Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vanad

#2526 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

sve curice iz skole pored kojih sam ja izgledala kao medvjed Balu su danas deblje od mene :-)

A brat i ja smo 13 mjeseci od sebe...ja sam zakasnila, kod mene 21 mjesec :D
Female_Sa

#2527 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

vanad wrote:sve curice iz skole pored kojih sam ja izgledala kao medvjed Balu su danas deblje od mene :-)

A brat i ja smo 13 mjeseci od sebe...ja sam zakasnila, kod mene 21 mjesec :D
Moj brat i ja 18 mj. razlike, ali ja kad pomislim na malu razliku izmedju djece, hoce mi nesto biti, toga sam se uvijek toliko bojala, mozda zato sto mi je curica onako bas nemirna i iako joj je haman 2 god. jos nikad nije prespavala noc u komadu. Vjerovatno je lakse kad je mala razlika pa jedno uz drugo ali ja mislim da ne bih imala snage za to. Blago onima koje to mogu.
vanad

#2528 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

evo jos jedna polemika...sad citam clanak koji me je bas zaintrigirao. Mozda neko od vas zna sta vise o ovoj problematici. Naime bakterija Streptococcus mutans je glavni razlog za povecan broj karijesa i prisustvo te bakterije se moze vrlo jednostavno testirati. Naime roditelji djeci prenose te bakterije i vrlo bitno je paziti kod djece od 6 mjeseci i 6 godina dali postoji spomenuta bakterija. Meni i mojoj familiji su zubi katastrofa, muz prvu plombu sa 30 godina fasovao. Otici cu zubaru da mi testira tu baju jer moguce da sam i ja muzu nju prenijela jer dok nije mene upoznao imao je savrsene zube. Neka onda pregledaju i djecu jer zaista ne bih voljela da muce muku kao i ja.
Female_Sa

#2529 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

vanad wrote:evo jos jedna polemika...sad citam clanak koji me je bas zaintrigirao. Mozda neko od vas zna sta vise o ovoj problematici. Naime bakterija Streptococcus mutans je glavni razlog za povecan broj karijesa i prisustvo te bakterije se moze vrlo jednostavno testirati. Naime roditelji djeci prenose te bakterije i vrlo bitno je paziti kod djece od 6 mjeseci i 6 godina dali postoji spomenuta bakterija. Meni i mojoj familiji su zubi katastrofa, muz prvu plombu sa 30 godina fasovao. Otici cu zubaru da mi testira tu baju jer moguce da sam i ja muzu nju prenijela jer dok nije mene upoznao imao je savrsene zube. Neka onda pregledaju i djecu jer zaista ne bih voljela da muce muku kao i ja.

Ja muku mucim sa desnima..povlace se i krvare..mozda i sa tim ima veze ta bajka koju pominjes..a inace su mi zubi ok.
otherside

#2530 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ako poznajete nekoga ko bi kupio polovan ali dobro ocuvan chicco trio living komplet uputite ga please na mene :)
duboka_misao

#2531 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Female_Sa wrote: Ja muku mucim sa desnima..povlace se i krvare..mozda i sa tim ima veze ta bajka koju pominjes..a inace su mi zubi ok.

otidji uraditi generalku skidanja kamenca i uzmi 3 % hidrogen onaj razblazi sa malo vode (cep peroksida na pola case vode) i muckaj sto duze.
Female_Sa

#2532 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

Kamenca nema, isla sam i to je gotovo samo mi je dr rekla da mi se meso povlaci pa sam uzela sensodyne pronamel kaladont i onu najmeksu cetkicu curaprox ali nisam hidrogen. Koliko dugo se koristi?
duboka_misao

#2533 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Female_Sa wrote:Kamenca nema, isla sam i to je gotovo samo mi je dr rekla da mi se meso povlaci pa sam uzela sensodyne pronamel kaladont i onu najmeksu cetkicu curaprox ali nisam hidrogen. Koliko dugo se koristi?

muckaj svaki put nakon pranja zuba,2-3 sedmice sprjecava krvarenje zuba i izbjeljuje ih .A ako je vec uznapredovala paradentoza, nazalost ljeka nema.
duboka_misao

#2534 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

@vanad ja bi tako voljela da djeca imaju zube na muza, on ima fantasticne, kod mene su kriza kvaliteta :(
putujucidzindas

#2535 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

smijem li mazati ovim theiss balzamom i kad ima temperaturu?
duboka_misao

#2536 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

putujucidzindas wrote:smijem li mazati ovim theiss balzamom i kad ima temperaturu?
ya,ya prsa i ledja vise puta na dan pred spavanje i u toku noc obavezno
putujucidzindas

#2537 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ok, hvala
niko_niko_kao_ja

#2538 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

je li to slatkis opet ima turu? :(
putujucidzindas

#2539 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ma nije sad strašno. Bilo je 37.7, pa muž mjerio dok sam ja jela, a prije toga su skakali 15 minuta, pa bila 38.5. Ja došla, vidim nije mi baš tako vruć. Izmjerim, 38.1 u guzi.

Eno se preznojio, neću sad da mu mjerim, mislim da je spala. A najavila nam je dr da će je opet biti...

Kako su ostale guze?
niko_niko_kao_ja

#2540 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

pa dobro je, nije strasno. samo nek' je on bolje. :)
putujucidzindas

#2541 Re: Bebe - ALL ABOUT!

jeste, bolji je u odnosu na ono jučer :)
Alhemicarkaa

#2542 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Ma to ti je samo virozica. Jes čovjeku šuhveli kad mu djete ima turu a svi nalazi uredu. :roll:

Max - nije mi izdajanje opcija. Izdajalicu sam proslijedila, a i sa njom nisam uspjevala izvući nešto puno - čak sam bila uvjerena da nema mlijeka, a onda sam po napredovanju moje bebare vidjela da ima. Ma sad ni sama ne znam da li da joj dajem AD ili počnem sa običnim mlijekom. Uvela sam joj jogurt i mladi sir.
duboka_misao

#2543 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Alhemicarkaa wrote:Ma to ti je samo virozica. Jes čovjeku šuhveli kad mu djete ima turu a svi nalazi uredu. :roll:

Max - nije mi izdajanje opcija. Izdajalicu sam proslijedila, a i sa njom nisam uspjevala izvući nešto puno - čak sam bila uvjerena da nema mlijeka, a onda sam po napredovanju moje bebare vidjela da ima. Ma sad ni sama ne znam da li da joj dajem AD ili počnem sa običnim mlijekom. Uvela sam joj jogurt i mladi sir.
koliko je njoj sad tacno ? ako vec puca te mljecne proizvode moze i mjeko,jos ako nadjes domace...
vanad

#2544 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

otherside wrote:ako poznajete nekoga ko bi kupio polovan ali dobro ocuvan chicco trio living komplet uputite ga please na mene :)
napisi ti ovo na trudnjace i porodilje forum...
vanad

#2545 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

@Alhemicarko - ma velika je tvoja bebara, masala, vidi se na njoj da puca od zdravlja (evo kucam u drvo). Ti se oko njene ishrane toliko brines da je sad stvarno mnogo bitnije da sebe dovedes u red. Trebati ces ti njoj zdrava, prava jos mnogo, mnogo godina.
Sto se tice mlijeka - tesko reci. Pedijatar ce ti reci da do trece godine djeca trebaju da piju AD mlijeko. Da je normalno mlijeko tesko svarljivo, hiljade mama ce ti reci da su njima djeca odrasla na kravljem mlijeku. Ja sam davala AD do godine i pol ali kod mene je bio specifican problem, intolerancija bjelancevine kravljeg mlijeka. Sad pije mlijeko, u stvari kefir i jogurt jer joj je to ukusnije a bitno je da je mljecni proizvod a ne iskljucivo mlijeko. Vidi sama, probaj...svako dijete drugaciju probavu ima.
BTW. jeste li ikad probali AD mlijeko?...jeste ruzno (narocito ovo sa razradjenom bjelancevinom)
safran

#2546 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Alhemicarkaa wrote:Ma to ti je samo virozica. Jes čovjeku šuhveli kad mu djete ima turu a svi nalazi uredu. :roll:

Ja sam negdje u devetom mjesecu skidala sa AD i uvodila kravlje ali postepeno - 1:5 par dana, pa 1:4, pa 1:3 ..... Da, koristila sam 3,2 % a kasnije kad je bilo čisto kravlje 3,8 % - uporedi kalorijsku vrijednost pa će ti biti jasno. Ja bih ipak probala kako joj ide sa AD jedno mjesec dana pa onda prelazila na kravlje. Uzmi Lakotovit plus - najjeftinije je a ništa mu ne fali. Ja sam do njega došla jer jedino nije sadržalo skrob od svih AD za starije bebe. Ima ga u DM-u - žute kutije, obično na donjim policama.
putujucidzindas

#2547 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:Uzmi Lakotovit plus - najjeftinije je a ništa mu ne fali. Ja sam do njega došla jer jedino nije sadržalo skrob od svih AD za starije bebe. Ima ga u DM-u - žute kutije, obično na donjim policama.
A što se ovom svidio Laktovit, čudo. Nekako je dosta slađe nego Hipp.

@Alhemicarka - ništa koza? :)
putujucidzindas

#2548 Re: Bebe - ALL ABOUT!

[quote="Alhemicarkaa"

Max - nije mi izdajanje opcija. Izdajalicu sam proslijedila, a i sa njom nisam uspjevala izvući nešto puno - čak sam bila uvjerena da nema mlijeka, a onda sam po napredovanju moje bebare vidjela da ima. Ma sad ni sama ne znam da li da joj dajem AD ili počnem sa običnim mlijekom. Uvela sam joj jogurt i mladi sir.[/quote]

Ja znam da imam mlijeka, a nikad isto nisam izvukla izdajalicom :D Jutros trebala izvući, poslije slikanja pluća, ma nema šanse. Nešto malo rukama ubijedila da izađe i to je to.

Jesi li joj ikako davala AD?
vanad

#2549 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

Ali fakat se kozije mlijeko lakse probavi...znam ja kad sam trazila maloj neke alternative. Samo ona ga nije htjela...malo smrdi :D
Alhemicarkaa

#2550 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

9 i po mjeseci joj je.
Otkud mi kozje, a čitala sam negdje da je kozje najsličnije majčinom - u nekoj knjizi biohemije za fakultet.
Davala sam ja njoj AD - jede ta sve što joj daš, nemam ja problem da ona neće prihvatiti. Ali kad vidim koliko popije i koliko košta ta kutija razmišljam da dignem kredit :-)
Post Reply