Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
luckylaka wrote:Ne mozes ti ovdje procitati pametne da se na glavu usadis.P.S.Otvorite mi temu o selektoru
šalji kakav zahtjev administratoru da nam odključa,pobriše što nije uredu,pa da pristavimo jednu tabelu
Ma pisao sam zalio se niko me ne jebe ni 2%,zatvore,otvore,zatvore.Bjezi jebem ti,napravi reda i nece biti problema.Ja o Saji raspravljam na temi o Dodiku ili H.Paldum
Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine 6.februara očekuje prijateljski susret sa Slovenijom, a selektor Safet Sušić pozvao je 20 igrača. Ipak, rekao je popularni Pape da će u Ljubljani priliku dobiti samo njih 17.
"Mogao sam pozvati i 17 igrača, jer ću ih toliko koristiti, ali eto, ipak sam pozvao 20. Razmišljao sam o rezultatu, pa je možda vrijeme da malo stanemo sa dobrim rezultatima. Nije mi cilj po svaku cijenu pobijediti, bitno je da odigramo dobro i da imamo dobar odnos", rekao je Sušić.
Mensur Mujdža pozvan je za predstojeći test Zmajeva, iako ima neugodnu povredu leđa. Naš selektor najavio je da postoji mogućnost da bek Freiburga neće igrati, ukoliko se ne bude osjećao dobro. Sa druge strane, priliku za debi imat će fudbaler Željezničara, Josip Kvesić.
"Čuo sam se s Mujdžom jučer. Dobio je poziv, ali smo se dogovorili da će doći ukoliko bude u kombinacijama svog kluba u posljednjoj utakmici pred okupljanje. Ukoliko tu ne bude ni na klupi, onda nemam razloga da insistiram na njegovom dolasku. Što se tiče Josipa Kvesića, njega dugo pratim, kao i većinu igrača koji su igrali za mladu reprezentaciju. Uz to sam sam sa raznih strana dobio informaciju da se radi o veoma kvalitetnom igraču. Kao što sam i rekao, igrat će samo 17 igrača, pa se nadam da će i on zaigrati u jednom dijelu utakmice, jer je mjesto ostalo upražnjeno povredom Salihovića. Znate da sam njega jedno vrijeme koristio kao lijevog beka. Što se tiče forme reprezentativaca, znam i sam kako je, bio sam igrač - nekada se odigra dobro, nekada loše. Meni je samo bitno da smo svi zdravi.
Na pitanje novinara zašto većinu utakmica na početku igramo lošije, selektor je u šali odgovorio:
"Možda smo mi dizel ekipa, treba nam vremena da se zaletimo. To nije problem, bolje je da počnemo loše, a dobro završimo."
Također, selektor se osvrnuo na pohvale iz Fudbalskog saveza Slovenije, a Srečko Katanec je poručio da su Zmajevi među deset najboljih reprezentacija u Evropi.
"Hvala Slovencima mnogo, nisu oni puno lošiji od nas, ali su malo pretjerali."
s obzirom na odsustvo Salihovica i Mujdze, protiv Janeza 3-5-2 sa transformacijom u 5-3-2... za Grke jeste preofanzivna, ali ko zna mozda se Rahimic oporavi do tada (vec poceo trenirati), pa bi to i izgledalo dosta kompaktnije...
uz zadnje vrijeme pojavise se moguce alternative za stopere u vidu Bicakcica i Kolasinca (ako i kad...), ali defanzivnog veznog ni za lijeka... mozda Hadzic, ali to vec treba Papeta pitati kakve su mu se vizije ukazale...
Mikady wrote:Koga da pozove Stojana, Vrancica, Maletica itd.. how yes no.
M imamo 11,12 igraca i cim fali neko raspad sistema.
MISIMOVIC MAJKA
PROBLEM je u tome da kad izadje dzeko nema kvalitetnu zamjenu,isto tako asmir,isto tako spahic,pjanic.. e to nas razdvaja od onih NAJBOLJIH reprezentacija.U italiji,španiji,njemačkoj,argentini,brazilu itdd... izadje jedan moze uci samo bolji nikad lošiji
Mikady wrote:Koga da pozove Stojana, Vrancica, Maletica itd.. how yes no.
M imamo 11,12 igraca i cim fali neko raspad sistema.
MISIMOVIC MAJKA
PROBLEM je u tome da kad izadje dzeko nema kvalitetnu zamjenu,isto tako asmir,isto tako spahic,pjanic.. e to nas razdvaja od onih NAJBOLJIH reprezentacija.U italiji,španiji,njemačkoj,argentini,brazilu itdd... izadje jedan moze uci samo bolji nikad lošiji