Dragane, spomenuo sam ovo maltretiranje s Dobrovoljačkom i ovo za Dražu, a to si ignorisao predstavljajući mene kao nekog problematičnog. Za dobre odnose dvije strane je potrebna spremnost te dvije strane. Ne mogu ja želiti dobro komšiji koji meni ne želi dobro.draganbl wrote:Ja kažem, ne trebaju nam stolice ni iz Kine ni iz Srbije, već iz Bosne, a ti kažeš samo da nisu iz Srbije.Skijasch wrote:Iz Kine Dragane, iz Kine, samo ne iz ovakve Srbije.draganbl wrote:ako ih i ne kupimo iz Srbije, opet ih mi sami ne znamo proizvesti
Ovo je klasičan primjer izreke "samo da komšiji crkne krava", koja nas već godinama drži u blatu u kojem očigledno i zaslužujemo da budemo.
Pošto i ti i ja znamo da mi u BiH nismo ugrožavali Srbiju, hajde da stvar pojednostavimo:
AKCIJA - REAKCIJA - ISHOD
AKCIJA : divljanje Beograda s politički motivisanim optužnicama i ovaj cirkus sa Dražom
REAKCIJA : nećemo ništa da imamo s takvim Beogradom
ISHOD : poremećeni odnosi
I ti se, sasvim ozbiljan, usuđuješ mene optužiti za takav ishod ? Šta je potrebno Dragane kako bi taj ishod bio drugačiji, kako bi odnosi bili stabilniji ? Drugačija AKCIJA ili drugačija REAKCIJA ?