Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2526 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

julisiz es grant wrote:Čuj Rusija ruši presudu :D :lol:
Na kakvim su ovi bobama? :D
Pazi, nije ovo jedan časopis, ima ih više, ali izgleda da ima onih koji su skontali da su pare u žutoj štampi.
Samo žegaj bombastične naslove, ide ko halva :-D
mousstapha

#2527 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mousstapha »

arzuhal wrote:Kaže u mene prijatelj jučer: Sve nekako dosad i kontaš i ne kontaš, misliš, nadaš se, ovo, ono...Ali nakon ove presude Mladiću i svih srpskih reakcija koje su uslijedile, definitivno je jasno jedno: NIKADA NEĆE DOĆI DO POMIRENJA.

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je delo đavola

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1328837

Patrijarh Irinej u Banjaluci: Republika Srpska - djelo Božije

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pa ... ije/406899
Sa svim ovim procesima se talozi opasna kolicina nepovjerenja i mrznje. Za mene vaznije pitanje od pomirenja je gdje ce biti ispusni ventil kad se toga previse nakupi. Beograd bez obzira sta govorio cvrsto vjeruje u promjenu geopolitickih odnosa na svjetskoj razini i tu ocekuju sansu da poprave svoje rezultate koji su ocigledno po njihove planove bili porazavajuci 90ih godina.
Porazno je isto tako da ce se zbog retorike iz Beograda i Banja Luke jos vise pojacati i mrznja prema Srbima, tako da ce to iscekivano relaksiranje odnosa morati pricekati neka druga vremena.
sumirprimus

#2528 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by sumirprimus »

bogme momci se sokole, izgleda cemo opet na beograd vol.xxviii :lol: :lol:
muha_sa

#2529 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

hizo ramidovic wrote:"Hrvati truju vodu koju pije Beograd"

:lol: :lol:
Belosvetska zavera, neprijatelj nikad ne spava
Kakva je tek fasisticka propaganda odasiljana u svijet dok su nas klali i ubijali od 92.-95. :-)
Nije ni cudo da su im vjerovali da djecu lavovima u Pionirskoj bacamo.
Pored ovoliko novotarija u svijetu informisanja oni nastavljaju sa lazima i propagandom kao da zive u trinestom vijeku
skupljac_zeljeza

#2530 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by skupljac_zeljeza »

arzuhal wrote:Kaže u mene prijatelj jučer: Sve nekako dosad i kontaš i ne kontaš, misliš, nadaš se, ovo, ono...Ali nakon ove presude Mladiću i svih srpskih reakcija koje su uslijedile, definitivno je jasno jedno: NIKADA NEĆE DOĆI DO POMIRENJA.
Mi i bi, ali oni neće jer im propada velikodržavni projekat ako se pomirimo. Dodik i Vučić pišu novu inačicu Načertanija pod nazivom "Deklaracija o opstanku srpske nacije i Srba". Tvrde da SANU ovaj puta ne učestvuje, ali meni je nekako šuhveli.
Partijaner

#2531 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Partijaner »

Nema sa njima pomjerenja, neko ko te htio ubiti s namjerom od toga nema nista.
mali jomu

#2532 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mali jomu »

Najvaznije od svega je da se zna sta nas ceka ako povjerujemo u suplje price, i zaboravimo da oni imaju opravdanje zasto su prije klali, zasto i sad kolju i zasto ce sutra opet da kolju..... sve na koga naidju.
mO k3

#2533 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:
hizo ramidovic wrote:"Hrvati truju vodu koju pije Beograd"

:lol: :lol:
Belosvetska zavera, neprijatelj nikad ne spava
Kakva je tek fasisticka propaganda odasiljana u svijet dok su nas klali i ubijali od 92.-95. :-)
Pored ovoliko novotarija u svijetu informisanja oni nastavljaju sa lazima i propagandom kao da zive u trinestom vijeku
:thumbup:
bingov buraz

#2534 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bingov buraz »

Irineja je malo "prenijelo"
Mislio je on obrnuto ali godine,demencija i to.
hizo ramidovic

#2535 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hizo ramidovic »

kako to misle izvesti?
jazzer

#2536 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by jazzer »

hizo ramidovic wrote:
kako to misle izvesti?
je l' im neko rekao da nemaju pravo veta na odluke suda u Hagu, stavim im veto
na sisu maminu.
hizo ramidovic

#2537 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hizo ramidovic »

muha_sa wrote:
laz je sastavni dio njihovog zivota, to je njihov nacin razmisljanja i zivljenja, bez obzira na stepen napretka komunikacija i tehnologije...
jednostavno, imaju svoju istinu, mimo cijelog svijeta...ja ne vidim da se tu moze puno pomoci
Tomahawk11
Globalni moderator

#2538 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Veto, veto, veto....taj veto se uglavnom koristi kad treba nekog zajebati nešto.
Nije bitna ispravnost, opravdanost, nego samo si ti kontra i ulažeš veto.
Nema smisla, ali demokratija.
julisiz es grant

#2539 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

jazzer wrote:
hizo ramidovic wrote:
kako to misle izvesti?
je l' im neko rekao da nemaju pravo veta na odluke suda u Hagu, stavim im veto
na sisu maminu.
Politički predstavnici da ulažu veto na SUDSKE presude? :lol:
Da li stvarno iko sa imalo razuma u glavi, pa makar i u Srbiji, može povjerovati da je ovo moguće?
jazzer

#2540 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by jazzer »

Da Informer objavi na naslovnici da Rusi stavljaju veto na presudu Mladicu,
80% srba bi odmah povjerovalo a 19% nakon sto bi tekst procitali jos jednom.
LBVIEW

#2541 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by LBVIEW »

mousstapha wrote:

Patrijarh Irinej: Presuda Mladiću je delo đavola

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1328837

Patrijarh Irinej u Banjaluci: Republika Srpska - djelo Božije

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pa ... ije/406899
Sa svim ovim procesima se talozi opasna kolicina nepovjerenja i mrznje. Za mene vaznije pitanje od pomirenja je gdje ce biti ispusni ventil kad se toga previse nakupi. Beograd bez obzira sta govorio cvrsto vjeruje u promjenu geopolitickih odnosa na svjetskoj razini i tu ocekuju sansu da poprave svoje rezultate koji su ocigledno po njihove planove bili porazavajuci 90ih godina.
Porazno je isto tako da ce se zbog retorike iz Beograda i Banja Luke jos vise pojacati i mrznja prema Srbima, tako da ce to iscekivano relaksiranje odnosa morati pricekati neka druga vremena.
O kakvom ti crnom relaksiranju pricas nakon ovih izjava srpskog duhovnog vodje? :-)
Srpska politika se ne moze i nece mijenjati, jer ideoloska osnova na kojoj se bazira ostaje onakva kakva je bila od srpskih ustanaka - pa nisu oni juce krenuli zlocinom prosirivati svoj "lebensraum".
arzuhal

#2542 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

julisiz es grant wrote: Politički predstavnici da ulažu veto na SUDSKE presude? :lol:
Da li stvarno iko sa imalo razuma u glavi, pa makar i u Srbiji, može povjerovati da je ovo moguće?
Naravno da može. Pa povjerovali su i da je Rusija, ulaganjem veta u Vijeću sigurnosti UN-a na britansku deklaraciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, dokazala kako genocid nije počinjen.
BlueBlood

#2543 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BlueBlood »

512MB wrote: Moj stric je svoju firmu u njemackoj ostavio nekom levatu da vodi i sve sa ustedjevinom i par jarana vratio da citiram "se babinim nahebem i oca i majke". Ceko 3 sedmice u HR da se prebace za Bihac. Fasovo je gelera i fale mu tri nozna prsta, i jos uvjek bi kaze isto uradio, a ima i nekih "nenaplacenih" racuna.

Hocu da kazem, ta spika o retardiranim dijasporcima ne pije vode.
horkesh wrote: Pa kompletna 17. krajiška je bila sastavljena od Krajišnika koji su radili vani, a čim je počeo rat došli u BiH. Krajišnici su :thumbup:

U Kur'anu piše "Svako zlo koje se dogodi čovjeku (narodu) sam ga je zaslužio". Moze se ljutiti ko hoce ali iskroistili su priliku koju smo im MI pružili devedesetih i istina je da smo im mi dopustili da pokažu svoju krvavu stranu.

Pogledajte na youtube "Operacija breza 94" gdje ratko mladić dobija zadatak da u Krajini sa 3000 Srba uništi "505 bužimsku brigadu" na čelu sa rahmetli Izetom Nanićem. Kakve je gubitke VRS tada imala! Ratko je tu ranjen i umalo uhapšen. To je zbog toga sto Krajišnici nisu vjerovali UN-u i Zapadnim govnarima i znali su šta ih čeka te su se pripremali za RAT. Nisu kumovali sa Srbima, nisu pili rakiju sa njima nego su rafalali. Da li je to isti slučaj sa drugim gradovima gdje se događao pokolj i genocid provjerite sami.
ja71

#2544 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by ja71 »

moze se ta prica uperiti i u suprotnom smjeru:
posle mjesec dana ih pitati, zasto Rusi nisu ulozili veto na presudu i da li ce ?
julisiz es grant

#2545 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

Ne mogu ni uložiti jer je tako nešto nemoguće. Presude ne donose političari, nego sudije. Kada bi bio moguć politički veto na sudske presude, pogotovo međunarodnih sudova, sav pravni sistem bi bio obesmišljen.
horkesh

#2546 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by horkesh »

BlueBlood wrote: Pogledajte na youtube "Operacija breza 94" gdje ratko mladić dobija zadatak da u Krajini sa 3000 Srba uništi "505 bužimsku brigadu" na čelu sa rahmetli Izetom Nanićem. Kakve je gubitke VRS tada imala! Ratko je tu ranjen i umalo uhapšen. To je zbog toga sto Krajišnici nisu vjerovali UN-u i Zapadnim govnarima i znali su šta ih čeka te su se pripremali za RAT. Nisu kumovali sa Srbima, nisu pili rakiju sa njima nego su rafalali. Da li je to isti slučaj sa drugim gradovima gdje se događao pokolj i genocid provjerite sami.
Ljuti Krajišnici, da. Ovi iz dolina Sane i Vrbasa su bili drukčiji, naročito u Prijedoru.
cyprus

#2547 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by cyprus »

Image

:mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2548 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

julisiz es grant wrote:Ne mogu ni uložiti jer je tako nešto nemoguće. Presude ne donose političari, nego sudije. Kada bi bio moguć politički veto na sudske presude, pogotovo međunarodnih sudova, sav pravni sistem bi bio obesmišljen.
ozbiljnija i pametnija su djeca u BeHaTe bebe, od naslova u srbijanskim novinama.

beru dvostruku korist: lože polupismenu rulju žednu krvi i osvajačkih pohoda, dok istovremeno lupaju senzacionalističke naslove da ih ta rulja i kupi. odgovara urednicima, odgovara Vučku, odgovara rulji koja tim vida svoje rane.

postaje mi bezvezno postiranja naslova ovih novina kao da je to sad neki ibret i šok...

i gdje onda tražiti da se rulji tumači šta je Savjet bezbjednosti, šta ICTY i šta su njihove nadležnosti i kako to funkcioniše... glupom čovjeku koji ne konta kako stvari šljakaju je sve zavjera...
hizo ramidovic

#2549 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hizo ramidovic »

ja, recimo, nikad naslovnice ovih 'novina' (kurir, informer...) nisam ni shvatao ozbiljno.
uglavnom sam ih posmatrao kao izvor inspiracije za zajebanciju
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2550 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

upravo "novina".

to su u stvari papiri sa skupom naslova koji formiraju mišljenje javnosti.
Post Reply