Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

panekazinikom wrote:
plain vanilla wrote:Sta je ovo danas? Mozda idu na svjetlo, gasite sve :D
Imamo mi i fenejre ako zatreba..... :razz:
Ma neka poskokovaca, mi smo dobri domacini
Hocete sta pojest', popit'? :D

Kojim dobrom dolazite?
plain vanilla

#2527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

ako se ne varam, zastave su u avataru zabranjene, pa et'

formiranje mozda neces vidjeti iz bliza, ali vlast hoces :D
armin071

#2528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

I jel pocelo to "desavanje naroda"???
Paper

#2529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paper »

panekazinikom wrote:
plain vanilla wrote:Sta je ovo danas? Mozda idu na svjetlo, gasite sve :D
Imamo mi i fenejre ako zatreba..... :razz:
Eto ti i taj jado na avataru plače od muke. Haman se i on osjeća iskorištenim i izmajoriziranim. :D
spreca

#2530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

panekazinikom wrote:Uzvratna posjeta, moze 10 cevapa u pola i pivce ako nije puno. Dobrom, nego kako nego dobrom, se dolazi. Zanima me gdje je ta vlast sto onaj obeca neko vece, da iz bliza vidim formiranje.
Ma deti meni reci jesil ti sam il ce vas jos doci,da ja okrenem razanj nema od cevapa nista :D a bogami nadati se je da ce vas biti jos haman kako ovo malo prigrijalo :lol: :lol:
plain vanilla

#2531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

panekazinikom wrote:
plain vanilla wrote:ako se ne varam, zastave su u avataru zabranjene, pa et'

formiranje mozda neces vidjeti iz bliza, ali vlast hoces :D
Pa sta fali zastavi, nemoj reci da te vrjedza zastava Hrvatskog naroda. :?:
sto pises hrvatski narod velikim slovom? :D

ne smeta meni nista, ali mislim da su na forumu zabranjene zastave, mozda se i varam :zoka:
spreca

#2532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

panekazinikom wrote:
spreca wrote:
panekazinikom wrote:Uzvratna posjeta, moze 10 cevapa u pola i pivce ako nije puno. Dobrom, nego kako nego dobrom, se dolazi. Zanima me gdje je ta vlast sto onaj obeca neko vece, da iz bliza vidim formiranje.
Ma deti meni reci jesil ti sam il ce vas jos doci,da ja okrenem razanj nema od cevapa nista :D a bogami nadati se je da ce vas biti jos haman kako ovo malo prigrijalo :lol: :lol:
Samo ti okreci razanj, za toga ce uvijek biti musterija i pive hladne spremi ili da donesemo ( ugrijat ce se dok dodjemo ) :roll:
Ma ima pive nemoj se muciti :D a i vladu cemo usput sastaviti :lol:
spreca

#2533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

panekazinikom wrote:Drago mi je da ti ne smeta, jel ima negdje da pise ili je pravilo kao i izborni zakon. Ko koga preglasa sta ima veze.
Zoom je nekidan zamolio jednog da skine zastavu sa avatara i nije posluso i dobio je trajni ban a ti sad kako hoces :D
plain vanilla

#2534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

panekazinikom wrote:
plain vanilla wrote:
panekazinikom wrote: Pa sta fali zastavi, nemoj reci da te vrjedza zastava Hrvatskog naroda. :?:
sto pises hrvatski narod velikim slovom? :D

ne smeta meni nista, ali mislim da su na forumu zabranjene zastave, mozda se i varam :zoka:
Drago mi je da ti ne smeta, jel ima negdje da pise ili je pravilo kao i izborni zakon. Ko koga preglasa sta ima veze.
Zasto bi mi smetala zastava susjedne drzave? :mrgreen:
spreca

#2535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

panekazinikom wrote:Jel vladu sa YUrisicem i onim brazilcima lijanovicem, onaj mi zanimljiv sto majcu nosa. A sada kad udze u vladu valjda ce imat za kosulje i kravate, jadan neki. Ponjet cemo i mi neku gajbu noskiriki. :sax:
jebi ga nije uspio maznut ko Covic, ali ima vremena ,vidi ce mo
plain vanilla

#2536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

panekazinikom wrote:
spreca wrote:
panekazinikom wrote: Samo ti okreci razanj, za toga ce uvijek biti musterija i pive hladne spremi ili da donesemo ( ugrijat ce se dok dodjemo ) :roll:
Ma ima pive nemoj se muciti :D a i vladu cemo usput sastaviti :lol:
Jel vladu sa YUrisicem i onim brazilcima lijanovicem, onaj mi zanimljiv sto majcu nosa. A sada kad udze u vladu valjda ce imat za kosulje i kravate, jadan neki. Ponjet cemo i mi neku gajbu noskiriki. :sax:
Mozda i YUgosloven Cova udje u vlast, vidjet cemo
Ima li igdje pravih Hrvata, sve saljete neke zakukuljene ili Jugosolovene? :D
madner

#2537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ovo je zastava HB, vidis da je guzata sahovnica :D
armin071

#2538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

panekazinikom wrote:
spreca wrote:
panekazinikom wrote:Drago mi je da ti ne smeta, jel ima negdje da pise ili je pravilo kao i izborni zakon. Ko koga preglasa sta ima veze.
Zoom je nekidan zamolio jednog da skine zastavu sa avatara i nije posluso i dobio je trajni ban a ti sad kako hoces :D
A sta ces tako ti je to cim reknes ili pokazes da si Hrvat (moze li sada veliko slovo) odmah BAN. Tako i sdp daje BAN volji biraca jednog od konstitutivnih naroda. Vidis kako se to uvrijezilo u gradzanskoj opciji pod nadzorom onog iz bosnjackog instituta.
:sax:
Majorizacija je cudo...
madner

#2539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

AliceInChains wrote:
madner wrote:Nisu njima problem Bosnjaci nego Bosanci. Bosnjaci funkicionisu na istoj etnickoj matrici. Ali neko ko sebe smatra u prvom redu gradjanom ove zemlje, on je problem. Jer ustav je napisan tako da su mehanizmi eksluzivnosti zadati, tj. da nikad za Hrvata nece glasat ne Hrvati.
Tacno. Samo ti veliku vecinu Bosnjaka nemozes diferencirati od Bosanaca, jer i oni imaju isti stav, sta se tice gradansko uredene BIH. GRADANSTVO ide U PRILOG BIH-posljedica tog gradanstva ide u prilog svim narodima u BIH- a sve, sta ide u prilog drzavi BIH, VELIKA vecina Bosnjaka podrzava.
Zato sto su shvatili da covjek moze biti istovremeno i Bosanac (ne geografski) i Bosnjak. Nisu to medjusobno iskljucive kategorije.
travnik

#2540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

AliceInChains

1. Ljudi iz I. Sarajeva ne rade radi merhameta Sarajlija, već zakonske obveze da se u državnim institucijama ispoštuje popis stanovništva iz 1991. godine, a to što rade baš ovi iz I. Sarajeva, nije zasluga stranaka iz SA, već iz RS-a. Zapošljavaju svoju rodbinu i stranačke kolege. Isti princip kao i u FBiH.
2. Puno generaliziraš i zbog, blago rečeno, netrepeljivosti prema drugima, donosiš krive sudove.
3. Merhamet S, nisam imao prilike iskusiti. Merhamet i B i H jesam. Ne ponovilo se. Toliko o generalnoj toleranciji.
AliceInChains

#2541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

travnik wrote:AliceInChains

1. Ljudi iz I. Sarajeva ne rade radi merhameta Sarajlija, već zakonske obveze da se u državnim institucijama ispoštuje popis stanovništva iz 1991. godine, a to što rade baš ovi iz I. Sarajeva, nije zasluga stranaka iz SA, već iz RS-a. Zapošljavaju svoju rodbinu i stranačke kolege. Isti princip kao i u FBiH.
2. Puno generaliziraš i zbog, blago rečeno, netrepeljivosti prema drugima, donosiš krive sudove.
3. Merhamet S, nisam imao prilike iskusiti. Merhamet i B i H jesam. Ne ponovilo se. Toliko o generalnoj toleranciji.
Jeste, cijelo Istocno Sarajevo(predgrade) radi u drzavnim institucijama :lol: Goni se, molim te :mrgreen: Ako bi ti bio iole sofisticiran, bi znao, da se je sama vlada PC-a prije suprostavljala razvoju Cetniteta u okruziju Sarajeva. Sto li to? :mrgreen: Valjda da stite Srpsko stanovnistvo od losih pojava kod Bosnjaka? :mrgreen:
Banksy

#2542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Sa-x wrote:U odvojenim sastancima održanim danas u Kancelariji visokog predstavnika u Sarajevu lideri stranaka HDZ-a BiH Dragan Čović, SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, HDZ-a 1990 Božo Ljubić i SDA Sulejman Tihić pristali su učestvovati u konsultacijama s OHR-om, čiji je cilj pomoć strankama da izađu iz političkog ćorsokaka u Federaciji BiH, saopćeno je iz OHR-a.
Sama intonacija ove poruke- "politicki corsokak"- je znakovita i govori u prilog tome da se za par sedmica pripremimo za koncentracionu vladu. Ja licno ne umijem drugacije protumaciti fakt da se antiustavno djelovanje predstavnika hrvatske manjine naziva "politickim corsokakom". Ukoliko se SDP i Platforma ne oglase povodom ovako intonirane izjave tzv. OHR-a, postati ce ocigledno da nisu imali iole relevantan plan "sta i kako" u slucaju "kiksa" u Ze-Do kantonu, i cekati cemo zvanicnu dzenazu SDP-a. 8-)
Sigurno će se dogovoriti.

Pročitati ovo ispod.
Scenario raspleta
Dragan Jerinić - 08.03.2011 17:38
http://www.nezavisne.com/komentari/kolu ... 81988.html

Ako zaboravimo ko piše i za koga (i on koristi termin ''politički ćorsokak''), cijela priča donekle ima smisla.
Da su platformaši istrajali s Domom naroda, Hrvati bi polako krenuli u treći entitet, samoupravu ili nešto slično.
A tamo gdje je treći, tu mora biti i drugi, bošnjački entitet. A ako se MZ, Evropa i Amerika čega boje, to je Bošnjakistan. Odatle njihova intervencija u zadnji čas i pritisak da se od sjednice odustane i da se postigne bilo kakav dogovor.
E, sad, pitanje je da li će HDZ-i pristati na to, na MZ intervencije i ulazak u vlast, jer im je ovo jedinstvena prilika da ostvare neku vrstu autonomije, prilika koju sigurno neće uskoro ponovo dobiti. Trebaće ih zato namiriti nečim krupnim. A tu je onda SDP donji ...
Baš me zanima šta će biti ...
madner

#2543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Scenarij je vjerovatan koliko i mogucnost da ce zbog otezanja ukinuti kantoni. :D
ultima_palabra

#2544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Vidi što ih Dodo kuraži :-) Borba za PC do zadnjeg Hrvata...

SDP je ipak povukao jučer potez sa izborom rukovodstva Predstavničkog doma, kojim pokazuje da se neće dati zajebavati.
Banksy

#2545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

madner wrote:Scenarij je vjerovatan koliko i mogucnost da ce zbog otezanja ukinuti kantoni. :D
Pusti sad Jerinićev ''scenarij'' ... Niko ne govori da će se i desiti.
Upitaj se zašto je MZ (čitaj SVI) dotrčala dan uoči sjednice, pa poveži i razmisli.
madner

#2546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:Scenarij je vjerovatan koliko i mogucnost da ce zbog otezanja ukinuti kantoni. :D
Pusti sad Jerinićev ''scenarij'' ... Niko ne govori da će se i desiti.
Upitaj se zašto je MZ (čitaj SVI) dotrčala dan uoči sjednice, pa poveži i razmisli.
Taktika dobar i los policajac. SDP (SAD) je los policajac, a SDA (EU) dobar.
travnik

#2547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by travnik »

AliceInChains wrote:
travnik wrote:AliceInChains

Jeste, cijelo Istocno Sarajevo(predgrade) radi u drzavnim institucijama :lol: Goni se, molim te :mrgreen: Ako bi ti bio iole sofisticiran, bi znao, da se je sama vlada PC-a prije suprostavljala razvoju Cetniteta u okruziju Sarajeva. Sto li to? :mrgreen: Valjda da stite Srpsko stanovnistvo od losih pojava kod Bosnjaka? :mrgreen:
Mislio sam na one iz I.S. koji rade u SA. Živio sam u SA 5 godina, i znam da baš ljudi ne zapošljavaju masovno radnike iz I.S., dok masa raje iz SA ne radi. Ili ti želiš reći da Sarajlije toliko gotive Srbe iz I.S. pa da njih zapošljavaju, a ne građane SA?
madner

#2548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ti ko Covic, niko drugi ne moze naci posao u Sarajevu :D

Ljudi traze posao ovdje zato sto su plate znatno vece. Poslodavce uglavnom boli kurac, dok ljudi znaju raditi svoj posao.
AliceInChains

#2549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

@travnik

Bez prepucavanja i zajebancije: Vecina BH Hrvata je na celu sa HDZ-om izabrala put fasizma i secesionizma. Povod toga nije bila netolerancija Bosnjaka prema Hrvatima u Tuzli ili Sarajevu ili drugdje. Jer ukupno ti gradanski Hrvati(od kojih neki od njih mozda moraju i trpiti neke lose pojave od strane Bosnjaka) ipak cine manjinu. A vidi gdje su HDZ i bagra najjaci----> na podrucijama, gdje Bosnjaci gotovo nisu ni postojali i ne postoje.

Sta ja sa ovim hocu da kazem? Pa vasa teza, koja se svodi na " Pa i Bosnjaci su debelo krivi za pojavu fasizma kod druga dva naroda" ili "Pa neke pojave kod Bosnjaka su kriva, sto se kod BH Srba i BH Hrvata nemoze poraziti fasizam" ili "Bosnjaci su krivi, sto sve manje ima Bosanaca" su cisto SMECE.

Taj politicko utemeljeni fasizam jednostavno politicki mora doziviti poraz. Tek onda moze Bosanstvo OPET oziviti....a ne, kad Bosnjaci postanu "maksimalno tolerantni(u smislu, odobri fasistima sve zahtjeve, pa ce se razrijesiti fasizma)" Samo kretencine (i dio medunarodne zajednice :mrgreen: ) zvakaju tu travu :thumbup:
Real Khan

#2550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Real Khan »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:
Sa-x wrote:U odvojenim sastancima održanim danas u Kancelariji visokog predstavnika u Sarajevu lideri stranaka HDZ-a BiH Dragan Čović, SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, HDZ-a 1990 Božo Ljubić i SDA Sulejman Tihić pristali su učestvovati u konsultacijama s OHR-om, čiji je cilj pomoć strankama da izađu iz političkog ćorsokaka u Federaciji BiH, saopćeno je iz OHR-a.
Sama intonacija ove poruke- "politicki corsokak"- je znakovita i govori u prilog tome da se za par sedmica pripremimo za koncentracionu vladu. Ja licno ne umijem drugacije protumaciti fakt da se antiustavno djelovanje predstavnika hrvatske manjine naziva "politickim corsokakom". Ukoliko se SDP i Platforma ne oglase povodom ovako intonirane izjave tzv. OHR-a, postati ce ocigledno da nisu imali iole relevantan plan "sta i kako" u slucaju "kiksa" u Ze-Do kantonu, i cekati cemo zvanicnu dzenazu SDP-a. 8-)
Sigurno će se dogovoriti.

Pročitati ovo ispod.
Scenario raspleta
Dragan Jerinić - 08.03.2011 17:38
http://www.nezavisne.com/komentari/kolu ... 81988.html

Ako zaboravimo ko piše i za koga (i on koristi termin ''politički ćorsokak''), cijela priča donekle ima smisla.
Da su platformaši istrajali s Domom naroda, Hrvati bi polako krenuli u treći entitet, samoupravu ili nešto slično.
A tamo gdje je treći, tu mora biti i drugi, bošnjački entitet. A ako se MZ, Evropa i Amerika čega boje, to je Bošnjakistan. Odatle njihova intervencija u zadnji čas i pritisak da se od sjednice odustane i da se postigne bilo kakav dogovor.
E, sad, pitanje je da li će HDZ-i pristati na to, na MZ intervencije i ulazak u vlast, jer im je ovo jedinstvena prilika da ostvare neku vrstu autonomije, prilika koju sigurno neće uskoro ponovo dobiti. Trebaće ih zato namiriti nečim krupnim. A tu je onda SDP donji ...
Baš me zanima šta će biti ...

Ma, ljudi, ovaj Dragan Jerinić nema pojma o čemu piše. Kakav je "vrstan analitičar" dokazuje njegovo temeljno nepoznavanje materije, iskazano u svega nekoliko rečenica koje citiram (podvučene su katastrofalne greške "analitičara"):
Na prvi pogled ostaje formalno-pravno nerješivo pitanje formiranja vlasti u zajedničkim institucijama tačnije u Domu naroda BiH jer se 42 delegata biraju iz sadašnjih entitetskih parlamenata.

Kako je taj proces u Republici Srpskoj odavno završen i odavno su već poznata imena 14 srpskih delegata, nepoznato je ko bi predložio delegate iz ruševina Federacije. Kako bi "bošnjački entitet" prisvojio federalne institucije, on bi vjerovatno kandidovao i sve delegate pravdajući to poznatom retorikom kako se radi o pravu na hiljadugodišnju bh. državnost i tome slično što bi opet bio uvod u dugotrajnu krizu.
1. "Zajedničke institucije" ne postoje, nego "institucije Bosne i Hercegovine";
2. Dom naroda BiH ne sastoji se od 42 nego 15 delegata (5 Bošnjaka, 5 Hrvata i 5 Srba)
3. Nigdje nema "14 srpskih delegata" na državnom nivou...ako je mislio na Predstavnički dom, tu ima 14 PREDSTAVNIKA iz entiteta RS (delegati su u Domu naroda jer se delegiraju iz oba entitetska parlamenta i to iz reda 3 konstitutivna naroda, a predstavnici u Predstavničkom domu predstavljaju građane i političke stranke)

Moj Jeriniću, misliti i srati nije isto...jer ako ne poznaješ materiju o kojoj želiš raspravljati, mani se bolan "analiziranja". Nego, ima li još kakvih vlažnih snova gosn Jerinića za "analizirati"? :D
Locked