Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
VjecitiStudent

#25251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Kad se biografija temeljito očisti od nepoželjnih detalja
Lejla Brčić: Jednake šanse za svakoga, odgovornost od svakoga
...
Nakon četiri godine rada u javnoj ustanovi gdje sam imala stalni posao, upoznajem svog sadašnjeg muža i selim se u Sarajevo, gdje prihvatam rad u privatnom sektoru i to ugovor na određeno vrijeme sa nižom platom. U međuvremenu sam se udala, položila pravosudni ispit, rodila sina, i započela karijeru u potpuno novoj oblasti, ovaj put u zdravstvu.
...
http://www.nasastranka.ba/lejla-brcic-j ... d-svakoga/
O čarobnjaku, guruu i dvostrukom poslodavcu, ni slova ...

Image
Kikibombona

#25252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Pedja

Ima li ikakve sanse da celnici NS iz Zenice makar razgovaraju sa novoformiranom strankom Snaga centra i Demokratskom frontom!??

Zenica je bastion SDA od rata naovamo. Bez GRADSKE KOALICIJE oni ne mogu izgubiti. Selo uzimaju kao i svake izbore, a grad je podijeljen na nekoliko opcija. Prenosim vam razmisljanje mojih drugara koji uglavnom apstiniraju od izbora. Ja sam jednom izasao na izbore iako vec duuugoooo imam pravo glasa. Glasao sam za NS. Moj glas nije nista promijenio. Tako se gubi motivacija. Ljudi odustaju. Svi moji drugari kontaju 'zasto izaci na izbore kada se vec zna da SDA uzima izbore'. Te ljude je potrebno animirati. Samo jaca koalicija 'lijevih' stranaka moze animirati apsitnente. Ovako izgleda slabasno, nemocno... NS... SC... DF... SDP... Svakom po hiljada-dvije i pisi propalo...

Uvjeren sam da sve ovo znate bolje od mene, ali opet po tom pitanju nista ne radite. Meni stvarno, ali stavrno, nije jasno ZASTO. Zar smo toliki neljudi, toliki egoisti, da ne mozemo sjesti zajedno i nesto dogovoriti, makar mi koji razmisljamo na slican nacin. Za NS, SC i DF ce u Zenici glasati ljudi identicnog profila. Zasto te ljude ne okupiti oko jedne koalicije, animirati ostale!??

Selo je jedinstveno. Glasat ce za SDA. Grad je podijeljen i zato sigurno gubi.

Moze neko podjelu na selo - grad oznaciti kao ksenofobiju, ali to je fakticko stanje. Niko na selu nece dati glas NS. 101%.
Infologicar

#25253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Infologicar »

@Pedja

Ja se izvinjavam na smetnji, ali morate poraditi malo na svome imidžu, ovdje mislim na kosu. Lijepa je, ali budite malo ozbiljniji, ošišajte se, hvala.
homar

#25254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homar »

Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca

Tijelo umorno, duh u odlicnom raspolozenju.
:)

Ukratko; NIkad nam se na polovini kampanje nije desilo da moramo dostampavati materijal.
Sada imamo zahtjeve iz skoro svih odbora, iako smo znacajno povecali prvi tiraz.
Ljudi na ulici reaguju jako dobro.
Naravno, to je potpuno subjektivna ocjena, ali mislim da je 20-30 vise interesenata.
Svuda ide dobro.
Bio sam u Gracanici, Visokom, sutra idem u Zenicu, ponedjeljak Gorazde.
Dennis je danas u Krajini, bio je u Zenici i Tuzli.
Sabina je svaki dan negdje na ulici.
Zaista svi rade maksimalno i atmosfera u stranci je izvrsna.
Mislim da cemo imati dobre rezultate i van Sarajeva gdje ocekujemo mnogo.
Gracanica mirise na pobjedu.

p.k.
Vrtite se vas dvoje-troje u krug, "ja tebi vojvodo, ti meni serdare."
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

homar wrote:
Pedja Kojovic wrote:katarinakosaca

Tijelo umorno, duh u odlicnom raspolozenju.
:)

Ukratko; NIkad nam se na polovini kampanje nije desilo da moramo dostampavati materijal.
Sada imamo zahtjeve iz skoro svih odbora, iako smo znacajno povecali prvi tiraz.
Ljudi na ulici reaguju jako dobro.
Naravno, to je potpuno subjektivna ocjena, ali mislim da je 20-30 vise interesenata.
Svuda ide dobro.
Bio sam u Gracanici, Visokom, sutra idem u Zenicu, ponedjeljak Gorazde.
Dennis je danas u Krajini, bio je u Zenici i Tuzli.
Sabina je svaki dan negdje na ulici.
Zaista svi rade maksimalno i atmosfera u stranci je izvrsna.
Mislim da cemo imati dobre rezultate i van Sarajeva gdje ocekujemo mnogo.
Gracanica mirise na pobjedu.

p.k.
Vrtite se vas dvoje-troje u krug, "ja tebi vojvodo, ti meni serdare."
ne, ne...nego ja tebi homare, ti meni reufe, a obojici nam Semso... :mrgreen:
zippoo87

#25256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

izgleda da su ovdje neki novi "klinci" na temi pa opet pitaju ova pitanja oko ujedinjenja ljevice i grupisanja glasova

ljudi,nije NS problem,NS je htjela ukrupnjati glasove ljevice nekoliko puta do sada,NS dodje sa konkretnim prijedlozima i mjerama koje bi ta ujedinjena ljevica uradila a sta rade ostale stranke kvazi ljevice...pricaju o raspodjeli pozicija i plijenu,odbiju prijedloge da se RADI I NAPRAVI PROGRES

i ne znam zasto onda NSU imputirate kao da nesto nece...
jednostavno,NS je trenutno jedina stranka od njih 180+ koja ZELI PROMJENE,ALI PRAVE PROMJENE;PROMJENE SISTEMA a ne da sjase kurta a uzjase murta...sve ostalo su lazi

zato svi oni koji imaju u svojim gradovima NS na listama,ako zaista zele promjene,jedina logicna opcija je glasati za NS
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Kao liberalna,stranka NS po definiciji ne bi trebao ni biti ljevica. Samo sto je kod nas sve gradjansko po automatizmu lijevo. :mrgreen:
Freamon Lester

#25258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Freamon Lester »

Ok. Uputise me ovdje da pitam. Moze li neko iz NS da mi pojasni zasto bi ja dao glas gospodji Vildani Dedic koja je obavljala funkciju direktora KTG-a Zenica. KTG je fantomska firma osnovana od SDA u Zenici skupa sa bjelosvjetskim prevarantima tipa Branko Montenegro i imala je za cilj rjesavanje problema grijanja u Zenici.
U gradu gdje ste protekle izbore dobili 690 glasova i gdje ce se glasovi desnice podjeliti izmedju tri kandidata (SDA, ASDA, i nezavisni Fuad Kasumovic inace kasica-prasica SDA) zasto idete sa osobom u borbu za poziciju gradonacelnika, a jednostavno nemate nikakve sanse?

Prethodne opce izbore, gospodja Vildana Dedic je bila na listi Demokratske fronte za Parlamentarnu skupstinu BiH. Od 271 000 glasova njoj je pripalo nesto manje od 3 000.

Prema tome, da li se ovdje radi o previdu iz stranke pa ste takvo povjerenje ukazali osobi koja nema realne sanse? Ili ste svjesno isli podrzati vladajucu SDA na nacin da ce svaki glas za gospodju Vildanu Dedic biti i glas za SDA...

Eto toliko hvala...
Ajatolah_

#25259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ajatolah_ »

Kikibombona wrote:Niko na selu nece dati glas NS. 101%.
Nemoj baš 101%, evo ja kao seljak im dam glas. :D
homar

#25260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homar »

Freamon Lester wrote:Ok. Uputise me ovdje da pitam. Moze li neko iz NS da mi pojasni zasto bi ja dao glas gospodji Vildani Dedic koja je obavljala funkciju direktora KTG-a Zenica. KTG je fantomska firma osnovana od SDA u Zenici skupa sa bjelosvjetskim prevarantima tipa Branko Montenegro i imala je za cilj rjesavanje problema grijanja u Zenici.
U gradu gdje ste protekle izbore dobili 690 glasova i gdje ce se glasovi desnice podjeliti izmedju tri kandidata (SDA, ASDA, i nezavisni Fuad Kasumovic inace kasica-prasica SDA) zasto idete sa osobom u borbu za poziciju gradonacelnika, a jednostavno nemate nikakve sanse?

Prethodne opce izbore, gospodja Vildana Dedic je bila na listi Demokratske fronte za Parlamentarnu skupstinu BiH. Od 271 000 glasova njoj je pripalo nesto manje od 3 000.

Prema tome, da li se ovdje radi o previdu iz stranke pa ste takvo povjerenje ukazali osobi koja nema realne sanse? Ili ste svjesno isli podrzati vladajucu SDA na nacin da ce svaki glas za gospodju Vildanu Dedic biti i glas za SDA...

Eto toliko hvala...
Odgovor je jasan - NS je lijevo krilo SDA:
VjecitiStudent

#25261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Vildana Dedić, kandidatkinja Naše stranke za gradonačelnicu Zenice
...
U jednom intervju rekli ste da u kampanji nećete nikoga blatiti, da se nećete baviti ni drugim strankama. Nećete zato što se plašite istine, odgovornosti ili se mislite baviti lokalnom zajednicom kao u slučaju nepostojeće termoelektrane, kompanije čiji ste bili direktor?

Vi ste bili direktor preduzeća KTG Zenica zamjenivši dotadašnjeg Harisa Mašića. Preduzeća u vlasništu 65%: KTG AG, Lugano, Switzerland, 25%: Municipality of Zenica, Federation of Bosnia and Herzegovina i 10%: HTG, Hong Kong, China, 220 miliona eura vrijednog projekta gradnje kombinovane gasno-parne kogeneracijske elektrane u Zenici koji je trebao biti završen do kraja 2012. ili početkom 2013. godine.

Hoćete li nam konačno javno i transparentno otkriti prljave tajne tog projekta? Rješenje problema daljinskog grijanja našli smo u termoelektrani KTG čije preduzeće egzistira na veoma sumnjiv način, bez izvještaja o radu javnih preduzeća iako Grad Zenica ima učešće u istom u procentu od 25 %. Za ista ili slična preduzeća postoje redovni godišnji izvještaji koji se usvajaju svake godine na sjednicama Gradskog vijeća Zenica, ali za termoelektranu NE.
http://tridesetdrugivijecnik.blogspot.b ... -nase.html

Načelnički kandidati, krah do kraha.
Banksy

#25262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Može (li) zajednički građanski kandidat u Centru

Na inicijativu Nevena Anđelića prva je reagirala Naša stranka i požurila da je prihvati, uz jedan detalj: ljevica može imati zajedničkog kandidata ako je iz redova ove partije.

...
U tom smislu, iako se ne slažem sa Anđelićevim argumentima, podržavam inicijativu da građanska opcija ima zajedničkog kandidata. I predlažem da to bude kandidat Naše stranke Admir Bukva.
S obzirom na to da smo uvijek bili dosljedni i principijelni, kao što i sam Anđelić kaže, spremni smo na saradnju sa SDP-om i DF-om nakon izbora, i Admir Bukva bi kao naš zajednički načelnik radio isključivo na realiziranju programa koji zajednički utvrdimo.

Albin ZUHRIĆ
:lol:
Banksy

#25263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

homar wrote: Odgovor je jasan - NS je lijevo krilo SDA:
Apsolutno.
VjecitiStudent

#25264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:

Može (li) zajednički građanski kandidat u Centru

Na inicijativu Nevena Anđelića prva je reagirala Naša stranka i požurila da je prihvati, uz jedan detalj: ljevica može imati zajedničkog kandidata ako je iz redova ove partije.

...
U tom smislu, iako se ne slažem sa Anđelićevim argumentima, podržavam inicijativu da građanska opcija ima zajedničkog kandidata. I predlažem da to bude kandidat Naše stranke Admir Bukva.
S obzirom na to da smo uvijek bili dosljedni i principijelni, kao što i sam Anđelić kaže, spremni smo na saradnju sa SDP-om i DF-om nakon izbora, i Admir Bukva bi kao naš zajednički načelnik radio isključivo na realiziranju programa koji zajednički utvrdimo.

Albin ZUHRIĆ
:lol:
Vjerovatno jedna od najidiotskijih objava ovih izbora. No nije da nismo navikli od Zuhrića.

A glede Bukve, neku noć bila debata načelničkih kandidata za Centar na TVSa.
Svi su naravno puni obećanja, a Bukva kaže kako će on praviti javne garaže, između ostalog i na Gajevom Trgu, pa ga onda Reuf morao podsjećati da je to na teritoriji općine Stari grad.

:-) :roll:
JThomas

#25265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

fiktivni kandidat, k'o fiktivna firma ili faktura.
VjecitiStudent

#25266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:fiktivni kandidat, k'o fiktivna firma ili faktura.
Da ga je sam Dino birao, ne bi ga bolje izabrao.
Banksy

#25267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Vjerovatno jedna od najidiotskijih objava ovih izbora. No nije da nismo navikli od Zuhrića.

Svi su naravno puni obećanja, a Bukva kaže kako će on praviti javne garaže, između ostalog i na Gajevom Trgu, pa ga onda Reuf morao podsjećati da je to na teritoriji općine Stari grad.

:lol: :lol:
cyprus

#25268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

VjecitiStudent wrote:Vjerovatno jedna od najidiotskijih objava ovih izbora. No nije da nismo navikli od Zuhrića.

Gajev trg je koliko znam granica, ali mi ostaje nejasno gdje se ondje može napraviti garaža... Da se sruše Markale? :? Doduše, vjerovatno se misli na ono preko puta, Niže banje, to jeste stari Grad...

Inače se ne slažem sa Vječitim u pogledu oštrine prema Našoj stranci, ali konstatacija da je NS izabrala loše kandidate za načelnike skroz stoji... Ako je kvalitetniji kadar shvatio da i nema baš nekih velikih šansi za načelničke pozicije, zašto se išlo sa isticanjem kandidature bilo koga :-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

direstraits0078 wrote:
Hvala na odgovoru. Sabina Ćudić, pretpostavljam?
Raskrinkao si je.
cyprus wrote:
VjecitiStudent wrote:Vjerovatno jedna od najidiotskijih objava ovih izbora. No nije da nismo navikli od Zuhrića.

Gajev trg je koliko znam granica, ali mi ostaje nejasno gdje se ondje može napraviti garaža... Da se sruše Markale? :? Doduše, vjerovatno se misli na ono preko puta, Niže banje, to jeste stari Grad...

Inače se ne slažem sa Vječitim u pogledu oštrine prema Našoj stranci, ali konstatacija da je NS izabrala loše kandidate za načelnike skroz stoji... Ako je kvalitetniji kadar shvatio da i nema baš nekih velikih šansi za načelničke pozicije, zašto se išlo sa isticanjem kandidature bilo koga :-)
Ukoliko Naša Stranka nema poznate kandidate , da li to znači da ne treba imati - kandidate ? Ako već godinama na ovim stranicama tražimo od Peđe and co , očuvanje principijelnosti i dosljednosti , te argumentovane kritike sistema , zašto bi NS pogazila sve to i podržala kandidate stranaka "ljevice" ili "građanskih" čije su se stranke toliko "istakle" u ovih 7-8 godina da su dotakli dno-dna i da za iste neće glasati niko izuzev članova porodice.

Naša Stranka nije kriva za svu ljigavost , kalkulacije , pogrešene procjene , jad i čemer samozvane ljevice i ne snosi nikakvu odgovornost niti za "razjedinjavanje" iste , niti za njen de facto - nestanak na ovim izborima.
To što će pobijediti najgori od najgorih - SDA , također nije problem Naše Stranke.

U predsjedništvu SDP-a recimo sjedi "okorjeli socijaldemokrata " - Emir Zlatar a još je Zlatara i Zlatara po raznim frontovima i savezima...

E sad , da se vratim na suštinu tvog posta , iako glasam (a na forumu "branim") za NS , lično sam vrlo bijesna što se nisu pronašli interesantniji kandidati (to je recimo bilo moguće - sigurna sam , mogli su biti vanstranački) ili što neko od najpoznatijih lica NS-a nije uzeo učešća u kandidaturi.
To mi govori da NS-u ovi izbori i nisu bili toliko važni , nisu zapravo bili nužno važni.
To implicira da problemi građana lokalnog tipa - nisu važni ili su manje važni - jel'?
To mnogo više tišti i govori kojim putem ide tvoj glas......ipak to je nebitno sada , nakon izbornih rezultata treba ukazati na sve manjkavosti pogotovo ako su ovako ozbiljne.

Jer imaš Homara koji NS naziva "lijevim krilom SDA" . potpuno ignorišući činjenicu da je njegov SDP bio lijevo krilo SDA u najgorim situacijama za ovu zemlju , da je njegov Demokratski Front bio lijevo krilo SDA u još gorim situacijama od prvopomenutih a da će njegov Građanski Savez postati lijevo krilo ne samo SDA već i A-SDA ako bude trebalo, jer ako se po jutru dan poznaje svaka boja vodi u zelenu jer je zelena simbol vlasti a vlast je razlog opstaka SDP-a i nastanka DF-a i GS-a , samo fantomska vlast , fotelje , odbori...

Sva "koketiranja" NS-a sa SDA u vidu Emine Ganić , Dine Konakovića ili nekih fantomskih kantonalnih vlada su srećom ostala nedosanjane želje SDA-ovskih jurišnika da se okite još jednim perom koje kasnije samo odbace.

Nema toga.
Zasada.
Ukoliko se to ikada desi , sudbina Naše Stranke je jasna.

Cyprus , srdačan pozdrav. :thumbup:
Last edited by sabina1 on 18/09/2016 20:33, edited 1 time in total.
direstraits0078

#25270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by direstraits0078 »

sabina1 wrote:
direstraits0078 wrote:
Hvala na odgovoru. Sabina Ćudić, pretpostavljam?
Raskrinkao si je.
Nisam bas zagledao sliku detaljno, ucinilo mi se da je Sabina Cudic na avataru. Moje isprike Sabini/Sabinama.
VjecitiStudent

#25271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Kako ne glasati, kad je Sabina lično preporučuje

Image
zippoo87

#25272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

@vjeciti student
ti si postao najdosadniji lik na forumu,tacnije postao si poklopac (svakom loncu)
mislim da razloge ne trebam objasnjavati
fakat mi se vise ne ulazi ni na jednu temu od ovih politickih,svi se ih zagadio svojim dosadnim "argumentima"

popusti covjece malo,ima i drugih ljudi sto bi nesto napisali
nije uopste bitno koga volis a koga ne volis i koga podrzavas a koga ne,nego tvoje pisanje je vec odavno preslo granicu dobrog ukusa,postao si dosadan
Freamon Lester

#25273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Freamon Lester »

VjecitiStudent wrote:Kad se biografija temeljito očisti od nepoželjnih detalja
Lejla Brčić: Jednake šanse za svakoga, odgovornost od svakoga
...
Nakon četiri godine rada u javnoj ustanovi gdje sam imala stalni posao, upoznajem svog sadašnjeg muža i selim se u Sarajevo, gdje prihvatam rad u privatnom sektoru i to ugovor na određeno vrijeme sa nižom platom. U međuvremenu sam se udala, položila pravosudni ispit, rodila sina, i započela karijeru u potpuno novoj oblasti, ovaj put u zdravstvu.
...
http://www.nasastranka.ba/lejla-brcic-j ... d-svakoga/
O čarobnjaku, guruu i dvostrukom poslodavcu, ni slova ...

Image
Cekaj ovaj madzionicar joj suprug? :lol:
zippoo87

#25274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

evo malo ON TOPIC
podrska za Amira Hasicevica nezaustavljivo raste u Gracanici,svi daju podrsku i ako se ovako nastavi do kraja kampanje,pobjeda nije upitna
podrska dolazi iz svih mjesnih zajednica,od raznih skupina ljudi,svi casni ljudi podrzavaju covjeka,svi su odusevljeni kada ga upoznaju
NS u Gracanici vodi ubjedljivo najbolju kampanju mozda i na cijelom kantonu,svakodnevna druzenja sa gradjanima,navecer svirke i opusteni razgovori,po danu obilasci mjesnih zajedica i naselja po gradu,licna podjela afisa i promotivnog materijala
ljepota za gledati i razgovarati sa obrazovanim ljudima sa liste,svi vide tu pozitivnu energiju
svi primjecuju razliku NSa od ostalih

intervju kandidata za nacelnika Gracanice Amira Hasicevica
http://gportal.info/2016/09/19/amir-has ... a-fotelju/

Koji su razlozi bili odlučujući da se kandidujete za načelnika Općine Gračanica ?

Moji principi su jasni. Želim vratiti etiku i čast u politiku, odgovornost i poštenje prema dužnosti koju će nam građani i građanke povjere na izborima. Biti načelnik prije svega mora biti odgovornost i čast, a nikako privilegija i borba za fotelju.

Želim osigurati da naša uprava bude efikasna i ekonomična i etična. Ukratko, to znači da Nas manje košta, a da Nam bolje i poštenije služi.

U raspolaganju javnim novcem moramo biti odgovorni – morat ćemo ga pametno trošiti, promijeniti loše navike i transparentno obavljati sve poslove jer je to jedini način za uspostavu neophodnog povjerenja između građana i njihove vlasti.

Izgradit ćemo zajedno administraciju u službi poduzetništva, poduzetništvo u službi razvoja, a razvoj u službi boljitka zajednice.

Voda, struja, putevi, kanalizacija i socijalni minimum su pitanja koja treba izmjestiti iz politike. To su osnovna ljudska prava oko kojih nema pitanja da ili ne. Ovdje treba postići i zajedničku društvenu solidarnost po principu da se pitanje prioriteta mora prvo rješavati. Oni kojima je riješeno ovo pitanje imaju obavezu da pomognu onima kojima je to problem.

Mi se od prvog dana našeg političkog angažmana zalažemo za principijelno drugačiji i pošteniji pristup. Mi vjerujemo u otvoren i iskren pristup prema građanima.Mi vjerujemo da su višemilionski budžeti naše općine dovoljni za realizaciju naših planova, onog momenta kada ih prestanu trošiti na skupu i neefikasnu administraciju, vozne parkove i paušale.Ovo je priča koju ćemo od oktobra pričati djelima.

Možete li nam ukratko predstaviti svoj program i šta je to što ćete promijeniti ako pobijedite na izborima ?

Naše mjere koje se odnose: na preusmjeravanje plaće načelnika, skidanje predsjedavajućeg Opštinskog vijeća s redovne plate, smanjenje naknada vijećnicima i plaćanje po učinku za 4. godine mandata uštedjeti će opštini oko 800.000KM.

Imamo pripremljena rješenja za privlačenje stranih investicija, za uspostavljanje privatno javnog partnerstva i zajedničkog ulaganja privatnog i javnog sektora u cilju rješavanja problema.Imamo rješenja da spriječimo malverzacije i kriminal u javnim nabavka.Spriječiti ćemo nelegalno zapošljavanje u javnim preduzećima i ustanovama. One ne smiju biti ono što su sada, a to su institucije za zbrinjavanje rodbine i stranačkih kadrova po principu podobnosti, a ne po principu sposobnosti.Trenutno se jako malo pridaje značaja Vijećima MZ , a upravo ona bi trebala da budu nosioci razvoja u MZ.Vijeća MZ moraju biti izabrana na zborovima građana i ne smiju piti birana po stranačkom odnosno partijskom principu.Ne po principu podobnosti već po principu sposobnosti.Najmanje jednom mjesečno ili u 3 mjeseca mora se održati sastanak načelnika sa svim predsjednicima i predstavnicima MZ i odlučivati o radu vijeća i o zajedničkim rješenjima.Time će se izbjeći politikantsko donošenje odluka.U 2015 godini za rad MZ na opštini Gračanica je izdvojeno ukupno 95.000KM. Naš prijedlog je da se to u narednim godinama poveća sa 95.000 na 200.000KM godišnje, daćemo više ali ćemo i tražiti više od predstavnika MZ.

Izvori za povećanje ovih naknada MZ će biti iz smanjenja naknada vijećnicima sa trenutnih 500KM mjesečno (koje dobiju radili ne radili) na 250KM. Što je ušteda oko 110.000KM godišnje odnosno 440.000KM za mandata.

Mi u Našoj stranci smatramo jednim od svojih primarnih zadataka da obnovimo tu osnovnu ćeliju društvenog učešća građana.Za nas je mjesna zajednica prvenstveno središte komšiluka.Naše mjesne zajednice imat će timove mladih ljudi, volontera i pripravnika, koji će biti na usluzi građanima, a ujedno će sticati radno iskustvo koje im treba.Naša mjesna zajednica će osigurati sedmični raspored dežura mobilnog tima koji će pokrivati zaduženja većine općinskih službi.Jednostavno rečeno, naša općina će sada boraviti u vašem komšiluku i biti vama na usluzi, tako što će vam tumačiti planove, upućivati vas u procese i vaša prava, informisati vas o planiranim intervencijama u komšiluku ili jednostavno za vas pribavljati dokumenta, pisati primjedbe, zahtjeve i iste upućivati nadležnim službama.Vođeni idejom smanjenja administrativnih prepreka u svakodnevnici, uvest ćemo i online urede, pa će građani sa svojih telefona ili računara moći podnijeti zahtjev za rodni ili vjenčani list, ali i za urbanističku saglasnost i dosta drugih sličnih zahtjeva.Dokumenti će biti dostavljeni email poštom ili u vaš poštanski sandučić.Budžet naše općine ne smije biti sredstvo za raspodjelu na obavezne dijelove bez kojih bi krhki općinski organizam kolabirao. On treba biti depozit kojim apliciramo kao garancijom prema evropskim fondovima, on mora biti razvojni i kao takav služiti poboljšanju cjelokupne slike koju vidimo oko sebe.Privatno javno partnerstvo je ključ za razvoj opštine i rješavanje nagomilanih infrastruktrurnih problema. Primjer da to može su i projekti koji su ove godine završeni na našoj opštini zahvaljujući inicijativi poduzetnika. kao što su Osnovna škola u Stjepan polju, Sportska sala u oš Hasan Kikić, fudbalski stadion u Miričini i brojni drugi manji poduhvati.

Trenutno od svih predloženih kandidata za načelnika ja imam jedini kredibilitet da sa izvjesnom sigurnošću pričam o partnerstvu opštine i privrednika s obzirom na moj angažman i profesiju kojom se bavim. Dugogodišnjim bavljenjem ovim poslom stekao sam klijente i prijatelje u privredi koji imaju povjerenje u ono što radim na šta sam posebno ponosan.

Kamo god da pogledamo vidimo da nas čeka jako puno posla. Stanje u našoj opštini traži hitno i čvrsto djelovanje, i mi ćemo djelovati – ne samo kako bi stvorili nova radna mjesta već kako bi postavili nove temelje za rast i razvoj.

Ima nekih koji dovode u pitanje naše ambicija, koji smatraju da naši planovi preveliki. Svi oni imaju vrlo kratko pamćenje jer zaboravljaju što sve profesionalni, pametni i pošteni ljudi mogu postići kada svoje sposobnosti udruže za zajednički cilj uz onu našu dozu bosanske hrabrosti

Naš portal se bavi i pitanjima mladih, kako planirate riješiti loš položaj mladih i omladinskih organizacija ako znamo da ne postoji Strategija za mlade i izdvajanja za mlade su minimalna?

Žalosna je činjenica da ne postoji usvojena Strategija za mlade iako je to zakonska obaveza opštinske uprave, čak su i kazne predviđene za to. To opet pokazuje da se mladima ne posvećuje dovoljno pažnje u društvenom životu. Čini mi se da je došlo vrijeme za smjenu generacija. Dosadašnja politika je svjesno zanemarivala mlade ljude, posebno mlade i obrazovane, jer nije mogla da manipuliše sa njima i da ih pretvori u robove svoje političke mašine. Mladi ljudi ne prodaju svoj glas na izborima, oni razmišljaju svojom glavom ne možete ih varati niti manipulirati njima zarad svojih sitnih interesa. Upravo su mladi snaga u koju ja vjerujem. Mladima moramo dati priliku da se pokažu i dokažu.

Gračanica nema dovoljno sadržaja kako bi mlade ljude zadržala. Nema dovoljno zabavnog i kulturnog života, nema dovoljno atraktivnih sportskih klubova. Nekada je Gračanica bila prepoznatljiva po noćnom životu i ljudi iz okoline su rado dolazili u Gračanicu. Danas to nije tako. Mi ćemo se zajedno sa mladima boriti da Gračanici vratimo stari sjaj, da napravimo od Gračanice evropsku čaršiju.

Naravno tu očekujemo i potpuno povjerenje mladih i njihovo aktivno učešće. Danas u svom izbornom timu imam sve mlade ljude i uvijek se iznova oduševim njihovim idejama i snagom. I to je taj razlog zašto svi u Gračanici kažu da imamo najjaču i najbolju kampanju.

Što se tiče izdvajanja za mlade ona moraju biti znatno veća, a to je moguće racionalnom preraspodjelom budžeta. Zanimljivo je da opština Gračanica izdvaja za sport procentualno najviše sredstava godišnje, a da to skoro da nema uticaja na poboljšanje standarda života mladih.

Omladinske organizacije trebaju biti ključ rješenja problema i predsjednici omladinskih organizacija moraju imati uvijek otvorena vrata kod načelnika za sve svoje prijedloge i probleme. Upravo oni moraju da daju prijedlog Strategije za mlade koja će biti krovni dokument u daljem radu.

Izjavili ste da ne želite ako budete načelnik platu, vozača i službeni automobil ?

Da, to je bio moj uvjet da pristanem na kandidaturu. Želim na takav način da pošaljem poruku svima da biti načelnik ne smije biti nikakva privilegija ili povlastica. To mora biti odgovornost i čast i to nije ništa novo u većini zemalja Evrope postoji takva praksa. Također sam za to da se ograniči mandat načelnika na maksimalno dva uzastopna. Znam da to nije zakonska nadležnost opštine ali i u SAD je do 1952 godine vrijedio džentlmenski sporazum po kome su se partije odnosno stranke obavezale da neće kandidovati svoje kandidate više od dva uzastopna mandata. Razlog za takvu porebu u Gračanici je više nego očigledan. Vječnim “načelnikovanjem” gube se osnovni principi demokratije, ona se pretvara u autokratiju, a onada u kult ličnosti kao javno je nekritičko isticanje i obožavanje jedne osobe kao nepogrješivog političkog vođe. Mi smo na putu da dobijemo apsolutnog vođu u Gračanici ukoliko se sada ne izborimo za promjene. Pri tome želim da kažem da je vrijeme da se iskreno zahvalimo dosadašnjem načelniku za sve što je uradio i da izaberemo drugog.

Moramo se zajedno izboriti i pokazati da Gračanica ne može niti smije biti opština u vlasništvu jednog čovjeka niti u vlasništvu bilo koje stranke ili partije.

Poruka građanima naše općine koji će da izađu na izbore ?

Ne dozvolimo da nam viziju budućnosti kroje oni čije je vrijeme prošlo. Njima se trebamo iskreno zahvaliti i dati povjerenje novim ljudima da kažu šta misle, u šta vjeruju i šta mogu.

Ne dajmo da nas pobjede “glasačke mašinerije” tzv “velikih stranaka” koje se hrane našim parama i našom šutnjom, našim ne pružanjem otpora. Ta mašinerije je postala sve bahatija i sve opasnija i prijeti da nam uništi sve ono što je vrijedno, sve ono na šta smo ponosni, naš obraz i našu čast!

Ne dajemo da nam podvaljuju da je onaj ko krade, laže i vara, sposoban i snalažljiv.

Sposoban je onaj ko stvara, onaj ko daje, a ne onaj ko vara i uzima.

Ne dajmo da nas natjeraju da vjerujemo da su dobar i budala dva brata!

Znam da pobjeđujemo. Mi se nikada ne predajemo. Mi se nikada ne prodajemo.

Ja i ekipa iz Naše stranke koju neizmjerno volim spremni smo preuzeti odgovornost za naredne četiri godine.

Gračanica će biti mjesto na koje će se svi moći ugledati.

Spremni smo pokazati da je bolja Bosna i Hercegovina moguća upravo ovdje u našoj Gračanici.

Birajmo sposobne, poštene i dobre ljude na izborima!

Budimo dobri ljudi i dobri domaćini!

Budimo dobre komšije!
VjecitiStudent

#25275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Image

Poslodavac 2x, prvi put u famoznoj Prizmi, pa je onda poveo sa sobom u Zavod zdravstvenog osiguranja ...
Locked