Ukrajina

General War

#25251 Re: Ukrajina

Post by General War »

sportman1

#25252 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Challenger__ wrote:1.Obrisani BBC video MH17.
2. MH17 – The Perfect Crime?, holandski autor.

Pitam se da li će makar jedan jedini mamlaz iz mase mamlaza koji su se na ovoj temi kleli da su Rusi/pro-Rusi počinili ovaj zločin reći - pogriješio sam?

dobro.ko je srusio avion i kako?????
mirsek

#25253 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

sportman1 wrote:

Pitam se da li će makar jedan jedini mamlaz iz mase mamlaza koji su se na ovoj temi kleli da su Rusi/pro-Rusi počinili ovaj zločin reći - pogriješio sam?

dobro.ko je srusio avion i kako?????
Ameri su tvrdili da je proruska strana srusila avion i da imaju jasne i nedvosmislene dokaze za to.
Mozda mozes njih da optuzis da kriju jasne dokaze ovog teskog zlocina.
Ili mozda tim koji istrazuje olupinu da kriju rezultate.
Uglavnom , na forumu su jedni tvrdili da su americke optuzbe 100 % tacne, logicne i istinite a druga strana je tvrdila da to nema logike i trazila da se prvo vide dokazi koji dokazuju da se tu ne radi samo o jeftinoj huskackoj propagandi.
Co0l

#25254 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Koga boli neka stvar šta špekulišu mediji. Oni su i u RF industrija, kao na zapadu. Zvaničnici su rekli svoje: odmah po incidentu, Putin nazvao Obamu, rekao mu da zna svu istinu i da se u skladu sa tim ponaša. Ostalo je stalo pod tepih. Američki.
Putin svu istinu moze znati samo u jednom slucaju a taj se tebi ne bi svidio.
vivaldi

#25255 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

prorusi neki dan priznase gasenje projekta novorusija..zavali ih dovla...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25256 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image
Avetinho

#25257 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Do kada ce administracija tolerisati verbalne proljeve ovog trola.
GAU8

#25258 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger bi možda bio i zanimljiv lik da ne skače sam sebi u klopku.

Čak je zanimljivo čuti kritički stav prema zapadnoj verziji istine, koja je inače općeprihvaćena u svijetu bez mnogo kritike.

Ali istovremeno ne želi da primijeni kritički stav prema Ruskoj strani, već guta sve što se servira i traži još.
ioannes

#25259 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

GAU8 wrote:Challenger bi možda bio i zanimljiv lik da ne skače sam sebi u klopku.

Čak je zanimljivo čuti kritički stav prema zapadnoj verziji istine, koja je inače općeprihvaćena u svijetu bez mnogo kritike.

Ali istovremeno ne želi da primijeni kritički stav prema Ruskoj strani, već guta sve što se servira i traži još.
To sve govori o moralnom integritetu tog svijeta gdje je ta
"istina" opće prihvaćena...
Kritički stav je uvijek više okrenut prema onome koji vrši i teži globalnoj hegemoniji nego prema onome koji u najviše slučaja reagira na tu hegemoniju.
Kada imperij pokušava svoju moć sve više zadržati i čak proširiti, onda to nailazi na sve više otpora sa druge strane. To je normalan povijesni fenomen
GAU8

#25260 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

ioannes wrote:
GAU8 wrote:Challenger bi možda bio i zanimljiv lik da ne skače sam sebi u klopku.

To sve govori o moralnom integritetu tog svijeta gdje je ta
"istina" opće prihvaćena...
Kritički stav je uvijek više okrenut prema onome koji vrši i teži globalnoj hegemoniji nego prema onome koji u najviše slučaja reagira na tu hegemoniju.
Kada imperij pokušava svoju moć sve više zadržati i čak proširiti, onda to nailazi na sve više otpora sa druge strane. To je normalan povijesni fenomen
Eto i ti si isti slucaj... Dzaba sto ja ukazujem :(
Osim toga, nisi prepoznao kontekst u kome sam spomenuo "opceprihvacena"
To sam kod challengera istakao kao pozitivnu stranu - kritiku ka necemu sto svijet uzima zdravo za gotovo.
ALI ti i on isto tako uzimate istocnu antitezu zdravo za gotovo.

Pokusaj logicno razmisljati. Ako zapad manipulise istinom u svome interesu, da li je vjerovatnije da istok to ne radi, ili da to radi???

Ne moze pristrasna kritika. Mislim moze, ali to je besmisleno.
ioannes

#25261 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

GAU8 wrote:
To sam kod challengera istakao kao pozitivnu stranu - kritiku ka necemu sto svijet uzima zdravo za gotovo.

Pokusaj logicno razmisljati. Ako zapad manipulise istinom u svome interesu, da li je vjerovatnije da istok to ne radi, ili da to radi???

Očigledno nisi razumio kako imperije funkcioniraju...
Ne istočnu tezu ili antitezu... Nego tezu zdravog razuma.
Naravno da to istok radi, ali su snage neravnomjerno raspoređene... U svim segmentima
GAU8

#25262 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

ioannes wrote:
GAU8 wrote:

Očigledno nisi razumio kako imperije funkcioniraju...
Ne istočnu tezu ili antitezu... Nego tezu zdravog razuma.
Naravno da to istok radi, ali su snage neravnomjerno raspoređene... U svim segmentima
Ali vidis da sam znao kako razmisljas: "istok = zdrav razum". Dzaba sva prica.
ioannes

#25263 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

Očigledno neznaš, to si upravo ovim postom dokazao.
Zdrav razum nije vezan za nikakvu dogmu istoka ili zapada.
Stvar je jednostavnija nego što misliš, kad se jednom izvučeš iz tog vrtloga, gledat ćeš svijet drugim očima
GAU8

#25264 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

ioannes wrote:Očigledno neznaš, to si upravo ovim postom dokazao.
Zdrav razum nije vezan za nikakvu dogmu istoka ili zapada.
Stvar je jednostavnija nego što misliš, kad se jednom izvučeš iz tog vrtloga, gledat ćeš svijet drugim očima
Svijet jeste "jednostavan" ako sve svedes na zakon jacega. Samo jos i ti moras shvatiti da ne postoje good guys.
ioannes

#25265 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

Ne postoje good guys.... Ali postoje oni malo lošiji od ostalih
Avetinho

#25266 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Dvije rijeci: Aneksija Krima.
Avetinho

#25267 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Tsk,tsk. Cime se putinkovi fasisti sluze.
Russia doctored MH17 photos to implicate Ukraine, report says
- See more at:
http://www.themalaysianinsider.com/mala ... sF5KR.dpuf
dječak sa šibicama

#25268 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Iako primirja nema i stalno se puca, opet se rasplamsava.

Novorusi u munjevitom napadu usli u grad Marinku zapadno od Donjecka, borbe se vode u gradu i oko grada, Kijev tvrdi da ce njegove snage povratiti izgubljene polozaje, pobunjenici izgleda kontroliraju vecinu grada.

Kijev tvrdi da je pod napadom i Krasnohorlivka, sjeverno od Marinke, i da ima civilnih zrtava. Novorusi pak tvrde da kijevske trupe bombarduju rudnike u industrijskoj zoni i da je dosta rudara zarobljeno pod zemljom.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=47.96 ... 88/Marinka

Stanovnici susjedne Staromykhaylivke evakuirani prema Donjecku, dokaz da se nesto veliko desava.
dječak sa šibicama

#25269 Re: Ukrajina

Jucerasnje borbe u Marinki. DNR snage zauzele veci dio grada, dogovoreno primirje nakon toga, postuje se ko i kod nas u ratu.
valensija

#25270 Re: Ukrajina

Post by valensija »

DNR: Krah Kijeva u borbama za Marinku, ubijeno 400 vojnika, a 1.000 ranjeno

Ukrajinske snage izgubile su 400 vojnika, a oko 1.000 ih je ranjeno. U borbama oko Marinke uništeno i oko 60 komada vojne opreme.

Image

Ukrajinske snage pretrpele su ogromne gubitke u borbi u blizini grada Marinka na istoku zemlje - 400 vojnika je ubijeno, a oko 1.000 povređeno, izjavio je lider istočne ukrajinske samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko.

Prema našim podacima, ukrajinske snage izgubile su 400 vojnika, a oko 1.000 ih je ranjeno“, rekao je Zakharčenko novinarima, dodajući da je u borbama uništeno i oko 60 komada vojne opreme.

Ukrajinski zvaničnici javno su priznali da Kijev koristi tešku artiljeriju u borbama na istoku Ukrajine što je u suprotnosti sa mirovnim sporazumom iz Minska.

Denis Pušilin, pregovarač Donjecke Narodne Republike, rekao je juče da je DNR za pomirenje i poštovanje sporazuma iz Minska, ali da neće tolerisati napade koje sprovodi ukrajinska vojska i da će zaštititi svoju teritoriju.

Prema rečima jednog od zarobljenih ukrajinskih vojnika, među nastradalima sa ukrajinske strane ima, osim regularne vojske i stranih najamnika, Čečena i Gruzina.
Co0l

#25271 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Dobro je,nisu napisali da ima i Al Kaide na vladinoj strani.
dječak sa šibicama

#25272 Re: Ukrajina

Pretjeruje u brojevima, Zaharcenko, ali mrtvih i ranjenih na desetine.

I Novorusi su imali puno ranjenih.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#25273 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

U Ukrajini, odnosno onome šta od nje ostane, nikada više neće biti mira..... :sad:
dječak sa šibicama

#25274 Re: Ukrajina

valensija wrote: Prema rečima jednog od zarobljenih ukrajinskih vojnika, među nastradalima sa ukrajinske strane ima, osim regularne vojske i stranih najamnika, Čečena i Gruzina.
Nista cudno, na strani Kijeva bore se islamisti iz Cecenije, Sakashvilijevi pusionicari iz 2008 (Gruzijci), a na strani DNR bivsi islamisti a sadasnji Kadirovci iz Cecenije, i Gruzijci koji su protiv Sakashvilija (ne racunajuci Osete).
Challenger__

#25275 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Lajavikrelac wrote:U Ukrajini, odnosno onome šta od nje ostane, nikada više neće biti mira..... :sad:
Ma jok. Ovo je već viđeno na tim prostorima (period poljske okupacije, Napoleonova invazija, Hitlerova invazija). Čim se otarase a otarasiće se nenarodne hunte, sve će doći na svoje.
Post Reply