa.ExNihilo wrote:Nisi shvatio. Potpuno je irelevantno da li se spominju ili ne zato što spominjanje stila u zapadnjačkom udžbeniku ni na koji način ne implicira da stil ima veze sa zapadnjačkom arhitekturom. Teza je nonsens.Tempo wrote:alo... na svijetu postoji relativno malo umjetnickih stilova ili drzavnih doktrina koje tretiraju umjetnost na bilo koji nacin tako da je za ocekivati da se svi ti stilovi i doktrine pominju u skolama, sa druge strane na svijetu ima puno, ali bas puno, tipova kuca a u skolama se pominje vrlo mali broj njih. npr. esovi.
vidis li sad?
ruskog utjecaja svakako nema, a i ne moze ga biti. to je teza. juga nije bila rusija, nije bila pod ruskom cizmom, nije bila pod ruskim kulturnim i politickim utjecajem i svakako nije postojalo nista iole znacajno "Soviet style baby".
-
Tempo
- ZeModerator
#25269 Re: Zeničani
nisam ja rekao da moje misljenje nije relevantno.
- ExNihilo
#25270 Re: Zeničani
Dobro, hajde. Nemoj se ljutiti. Rekao si da nisi kvalificiran za takve ocjene.Tempo wrote:nisam ja rekao da moje misljenje nije relevantno.
Nego, da se vratimo mom pitanju.
-
Tempo
- ZeModerator
#25271 Re: Zeničani
ja sam rekao sto sam imao a ti si sam za sebe rekao da ne vidis i ja ti ne mogu pomoci ni da vidis ni da sagledas. jbg, nisam ti ja uciteljica. sretan ti put.ExNihilo wrote:Dobro, hajde. Nemoj se ljutiti. Rekao si da nisi kvalificiran za takve ocjene.Tempo wrote:nisam ja rekao da moje misljenje nije relevantno.
- ExNihilo
#25272 Re: Zeničani
Tako sam i mislio.Tempo wrote:ja sam rekao sto sam imao a ti si sam za sebe rekao da ne vidis i ja ti ne mogu pomoci ni da vidis ni da sagledas. jbg, nisam ti ja uciteljica. sretan ti put.ExNihilo wrote:Dobro, hajde. Nemoj se ljutiti. Rekao si da nisi kvalificiran za takve ocjene.Tempo wrote:nisam ja rekao da moje misljenje nije relevantno.
-
Tempo
- ZeModerator
#25273 Re: Zeničani
koja je to kuca?kamen spoticanja wrote:kojim je trikom beganovica kuca ostala dole ne uglu nikad mi nece biti jasno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25274 Re: Zeničani
Lukas prekucao 
- kamen spoticanja
#25275 Re: Zeničani
jazz galerija ugao_BataZiv_0809 wrote:Lukas prekucao