StupskaBitanga wrote:Ovi se žale što OBN i Pink emituju reality programe a vidite kakav ODRON oni emituju
Oni bi trebali biti tuženi jer NAŠ novac od poreza na posjedovanje rtv prijemnika ide i njimaFederalna televizija vikendom će svoj program prilagoditi porodici. Svake naredne subote i nedjelje, od podneva pa sve do 22 sata, akcent će biti na humoru i zabavi.
Po tri exYu komedije svake subote i nedjelje, te obilje humorističkih serija sa naših prostora svakako će gledateljima ponuditi zabavne vikende.
Viza za budućnost, Cimmer Fraj, Nadreality show, Luda kuća, Bitange i princeze, samo su neke od humorističkih serija koje će vas zabavljati narednih mjeseci.
Kada su filmovi u pitanju, moći ćete vidjeti najuspješnije i najzabavnije komedije, kako iz ExYu kinematografije tako i iz aktuelne, regionalne produkcije. Smijat ćete se uz Bolji život, Špijun na štiklama, serijale Žikina dinastija i Hajde da se volimo, Mi nismo anđeli, Balkan Express te brojne druge komedije.
Vjerujemo da će gledatelji pronaći mnogo razloga da se vikendom zabave, opuste i nasmiju uz Federalnu televiziju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Federalna televizija
Moderator: anex
-
dezurni_ucenik
#2526 Re: Federalna televizija
- dječak sa šibicama
#2527 Re: Federalna televizija
Viza za buducnost ovadno nije bila, a i LZN treba emitovati opet iz pocetka... nismo sve naucili napamet.
- It_is_a_Leclerc
#2528 Re: Federalna televizija
Ajde, kad su se već odlučili nastaviti utabanim stazama i po 30 godina starih serija, mogli su bar naći neke stare, zanimljive komedije, tipa - MAratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva, il' tako nešto. To bi se i moglo pogledati.
A oni udarili po srbijanskom ruralnom humoru Žikine dinastije i Breninih filmova.
A oni udarili po srbijanskom ruralnom humoru Žikine dinastije i Breninih filmova.
- karanana
#2529 Re: Federalna televizija
pa sinoc je bio ko to tamo peva.
- Lakat Jebić
#2530 Re: Federalna televizija
jel postoji period od 1990. da nije na nekoj televiziji bilo moguce gledati bolji zivot

-
vrbas1979
#2531 Re: Federalna televizija
StupskaBitanga wrote:Ovi se žale što OBN i Pink emituju reality programe a vidite kakav ODRON oni emituju
Oni bi trebali biti tuženi jer NAŠ novac od poreza na posjedovanje rtv prijemnika ide i njimaFederalna televizija vikendom će svoj program prilagoditi porodici. Svake naredne subote i nedjelje, od podneva pa sve do 22 sata, akcent će biti na humoru i zabavi.
Po tri exYu komedije svake subote i nedjelje, te obilje humorističkih serija sa naših prostora svakako će gledateljima ponuditi zabavne vikende.
Viza za budućnost, Cimmer Fraj, Nadreality show, Luda kuća, Bitange i princeze, samo su neke od humorističkih serija koje će vas zabavljati narednih mjeseci.
Kada su filmovi u pitanju, moći ćete vidjeti najuspješnije i najzabavnije komedije, kako iz ExYu kinematografije tako i iz aktuelne, regionalne produkcije. Smijat ćete se uz Bolji život, Špijun na štiklama, serijale Žikina dinastija i Hajde da se volimo, Mi nismo anđeli, Balkan Express te brojne druge komedije.
Vjerujemo da će gledatelji pronaći mnogo razloga da se vikendom zabave, opuste i nasmiju uz Federalnu televiziju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dovraga, ja mislio da se ti zezas s ovim, kada stvarno u rasporedu za ovaj vikend sve navedene bljuvotine.
Na FTV-u je ocito totalni raspad sistema.
Mora li se ovo ***nje od TV i dalje plaćati? Samo ne spominjite da zakonski mora, jer su i oni dužni da emituju dokumentarni, obrazovni i sličan program, a hajde da se volimo i žikina dinastija to svakako nije!
Bojkot
-
StupskaBitanga
#2532 Re: Federalna televizija
Vjerovatno će gledaoci FTV biti PRIMORANI da otkažu poslušnost zakonu i prestanu plaćanje gore navedenog poreza makar to značilo i sudskim procesima jer plaćati porez koji ide ovim nesposobnjakovićima je suludoVjerujemo da će gledatelji pronaći mnogo razloga da se vikendom zabave, opuste i nasmiju uz Federalnu televiziju
- It_is_a_Leclerc
#2533 Re: Federalna televizija
Ovako... Meni je zanimljiv kviz "Ko zna, zna". Volim gledati gradove u BIH u kojima nisam imao prilike biti. Zanima me, šta oni ljudi dobiju kao nagrade. Uvijek im daju onaj prazan kartončić, a nikad ne kažu - "Nagrada je 50 KM" ili nešto slično.
-
dzibuti222
#2534 Re: Federalna televizija
meni je takozvani FTV zaključan još od doba imperije Bakira Hadžiomerovića, a ne plaćam pretplatu nikako, svjesno kršim zakon ali samo po tom pitanju, i nikada neću plaćati neke tamo likove koji prave tv program koji pripada periodu od 1966 do 1982. godine, dakle do Titotve smrti.
uopšte mi nije jasno zašto ljudi plaćaju tu smiješnu pretplatu, oni tim sredstvima ne finansiraju rad FTV nego restorane i kafiće u koje odlaze, i političke stranke kojima pripadaju.
ovaj njihov potez koji sam upravo pročitao, o "veseloj svesci vikendom", je samo još jedan u nizu dokaza da ne zaslužuju ni p od pretplate.
uopšte mi nije jasno zašto ljudi plaćaju tu smiješnu pretplatu, oni tim sredstvima ne finansiraju rad FTV nego restorane i kafiće u koje odlaze, i političke stranke kojima pripadaju.
ovaj njihov potez koji sam upravo pročitao, o "veseloj svesci vikendom", je samo još jedan u nizu dokaza da ne zaslužuju ni p od pretplate.
- dječak sa šibicama
#2535 Re: Federalna televizija
Pretplata je zakonska obaveza odnosno placanje poreza na posjedovanje tv/radio prijemnika.
Tako kaze zakon... a u realnosti, novac ide BHT/FTV/RTRS uhljupima.
Tako kaze zakon... a u realnosti, novac ide BHT/FTV/RTRS uhljupima.
-
StupskaBitanga
#2536 Re: Federalna televizija
interesantno je da se oni non stop nešto žale na komercijalne televizije a pritom oni kao JAVNI servis ne ispunjavaju vlastitu zadaću tj dužnost
Znate kako kažu kod nas prije no što pljuneš u tuđe dvorište pogledaj u svoje
Znate kako kažu kod nas prije no što pljuneš u tuđe dvorište pogledaj u svoje
-
veleno
#2537 Re: Federalna televizija
Je li ovo opet "Viza za budućnost" na Federalnoj? 
- cyprus
#2538 Re: Federalna televizija
I meni se sviđa koncept ove emisijice, ali teško da se ono može nazvat kvizomIt_is_a_Leclerc wrote:Ovako... Meni je zanimljiv kviz "Ko zna, zna". Volim gledati gradove u BIH u kojima nisam imao prilike biti. Zanima me, šta oni ljudi dobiju kao nagrade. Uvijek im daju onaj prazan kartončić, a nikad ne kažu - "Nagrada je 50 KM" ili nešto slično.
Nego, ima li ikakve šanse da mi dobijemo kakav pravi kviz na našim televizijama?
- EverlasTT
#2539 Re: Federalna televizija
...
Last edited by EverlasTT on 20/04/2013 15:15, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2540 Re: Federalna televizija
Ja sam oplakao na scenu iz Banjaluke.cyprus wrote:I meni se sviđa koncept ove emisijice, ali teško da se ono može nazvat kvizomIt_is_a_Leclerc wrote:Ovako... Meni je zanimljiv kviz "Ko zna, zna". Volim gledati gradove u BIH u kojima nisam imao prilike biti. Zanima me, šta oni ljudi dobiju kao nagrade. Uvijek im daju onaj prazan kartončić, a nikad ne kažu - "Nagrada je 50 KM" ili nešto slično.
Nego, ima li ikakve šanse da mi dobijemo kakav pravi kviz na našim televizijama?![]()
Fazon je kao igra gradova i to. I kaže ona nekom liku - "Grad sa L ?", kaže on - "Luksemburg". Kaže ona - "Država sa L?" Veli - "Bosna i Hercegovina". Ona - "Ali sa slovom L?", On- "Aaa, pardon... Litvanija". Ona - "Ok. Rijeka?", On- "Vrbas".
- EverlasTT
#2541 Re: Federalna televizija
Ako crveno-crna koalicija uspije da nakanom da instaliraja svoje ljude u upravni odbor FTV-a, vrlo je vjerovatno da ce Bakir Hadziomerovic postati novi direktor te televizije.
U tom slucaju postavlja se pitanje hocemo li mi pretplatnici sutiti ili cemo podici glas protiv politicara i reketasa B.H. jer ne zelimo da svojim parama finansiramo partijskog duznosnika na javnom servisu.
U tom slucaju postavlja se pitanje hocemo li mi pretplatnici sutiti ili cemo podici glas protiv politicara i reketasa B.H. jer ne zelimo da svojim parama finansiramo partijskog duznosnika na javnom servisu.
-
veleno
#2542 Re: Federalna televizija
Gluho bilo....EverlasTT wrote:Ako crveno-crna koalicija uspije da nakanom da instaliraja svoje ljude u upravni odbor FTV-a, vrlo je vjerovatno da ce Bakir Hadziomerovic postati novi direktor te televizije.
-
StupskaBitanga
#2543 Re: Federalna televizija
Gledam večerašnji dnevnik sada na federalna.ba i imam dojam da je Aleksandar-Saša Marković trebao još kaficu jer kao da je došao da promahala šta se to dešavalo gore na M.D
- bariton
#2544 Re: Federalna televizija
pa što ona spikerka na drugom dnevniku nak'o trza glavom?
mislim ono...ta mi je televizija minorna i nebitna al je onako uzgred pogledam (kad propustim one relevantinje)
ono još nisam vidio....ti trzaji glavom glavne spikerke i što je još žalosnije urednice dnevnika...
sva se ona izvitoperi ( to nije prava riječ) čitajući razno-razne tragedije.
pa gledaj...lijepa je....
al...nije poenta dnevnika da ti polovnjača skrene pažnju sa krvi, znoja i suza!!!
njeno trzanje glavom je očit dokaz da ona slabo razumi to što čita.
ima li neko na toj FTV da joj kaže...''smiri malo tikove-ili će te vjetar zamesti''
nema niko...
ona visi svaku drugu noć u pola 8.
dobra bi bila za jutarnjeg programa...al onog što počinje u 6...i kojeg niko ne gleda.
mislim ono...ta mi je televizija minorna i nebitna al je onako uzgred pogledam (kad propustim one relevantinje)
ono još nisam vidio....ti trzaji glavom glavne spikerke i što je još žalosnije urednice dnevnika...
al...nije poenta dnevnika da ti polovnjača skrene pažnju sa krvi, znoja i suza!!!
ima li neko na toj FTV da joj kaže...''smiri malo tikove-ili će te vjetar zamesti''
nema niko...
dobra bi bila za jutarnjeg programa...al onog što počinje u 6...i kojeg niko ne gleda.
-
vrbas1979
#2545 Re: Federalna televizija
Edina Šećerović, dovukli je sa OBN-abariton wrote:pa što ona spikerka na drugom dnevniku nak'o trza glavom?
ima li neko na toj FTV da joj kaže...''smiri malo tikove-ili će te vjetar zamesti''![]()
nema niko...
Sljedeći put obratiti pažnju na podizanje obrva, užas.
A čita šta joj se ponudi/doturi bezpogovorno, ni Goebbels nije imao ovakve: http://www.youtube.com/watch?v=BH4l3FuOTxk
Edina Šećerović: Još se nikad nisam zaljubila
- bariton
#2546 Re: Federalna televizija
sorry matori.vrbas1979 wrote: Edina Šećerović, dovukli je sa OBN-a
nije to ta.
mislim...ono... ''ova tvoja'' je klasičan primjer frižiderke....ko da su je kroz oluk provukli i na dnevnik jedan je turili.
al ona ne trza glavušom.
ja sam mislio na onu crnokosu...
mislim da se njihA dvije mijenjaju....jedan dan ova tvoja, drugi dan ova glavotrzojuća....šipka- bubanj.
na TV imam 50-tak kanala i na svakom imam vijesti.
al ni na jednom od tih 60-tak kanala nisam spazio spikera ili spikewrku koja toliko trza glavom...
taj trzaj mi je prosto abnormalan...
inače...ona bi bila relativno dobra spikerka kad ne bi rabila taj nenormalni trzaj glavom
poštovani gledaoci (trzaj)
dobro veče (trzaj)
a kada vijesti postanu nešto komplikovanije a rečenice prostoproširene tek tada počinje parada trzaja glavom....
glava joj leti na sve 4 glavne i sporedne strane svijeta.
gluho bilo brate...gluho bilo.
-
vrbas1979
#2547 Re: Federalna televizija
Pa kada si gledao dnevnik i koji? Imas kod njih u arhivi na federalna.babariton wrote:sorry matori.vrbas1979 wrote: Edina Šećerović, dovukli je sa OBN-a
nije to ta.
mislim...ono... ''ova tvoja'' je klasičan primjer frižiderke....ko da su je kroz oluk provukli i na dnevnik jedan je turili.
al ona ne trza glavušom.
ja sam mislio na onu crnokosu...
mislim da se njihA dvije mijenjaju....jedan dan ova tvoja, drugi dan ova glavotrzojuća....šipka- bubanj.
na TV imam 50-tak kanala i na svakom imam vijesti.
al ni na jednom od tih 60-tak kanala nisam spazio spikera ili spikewrku koja toliko trza glavom...
taj trzaj mi je prosto abnormalan...
inače...ona bi bila relativno dobra spikerka kad ne bi rabila taj nenormalni trzaj glavom
poštovani gledaoci (trzaj)
dobro veče (trzaj)
a kada vijesti postanu nešto komplikovanije a rečenice prostoproširene tek tada počinje parada trzaja glavom....
glava joj leti na sve 4 glavne i sporedne strane svijeta.
gluho bilo brate...gluho bilo.
-
de balzac
#2548 Re: Federalna televizija
bariton wrote:pa što ona spikerka na drugom dnevniku nak'o trza glavom?
ima li neko na toj FTV da joj kaže...''smiri malo tikove-ili će te vjetar zamesti''![]()
nema niko...
Almira Huseinović
- bariton
#2549 Re: Federalna televizija
napisao sam ti već da se njih dvije smjenjuju.vrbas1979 wrote: Pa kada si gledao dnevnik i koji? Imas kod njih u arhivi na federalna.ba
mislim da je večeras (drugi maj) bila edina...
''glava koja se trza'' je na repertoaru sutra....(bila je sinoć-prvi maj)
ima dugu crnu kosu, wanna be energičan stav (nešto kao najniži stadij al - jazeerenih spikerki)....ne'am, pojma kako se zove....
al trza glavom....
uffff......za ginisa bi mogla komforno konkurisat brojeći trzaje glavom po emisiji.
Last edited by bariton on 03/05/2013 01:20, edited 2 times in total.
- bariton
#2550 Re: Federalna televizija
upravode balzac wrote: Almira Huseinović

sve gledam kaće trznut' jednom....