NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#2526 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ja jutros oko 2 h (doduse benzinjara) biloo je -13, -15 brat bratu, losiji mi jeakumulator malo, treca zima mu je kod mene i daje znake slabosti... al mi se nesto cudno desilo.
Udjem zaverglam okrenu 3-4 puta ono energicnije i samo spade skroz polako okrece, prestanem verglat, zaverglam opet, isto sporo okrece, ma reko nema sanse... izadjem iz auta kontam sta cu mozda minuticu, udjem u auto opet zaverglam.. upali auto ??
Hocel mi rec neko jel moguce da je do akumulatora (sa obzirom da znam da ako ne upali prvi put na ovom minusu, drugi nema sanse da ce sastavit, a ja iz trece upalio) ili je mozda zaledio alnaser ili gorivo... :S sipao EP i SELEX..
Udjem zaverglam okrenu 3-4 puta ono energicnije i samo spade skroz polako okrece, prestanem verglat, zaverglam opet, isto sporo okrece, ma reko nema sanse... izadjem iz auta kontam sta cu mozda minuticu, udjem u auto opet zaverglam.. upali auto ??
Hocel mi rec neko jel moguce da je do akumulatora (sa obzirom da znam da ako ne upali prvi put na ovom minusu, drugi nema sanse da ce sastavit, a ja iz trece upalio) ili je mozda zaledio alnaser ili gorivo... :S sipao EP i SELEX..
- starii
- forest gump
#2528 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Samo da prijavim da se i meni auto bolje ponašalo sa gazpromovim gorivom nego sa hifinim.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2529 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Na Petrolu kazu da garantuju da se nafta nece smrznuti do -28 jer u naftu su vec ubaceni aditivi.holowey wrote:Danas oko 10, auto (dizel) pokriveno injem, dam kontakt, -12 na displeju, grijacima je trebalo desetak sekundi da iskljuce lampicu ali je upalio bez problema...zadnja dva rezervoara sam sipao na Petrol pumpama u Brijescu i Blazuju. Dok je zime i cijene ostajem pri Petrolu. EP baj baj
- spinel_
#2530 Re: NOVE CIJENE GORIVA
a mjesavina gazproma, ep-a, hife, petrola, selexa, neskovica, brace mujic nasutih po 10 KM u rezerovoar ?
sta se onda desava sa dizelom ?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2531 Re: NOVE CIJENE GORIVA
potrosi se kao i svaki 
-
dgL_
#2532 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ako je akumulator los ne desava se nista sem sto nece upalitspinel_ wrote:a mjesavina gazproma, ep-a, hife, petrola, selexa, neskovica, brace mujic nasutih po 10 KM u rezerovoar ?
-
Org
#2533 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Zadnjih pola godine sipam samo petrol. Mislio sam da oni jedini nemaju vodu u gorivu, sve do juče kad su mi na -10 počeli svirati senzori. Kažu prisustvo vode u filteru goriva. Tako da vala nije ni njima vjerovati, očito zavisi od isporuke...hrasno38 wrote:Na Petrolu kazu da garantuju da se nafta nece smrznuti do -28 jer u naftu su vec ubaceni aditivi.holowey wrote:Danas oko 10, auto (dizel) pokriveno injem, dam kontakt, -12 na displeju, grijacima je trebalo desetak sekundi da iskljuce lampicu ali je upalio bez problema...zadnja dva rezervoara sam sipao na Petrol pumpama u Brijescu i Blazuju. Dok je zime i cijene ostajem pri Petrolu. EP baj baj
- Qler
#2534 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Meni isto nije htio upaliti iz prve ali je dan i po proveo na planini... Tj. upali i ugasi se, o tako cetiri puta, peti put je ostao da radi. Znaci sastavi iz prve, ali se ugasi brzo. Petrol gorivo...
- _Reds_
#2535 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Gazprom pali iz prve i na -16
.
Od kako je palo gorivo sipam kod njih i auto mi bolje radi nego sa hifinim gorivom ili primngovim.
A druge jeftinije, sad se rezeveras naspe za 88 KM.
Od kako je palo gorivo sipam kod njih i auto mi bolje radi nego sa hifinim gorivom ili primngovim.
A druge jeftinije, sad se rezeveras naspe za 88 KM.
-
shandrprcSA
#2536 Re: NOVE CIJENE GORIVA
hos ti na dizelaQler wrote:Meni isto nije htio upaliti iz prve ali je dan i po proveo na planini... Tj. upali i ugasi se, o tako cetiri puta, peti put je ostao da radi. Znaci sastavi iz prve, ali se ugasi brzo. Petrol gorivo...
- Sodom1
#2537 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Znaci na ovoj temi se skuplja samo raja koja sipa pun rezervoar. Nema kokuza koji sipaju za cenera
Ili je ovo sve samo prividno, nek se pise
Ili je ovo sve samo prividno, nek se pise
-
promaha
#2538 Re: NOVE CIJENE GORIVA
jbg jarane i ako sam kokuz vozim onda auto koliko mogu sebi priustiti taj mjesec ali uvijek sam praktikovao sipati pun ...
lakse mi je jednom otici na pumpu i nasuti pun rezervoar pa nekako se pepasati do sljedece plate nego svako par dana sipat po 20
na krajuz kad sve saberes vise potrosis sipajuci po cvaju nego ako si odlucio da od svake plate naspes sebi pun
a dok nisam imao platu, 50kmica i tramvaj
lakse mi je jednom otici na pumpu i nasuti pun rezervoar pa nekako se pepasati do sljedece plate nego svako par dana sipat po 20
na krajuz kad sve saberes vise potrosis sipajuci po cvaju nego ako si odlucio da od svake plate naspes sebi pun
-
dgL_
#2539 Re: NOVE CIJENE GORIVA
promaha wrote:jbg jarane i ako sam kokuz vozim onda auto koliko mogu sebi priustiti taj mjesec ali uvijek sam praktikovao sipati pun ...
svaka cast i za to, ali dosta ljudi ne sipa pun jer ne zna na koju stranu ce mu zatrebati... kad naspes 20 i ostavis u parama ostatak, uzmimo da se trosi recimo oko 100 km na gorivo... neko trosi malo vise, neko malo manjeal tu je to, onda onih 80 uvijek imas da pokrpis odredjene rupe u svom budzetu, ako naspes odmah 100 recimo, onda ako ti zapne gdje mozes samo dic kredit
ja sam vrlo rijetko recimo pun sipao.. kad sam isao na more ljetos i jos 2 puta mozda da sam nasuo po 50 km...
sve ostalo je 30 (bilo vise puta) 20 bilo najvise a onog cenera kad zapne i to je dobro, jbg
- Bakir1
#2540 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sa 10 20 30 KM vazda talog pliva oko plovka jos dok je cijena bila ona strasna i u takvoj situaciji nema se potrebe cuditi sto ledi "gorivo".
Licno cim sidje ispod pola sipam gorivo do vrha em je tako lakse em nemam vremena ici na pumpu svako malo tih 100 KM mi nista nece izmjeniti u zivotu.
Pet auta ispred kuce u svih 5 ista nafta i znam zbog cega najstariji i najlosiji od tih auta treba 3 verglanja da upali a nije sa uber petrola gorivo
Licno cim sidje ispod pola sipam gorivo do vrha em je tako lakse em nemam vremena ici na pumpu svako malo tih 100 KM mi nista nece izmjeniti u zivotu.
Pet auta ispred kuce u svih 5 ista nafta i znam zbog cega najstariji i najlosiji od tih auta treba 3 verglanja da upali a nije sa uber petrola gorivo
-
dgL_
#2541 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ima se , moze seBakir1 wrote:Sa 10 20 30 KM vazda talog pliva oko plovka jos dok je cijena bila ona strasna i u takvoj situaciji nema se potrebe cuditi sto ledi "gorivo".
- Bakir1
#2542 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Uopste ne imam li goriva ili ne je zadnja stvar o kojoj zelim razmisljati...
Supruga se pocela poradjati u pola 3 a porodiliste je u Zenici sta mislis jesam li trebao razmisljati o tome imam li goriva i traziti pumpu koja radi u ta doba?
Svaki odlazak na pumpu trosi gorivo i vrijeme a ako ga ne potrosis nece propasti...
Supruga se pocela poradjati u pola 3 a porodiliste je u Zenici sta mislis jesam li trebao razmisljati o tome imam li goriva i traziti pumpu koja radi u ta doba?
Svaki odlazak na pumpu trosi gorivo i vrijeme a ako ga ne potrosis nece propasti...
- johntra
#2543 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sa 10, 20, 30 nije problem sipati, ako se baš rezervoar ne svlači do mrtve rezerve....meni je četvrtina rezervoara uvijek rezerva i tad sipam, najčešće po tranciku...rijetko kad fakat sipam pun, jer za tim nemam potrebe, a i nije mi mrsko dva, tri puta mjesečno do pumpe...ionako ne prelazm nešto puno kilometara mjesečno...
-
dgL_
#2544 Re: NOVE CIJENE GORIVA
pod broj 1. druze na pumpi kada sam sipao ( i koliko god da sam sipao) Nikad moj boravak na pumpi nije trajao duze od 120 sekundi, to tvrdim odgovorno... tako da o nekom zadrzavanju i to "nemam vremena ja svracat na pumpu" nema svrhe pricati... svaka cast tvom budzetu koji ti dozvoljava da e zelisrazmisljati imas li gorva ili ne, ja mislim da 99% korisnika ovde redovno gleda u kazaljku od goriva i mjeri kilometre te sigurno nesipa pun nego onoliko koliko mu budzet diktira... cak i kad se zena poradja ili ne znam kakav drugi slucaj bio... moje misljenje... mada opet, sve je to stvar navike...Bakir1 wrote:Uopste ne imam li goriva ili ne je zadnja stvar o kojoj zelim razmisljati...
-
dgL_
#2545 Re: NOVE CIJENE GORIVA
johntra wrote:Sa 10, 20, 30 nije problem sipati, ako se baš rezervoar ne svlači do mrtve rezerve....meni je četvrtina rezervoara uvijek rezerva i tad sipam, najčešće po tranciku...rijetko kad fakat sipam pun, jer za tim nemam potrebe, a i nije mi mrsko dva, tri puta mjesečno do pumpe...ionako ne prelazm nešto puno kilometara mjesečno...
potpis i to, na rezervi ne vozim osim u bas iznimnim slucajevima, visokom datumu i tako to
- Bakir1
#2546 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ta stavka kilometri privatno ne stignem ni 500 km napraviti crdi trosi smijesno malo pa je to 50 60 KM za mjesec, sluzbeno put izbije kad se najmanje nadas znao sam osvanuti u kolonama cekajuci, sve sto je dalje od sarajeva i zenice odmah pumpa i dopuni.
Da stvar je navike i skole auto te uvijek izda kada ti najvise treba tako i sa gorivom
Potrositi 3x20 ili 1x60 je isto...
Da stvar je navike i skole auto te uvijek izda kada ti najvise treba tako i sa gorivom
-
530i
#2547 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Da, ali računaj da moraš maksuz svratiti na pumpu....a Bakir npr. samo prođe pored tebe vozeći 50 - 60 na sat, a možda i više...da ne ulazim sad da za dvije minuta ne možeš ništa uraditi, osim možda u nekim terminima kada nikog drugog nema na pumpi, al ja to rijetko viđam...dgL_ wrote: Nikad moj boravak na pumpi nije trajao duze od 120 sekundi, to tvrdim odgovorno... tako da o nekom zadrzavanju i to "nemam vremena ja svracat na pumpu" nema svrhe pricati..
-
SSemir
#2548 Re: NOVE CIJENE GORIVA
prije sam praktikovao da naspem puno, pa do rezerve i opet tako. ali sad kako oapdaju cijene, sipam po malo. svaki put jeftinije jbg, dzaba se vozim na skupljem kad u medjuvremenu spadne cijena..
-
dgL_
#2549 Re: NOVE CIJENE GORIVA
istina je da je isto, ali je istina isto tako da ti u prvoj soluciji ostane 40 KM sa kojim mozees raspolagati u slucaju nekih ostalih kucnih troskova privatnih poslovnih nije ni bitno, a onako si vec potrosio i nema povratka..., ako sam nasuo 20, mogu dabiram da li cu da naspem opet, ili cu ostaviti i ustediti za nesto drugo, ima i ta mjesta... moje misljenje..Bakir1 wrote:Ta stavka kilometri privatno ne stignem ni 500 km napraviti crdi trosi smijesno malo pa je to 50 60 KM za mjesec, sluzbeno put izbije kad se najmanje nadas znao sam osvanuti u kolonama cekajuci, sve sto je dalje od sarajeva i zenice odmah pumpa i dopuni.
Da stvar je navike i skole auto te uvijek izda kada ti najvise treba tako i sa gorivom![]()
btw. vecina pumpi radi 0-24 h, a u mom primjeru u krugu gdje zivim imam 3 pumpe, b ilo gdje da krenem na jednu cu nabasati, bukvalno mi je usput i ne moram makus praviti 7-8 ili 10 kilometara da bih nasuo... mozda i to ima svoje
- Bakir1
#2550 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nemoj se uvrijediti ali ako 40 KM mijenja nesto razmisli o tome da prodas auto.
Ne mora uopste znaciti u tvome slucaju ali kome se vrti oko 40 KM on ce kasnije krajnice disk plocice gume....
Ne mora uopste znaciti u tvome slucaju ali kome se vrti oko 40 KM on ce kasnije krajnice disk plocice gume....