koji te to kanton kod nas u ks gospoda rade do 16:00 a agencijama uzmaju predmete do 14;00kuli1961 wrote:Registracija mi isticala 28.3.2018. Tehnicki, polisu osiguranja i sve dazbine sam uradio juce popodne, 30.3.2018. (termin tehnickog bio u 16,30 sati). Sve uplate sam izvrsio sam, i dok sam placao u posti (jeftinije neog u banci)- tehnicki pregled - gotov, auto me ceka na parkingu. Odem do MUP- cekao nekih 40-45 minuta i zavrsio registraciju.
Zvuci kao bajka, ali je istinito. Da su mi ovi iz osiguranja radili registraciju u MUP, potvrda o reg. bi bila gotova tek u ovaj naredni ponedjeljak.
Ali zato- prosle godine-sve isto uradio, a u MUP-u- guzva nevidjena, kao da nesto dijele dzabe. Cekao sat vremena, "dinamika kretanja" nikakva. Okrenem se i izadjem. I tako 4 dana, dok petog dana nisam uspio da konacno obavim i tu j..b.n..u registraciju. U mjeduvremenu me policija zaustavila, ja pokazao sve te papircine- jok, hoce prekrsajni nalog da napise.Rekoh mu, nijep roblem, napisi, ja sam sovju obavezu izvrsio, sve uradio, platio- a drzava meni (ni drugima) nije omogucila da registovanje auta bude brzo. Bio sam potpuno hladan, i kad sam dodao da cu pribiljeziti negov policijski broj, slikati policijsko auto- da mi budu dokazi na prekrsajnom sudu da sam sve ove radnje uradio- a prethodno sam napravio fografije od 1.,2.i 3. dana uzaludnog cekanja u MUP- policajac je odustao od kaznjavanja.
- Registracija vozila - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
noviclan
#2526 Re: REGISTRACIJA - infarkt
-
kuli1961
#2527 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Iz Banjaluke samnoviclan wrote:koji te to kanton kod nas u ks gospoda rade do 16:00 a agencijama uzmaju predmete do 14;00kuli1961 wrote:Registracija mi isticala 28.3.2018. Tehnicki, polisu osiguranja i sve dazbine sam uradio juce popodne, 30.3.2018. (termin tehnickog bio u 16,30 sati). Sve uplate sam izvrsio sam, i dok sam placao u posti (jeftinije neog u banci)- tehnicki pregled - gotov, auto me ceka na parkingu. Odem do MUP- cekao nekih 40-45 minuta i zavrsio registraciju.
Zvuci kao bajka, ali je istinito. Da su mi ovi iz osiguranja radili registraciju u MUP, potvrda o reg. bi bila gotova tek u ovaj naredni ponedjeljak.
Ali zato- prosle godine-sve isto uradio, a u MUP-u- guzva nevidjena, kao da nesto dijele dzabe. Cekao sat vremena, "dinamika kretanja" nikakva. Okrenem se i izadjem. I tako 4 dana, dok petog dana nisam uspio da konacno obavim i tu j..b.n..u registraciju. U mjeduvremenu me policija zaustavila, ja pokazao sve te papircine- jok, hoce prekrsajni nalog da napise.Rekoh mu, nijep roblem, napisi, ja sam sovju obavezu izvrsio, sve uradio, platio- a drzava meni (ni drugima) nije omogucila da registovanje auta bude brzo. Bio sam potpuno hladan, i kad sam dodao da cu pribiljeziti negov policijski broj, slikati policijsko auto- da mi budu dokazi na prekrsajnom sudu da sam sve ove radnje uradio- a prethodno sam napravio fografije od 1.,2.i 3. dana uzaludnog cekanja u MUP- policajac je odustao od kaznjavanja.
-
noviclan
#2528 Re: REGISTRACIJA - infarkt
ma ja cuo sam da tamo rade u dvije smjene do 20 ili tako nekako to je usluga na nivou 
-
kuli1961
#2529 Re: REGISTRACIJA - infarkt
MUP, tj CJB, sluzba za licne karte, pasose, vozacke i registraciju (sve sto je u nadleznosti IDEEAA)- sigurno rade do 19,00 sati ponedjeljak-petak. to do 20,00 sati - ne znam.
Ipak, bas ove nedjelje, "sistem" im padao nekoliko puta, ljudi poludjeli, cekali satima i satima. Sve bi to islo i brze da se neki salterski radnici- konkretno rega, ne ponasaju kao da su dosli na kafu, a ne na radno mjesto.. Bas juce popodne, gledam jednog na salteru rege- fizicka lica- za tih mojih 45-tak minuta cekanja, obradio je 3 produzenja registracije....
Kad udjes u tu prostoriju, izgled je super- uzmes broj, zavisno od vrste usluge, ali policajac klikne na odgovorajuci taster , na papiricu napise moje ime i prezime i parafira(?????)- imao sam osjecaj da MUP misli da sam malouman, ali,. eto. Zatim, definisana su 2 saltera rege za fiz. lica, a 4 za agencije. Isto je bilo i ljetos (radio sam regu kamp kucice), ali je fora sto su 2 saltera za fiz. lica, radila naizmjenicno, nikad oba istovremeno????
Ko je sad tu lud?
Ipak, bas ove nedjelje, "sistem" im padao nekoliko puta, ljudi poludjeli, cekali satima i satima. Sve bi to islo i brze da se neki salterski radnici- konkretno rega, ne ponasaju kao da su dosli na kafu, a ne na radno mjesto.. Bas juce popodne, gledam jednog na salteru rege- fizicka lica- za tih mojih 45-tak minuta cekanja, obradio je 3 produzenja registracije....
Kad udjes u tu prostoriju, izgled je super- uzmes broj, zavisno od vrste usluge, ali policajac klikne na odgovorajuci taster , na papiricu napise moje ime i prezime i parafira(?????)- imao sam osjecaj da MUP misli da sam malouman, ali,. eto. Zatim, definisana su 2 saltera rege za fiz. lica, a 4 za agencije. Isto je bilo i ljetos (radio sam regu kamp kucice), ali je fora sto su 2 saltera za fiz. lica, radila naizmjenicno, nikad oba istovremeno????
Ko je sad tu lud?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2530 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Razumijem, ali to ne interesuje zakon, niti policijskog sluzbenika koji provodi zakon. Zalbu treba upuiti na drugu adresu, odnosno MUP koji vrši unos podataka. Zbog čega im treba toliko i da li je opravdano, treba provjeriti.Maraschino wrote: Prodjem sve procedure od tehnickog do polise gdje cikica nosi na ovjeru saobracajnu i sta cu ja bez papira? Zakljucati auto i taksijem kuci?
Kako god, kazna + isključenje iz saobraćaja, sve po zakonu.
Vecinom rade na način da auto registruju u onom periodu od 30 dana prije isteka registracije. Registracijom u tom periodu, vrši se produžavanje registracije do ranijeg isteka, odnosno ne utićče na datum.Kako rade sa sluzbenim autima, autima komercijalista, ljudima kojima auto svakodnevno treba...? Sjedi i cekaj taj pecat dok se neko smiluje.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2531 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ovo je tačno, samo u slučaju da je MUP popunio podatke kroz sistem. Ako nije, odnosno ako tvoj predmet stoji na stolu, onda auto nije registrovano iako si sve platio, imas sve potvrde i sl.xamp wrote: Ti nisi vozio neregistrovano auto (sto se desi ljudima koji predaju na dan isteka), vec si vozio auto bez potrebne dokumentacije. Tu i mogu, znaju pustiti jer kad kontaktiraju centralu ne dobiju 'auto nije registrovano', nego samo nemas saobracajne... u najgorem slucaju, to je 40 KM (20KM) kazne...
- un1ted
#2532 Re: REGISTRACIJA - infarkt
kuli1961 wrote:
Pa ako si tako sposoban, de izbori se za promjene
-
kuli1961
#2533 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Svoja posla gledaj i ne vrijedjaj. Ocito je da ne razumijes uzajamnost prava i obaveza, kako pojedinca, tako i države.un1ted wrote:kuli1961 wrote:
Ali zato- prosle godine-sve isto uradio, a u MUP-u- guzva nevidjena, kao da nesto dijele dzabe. Cekao sat vremena, "dinamika kretanja" nikakva. Okrenem se i izadjem. I tako 4 dana, dok petog dana nisam uspio da konacno obavim i tu j..b.n..u registraciju. U mjeduvremenu me policija zaustavila, ja pokazao sve te papircine- jok, hoce prekrsajni nalog da napise.Rekoh mu, nijep roblem, napisi, ja sam sovju obavezu izvrsio, sve uradio, platio- a drzava meni (ni drugima) nije omogucila da registovanje auta bude brzo. Bio sam potpuno hladan, i kad sam dodao da cu pribiljeziti negov policijski broj, slikati policijsko auto- da mi budu dokazi na prekrsajnom sudu da sam sve ove radnje uradio- a prethodno sam napravio fografije od 1.,2.i 3. dana uzaludnog cekanja u MUP- policajac je odustao od kaznjavanja.![]()
![]()
sto ti nije zalijepio dodatnu kaznu da se ne pravis previse pametan. Taj policajac nije izvršio posao i smatraj se sretnikom. Kaznu ti je trebao napisati, pa se ti ganjaj sa državom kako god želiš, ali ništa nećeš dobiti. Ne mogu da vjerujem kako neki uzimaju sebi previše za pravo.
Pa ako si tako sposoban, de izbori se za promjene![]()
- un1ted
#2534 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nisam siguran koji je dio uvredljiv? Uvrede upućujem policajcu koji ne vrši vlastiti posao. Ok je progledati kroz prste, fino reći situaciju, pa ako ima mogućnosti da te pusti, sve ok, ali da mu prijetis, pozivas se na sud, a ne postoji niti jedan osnov, onda je policajac glup i neuk.
Volio bih nastaviti konstruktivnu raspravu, pa ako je moguće da me uputis na "uzajamnost prava i obaveza, kako pojedinca, tako i države".
Ti platio sve, ispoštovao obavze koje se tiču uplate. Nisi dobio "pečat" i nisi ispoštovao ispravnu dokumentaciju. Prema tome registracija nije kompletirana. Prema zakonu, ne postoji mogućnost da izbjegneš kaznu.
Ukoliko je drugačije, bilo bi fino da napišeš, pa da naučimo nešto novo.
Volio bih nastaviti konstruktivnu raspravu, pa ako je moguće da me uputis na "uzajamnost prava i obaveza, kako pojedinca, tako i države".
Ti platio sve, ispoštovao obavze koje se tiču uplate. Nisi dobio "pečat" i nisi ispoštovao ispravnu dokumentaciju. Prema tome registracija nije kompletirana. Prema zakonu, ne postoji mogućnost da izbjegneš kaznu.
Ukoliko je drugačije, bilo bi fino da napišeš, pa da naučimo nešto novo.
- Maraschino
#2535 Re: REGISTRACIJA - infarkt
ovdje si mi bas objasnio. pa i ja registrujem 10 dana unaprijed pa ne mogu voziti ako nemam saobracajne kod sebe odnosno dok je na ovjere.un1ted wrote:Razumijem, ali to ne interesuje zakon, niti policijskog sluzbenika koji provodi zakon. Zalbu treba upuiti na drugu adresu, odnosno MUP koji vrši unos podataka. Zbog čega im treba toliko i da li je opravdano, treba provjeriti.Maraschino wrote: Prodjem sve procedure od tehnickog do polise gdje cikica nosi na ovjeru saobracajnu i sta cu ja bez papira? Zakljucati auto i taksijem kuci?
Kako god, kazna + isključenje iz saobraćaja, sve po zakonu.(pa ovo je jedno te isto)
Vecinom rade na način da auto registruju u onom periodu od 30 dana prije isteka registracije. Registracijom u tom periodu, vrši se produžavanje registracije do ranijeg isteka, odnosno ne utićče na datum.Kako rade sa sluzbenim autima, autima komercijalista, ljudima kojima auto svakodnevno treba...? Sjedi i cekaj taj pecat dok se neko smiluje.
-
kuli1961
#2536 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Mozemo nastaviti, zasto ne? Pri tome, ne mislim nikoga poducavati, jer nisam ucitelj, nastavnik, profesor.
Pogresno si razumio da prijetim policajcu. Ne, policijski posao je javna sluzba, i svaki gradjanin ima pravo da zna s kim razgovara, jeri policijska kontrola je mini upravni postupak, koji se moze pretvoriti u prekrsajni. Da, pozvao sam se na sud, jer za slucaj da je izdat prekrsajni nalog, jedina opcija bi mi bila sudska zastita. Identifikacija policajca, snimak policijskog auta, snimci prostora za regu su dokazi u sudskom postupku, a nikakva prijetnja.
Kazes: "Nisi dobio "pečat" i nisi ispoštovao ispravnu dokumentaciju". Ne znam sta mislis pod pojmom "ispravna dokumentacija"?
Tacno je da "registracija nije kompletirana". Upravo tu, ulazi u igru balans izmedju prava i obaveza. Dakle, kao vlasnik vozila duzan sam da uradim sve potrebno za regu i da te papire predam u MUP radi "pečata", cime se smatra da je vozilo registrovano. Ali, sa druge strane /tasa vage- i drzava je duzna da mi omoguci da bez odlaganja ishodim taj vrazji pecat. A okolnost sto trebaju dani i dani da bi se dobio pecat je upravo u funkciji tvrdnje da drzava nije izvrsila svoj dio obaveza. A da bih dokazao na sudu (a slucaj sudskog odlucivanja o prekrsajnom nalogu, da mi je bio izdat) potrebni su mi dokazi- saslusanje policajca, snimci prostorija MUP_ javni je prostor pa nije zabranjeno, uz eventualno dokazivanje koliko im dana treba da puknu pecat, pocev od dana prijema, koliko zathjeva dnevno prime, koji je prosjek broja gradjana dnevno, koliko saltera i sluzbenika radi itd itd...
Dakle, dokazivao bih da drzava nije i ne izvrsava (rajni glagol!) svoj dio obaveza. Ne moze unedogled da traje registracija! time sto suhim slovom zakona ne mogu da vozim ako nisam dobio pecat u regi, ali NE zato sto nisam sve uradio, vec zato sto NE MOGU da dobijem taj vrazji pecat istog npr. sata kada predam papire- ili danima nem ogu da pristupim tom carobnom salteru-time mi drzava povredjuje moja imovinska prava ( ne mogu da raspolazem mojom imovinom zbog nepravicnog postupka).
Pazi, nisam lud, jasno je da po slovu ZOBS ne mogu da vozim, ako vozilo nije registrovano, ali u situaciji u kakvoj se nalazimo- dugo cekanje da se vozilo registruje, a ispostovali smo sve sto drzava trazi, osim sto NE MOZEMO DOCI do saltera, predstavlja upravo vid otpora, bunta/upozorenja za promjenom, nazovi kako god hoces. Moja poenta je uvijek bila, jeste i bice- ako sam ucinio sta drzava trazi od mene, a zauzvrat je ta ista drzava propisala da ce mi nesto omoguciti, pa kad me birokratskim sredstvima u ostvarenju tog prava sprecava, onemogucava, e tad uzvracam onom mjerom koja mi je maksimalno dostupna. To je, koliko vidim jedini nacin da se usprotivim tom upravnom javasluku. Ima i drugi- da sjedim, kukam, ne vozim i da im iza ledja tiho ili ne- "spominjem familiju"... a to necu.
Zvuci donkihotovski, znam, ali ne pripadam vrsti "cutologa".
Pogresno si razumio da prijetim policajcu. Ne, policijski posao je javna sluzba, i svaki gradjanin ima pravo da zna s kim razgovara, jeri policijska kontrola je mini upravni postupak, koji se moze pretvoriti u prekrsajni. Da, pozvao sam se na sud, jer za slucaj da je izdat prekrsajni nalog, jedina opcija bi mi bila sudska zastita. Identifikacija policajca, snimak policijskog auta, snimci prostora za regu su dokazi u sudskom postupku, a nikakva prijetnja.
Kazes: "Nisi dobio "pečat" i nisi ispoštovao ispravnu dokumentaciju". Ne znam sta mislis pod pojmom "ispravna dokumentacija"?
Tacno je da "registracija nije kompletirana". Upravo tu, ulazi u igru balans izmedju prava i obaveza. Dakle, kao vlasnik vozila duzan sam da uradim sve potrebno za regu i da te papire predam u MUP radi "pečata", cime se smatra da je vozilo registrovano. Ali, sa druge strane /tasa vage- i drzava je duzna da mi omoguci da bez odlaganja ishodim taj vrazji pecat. A okolnost sto trebaju dani i dani da bi se dobio pecat je upravo u funkciji tvrdnje da drzava nije izvrsila svoj dio obaveza. A da bih dokazao na sudu (a slucaj sudskog odlucivanja o prekrsajnom nalogu, da mi je bio izdat) potrebni su mi dokazi- saslusanje policajca, snimci prostorija MUP_ javni je prostor pa nije zabranjeno, uz eventualno dokazivanje koliko im dana treba da puknu pecat, pocev od dana prijema, koliko zathjeva dnevno prime, koji je prosjek broja gradjana dnevno, koliko saltera i sluzbenika radi itd itd...
Dakle, dokazivao bih da drzava nije i ne izvrsava (rajni glagol!) svoj dio obaveza. Ne moze unedogled da traje registracija! time sto suhim slovom zakona ne mogu da vozim ako nisam dobio pecat u regi, ali NE zato sto nisam sve uradio, vec zato sto NE MOGU da dobijem taj vrazji pecat istog npr. sata kada predam papire- ili danima nem ogu da pristupim tom carobnom salteru-time mi drzava povredjuje moja imovinska prava ( ne mogu da raspolazem mojom imovinom zbog nepravicnog postupka).
Pazi, nisam lud, jasno je da po slovu ZOBS ne mogu da vozim, ako vozilo nije registrovano, ali u situaciji u kakvoj se nalazimo- dugo cekanje da se vozilo registruje, a ispostovali smo sve sto drzava trazi, osim sto NE MOZEMO DOCI do saltera, predstavlja upravo vid otpora, bunta/upozorenja za promjenom, nazovi kako god hoces. Moja poenta je uvijek bila, jeste i bice- ako sam ucinio sta drzava trazi od mene, a zauzvrat je ta ista drzava propisala da ce mi nesto omoguciti, pa kad me birokratskim sredstvima u ostvarenju tog prava sprecava, onemogucava, e tad uzvracam onom mjerom koja mi je maksimalno dostupna. To je, koliko vidim jedini nacin da se usprotivim tom upravnom javasluku. Ima i drugi- da sjedim, kukam, ne vozim i da im iza ledja tiho ili ne- "spominjem familiju"... a to necu.
Zvuci donkihotovski, znam, ali ne pripadam vrsti "cutologa".
- Edin H.
#2537 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Imas olaksavajuce okolnosti da dobijes manju kaznu.
Nisi smio voziti, a onda si trebao tuziti drzavu za izgubljeno vrijeme i novac.
Nisi smio voziti, a onda si trebao tuziti drzavu za izgubljeno vrijeme i novac.
- amar1994
#2538 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ja ba , treba se poklopit usima i sutit
, a neradnici nek ne rade 
- supercali
#2539 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ne treba se poklopiti al treba postovati zakonamar1994 wrote:Ja ba , treba se poklopit usima i sutit, a neradnici nek ne rade
Ne mozes ti mene kao drzavu tuziti ako ne postujew moje zakone
U biti mozea al to ti je samo olaksavajuca okolnost
Zato je trebao ne voziti a onda tuziti za izgubljeno vrijeme koje je prouzrokovala drzava
- amar1994
#2540 Re: REGISTRACIJA - infarkt
slazem sesupercali wrote:Ne treba se poklopiti al treba postovati zakonamar1994 wrote:Ja ba , treba se poklopit usima i sutit, a neradnici nek ne rade
Zato je trebao ne voziti a onda tuziti za izgubljeno vrijeme koje je prouzrokovala drzava
svi trpe zbog nekog majmuna koji je napravio nakaradu oko te ovjere
-
NediM17
#2541 Re: REGISTRACIJA - infarkt
ja sam danas bio na tehnickom, registracija mi vrijedi do 13.4. u ponoc, i jesam li ja sad neispravan? nemam saobracajne dozvole (imam fotokopiju), i jesam li ja sad trebao ostaviti auto na parkingu kod tehnickog ili zovnuti slepu da me prebaci do kuce, do garaze?
bog te mazo, pa da mi auto ne treba ne bih ga kupio, isao bih pjeske. to sto je drzava nakaradna nije moj problem, ja sam sve svoje obaveze ispunio, red je na drzavi da i ona ispuni svoje. ja platim sve dadzbine za 365 dana u godini, a ne za 355 ili 360 dana.
napadoste gore covjeka bezveze, a zbog takvih ko vi nam i jeste ovako.
bog te mazo, pa da mi auto ne treba ne bih ga kupio, isao bih pjeske. to sto je drzava nakaradna nije moj problem, ja sam sve svoje obaveze ispunio, red je na drzavi da i ona ispuni svoje. ja platim sve dadzbine za 365 dana u godini, a ne za 355 ili 360 dana.
- amar1994
#2542 Re: REGISTRACIJA - infarkt
ostavi i idi pjeske 
- pishkota
#2543 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Danas zavrsio registraciju i ostavio auto na parkingu jer mi se ne placaju kazne a jos dva dana mi je registrovano auto.Kuci dosao taxijem i sutra kad budem isao da podignem saobracajnu ( da, jedan dan se ceka na produzenje) sjednem u svoje auto i kuci.
-
kuli1961
#2544 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Bila jednom davno kafana, zvala se "Svak' svoje zna".....supercali wrote:Ne treba se poklopiti al treba postovati zakonamar1994 wrote:Ja ba , treba se poklopit usima i sutit, a neradnici nek ne rade
- supercali
#2545 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa tebi niko ne govori da ne vozis bez dokumentacijekuli1961 wrote:Bila jednom davno kafana, zvala se "Svak' svoje zna".....supercali wrote:Ne treba se poklopiti al treba postovati zakonamar1994 wrote:Ja ba , treba se poklopit usima i sutit, a neradnici nek ne rade
Vozi citavu godinu samo ti govorimo sta je ispravno a sta ne a na tebi je kako ces
-
NediM17
#2546 Re: REGISTRACIJA - infarkt
a kako si dosao do parkinga? stranka te prati, najveci si kandidat za plaketu uzoritog gradzanina.pishkota wrote:Danas zavrsio registraciju i ostavio auto na parkingu jer mi se ne placaju kazne a jos dva dana mi je registrovano auto.Kuci dosao taxijem i sutra kad budem isao da podignem saobracajnu ( da, jedan dan se ceka na produzenje) sjednem u svoje auto i kuci.
- supercali
#2547 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ne nego nam je ovako zbog takvih kao tiNediM17 wrote:ja sam danas bio na tehnickom, registracija mi vrijedi do 13.4. u ponoc, i jesam li ja sad neispravan? nemam saobracajne dozvole (imam fotokopiju), i jesam li ja sad trebao ostaviti auto na parkingu kod tehnickog ili zovnuti slepu da me prebaci do kuce, do garaze?
Ako ti smeta to cekanje i zelis svoje pravo imas osnovu da ih tuzis kao svi mi
Neki od "nas" su lijeni neki ne znaju ne mogu nemaju sredstava nece ne smeta im i zato ne tuze
Znaci do tebe je koji pricas a nista ne poduzimas
-
NediM17
#2548 Re: REGISTRACIJA - infarkt
nece biti samo da pricam. ja i vozim registrovano auto sa fotokopiranim dokumentima. a ako dodje do ceranja, ceracemo se.
dakle, tehnicki ispravno, osigurano, s placenim dadzbinama, mogu me povuci za q.
nadam se da i ostale gradjanske duznosti ispunjavas sa istim zarom (npr. placanje rtv takse).
dakle, tehnicki ispravno, osigurano, s placenim dadzbinama, mogu me povuci za q.
nadam se da i ostale gradjanske duznosti ispunjavas sa istim zarom (npr. placanje rtv takse).
- supercali
#2549 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Mozes ti njih povuci jer nemas dokument koji se trazi i koji zakon propisuje da moras imati sve ostalo je gledanje kroz prsteNediM17 wrote:nece biti samo da pricam. ja i vozim registrovano auto sa fotokopiranim dokumentima. a ako dodje do ceranja, ceracemo se.
- pishkota
#2550 Re: REGISTRACIJA - infarkt
parking do Euroherca na Alipasinom Polju udaljen cijelih 10 metara (ispred ulaza za tehnicki pregled)NediM17 wrote:a kako si dosao do parkinga? stranka te prati, najveci si kandidat za plaketu uzoritog gradzanina.pishkota wrote:Danas zavrsio registraciju i ostavio auto na parkingu jer mi se ne placaju kazne a jos dva dana mi je registrovano auto.Kuci dosao taxijem i sutra kad budem isao da podignem saobracajnu ( da, jedan dan se ceka na produzenje) sjednem u svoje auto i kuci.