direstraits0078 wrote:
Hvala na odgovoru. Sabina Ćudić, pretpostavljam?
Raskrinkao si je.
cyprus wrote:VjecitiStudent wrote:Vjerovatno jedna od najidiotskijih objava ovih izbora. No nije da nismo navikli od Zuhrića.
A glede Bukve, neku noć bila debata načelničkih kandidata za Centar na TVSa.
Svi su naravno puni obećanja, a Bukva kaže kako će on praviti javne garaže, između ostalog i na Gajevom Trgu, pa ga onda Reuf morao podsjećati da je to na teritoriji općine Stari grad.
Gajev trg je koliko znam granica, ali mi ostaje nejasno gdje se ondje može napraviti garaža... Da se sruše Markale?

Doduše, vjerovatno se misli na ono preko puta, Niže banje, to jeste stari Grad...
Inače se ne slažem sa Vječitim u pogledu oštrine prema Našoj stranci, ali konstatacija da je NS izabrala loše kandidate za načelnike skroz stoji... Ako je kvalitetniji kadar shvatio da i nema baš nekih velikih šansi za načelničke pozicije, zašto se išlo sa isticanjem kandidature bilo koga

Ukoliko Naša Stranka nema poznate kandidate , da li to znači da ne treba imati - kandidate ? Ako već godinama na ovim stranicama tražimo od Peđe and co , očuvanje principijelnosti i dosljednosti , te argumentovane kritike sistema , zašto bi NS pogazila sve to i podržala kandidate stranaka "ljevice" ili "građanskih" čije su se stranke toliko "istakle" u ovih 7-8 godina da su dotakli dno-dna i da za iste neće glasati niko izuzev članova porodice.
Naša Stranka nije kriva za svu ljigavost , kalkulacije , pogrešene procjene , jad i čemer samozvane ljevice i ne snosi nikakvu odgovornost niti za "razjedinjavanje" iste , niti za njen de facto - nestanak na ovim izborima.
To što će pobijediti najgori od najgorih - SDA , također nije problem Naše Stranke.
U predsjedništvu SDP-a recimo sjedi "okorjeli socijaldemokrata " - Emir Zlatar a još je Zlatara i Zlatara po raznim frontovima i savezima...
E sad , da se vratim na suštinu tvog posta , iako glasam (a na forumu "branim") za NS , lično sam vrlo bijesna što se nisu pronašli interesantniji kandidati (to je recimo bilo moguće - sigurna sam , mogli su biti vanstranački) ili što neko od najpoznatijih lica NS-a nije uzeo učešća u kandidaturi.
To mi govori da NS-u ovi izbori i nisu bili toliko važni , nisu zapravo bili nužno važni.
To implicira da problemi građana lokalnog tipa - nisu važni ili su manje važni - jel'?
To mnogo više tišti i govori kojim putem ide tvoj glas......ipak to je nebitno sada , nakon izbornih rezultata treba ukazati na sve manjkavosti pogotovo ako su ovako ozbiljne.
Jer imaš Homara koji NS naziva "lijevim krilom SDA" . potpuno ignorišući činjenicu da je njegov SDP bio lijevo krilo SDA u najgorim situacijama za ovu zemlju , da je njegov Demokratski Front bio lijevo krilo SDA u još gorim situacijama od prvopomenutih a da će njegov Građanski Savez postati lijevo krilo ne samo SDA već i A-SDA ako bude trebalo, jer ako se po jutru dan poznaje svaka boja vodi u zelenu jer je zelena simbol vlasti a vlast je razlog opstaka SDP-a i nastanka DF-a i GS-a , samo fantomska vlast , fotelje , odbori...
Sva "koketiranja" NS-a sa SDA u vidu Emine Ganić , Dine Konakovića ili nekih fantomskih kantonalnih vlada su srećom ostala nedosanjane želje SDA-ovskih jurišnika da se okite još jednim perom koje kasnije samo odbace.
Nema toga.
Zasada.
Ukoliko se to ikada desi , sudbina Naše Stranke je jasna.
Cyprus , srdačan pozdrav.