Za ove koji jos nisu skontali sta se desavalo od Titove smrti i kako su Srbi razvalili Yugoslaviju.
Velikosrpski projekat je kreiran jos u 19. vijeku i od tada redovno ostvaruje pobjede u sukobima sa Turskom, Austrougarskom i Njemackom, Bugarskom, Albanijom da bi krajem prvog svjetskog rata zagospodario prostorom cijele Yugoslavije.
Jedini poraz velikosrpskom projektu nanio je Tito sa konceptom bratstva i jedinstva tokom drugog svjetskog rata.
Da odmah kazem da sam ja antikomunista, te da koncept bratstva i jedinstva ne treba izjednacavati sa komunizmom jer bratstvo i jedinstvo nije izum komunizma. Na kraju krajeva, i Alija Izetbegovic je koketirao sa ovim konceptom, obicno tokom prijepodneva, samo ga je on nazivao multikulturalnost.
Budjenjem cetnistva u Srbiji, nakon Titove smrti, te ozivljavanjem projekta velike Srbije kroz SANU, planerima je bilo jasno da je bratstvo i jedinstvo najveca prepreka konceptu velike Srbije. Bilo im je jasno da prije prvog ispaljenog metka treba unistiti ili barem urusiti koncept bratstva i jedinstva (BIJ).Za to su im trebali partneri u ostalim republikama.
Jednom Gojku Susku je bilo nezamislivo da ce ikada ponovo vidjeti rodnu grudu ali krajem osamdesetih vraca se u HR i postaje ministar odbrane.
Drzavne sluzbe, kontrolisane iz BG, prestaju pracenje i proganjanje lica kao on i dopustaju im povratak u zemlju. Dopustaju im politicki angazman jer nisu mogli srpski narod isprepadat sa hrvatskim komunistickim vodstvom koje je koliko toliko bilo vjerno konceptu BIJ.
Tako HDZ postaje partner SANU i postaje najaca poluga u povratku Srba konceptu velike Srbije.
U BIH najpozeljni partner SANU postaje covjek koji je napisao islamsku deklaraciju i koji je robijao zbog islamskog fundamentalizma.
Sjetimo se namjestaljki i cistkih nad tadasnjim rukovodstvom KPBIH i rukovodiocima na saveznom nivou. Nema sanse da je SANU mogao da plasi BIH Srbe sa Dizdarevicem, Pozdercima i Mikulicem. Sjetimo se Ceneksa i Alije Delimustafica (KOS) te izdasne finansiske pomoci za SDA kampanju.
Ja kada kazem da je Alija dio SANU plana od prvog dana, je ne tvrdim da je on primao platu i slao podatke. Ja tvrdim da je on znao da je najgore rjesenje za BIH ali je zbog vlastoljubivosti i zeljene implementacije vlastitog sistema drustva upao u ralje SANU projekta. Naravno, vise je paznje posvetio odbrani vlastite stolice, sve kandidate je pocistio bez ijedne greske u koracima, nego li odbrani zemlje gdje je njegov rad katastrofalan i prepun zrtava i gresaka u koracima.
Postoji jos gomila argumenata na ovu temu ali nisam htio teraviju da pravim od posta.