Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bez_ideje

#2526 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by bez_ideje »

suncokret_1984 wrote:
alica.k wrote:Ja se knim zbog sjaja, boja mi je trunkicu toplija od moje prirodne. Plus kna mi godi kosi, a i stiti je pa je zdrava.
A sta znaci to toplija :roll: ja sam totalni laik za kosu, farbanje, i kod mene je svijetlo smedja, ne zelim je farbat a upravo zbog tih sijedih (pokoja izleti, a sto kaze @partiznaka ko zna kako mi je iza, ove sto vidim pocupam :lol: )
pa bih i ja da stavim kanu zato sto je zdravija, eh sad me zanima hoce li ta lushova smedja kana meni potamnit kosu, ja bih i dalje volejla da ostane svijetlo smedja i i da mi ne baca na crveno :-)
Image
eh,ako ti je ovako svijetlo smedja.....ova brun ce ti je potamniti
suncokret_1984

#2527 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by suncokret_1984 »

jest ovakva mi je smedja :sad: a ja volim svoju kosu i volim ovu boju..
hvala vam na odgovorima, obzirom da izbjegavam farbu, izgleda da cu ipak bit tamnija :sad:
bez_ideje

#2528 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by bez_ideje »

ako si u mogucnosti da nadjes cassiu obovatu ili ti ga sennu,ona se cesto zargonski naziva i "plavom hennom" ,ona ne mijenja boju kose,samo daje zastitu i sjaj,a sijedima daje neku "blond" nijansu,sto bi meni super izgledalo ako ti je ovakva kosa,bas ko pramenovi mozes i sa tim da pokusas.
Kod nas je nema kupiti ,jedino preko neta ( i tu trebas pripaziti da je 100 % prirodna )
Partizzanka

#2529 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

ima da je zakuham sa kamilicom :)
zadovoljit cu se ovim sto i alica dobije "toplijom" bojom moje boje
jer moja boja je posljednjih dvije godine presla vise u neku crno sivu smedju cudno za opisati ali nemam onaj odsjaj koji ima na ovoj slici ... nego nekako sivo ko neboder
alica.k

#2530 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alica.k »

Partizzanka wrote:ima da je zakuham sa kamilicom :)
zadovoljit cu se ovim sto i alica dobije "toplijom" bojom moje boje
jer moja boja je posljednjih dvije godine presla vise u neku crno sivu smedju cudno za opisati ali nemam onaj odsjaj koji ima na ovoj slici ... nego nekako sivo ko neboder
znam ja dobro sta mislis, ona bezivotna sivo smedja boja. moja je ista takva otkad me ima :D zato i volim ovu knu, nije sad da mi mijenja licni opis :D a opet mi je ljepsa boja.
suncokret_1984

#2531 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by suncokret_1984 »

bez_ideje wrote:ako si u mogucnosti da nadjes cassiu obovatu ili ti ga sennu,ona se cesto zargonski naziva i "plavom hennom" ,ona ne mijenja boju kose,samo daje zastitu i sjaj,a sijedima daje neku "blond" nijansu,sto bi meni super izgledalo ako ti je ovakva kosa,bas ko pramenovi mozes i sa tim da pokusas.
Kod nas je nema kupiti ,jedino preko neta ( i tu trebas pripaziti da je 100 % prirodna )

ovo zvuci idealno :) to je bas ono sto bih ja htjela, nisam znala da i to postoji, sad je problem kako doc do toga :roll:

evo ako neko cita i narucuje od nekog, a da je provjereno dobra, nek nam se javi..
Partizzanka

#2532 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

ama meni ljudi u posljednje vrijeme mahom govore da sam crna ... vise izludih od "daltonista" oko mene ... nisam crna ljudi smedja sam ali izgleda da ako laze koza ne laze rog
i to sve od preseljenja ovdje ... valjda nema sunca da je malo spzi kako bog zapovijeda da dobije onu neku svoju iskonsku kestenjastu boju
Partizzanka

#2533 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

Image
zblicana :)
Image
bez blica

pa hajde sad caca brunasice kazite jel da se knijem ili ne?

ali i ova bez blica je jako svjetlo

p.s
ne znam kako cu spavati kad vidjeh ovolike sijede na slikama :(
alica.k

#2534 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alica.k »

ma ja bih se oknila, pa kakve veze ima i da ti se ne svidi, isprace se za mjesec-dva svakako...
Partizzanka

#2535 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

ma hocu nisam ni mislila posustati samo mi je ono valjda malo trema hehehe nikad se nisam farbala prije :)
kako moja drugarica kaze
nije noga narast ce :) u ovom slucaju izrast ce :)
kad sam se mogla sa duzine "dodupeta" skratiti na kratki paz .. mogu vala i ofarbati ko je sisa :)

ono sto je meni vazno je da se ja necu vise i preko toga hemijom dotjerivati nego ostavim ako mi se svidi svidi i idem dalje ako ne ... onda necu vise i eto :)
alica.k

#2536 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alica.k »

upravo tako, nece ti nista lose napraviti. a boja koju dobijes je stvarno lijepa :)

Image
evo moje (obasjana suncem ah) :D
Partizzanka

#2537 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

me like it!

uvijek sam htjela malo crvenkastu kosu :)

mislim da necu pogrijesiti ako nista necu vise imati ove sijedeeeeeeeeee ooooj ubise me svako jutro 2 nove
alica.k

#2538 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alica.k »

ma zapravo i nije crvenkasta, do slike je al tu sam jedinu imala sa knom 8) ...sve ostale su prije.
bez_ideje

#2539 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by bez_ideje »

ako si vidjela negdje moju sliku par strana ranije.....ja koristim cistu crvenu kanu,a kosa smedja normalno :),samo se na jakom svjetlu vidi odsjaj
Mezopotamija

#2540 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mezopotamija »

alica.k wrote:upravo tako, nece ti nista lose napraviti. a boja koju dobijes je stvarno lijepa :)

Image
evo moje (obasjana suncem ah) :D

au, bas se vidi da je zdrava, lijepa i njegovana, svaka cast :thumbup:
male_okice

#2541 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by male_okice »

zene sinoc se ofarbah sa ovom bojom Image
i odusevljena sam bojom :D , medjutim ostalo mi je malo boje na celu i usima kako da skinem? s cime? pokusala sam maksimalno obrisati vlaznim maramicama dok je kosa jos bila nafarbana ali nisam uspjela sve, evo jutro poslije izgleda malo smijesno. pa ako neko ima savjet sta danas da kupim da to skinem bila bih zahvalna
prilagodjena

#2542 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by prilagodjena »

pokušaj sa limunom :wink:
alica.k

#2543 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alica.k »

Probaj pepelom od cigara.
_naida

#2544 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by _naida »

male_okice wrote:zene sinoc se ofarbah sa ovom bojom Image
i odusevljena sam bojom :D , medjutim ostalo mi je malo boje na celu i usima kako da skinem? s cime? pokusala sam maksimalno obrisati vlaznim maramicama dok je kosa jos bila nafarbana ali nisam uspjela sve, evo jutro poslije izgleda malo smijesno. pa ako neko ima savjet sta danas da kupim da to skinem bila bih zahvalna
Meni je donekle pomagalo maslinovo ulje.
male_okice

#2545 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by male_okice »

hvala zene/cure, sinoc sam pokusala vatom i limunom i dosta se skinulo...veceras cu opet kosu oprati pa valjda ce spasti...u svakom slucaju ne znam ko je postavio sliku na str 101 ona ispod Rihanne, eh meni je takva boja ispala sa ovom farbom i pravo sam odusevljena kako izgleda mocno, pa eto ko zeli otkacenu crvenu moja preporuka je ova :D
rossonera

#2546 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rossonera »

Ja bih ovakvu boju kose :-)
Image
little_bit_confused

#2547 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by little_bit_confused »

Negdje na 101. str. ja trazila savjete kako dobiti svjetlu nijansu crvene i vi mi dali par savjeta.. Prvo probala mix crvene i plave i dobila neku tamniju crvenu.. To bas i nisam htjela, ali super izgleda.. Zasad neka malo ovako (dok ne potrosim zalihe farbi koje imam u stanu), a onda probam sa kanom..
Sad imam novi problem.. Sunce i moja kosa na suncu.. Toliko farbanja i peglanja je kosu skoro pa unistilo, tako da djeluje ispucalo.. Zanima me sta bih mogla koristiti od nekih prirodnih preparata, maske i sl.. S vremena na vrijeme stavim maslinovo ulje na kosu prije pranja.. i tada mi kosa bude koliko toliko ok.. cim ne stavim maslinovo ulje odmah je ispucala.. Bilo bi super recimo da ima neka maska koju bih mogla praviti i nositi vikendom jer ovako radnim danima ili ne stizem ili mi je mrsko..
Pa ako imate neki savjet.. I da, kosa mi je kratka.. do brade.. Ako je ne susim fenom pa ne popeglam malo, ruzno izgleda..
frfi.

#2548 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by frfi. »

sto se tice prirodnjakluka ja koristim orahovo ulje koje mi popirlicno omeksa kosu i da se oblikovati, bez regeneratora bude super(kupujem u butik badem, 8km 100ml)
a od maski poneeekad kad mi nije mrsko stavim masku od umijesanog zumanceta i maslinovog ulja, bude super. to su i nekad prije preporucili ovdje na temi :-D a isto tako su preporucivali one maske od arganovog ulja(ne znam jesam li fino napisala :D ) al ja nemam to ulje, pa pokusaj naci trazilicom :)
Ujedam

#2549 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ujedam »

Jel'neko zna kako da napravim riblju kost?

Image

ovako?

gledala sam na youtube neke klipove, ali nije mi se svidjelo baš.
nera18

#2550 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by nera18 »

rossonera wrote:Ja bih ovakvu boju kose :-)
Image
tamno plava kosa i puno sitnih bebi pramenova :)
Post Reply