FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Renta

#2526 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Renta »

pici wrote:

LEGENDA :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

Legenda?!? Prije kao majmun u kavezu.

Netko je napisao da je taj lik Marjan u Srbiji ostao bez posla i da se sada uvlači BH gledateljima... Ovakvo divljanje je onda sasvim razumljivo i logično jer jedino s ovakvim komentiranjem skreće pozornost na sebe i čuva si radno mjesto. Skužio čovjek, što više se deri, kuni u BiH, pričaj jezikom ulice i narod bosanski će pasti na blef...a radi se o čistoj glumi, kao show program. Manje je važno što si kvalitetno rekao tokom 90 minuta i kako si približio utakmicu prosječnom gledatelju.

Kvantiteta (urlanja) ispred kvalitete.
BHF_Manijak

#2527 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

luckylaka wrote:Meni jedna stvar ne ide u glavu nikako.Zasto ljudi koji ne podnose Facetv,Senada,Marjana jednostavno ne promijene kanal nego tupe zube ovdje za dzaba.Npr.Zasto ja nikada ne komentarisem,Farmu,Grand jer te kanale uopste ne gledam i nemam potrebe da nekome ko uziva u tome kvarim ceif na forumu svojim neumjesnim komentarima.Jednostavno brate ne valja ko te tjera da gledas.
Pa valjda ljudi zele gledati prenost svoje reprezentacije koja trazi kartu za Brazil, dragi Laki, ne zezej ba! :roll: ;-)

Senad je sioc odron bio, neprofesionalan, degutantan, ukratko - seljacina je ispao. Ne moze ga oprati, taman da smo postali svjetski prvaci sinocnjom pobjedom.
Halo - ti si u tom trenutku voditelj, dakle na radnom mjesto, profesionalac i treba da to obavis kako kodeks nalaze. Ako nisi htio, ako si htio vec slaviti, piti i uzivati, trebao si onda fino u lozu i udri, a Marjana ostaviti da radi.
Ovako je odron odrona ispalo!

Shvatam ja da je to privatni medij, ali zamisli sad voditeljica se na RTL-u ili PRO7-u pojavi gola... Sto, privatni je medij...

Kazete ponijela ih euforije. Pa brate jesi li ti radnik, profesionalac? Da mi je samo vidjeti prenos HRT-a kada su hrvati postali treci na Svjetskom, heeej svjetsko, terci ljudi, garant si i oni ovako ludovali k'o Senad. :oops:

Prenos kao prenos je super, raznovrstan program, slika beton, ali ono je nedopustivo na kraju!

PS Marjan je postao uzasno iritantan, smor. GOtivio sam lika dok je na SportKlubu radio, pratio svaku tekmu, ali u zadnje vrijeme sere previse. Njegova najjaca utakmica koju je radio je Belgija - BiH 2:4, to je bio pravi Marjan!
Brat

#2528 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Brat »

A meni i dalje šega ova dvojica šarlatana. Jedan kako pjan nabacuje i grli igrače, a posebno Izonija, a drugi kako fula svakog i uzalud nabacuje vjetru. Hvala vam što me držite raspoloženim :thumbup: :bih:
meth

#2529 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by meth »

BHF_Manijak wrote:
Pa valjda ljudi zele gledati prenost svoje reprezentacije koja trazi kartu za Brazil, dragi Laki, ne zezej ba! :roll: ;-)

Senad je sioc odron bio, neprofesionalan, degutantan, ukratko - seljacina je ispao. Ne moze ga oprati, taman da smo postali svjetski prvaci sinocnjom pobjedom.
Halo - ti si u tom trenutku voditelj, dakle na radnom mjesto, profesionalac i treba da to obavis kako kodeks nalaze. Ako nisi htio, ako si htio vec slaviti, piti i uzivati, trebao si onda fino u lozu i udri, a Marjana ostaviti da radi.
Ovako je odron odrona ispalo!

Shvatam ja da je to privatni medij, ali zamisli sad voditeljica se na RTL-u ili PRO7-u pojavi gola... Sto, privatni je medij...

Kazete ponijela ih euforije. Pa brate jesi li ti radnik, profesionalac? Da mi je samo vidjeti prenos HRT-a kada su hrvati postali treci na Svjetskom, heeej svjetsko, terci ljudi, garant si i oni ovako ludovali k'o Senad. :oops:

Prenos kao prenos je super, raznovrstan program, slika beton, ali ono je nedopustivo na kraju!

PS Marjan je postao uzasno iritantan, smor. GOtivio sam lika dok je na SportKlubu radio, pratio svaku tekmu, ali u zadnje vrijeme sere previse. Njegova najjaca utakmica koju je radio je Belgija - BiH 2:4, to je bio pravi Marjan!
Jednostavno se, zajedno sa ostalim pljuvačima, savršeno uklapaš u ovu definiciju (kosmopolite):

Lik iz kraja koji nije mogao nigdje da se uklopi - ni u kafanu, ni na tribinama, ni na faxu. Odlikuje ga gadljivost prema loklanim običajima koje smatra divljačkim i primitivnim, kao i favorizovanje naprednih tehnologija i naučnih dostignuća za koje nema novčane potencije kao ni intelektualnih kapaciteta.
Pošto smatra da je iznad sredine u kojoj živi (otac je VKV radnik, a majka nesamosvjesna patrijarhatom porobljena domaćica) sebe zove kosmopolitom, iako nije otišao nigdje dalje od Gložana ili Sremčice.
Ovo biće je obično potpuno nesvjesno da je njegov kosmopolitizam zapravo samo politizam sopstvene zaostalosti i da je potpuno nepoželjan u bilo kom gradu svijeta ako je besparić i besposlić.

p.s. Naučite već jednom da postoje ljudi koji žive i uživaju, hiljade nas koji smo sinoć uživali i nije nam ni na kraj pameti bilo da poput tebe i sličnih gledamo i ocjenjujemo šta je seljakluk, šta je degutantno. Šta reći, osim, ovakve samo Sarajevo rađa. I onda se pitaju zašto ih ljudi mrze. :oops:
luckylaka

#2530 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

StupskaBitanga wrote:luckylaka da li plaćaš ili ćeš plaćati 100eura godišnje za FaceTV?
Necu placati ni $10 godisnje jer Face tv ne gledam osim Centralnog i sportskog programa.Ustvari posto imam Iptv Netv plus njima placam pretplatu a sad da li oni placaju Senadu ne znam.I ne razumijemo se.Nikada nisam rekao da je Facetv dobra tv ali kada uzmes u obzit da Bht ubire pretplatu i ne nudi nista da im je tv program isti kao na Facetv dakle nema nista i da Facetv radi2-3 godine i zivi od svog rada i usput ima tehniku koju Bht nece imati za sto godina onda mi je draza Facetv.
ultima_palabra

#2531 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

meth wrote:
Jednostavno se, zajedno sa ostalim pljuvačima, savršeno uklapaš u ovu definiciju (kosmopolite):

Lik iz kraja koji nije mogao nigdje da se uklopi - ni u kafanu, ni na tribinama, ni na faxu. Odlikuje ga gadljivost prema loklanim običajima koje smatra divljačkim i primitivnim, kao i favorizovanje naprednih tehnologija i naučnih dostignuća za koje nema novčane potencije kao ni intelektualnih kapaciteta.
Pošto smatra da je iznad sredine u kojoj živi (otac je VKV radnik, a majka nesamosvjesna patrijarhatom porobljena domaćica) sebe zove kosmopolitom, iako nije otišao nigdje dalje od Gložana ili Sremčice.
Ovo biće je obično potpuno nesvjesno da je njegov kosmopolitizam zapravo samo politizam sopstvene zaostalosti i da je potpuno nepoželjan u bilo kom gradu svijeta ako je besparić i besposlić.

p.s. Naučite već jednom da postoje ljudi koji žive i uživaju, hiljade nas koji smo sinoć uživali i nije nam ni na kraj pameti bilo da poput tebe i sličnih gledamo i ocjenjujemo šta je seljakluk, šta je degutantno. Šta reći, osim, ovakve samo Sarajevo rađa. I onda se pitaju zašto ih ljudi mrze. :oops:
Image
The BEN10

#2532 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by The BEN10 »

meth wrote:
BHF_Manijak wrote:Senad je sioc odron bio, neprofesionalan, degutantan, ukratko - seljacina je ispao. Ne moze ga oprati, taman da smo postali svjetski prvaci sinocnjom pobjedom.
Ovako je odron odrona ispalo!....

Dječače, mnogo sebi dopuštaš.
Altsa

#2533 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Altsa »

Renta wrote:
pici wrote:

LEGENDA :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:

Legenda?!? Prije kao majmun u kavezu.

Netko je napisao da je taj lik Marjan u Srbiji ostao bez posla i da se sada uvlači BH gledateljima... Ovakvo divljanje je onda sasvim razumljivo i logično jer jedino s ovakvim komentiranjem skreće pozornost na sebe i čuva si radno mjesto. Skužio čovjek, što više se deri, kuni u BiH, pričaj jezikom ulice i narod bosanski će pasti na blef...a radi se o čistoj glumi, kao show program. Manje je važno što si kvalitetno rekao tokom 90 minuta i kako si približio utakmicu prosječnom gledatelju.

nisi u pravu...mene takoder iritira njegovo deranje ali je iskren 100%...dok je radio na sport klubu dizao je nase igrace u nebesa i sa istim zarom prenosio utakmice dzeke i ostalih koji su igrali u njemackoj...neki kazu da je zbog toga i ostao bez posla...inace rodjeni tuzlak...
Comrad

#2534 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Comrad »

Renta wrote: Legenda?!? Prije kao majmun u kavezu.

Ne provaljuj se molim te. Cuj ostao bez posla u Srbiji, hahah ko da u srbiji postoji jedan sportski kanal...jesu mu to zabranili komentarisanje na citavom prostoru Srbije? Marjan je legenda i to je cinjenica, zmajevi, dijamanti on ih je prvi dodijelio nasim igracima. I zasto bi nesto glumio pa Marjan je rodjeni Bosanac i Hercegovac i ovo je njegova zemlja - ne kontam?

Cinjenica jeste da je malo ofalio, nekako mu se i glas totalno promjenio, niti vise iznosi neke zanimljivosti, nista. Samo mu ono 'ba' ne stoji, ne znam cudno zvuci kad to cujem od komentatora na utakmici. Ali meni je opet drazi od onih spavaca na ftv ili bht. :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2535 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Kad pitaš ove medijske analitićare koja bi to domaća Tv kuća bolje uradila, oni nabroje CNN :D , HTV i kažu od ovih niti jedna, ali opet im kao krivo radi nedostatka profesionalizma (puca nam zemlja od profesionalizma u pm), pucaju i oni od forumaških sposobnosti, sve puca od pismenosti itd.. OndaK kažu da je vlasnik Tv kuće bio pijan, kad ih pitaš ko je uzeo alko test, nije nitko, ali , eto, bio je pijan. Netko je odvalio na ovoj temi, a ladyblue je potvrdila, ona je kompetentna jelte :D

Kako god sabereš i oduzmeš, još jedan napad ljubomore, zavisti, loših namjera. Da li konkurencije ili propalih novinara, niti znam, niti me zanima.
drugtito2011

#2536 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by drugtito2011 »

Ama ljudi pa nije Marjan savršen, ali je u odnosu na sve ostale "komentatrore" u BiH, za 5 klasa iznad. Ostali "kometatori" su zajebali i Seju Hadžijahića, kako su usporeni i dosadni. Jedino Kemo Ahmetović s vremena na vrijeme ima ispada, a ostalo je sva za -10, nije bitno o kojoj tv kući se radi.

Još kad se na idiotsko prenošenje sportskih dogadjaja nadovežu Bublo (Velid Spaho), mrtvi mahalaš koji nam priča o vratnicama, gredama, pričuvama, sucima, udarcima iz kuta, pospremanju lopte u gol, zaledju, bokovima,itd..(nemam ništa protiv hrvatsko jezika), pa komentatori sa RTRS koji pričaju ekavicom, pa onda komentatori koji polkušavaju govoriti nekim hrvatskim jezikom, koji se ne koristi ni u Hrvatskoj, onda imamo kompletiranu sliku o kakvim nesposobnjakovićima se radi.

Zato, čuvajmo Marjana i Edina i pružimo im podršku.
Kemal Malovčić

#2537 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kemal Malovčić »

SAVRŠEN PRIJENOS!

SENADE PRAVI MI DJECU!

KOME SMETA ALKOHOL?

LJUBOMORNE DUŠE MOGU DA HOHO!
ultima_palabra

#2538 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

Kemal Malovčić wrote:SAVRŠEN PRIJENOS!

SENADE PRAVI MI DJECU!

KOME SMETA ALKOHOL?

LJUBOMORNE DUŠE MOGU DA HOHO!
Sine Kemale, dođi da ti čika Senad nešto da :mrgreen:
Kemal Malovčić

#2539 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kemal Malovčić »

Al najbolje kad senade reče Šta puca gdje puca pucal (nešto tako) :lol: ono... rat uživo. ima iskustva :lol: :mrgreen:
ultima_palabra

#2540 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

Kemal Malovčić wrote:Al najbolje kad senade reče Šta puca gdje puca pucal (nešto tako) :lol: ono... rat uživo. ima iskustva :lol: :mrgreen:
Ja sam očekivao da se jave Kukanjac i Murat Šaban :mrgreen:
KatarinaKosaca

#2541 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Kemal Malovčić wrote:Al najbolje kad senade reče Šta puca gdje puca pucal (nešto tako) :lol: ono... rat uživo. ima iskustva :lol: :mrgreen:
Ma, da da je dezertirao u ratu sad bi bio pristojan čovjek "rasterećene prošlosti" :-)

Dulce bellum inesxpertis
Korisnicko ime

#2542 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Korisnicko ime »

DoZeN wrote:Zasto BIH1 nema prioritet u prenosu utakmica reprezentacije?
Rekao sam da se vise necu javljati u vezi FaceTV-a i njihovog prenosa tekme i toga se drzim, ali cu pokusati objasniti ovo.

Dakle, ni jedna TV kuca na svijetu nema pravo na prioritet u prenosu gostujucih utakmica svoje reprezentacije. Eventualno javni servisi ili najveci TV kanali mogu imati neke ugovore o saradnji sa "svojim" savezom i tako sebi osigurati prvenstvo u prenosu DOMACIH utakmica svoje reprezentacije. Mislim da HRT ima takav sporazum sa HNS-om nakon sto je RTL bio otkupio par domacih utakmica a "narod" nije bio zadovoljan, nisam siguran. Osnovna stvar je da je vlasnik TV prava savez zemlje koja je domacin utakmici. Savezi, kao sto rekoh, imaju pravo preferirati javni servis u svojoj zemlji, ali zato bukvalno prodaju to pravo "gostujucem" otkupljivacu sa najvecom ponudom. Tako da je u ovom konkretnom slucaju FaceTV dala najvise para za prenos iz Ziline, vrlo jednostavno. Slovacki savez nicim nije ogranicen da prenos ponudi javnom servisu drzave gostujuce ekipe.
Znam da je Engleski FA prije par godina trazio of FIFA-e da ogranici ovo pravo savezima kako bi oni mogli prodavati prava prenosa domacih utakmica svoje reprezentacije samo TV kucama sa nacionalnom frekvencijom/pokrivenoscu. Povod je bio slucaj kada Kazahstanski savez prije par godina nije prodao prava prenosa utakmice Kazahstan - Engleska ni jednoj TV kuci u Engleskoj nego jednom internet provajderu! Tako da su ljudi u Engleskoj mogli tu utakmicu gledati samo putem interneta i uz placenih stotinjak funti tom provajderu...
FIFA je odbila taj zahtjev s obrazlozenjem da je cesto novac od prodaje prava prenosa takvih velikih utakmica (sa "velikim" reprezentacijama poput Francuske, Spanije, Njemacke, Italije, Engleske...) jedini pravi, veliki novac koje savezi tih, uslovno receno, nogometno malih zemalja zarade....

Drugi su slucaj utakmice svjetskih i evropskih prvenstava ili olimpijskih igara. "Vlasnici" prava u tim slucajevima su FIFA, UEFA ili MOK i oni na neki nacin preferiraju javne (ili velike) TV kuce, mada se moze i ovdje desiti da to bude neka manja komercijalna televizija.

Znaci, gostujuce utakmice nase repke ce uvijek prenositi TV kuca iz BiH koja vise plati...simple as that...
Banksy

#2543 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Ono je bilo ispod svakog nivoa. Izgledalo je kao da neka seoska televizija radi prijenos teferiča u Mehuriću, i to pred fajront, a ne utakmicu državne reprezentacije za gledatelje u cijeloj državi.
Draže bi mi bilo gledati komorne, mutave komentatore na BHT-u, ili bilo kojoj drugoj televiziji, nego onog histerika koji nevješto glumata euforiju i teturavog raspojasanog Senada.
Ali to je valjda naša mjera. Uz navijače koji jedini u Evropi zvižde na tuđe himne i tekbiraju na minut šutnje Senad i Marjan su zapravo naša prava mjera, brOto, to smo mi u ovom trenutku, oni su naša slika, sviđalo nam se to ili ne.
VjecitiStudent

#2544 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Ono je bilo ispod svakog nivoa. Izgledalo je kao da neka seoska televizija radi prijenos teferiča u Mehuriću, i to pred fajront, a ne utakmicu državne reprezentacije za gledatelje u cijeloj državi.
Draže bi mi bilo gledati komorne, mutave komentatore na BHT-u, ili bilo kojoj drugoj televiziji, nego onog histerika koji nevješto glumata euforiju i teturavog raspojasanog Senada.
Ali to je valjda naša mjera. Uz navijače koji jedini u Evropi zvižde na tuđe himne i tekbiraju na minut šutnje Senad i Marjan su zapravo naša prava mjera, brOto, to smo mi u ovom trenutku, oni su naša slika, sviđalo nam se to ili ne.
Sami sebi su ispali najbolja antireklama.
ultima_palabra

#2545 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:Ono je bilo ispod svakog nivoa. Izgledalo je kao da neka seoska televizija radi prijenos teferiča u Mehuriću, i to pred fajront, a ne utakmicu državne reprezentacije za gledatelje u cijeloj državi.
Zašto? Pa većina naroda ono voli.
Havatar

#2546 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Havatar »

To sto je Senad bio onako euforican i sto su se svi radovali uspjehu Bosne u historijskoj, milenijumskoj, biti ili ne biti , najvaznijoj utakmici moze da bude samo plus a nikako minus posto tako i treba da bude i utakmice reprezentacije su razlog da svi slave , da se okupe i da bude svecarska atmosfera. Posto vidim da vecina onih koji pljuju Senada i Marijana su oni koji su poslije utakmice sa USA nazivali reprezentaciju teferidzom i kako se nadaju kako taj teferidz nece vise dolaziti u Sarajevo onda ne cudi sto im je radovanje uspjehu drzave Bosne seljakluk i neprofesionalizam. Posto vidim da se navode primjeri italijanskih i susjednih i komsijskih televizija moram da upitam ove "zgrozene" da li bi se neko od njih ponasao drugacije nakon historiskog uspjeha njihove reprezentacije . Isto tako Marijan iako vodi euforicno i navijacki za svoju zemlju nikada ne radi ono sto rade hrvatski i srpski komentatori a to je omalovazavanje protivnika i nikad se nije desilo da je za poraz Bosne kriv sudija , losa igra Bosne a da su protivnici Bosne pobijedili slucajno kao sto to rade i srpski i hrvatski komentatori niti je nakon pobjede Bosne njihove protivnike omalovazavao i nazivao ih jadnicima i slicno. Onim kojima se svidja na koji nacin prenose utakmice BHT koji jedva prevale preko jezika nasa reprezentacija i kojima je krivo sto reprezentacija i drzava Bosna nize uspjehe nikad nece biti jasna euforija Senada i svih sa FACE TV i uvijek ce im to biti problematicno. Isto tako moram da se slozim da se po nicemu ne moze reci da je Senad bio pijan i da ne znam zbog cega se to uzima kao aksiom posto smo svi mi bili onakvi nakon pobjede a vecina nije bila pijana.
KatarinaKosaca

#2547 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Zašto? Pa većina naroda ono voli.
Ma ne, postoje ovi bez ratne prošlosti koji odgovaraju na sve tri strane, groze se veselja nakon utakmice i navijanja...

Hebo te, kad Đoković igra i Srbi prenose ne z nam da li je bio aut, jer šute za bod protivničkog navijača, ovdje je grijeh navijati, moš mislit, more bit ti ko iz Laktaša ha Čitluka zahateri i zamjeri. (Sad stvarno fali smajli koji povraća)
Banksy

#2548 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
VjecitiStudent wrote:
Zašto? Pa većina naroda ono voli.
I ja mislim.
Tragedija je u tome što se ovdje zna ko je koka, a ko jaje. Nije narod primitivan, pa mu se ovi primitivizmom udvaraju, već oni narodu serviraju primitivizam kao poželjan oblik ponašanja i tako ga nepovratno oblikuju u primitivnu, površnu, glupu i zatucanu masu.
KatarinaKosaca

#2549 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

@Banksy privatni medij nema misliju da uvodi standarde ponašanja, kulture itd, nego državni. Iako, ponavljam, ništa skandalozno ne vidjeh :shock: još sam juče opet odgledala i opet ništa.
Biće da je do mene i mojih niskih standarda, spram @vječitog i @ultime... :lol: :lol:
ultima_palabra

#2550 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

Zar ne vidiš da te ignorišem, jadna ne bila? :oops:
Locked