Emir Spahic - ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Opetja033

#2526 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Opetja033 »

Kao i sto sam rekao, jos prije tekme sa Iranom: ukoliko Pape ostane selektor, dubrovacki trubadur je zavrsio svoju reprezentativnu karijeru.
Ovo je rijesenje koje ce zadovoljiti sviju i vjerovatno je stvar dogovora Papeta, NS i Spahica: odlazi sa obrazom, nije sutnut nogom u guzicu. Po meni ispravno jer je lik ipak bio kapiten repke toliko dugo vremena.

Napravljene su sve predispozicije za kvalitetan ciklus: klan je u potpunosti razbijen. Dzeko mora klepnuti usima i uklopiti se u kolektiv ili odjebati u skokovima iz repke. Skresali su mu krila u potpunosti, prvo Ibricic pa sada Spahic. Mozda mu dadnu kapitensku traku kao utjehu, ali po onome sto sam cuo od ovih koji su u uzem krugu za novog kapitena Dzeko ima najmanje sanse.

Bio sam medju njegovim najvecim pljuvacima, ali treba ga dostojanstveno ispratiti. Nema potrebe za nastavkom pljuvanja i ponizavanja.
Opetja033

#2527 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Opetja033 »

Zaboravih ovo dodati: ipak je pokazao da je gospodin za razliku od onog rumenog seljacica i glavnog klovna reprezentacije. Dostojanstveno je obznanio odlazak, bez pompe i bez patetike. Sasvim korektna izjava/objava.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2528 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Velkoski »

Treba ga jebat'.

Svi mogući ljudi koji su imali dodira sa repkom trenutno slave, ne bez razloga.

Vozdriiiiica.
It_is_a_Leclerc

#2529 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Emir nije trebao otići. Smatram da je odluka ishitrena i uglavnom produkt činjenice da je suočen sa kritikama nesportske, da ne kažem mahalaške javnosti. i činjenice da vjerovatno mijenja klub.
Emir je trebao dobijati pozive za repku, ali da bude igrač na klupi, iskusni defanzivac koji pomaže kad treba odigrati nešto na iskustvo, čuvati rezultat, ili zamijeniti nekog koga nema trenutno u ekipi. Da li bi mu ego dozvolio takvu ulogu, e to je već druga stvar.

Ja ne razumijem ovo svršavanje uglavnom golobradih navijača koji u Spahiću prepoznaju antikrista, glavom, bradom i kopačkama. Onaj ko 11 godina svog života nosi lopte na treningu reprezentacije, a kamoli trči 90 minuta rizikujući svoje zdravlje, zaslužuje makar minimum respekta.

Emire, hvala za sve. Sretno u nastavku !
studeni76

#2530 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by studeni76 »

nanosu wrote:
studeni76 wrote:eh svašta. Čega se pametan stidi, budala .... jbt koje slavlje ovdje :-)
mozda si corav pa ne vidis da i ti sto slave vole repku - i krivo im je za velike neuspjehe kojima je kumovao....
Za koje konkretno neuspjehe je on direktno kriv? Osim one pogrešne procjene u Parizu, koja i da se nije desila niko nam nije garantovao da nebi primili go do kraja, šta je to još veliko pogriješio?!
SSemir

#2531 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by SSemir »

ovi sto slave odlazak spahic ce svi kolektivno jebavat susicu majku zbog lose odbrane u ovim novim kvalifikacijama. sve je ovo jedna sorta pljuvaca
N.N.

#2532 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by N.N. »

SSemir wrote:ovi sto slave odlazak spahic ce svi kolektivno jebavat susicu majku zbog lose odbrane u ovim novim kvalifikacijama. sve je ovo jedna sorta pljuvaca
Nece, jer su to obicni pitari koji su svojevremeno gurali i Torlaka u repku :D
Primjer ti je ovaj blicko sa terena iz sarajeva, hitmen ili aka ovaj makedonac.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2533 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Velkoski »

Drži se ti Blatuše. 8-) :mrgreen:
DaysleepeR

#2534 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by DaysleepeR »

pravi potez nakon SP-a skontao je da mu je to vrhunac karijere

sve ove ostale priče su mahalsko teoretisanje zavjerama u koje ne ulazim

sada moramo naći zamjenu za njega
Mali_Vuk

#2535 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Mali_Vuk »

Pa vukli su se tu oko Spahe i neki negativni aspekti i repovi, istina. I s te strane pozdravljam njegovu odluku.

Uskratit će nerviranje i sebi i ljudima koji ga vole.

S druge strane mi je i žao. Odigrao je neke strašne utakmice za nas i spasio dosta golova. I na tome mu hvala :thumbup:

Ali mislim da je bolje ovako.

Mada znam da ću sad još gore popizdit kad vidim da je ostalo sve isto kako je i bilo... Hadžić, Vršajević, Tino, cirkus pripreme, samovolja pojedinaca i ostalo :(
BHF_Manijak

#2536 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote:Drži se ti Blatuše. 8-) :mrgreen:
Aaa ahahahah cuj blicko! Pa bolan sta ti rece! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Nego, ja mislim da je ovo sve smisljeno odradjeno radi mira u kuci. Safet mu najavio da ga nece zvati, i onda kao nejbezbolnije rjesenje je bilo da ovaj najavi povlacenje, kako se ne bi dizala prevelika prasina.
Bosanski_kralj

#2537 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Bosanski_kralj »

Hvala Spahiću. Bolje za njega što se na ovako miran način oprostio.

Ispao je mnogo veći čovjek od Sušića. Poslušao je glas javnosti (ma kakva ona bila) i fino kulturono se oprostio. :thumbup:
Did

#2538 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Did »

Spahić je previše tereta preuzimao na sebe, te brani, te razigravaj, te komuniciraj između igrača i selektora, te preuzimaj krivicu na sebe za debakle ko u Insbruku, te šamaraj protivnika, te šamaraj svoje, te udaraj po nogama, te leti na dženazu, te dovodi Džeki cimera, te organizuj let oboljelog djeteta da vidi Ibrahimovića, te reklame, te glumi u spotu, te tjeraj novinare, te cugaj po muzikama, jednostavno previše. Sve ovo dovodilo je do toga da previše griješi u osnovnoj ulozi tj. na poziciji štopera, često u važnim utakmicama. Da ga je bilo smiriti ranije, a to se moglo samo oduzimanjem kapitenske trake, mogli smo imati dobrog odbrambenog igrača još jedan ciklus, a sjajnog na prvenstvu i u ranijim kvalifikacijama. Sad bi bilo prekasno, tako da je ovako najbolje. Hvala mu, živio.
Nadam se da će Sušiću neko reći da Džeko treba biti novi kapiten radi mira u kući i radi svojih ljudskih kvaliteta.
Sretno Spaha.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#2539 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote:
Velkoski wrote:Drži se ti Blatuše. 8-) :mrgreen:
Aaa ahahahah cuj blicko! Pa bolan sta ti rece! :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Nego, ja mislim da je ovo sve smisljeno odradjeno radi mira u kuci. Safet mu najavio da ga nece zvati, i onda kao nejbezbolnije rjesenje je bilo da ovaj najavi povlacenje, kako se ne bi dizala prevelika prasina.
Sho je najgore, ne blicam :twisted: :lol: :run:
duminjo

#2540 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by duminjo »

Avdiju za kapitena :bih:
Logovan

#2541 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Logovan »

cpu_fan wrote: Ali drugi nisu tema , tema je lik i djelo Emira Spahića. Mogu ja pričati i o tome da je istu utakmicu protiv Portugala u Zenici bojkotovo i Misimović ali k'o što sam rek'o on nije tema.
Jest, nije tema ali ja govorim uopsteno. Nijedan se igrac ne tjera radi svojih gresaka u utakmicama, mozda eto Dzeko jedino.

Mozes ti pricati da je 95% igraca bojkotovalo utakmicu protiv Portugala u Zenici...:roll: Sve suplja do suplje.
Baltazar_khan

#2542 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Baltazar_khan »

jel se oglasio velid spaho :mrgreen:

da vidimo ko li će sad biti novi kapiten. neka bude rušilac nek komanduje!
febo_acm

#2543 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Bilo je i vrijeme da se oprosti. Mozda je mogao i ranije da donese ovu odluku, ali zelim mu sve najbolje. Igrao je srcem i bez pardona, ginuo uvijek, igrao i povrijedjen, ali u zadnje vrijeme je poceo da se previse bavi stvarima van terena u NSBIH i bahato ponosao.

Spaha kralju hvala ti za sve, donio si pravu odluku.

Nadam se da ce Begovic sada biti kapiten jer je primjer na terenu i van njega, miran i porodican covjek bez mrlje u karijeri. Ukoliko ne bude Asmir glasam za SEA :D Takodjer se nadam da ce ovo i Dzeku malo spustiti na zemlju u reprezentaciji jer mu vise nema havera Ibre i Spahe. Ostat ce sada rupa u odbrani i nadam se da ce dolaskom Arslanagica uskoro biti adekvatno popunjena.
Mali_Vuk

#2544 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Mali_Vuk »

Nekako se kao logično rješenje nameće Begović, zbog svih kvaliteta koje momak ima. Ali opet tu je i Edin, sa svojim zaslugama. Pa opet tu je i Miske, koji se bogme još nije oprostio niti ima namjeru :D

Težak izbor. Mislim da će Edin biti sljedeći kapiten. I to bi bilo najbolje rješenje. Tad će i pružat najbolje partije. Zamjenik Bega pa Miske..
and

#2545 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by and »

ovako je lljepše,nego da sazna da se oprostio kad pape objavi spisak
hvala na svemu,dosta toga je dao reprezentaciji.
novi kapiten,vjerovatno džeko
Edin H.

#2546 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Edin H. »

Najbolje bi bilo kapitensku traku dati Svenu, posto ce nas Pape terorizirati sa njim ionako, dok god drzi poziciju selektora :oops:
Arteta

#2547 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Arteta »

Novi kapiten treba biti Miske (ako se ne oprosti), a Begovic zamjenski.

Mada, ovo su samo mastanja, Dzeko ce biti kapiten.
BHF_Manijak

#2548 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by BHF_Manijak »

Kako Miske majke vam mile kad ce frajer biti malo na terenu, malo na klupi?! Zamisli kapitena koji ti po utakmici igra 60-65 minuta... :-)
and

#2549 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by and »

mislim da se i miske oprostio,samo nam nisu javili :mrgreen:
Kurjakk

#2550 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Kurjakk »

e svasta. ovdje se slavi kao da je rat stao!

mislim da je vecina pod uticajem nasih mahalaskih novinara koji nepodnose spahica jer nije karakter koji oni preferiraju, blago receno. imao sam prilike nekoliko puta biti u drustvu nasih "eminentnih" novinara i jednostavno nisam mogao vjerovati na koji nacin govore o spahicu i ovo sve smatram direktnom posljedicom njihovog pljuvanja!

daleko od toga da ja mislim da je on zlato i mislim da je ovo dobra odluka jer on ne bi trpio klupu, a vec su 34 kuke, tako da je ovo najbolje rjesenje. ja mu nikad francusku ne mogu halalit, a mahalaske price mi ne mogu kreirat stav, a to je da je on imao mnogo dobrih igara u reprezentaciji kada je bio heroj i nekoliko uzasnih i kontam sve ali ovo svrsavanje kao kad je mladic zavrsio u hagu ne mogu svarit nikako!! :run:
Post Reply