Novogradnja u Sarajevu?
- dječak sa šibicama
#2526 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa ne znam, da padaju monsunske kise, nebi se smjela skupljati vlaga u zidu na 4 spratu recimo.
Jeste, dole ima dosta magle, ali zasto onda Tibra nema problema sa vlagom. Ili ima?
Ocito da je kvalitet materijala ili izgradnje, tropa. Cak im se desava da po sobama ne mogu zatvoriti vrata, jer se nadoje vlagom. Ili da se pojavljuju pukotine po zidovima.
Ali zato je metar kvadratni vec od 1250 km. Navuku raju pa onda belaj.
Jeste, dole ima dosta magle, ali zasto onda Tibra nema problema sa vlagom. Ili ima?
Ocito da je kvalitet materijala ili izgradnje, tropa. Cak im se desava da po sobama ne mogu zatvoriti vrata, jer se nadoje vlagom. Ili da se pojavljuju pukotine po zidovima.
-
razonoda
#2527 Re: Novogradnja u Sarajevu?
to je to---kineski marerijal.dječak sa šibicama wrote:Pa ne znam, da padaju monsunske kise, nebi se smjela skupljati vlaga u zidu na 4 spratu recimo.
-
mefistofilis
#2528 Re: Novogradnja u Sarajevu?
hajde boga vam, tu su bar stavili nesto stiropora (zvoni kad se kucne prstima), puna saka brade
ja sam npr bio prisutan kad su stanari one nove zgrade na pofalicima, kod dzamije, zvali sudskog vjestaka (isto tako tuzili zbog vlage) i kaze lik: Pa na ovu debljinu zida je matematicki nemoguce ugurati stiropor
ja sam npr bio prisutan kad su stanari one nove zgrade na pofalicima, kod dzamije, zvali sudskog vjestaka (isto tako tuzili zbog vlage) i kaze lik: Pa na ovu debljinu zida je matematicki nemoguce ugurati stiropor
-
Maybach
#2529 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zna li neko nesto vise o novoj maloj zgradi u gabelinoj ulici sto se gradi?
-
pop_corn
#2530 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znam da neće biti drago ovima što mrze Tibrudječak sa šibicama wrote: Jeste, dole ima dosta magle, ali zasto onda Tibra nema problema sa vlagom. Ili ima?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2531 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibra I te kako ima problema sa vlagom.Nece ti to priznati ovi sto je predstavljaju kao haman pa Dedenje ali sve do petog kata vlagadječak sa šibicama wrote:Pa ne znam, da padaju monsunske kise, nebi se smjela skupljati vlaga u zidu na 4 spratu recimo.
- pumica
#2532 Re: Novogradnja u Sarajevu?
To nije istina.KatarinaKosaca wrote:Tibra I te kako ima problema sa vlagom.Nece ti to priznati ovi sto je predstavljaju kao haman pa Dedenje ali sve do petog kata vlagadječak sa šibicama wrote:Pa ne znam, da padaju monsunske kise, nebi se smjela skupljati vlaga u zidu na 4 spratu recimo.
- dječak sa šibicama
#2533 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a opet, kazu da je sve to lutrija, neki stanovi nemaju nikakvih problema, neki da.
Izgleda ono sto se gradilo na brzinu, na pocetku prva lamela, govorim o Benisu, da je samo na njoj problem.
E hajde sad ti znaj sta se gradilo navrat nanos, a sta nije.
Izgleda ono sto se gradilo na brzinu, na pocetku prva lamela, govorim o Benisu, da je samo na njoj problem.
E hajde sad ti znaj sta se gradilo navrat nanos, a sta nije.
-
pop_corn
#2534 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Je li stvarno takoKatarinaKosaca wrote:Tibra I te kako ima problema sa vlagom.Nece ti to priznati ovi sto je predstavljaju kao haman pa Dedenje ali sve do petog kata vlagadječak sa šibicama wrote:Pa ne znam, da padaju monsunske kise, nebi se smjela skupljati vlaga u zidu na 4 spratu recimo.
E vidiš mi smo na 6. spratu
Last edited by pop_corn on 09/12/2014 15:31, edited 1 time in total.
- DaffyDuck
#2535 Re: Novogradnja u Sarajevu?
1-2-3-4-5-6 
- corsa
#2536 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam na petom spratu i nemam vlage, ali komsije preko puta mene imaju velikih problema s vlagom.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2537 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zaista počinjem sumnjati da su neki od ovih nickova na tibrinoj platnoj listi..Svicko wrote:Izvini ti ali kakvi su to pobogu argumenti?izvini ali benis kod kšc ne mozes porediti sa tibrom. ne zivim tamo niti imam ikakve veze sa tim stanovima. ali tamo sam svaki dan, pratio sam gradnju od temelja i zgrada je poprilicno kvalitetno uradjena, ima lijepu okolicu, garaze parking i nema komsije na metar od tebe...
"Ima lijepu okolicu, fino je.."?
Grijanje? Kvadratura, raspored? Cijena? Papiri?
Zivimo u Benisovoj zgradi vec pola godine, pa kad drug Svicko vec pita nadajuci se negativnim odgovorima evo da ih dam, onako iz svoje perspektive:
- Raspored je ODLICAN (za kvadraturu od 43 kv zaista ne znam da je moguc bolji)
- Imamo solidan balkon/lođu, može se lijepo kafa popiti
- Grijanje i bojler na plin. Koliko potrosis toliko placas.
- Papiri cisti, kupoprodaja prosla bez ikakvih problema. Cak su mi pomogli nakon sto sam im dao pare, da lakse prebacim stan i komunalije na svoje ime.
- Gradjevinski materijal u/na zgradi djeluje dobro (nisam gradjevinac i nisam bio tu tokom gradnje, pa cemo moju procjenu uzeti s rezervom)
- Stvari unutar stana su meni jos nepojmljivo kvalitetne - pločice, vrata, tus kabina, ostali elementi u kupatilu te PVC stolarija.
- Ima skola, igraliste, vrtic, pekara, kladionica, frizer, pumpa 24h, tramvaj i bus vrlo blizu zgrade.
Sve to za cijenu manju od tibrine. Jos nesto vas interesuje?
PS nije ni ovo savrsena gradnja, sigurno da cemo vremenom nalaziti neke mane. Ali za sada, za ovoliko para - i vise nego odlicno. I da, tibru nismo ni uzimali u razmatranje, samo smo jednom prosetali izmedju zgrada i to je bilo sasvim dovoljno.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 10/12/2014 15:58, edited 2 times in total.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2538 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Još jedan dobronamjerni ...dječak sa šibicama wrote:Rece mi prijatelj, njegovi kupili stan tamo, mislim da je u Benisu, vlaga na sve strane... sad su im dali te neke uredjaje za isusivanje ne znam tacno o cemu se radi, pa ce vidjeti sta ce biti. Mnogi su vec tuzili prodavca.Black swan wrote:znal iko objasnit zasto vlaze
I meni je cudno, novogradja, navodno kvalitetna fasada, a vanjski zidovi puni vlage. Ne znam jel cijeli kompleks, vjerovatno nije, moguce jedan dio. Ali uglavnom, vise spratova i dosta stanova.
Nemamo problema sa vlagom, govorim o nizim spratovima u novoj Benisovoj lameli. Jos na pocetku nam je receno da se prvu godinu treba stan zraciti sto cesce, i izbjegavati susenje vesa unutra. Poslusali smo, za sada sve OK. Jesi li pitao prijatelja da li njegovi vode racuna o tim stvarima, ili si tek tako poletio baciti bubu potencijalnim stanokupcima?
PS za pukotine također nikakvih problema. Kazu da je to bio problem u prvoj lameli radjenoj prije dvije godine, ali je izvođač promijenjen bas jer nisu dovoljno dobro radili
- dječak sa šibicama
#2539 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa o prvoj lameli ocito i govorim.
I ne kuzim zasto tebe kupca, toliko brine prodaja Benisovih stanova... da ne pises mozda iz Benisove kancelarije.
Ja sam prvi musterija, uzgred receno. Zato i pitam ovdje.
I ne kuzim zasto tebe kupca, toliko brine prodaja Benisovih stanova... da ne pises mozda iz Benisove kancelarije.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2540 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znam dobro kako je biti u toj situaciji kad se trazi stan u ovom cjenovnom rangu, i znam kakav utjecaj imaju neprovjerena blaćenja na bilo koga ko razmislja o svojoj buducnosti. Nije tibra jedina na svijetu, to je poenta. Ima i boljih za iste pare..dječak sa šibicama wrote:Pa o prvoj lameli ocito i govorim.
Ne moras spinovati i okretati temu na mene ... Ako si musterija, slobodno me pitaj sve sto te zanima ... odgovorim najbolje sto mogu, da pomognem kako su i meni prosle godine neznanci pomagali ovim putem. Zato i pratim ovu temu, iako sam se skucio. Ne gleda svako samo svoj interes, prijatelju.
PS tek si u trecem postu pomenuo da se navodno radi o prvoj lameli, sasvim dovoljno da se zapocne panika i rasprava. Naravno, u toj lameli su stanovi vjerovatno davno rasprodani, al to nije bilo ni bitno jel
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 10/12/2014 18:02, edited 2 times in total.
- dječak sa šibicama
#2541 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa nisam znao da je rijec o prvoj lameli, covjek mi rece "Benis, vlaga, tuzbe, aparati za isusivanje".
Kasnije mi rece da je rijec o prvoj lameli, otkud ja znam da je prvu gradio X izvodjac, drugu Y izvodjac.
Musterija sam, Tibra mi se ne svidja zbog poznatih razloga, da mi neko bulji sa 10 metara udaljenosti sa svog balkona, ne hvala...
Zanima me i kad ce ono Izvor naselje pored Benisa "stasati". Naoko izgleda primamljivo.
Kasnije mi rece da je rijec o prvoj lameli, otkud ja znam da je prvu gradio X izvodjac, drugu Y izvodjac.
Musterija sam, Tibra mi se ne svidja zbog poznatih razloga, da mi neko bulji sa 10 metara udaljenosti sa svog balkona, ne hvala...
Zanima me i kad ce ono Izvor naselje pored Benisa "stasati". Naoko izgleda primamljivo.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2542 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa dobro onda, sta te interesuje jos za ove nove lamele u benisu .. znam otprilike koja su meni pitanja bila bitna kad se stan kupovao, al ne bih da pogadjam sta je tebi vazno.dječak sa šibicama wrote:Pa nisam znao da je rijec o prvoj lameli, covjek mi rece "Benis, vlaga, tuzbe, aparati za isusivanje".
PS Izvor nece jos, svaki dan prolazim tu i grade ga na mahove... rade pa stanu, pa tako ukrug .. Ali po lokaciji i renderu ce svakako biti interesantna opcija
- dječak sa šibicama
#2543 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa, cijene znam, 1600 okvirno sa PDV-om po kvadratu, ostalo bi vidio na licu mjesta, naravno. Ono, kvalitet stolarije, izgradnje itd.
Kakvi su sa parking mjestima? ima li kakvih prodavnica u blizini, ono, granap, samoposluga, za svakodnevne potrebe. Osim one divlje pijace na autobuskoj stanici, to ne racunam.
Kakvi su sa parking mjestima? ima li kakvih prodavnica u blizini, ono, granap, samoposluga, za svakodnevne potrebe. Osim one divlje pijace na autobuskoj stanici, to ne racunam.
-
StupskaBitanga
#2544 Re: Novogradnja u Sarajevu?
imas mali konzum gdje je bio dp u kuci nekadašnja Dana a kod crkve imaš granap i pekaru. U Staniću imaš technoshop
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2545 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kvalitet stolarije, po rijecima Saplastovih majstora koji su mi ugradjivali roletne ali nisu radili stolariju na toj zgradi, je na nivou. Mislim da je Rehau. Licno sam zadovoljan ponasanjem rucki i okova, dihtovanjem i toplotnom/zvucnom izolacijom.dječak sa šibicama wrote:Pa, cijene znam, 1600 okvirno sa PDV-om po kvadratu, ostalo bi vidio na licu mjesta, naravno. Ono, kvalitet stolarije, izgradnje itd.
Imaju ogromnu garazu ispod. Medjutim, s obzirom da jedno garazno/parking mjesto izadje na barem 10,000 KM, dosta stanara parkira na predvidjeni parking ispred zgrade, ili duz ulice gdje je zgrada. U najgorem slucaju, to je 50ak metara od zgrade sto je OK.
Pijaca je sasvim OK za kupovinu voca/povrca .. sve to je bar za marku jeftinije od supermarketa/granapa a istog kvaliteta. Za granape je vec neko postirao odgovor.
-
mefistofilis
#2546 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ako ne kupis u garazi mjesto neces imati parking. ionako ljudi vec parkiraju na prilaz.dječak sa šibicama wrote:Pa, cijene znam, 1600 okvirno sa PDV-om po kvadratu, ostalo bi vidio na licu mjesta, naravno. Ono, kvalitet stolarije, izgradnje itd.
dok se otvori jos koji p. prostor i useli jos koji stan, parking mjesto se nece moci ni izmisliti
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2547 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ispred zgrade se navece brzo popune prazna mjesta (mozda ih ima 30ak), ali iza zgrade, duz ceste te na nekoliko "cistina" oko zgrade ima dovoljno mjesta. Naravno, ukoliko nekome nije mrsko prohodati tih 50ak metara, ako vec ne uspije auto parkirati ispod prozora. Meni nije, živio sam na C Fazi gdje je parking bio veci problem nego ovdje, pa je ovo sad OK. Koliko dugo ti živiš u ovoj zgradi?mefistofilis wrote:ako ne kupis u garazi mjesto neces imati parking. ionako ljudi vec parkiraju na prilaz.dječak sa šibicama wrote:Pa, cijene znam, 1600 okvirno sa PDV-om po kvadratu, ostalo bi vidio na licu mjesta, naravno. Ono, kvalitet stolarije, izgradnje itd.
dok se otvori jos koji p. prostor i useli jos koji stan, parking mjesto se nece moci ni izmisliti
PS U toku dana ima mjesta i previse, sto vjerovatno najvise odgovara vlasnicima poslovnih prostora. Svima nama sto radimo ta stavka vec nista ne znaci.
-
mefistofilis
#2548 Re: Novogradnja u Sarajevu?
duz ceste moze stati 5 auta i vidio sam da se pred onom osnovnom skolom ljudi parkiraju sto je isto tako nekoliko auta. imas li podatak koliko je praznih stanova u zgradi.
sto se tih cistina tice, ja ne znam gdje bi se one mogle nalaziti jer je ondje sve sibica
sto se tih cistina tice, ja ne znam gdje bi se one mogle nalaziti jer je ondje sve sibica
-
izbjeglica_iz_besmisla
#2549 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znaci ne zivis u toj zgradi ali si dao komentar o nijednom slobodnom mjestu za parking? Da sam znao da se radi o paušalnim (pr)ocjenama, ne bih ni odgovarao.mefistofilis wrote:duz ceste moze stati 5 auta i vidio sam da se pred onom osnovnom skolom ljudi parkiraju sto je isto tako nekoliko auta. imas li podatak koliko je praznih stanova u zgradi.
PS da ima ocrtano parking mjesto za sve nas tamo, vala nema .. ali da nema nigdje nikakvog mjesta, to nije tačno.
-
Nahla12
#2550 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibra..10 sprat,,vjetrilo se 6 mjeseci dok smo se uselili..od vlage ni traga...
Kolega..5 sprat..druga lamela..problemi...uselio odmah
Kolega..5 sprat..druga lamela..problemi...uselio odmah