BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Altsa
#2526 Re: BIHnet primjedbe i komentari
download varira trenutno od 36 KB/sec do 51 KB/sec maksimalno...otuzno i jadno da ne moze biti jadnije

- deduka
#2527 Re: MojaTv BH telecom
Može li se signal s MojeTV gledati bez STB-a? Npr. ja imam noviju Panasonic plazmu (TX-P42X20E)
sa ugrađenm svim prijemnicima osim satelitskog:
analogni, DVB-T (MPEG2), DVB-T (MPEG4), DVB-C (MPEG2) i DVB-C (MPEG4)
Ili ipak mora biti taj STB receiver?
Vidio sam kod komšije, malo su poglomazni, k'o starinski DVD player!
- arnes_king
#2528 Re: MojaTv BH telecom
Dokaz da je ovaj "ZTE" nekvalitetniji je to sto imam ruter TP-Link preko kojeg je povezano 10 racunara i nikada nisam imao potrebu da ga ugasim ili da zbog njega zeza net, a sada kada su donijeli ovaj kineski bar 2 puta na dan se valjda pregrije pa ga moram ugasiti i upaliti da bi konekcija ponovo dosla inace neceMustafapasa wrote:fozgen moj drug
BHT ide po zakonu o javnim nabavkama kao i svaka druga kompanija, postave se tehnicke karakteristike i parametri koji treba da se obezbjede,a pobjedi onaj s najnizom ponudom, a otvaranje ponuda je javno...
E sad, kako ces ti dokazati da taj neki ruter nije kvalitetan ili da jest???? Daj mi primjer???? Ali podrzavam tvoj prijedlog da se uvedu parametri kvaliteta, ali jednino kada bi se navelo da prolaze proizvodi koji imaju i sadrzavaju neki standard, poput ISO il sl...
Znam da se navodi ovasteni servis, garancija i postgarantni rok a za drugo ne znamm...
A sto se tice procedure uvodjenja, za mene ima je trebalo oko 20 dana, i bas je bila kriza dok nisu dosli, reko sta to toliko traje i onda mi covjek objasni, da ima dosta mreznih elemenata i mnogo cega sto se treba ispitati kako bi usluga funkcvionisala u potpunosti, dakle ispituje se tehnicka mogucnost do tvoje kucne instalacije...e sad, ako ti kucna instalacija nije ok...
A sto se tice brzine, cim si dobio MojuTV imas uslove za istu a to je 8mb/s, tako da ce oni to kod tebe povecati samo malo strpljenja...
Usput, ja sam na svom ruteru prebacio sa ADSL na ADSL2+mod rada...
A mozes li mi objasniti kakva je razlika izmedju ADSL i ADSL2 modu rada jer me to nesto zainteresovalo ?
I jedina stvar koja mi je glupa i koja mi se ne svidja na njima jeste to sto i oni ne znaju kako da podese svoje rutere, tako da kada se nesto desi nazovem ih oni meni samo daju upute za postavljanje IP adrese -.- I kada napokon shvate da se malo razumijem i da je to sve uredu, da je problem u ruteru i pitam ih sta i kako da podesim oni samo kazu poslat cemo nekoga, obicno dok oni dodju ja sam vec sam shvatio kako to ide i rijesio problem a u slucaju kada dodju pratio sam prosli put oni pojma nemaju nego samo mi uploaduju neki file na komp koji kako sam skontao automatski podesi postavke na ruteru :S ili ja to nisam skontao kako treba
P.S. Jos jedna glupa stvar, ja licno nisam pretplatnik MojaTV nego prvi mi komsija (Amidja) to koristi i ja sam se samo prikacio mislim placam njemu sto koristim njegov net, eh sada kada sam tek pokusavao to da namjestim imao sam problema, spojim mrezni kabal iz "ZTE" rutera do mog TP-Link i u njega ima neta a kod mene nema, pokusava sve zivo uglavnom je htio na ruteru da radi samo jedan PC, dok skopcam na LAN port jos jedan nece da radi, tako da sam morao kupiti jos jedan switch i njega ukljuciti u ruter u glavni port a ostale mrezne kablove u switch da bi proradilo ....
Nakon par dana me "napokon" nazvao gospodin iz bh-telekoma koji kako sam vidjeo je jedini koji zapravo zna to sto radi i objasnio mi da oni "zatvore" sve portove na ruteru (nije mi rekao zasto i ne znam zasto to rade jer nema nikakve logike) i ponudio mi da otvori i ostale portove za lan ....
-
theender
#2529 Re: BIHnet primjedbe i komentari
znaci uzas...ping mi je 67,kako da ja normalno igram multija...inace crysis 2 multi demo netraje vjecno...
-
uhljug_s_koseva
-
Princeton
#2531 Re: MojaTv BH telecom
Kako ti je Eurosport News na 26, u mene tu Sky News? Jel se to broj kanala može mijenjati, ja to dosad nisam našao?Mustafapasa wrote:Par slika:
Napomena:linije koje se malo vide na slikama nastaju kada se mob priblizi TV.
ciko
lavic
![]()
Realno, ove slike prikazuju oko70% stvarnog stanja jer je TV42 a slikano je mob u obicnim kucnim uslovima osvjetljenja i dr.
Kod nekih kanala (npr eurosport) je toliko dobra slika da Murinju mozes dlake na glavi izbrojat, dok je kod nekih opet neznatno slabija,ali gledano globalno, slika je fantasticna
-
Teufik
-
theender
#2533 Re: BIHnet primjedbe i komentari
necu ja ovaj demo od 1,6 GB skinut do sutra... 
- Locker
#2534 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sad uradih test:

Ne znam sada da li je ovako zbog samo zbog bihneta ili zbog bihneta i zbog toga sto na adsl modem imam nakacen i wireless (tp link). Kontam, ako ce mi zbog wireless-a vazda ovakva konekcija biti, da se prebacim na onaj jeftiniji paket od 20 KM, trenutno mi je onaj od 30 km (bio 8 gb). Ako, ima kakav strucnjak, volio bih da me posavjetuje.

Ne znam sada da li je ovako zbog samo zbog bihneta ili zbog bihneta i zbog toga sto na adsl modem imam nakacen i wireless (tp link). Kontam, ako ce mi zbog wireless-a vazda ovakva konekcija biti, da se prebacim na onaj jeftiniji paket od 20 KM, trenutno mi je onaj od 30 km (bio 8 gb). Ako, ima kakav strucnjak, volio bih da me posavjetuje.
-
hali gali halid
#2535 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sporo pravo... 
-
Fozgen
#2536 Re: MojaTv BH telecom
Ma ti si dobar.Mustafapasa wrote:fozgen moj drug
BHT ide po zakonu o javnim nabavkama kao i svaka druga kompanija, postave se tehnicke karakteristike i parametri koji treba da se obezbjede,a pobjedi onaj s najnizom ponudom, a otvaranje ponuda je javno...
E sad, kako ces ti dokazati da taj neki ruter nije kvalitetan ili da jest???? Daj mi primjer???? Ali podrzavam tvoj prijedlog da se uvedu parametri kvaliteta, ali jednino kada bi se navelo da prolaze proizvodi koji imaju i sadrzavaju neki standard, poput ISO il sl...
Znam da se navodi ovasteni servis, garancija i postgarantni rok a za drugo ne znamm...
A sto se tice procedure uvodjenja, za mene ima je trebalo oko 20 dana, i bas je bila kriza dok nisu dosli, reko sta to toliko traje i onda mi covjek objasni, da ima dosta mreznih elemenata i mnogo cega sto se treba ispitati kako bi usluga funkcvionisala u potpunosti, dakle ispituje se tehnicka mogucnost do tvoje kucne instalacije...e sad, ako ti kucna instalacija nije ok...
A sto se tice brzine, cim si dobio MojuTV imas uslove za istu a to je 8mb/s, tako da ce oni to kod tebe povecati samo malo strpljenja...
Usput, ja sam na svom ruteru prebacio sa ADSL na ADSL2+mod rada...
Ja sam cekao tri i po mjeseca i nisam docekao.
Zapravo jesam ali sam tada vec dva mjeseca koristio drugi internet.
Kod BHTelecoma mi se svidjala pouzdanost sto nisam u 4-5 godina koristenja njihovog neta imao vecih problema i zbog tog sam ih htio ponovo. Sa danasnjim providerom nisam zadovoljan sto se pouzdanosti tice a ostalo bi moglo proci. I naravno njihov receiver je takodje truba nad trubama.
Nikad dva dobra sastavit.
Sto nam neko nebi mogao napraviti neku dobru i jeftinu ponudu.
Priznajem da je BHTelecom tu negdje jos samo da su malo brzi.
Barem 15 dana cekanja maximalno.
A ono gore zasto im nebi onudjaci mogli prvo dostaviti opremu pa da oni ispitaju pa onda da odrede dali uopste mogu da izadju na tender.
Ne znam dali bi se tako moglo to regulisati, nisam najbolji sa tenderima i zakonima oko istog.
- Tiger 033
#2537 Re: MojaTv BH telecom
Mustafapasa wrote:Par slika:
Napomena:linije koje se malo vide na slikama nastaju kada se mob priblizi TV.
ciko
lavic
Slika je 10-kapogledaj sliku na MMDS-u Telemacha
[URL=http://img109.imageshack.us/i/0102 ... .jpg[/img]
Uploaded with ImageShack.us[/url]
![]()
Realno, ove slike prikazuju oko70% stvarnog stanja jer je TV42 a slikano je mob u obicnim kucnim uslovima osvjetljenja i dr.
Kod nekih kanala (npr eurosport) je toliko dobra slika da Murinju mozes dlake na glavi izbrojat, dok je kod nekih opet neznatno slabija,ali gledano globalno, slika je fantasticna
- Locker
#2538 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Imam jednog mega-giga strucnajka u familiji koji je i postavio taj wireless, tako da sam vise nego siguran da mi neko ne krade konekciju 
- video
#2539 Re: MojaTv BH telecom
@Tiger 033, jesil to se rijeshio onih "kukala im majka" od MMDS-a 
- nivla
#2540 Re: MojaTv BH telecom
ne radi ni meni sa planet voip adapterom, sa grandstream radi bez problema, sa billionom nije radio gigaset c380 sa oznakom na slusalici c38hBRT wrote:Je li jos iko ima problem da mu Gigaset ne prikazuje broj pozivatelja (CLIR) na Mojoj TV? Sa starim telefonom radi, sa Telecomovim Gigasetom ne.
ako se ne radi o ovoj vec o drugoj slusalici modela c380 otvaranjem menija i unosenjem sljedecih brojeva 7494762001190261925027410 pa tipka OK se aktivira prikaz broja pozivaoca na siemens c380, za kodove najbolje nazvati 1422
-
Dady
#2541 Re: MojaTv BH telecom
Nazalost ne moze. IPTV je nesto drugo. Kod mene je G serija pa imam i mrezni prikljucak na TV-u ali dzaba, ne ide to.deduka wrote:Može li se signal s MojeTV gledati bez STB-a? Npr. ja imam noviju Panasonic plazmu (TX-P42X20E)
-
Forsaken
#2542 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Fer je dati im sedmicu dana da ovo sranje koje su napravili isprave. Trenutno placam 45 KM za jedva 1Mbit(a treba 4) i uzasan lag u peak hour(kada sam kuci nakon posla i igram). Dakle totalno neupotrebljiv internet.
Jos jedna sedmice i cao bh failcom
Jos jedna sedmice i cao bh failcom
-
Popara
#2543 Re: BIHnet primjedbe i komentari
bivsi 8g paketOptimizacija na nivou, i da se razumijemo. Nisu krivi oni koji skidaju i oni placaju istu brzinu imaju flat, pa sto ne bi skidali. Ja licno ne skidam, ali mi uopce ne smetaju ti koji skidaju. Kriv je BH Telecom jer ne znaju ili ne mogu pruziti uslugu koju su obecali....
No dobro cekajmo da vidimo sta ce se dalje desit. Hocel se oni resetovat il ce opet na svaki poziv odgovarat jestel resetovali modem...
-
Rajvosaaaa
#2544 Re: BIHnet primjedbe i komentari
" IDEMO PRVI, UZIMAMO NAJVISE "
Ovo prvo nije tacno, Telemach je prvi, ali ovo drugo je tacno
ahahhahahah
Ovo prvo nije tacno, Telemach je prvi, ali ovo drugo je tacno
- antidroid
#2545 Re: BIHnet primjedbe i komentari
pozdrav ljudovi
evo da se tuspasim sa svojim skidanjem od flat.a

meni je veza kakva je i bila prije
pozz
evo da se tuspasim sa svojim skidanjem od flat.a

meni je veza kakva je i bila prije
pozz
-
Rajvosaaaa
#2546 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ovo je cisti primjer kada Bosnjo pohasi ... hahahahahahaha 
- antidroid
#2547 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ma malo je reciRajvosaaaa wrote:Ovo je cisti primjer kada Bosnjo pohasi ... hahahahahahaha
cuj mp3 skidati??? pored FLAC.a???
divx pored 720p (ne nedjoh 1080tku)??
-
Rajvosaaaa
#2548 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Samo guli ! Dabogda im sve crklo : )))))antidroid wrote:ma malo je reciRajvosaaaa wrote:Ovo je cisti primjer kada Bosnjo pohasi ... hahahahahahaha![]()
cuj mp3 skidati??? pored FLAC.a???![]()
![]()
divx pored 720p (ne nedjoh 1080tku)??![]()
Btw, sha je ovo Three Days Grace ?
-
theender
#2549 Re: BIHnet primjedbe i komentari

vec se 2 sata skida
- madFlava
#2550 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ni manje ni vise covjek skida sve
samo dzerasi jarane
samo dzerasi jarane