Kod Toshibe je 15 metara bez potrebe za dopunjavanjem - zato se javljaju problemi s instalacijom kraćom od 2mketronsd1 wrote:piplica wrote:Dobar dobar...očekujemo prve rezultate dobrovoljacaketronsd1 wrote: Duzina cijevi ne predstavlja nikakav problem osim sto se moze pojaviti onaj zvuk strujanja u cijevima ako su cijevi krace.Kome smeta neka odvrne malo ventil na vanjskoj pa nek drzi dok ne cuje pssssssssssssssssss i onda nek zavrne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam davno probio led.Jos na mom panasonicu.
Ja nisam ranije htio da pisem o ovome.Bas zbog toga da neko nebi uradio isto to.Ali eto sad znaju oni kome smeta to.Ceif je ceif.Za ceif covjek svasta uradi pa mozda i ovo.
Da objasnim zbog cega se javlja ovo(a mozda sam i ranije objasnjavao,ne sjecam se)
Svaki proiuzvodjac napuni unutarnji i vanjski dio za 3-5 metara cijevi.Dakle stavi se vise gasa da bi se popunile cijevi pri instalaciji.E sada ako su cijevi krace onda se javi taj "zahebani" zvuk.Sto se vrlo lako moze rijesiti sa pssssssssssssssssssssss
Ili nekoliko puta(sto je bio slucaj kod mene) ps ps ps ps ps![]()
![]()
U zdravlje ljudi
Valja meni sutra u 5 ujutro ustati.
A i iz Fujitsua su čovjeku(bilo je na temi) kao i meni iz Toshibe opisali upravo onakve probleme kakve sam ja doživio s instalacijom od 0,8m jedne Toshibe (premala snaga uz preveliku potrošnju, moguća oštećenja kompresora itd.).