KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
gidra
#2526 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Last edited by gidra on 16/09/2013 15:34, edited 1 time in total.
- Bosnianman
#2527 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala.kadinica wrote:Ne postoji mogućnost naknadnog dostavljanja. Nikada. Možeš se žaliti, tužiti, ništa ne pije vode. Žao mi je.Bosnianman wrote:Hvala gidra i lolol na odgovorima, ali sad je pitanje poslje odbijenice, dali postoji mogucnost istu tu prijavu naknadno dostaviti? Dali podnijeti zalbu ili molbu da mi uvaze naknadno predavanje prijave? Dali je neko imao iskustva s ovim problemom.
Postoji prijavni obrazac (ADSFBiH i ADSBiH) koji mora biti uredno popunjen i potpisan, inače je prijava nepotpuna. Čak i u slučaju da se ova dva obrasca pomiješaju, iako su u suštini isti, prijava će biti odbačena kao nepotpuna.
- Bosnianman
#2528 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Dali neko moze isto tako postaviti obrazac ali od drzavnog ads-a, posto izgleda da je bitno.
-
gidra
#2529 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine - Prijavni obrazacBosnianman wrote:Dali neko moze isto tako postaviti obrazac ali od drzavnog ads-a, posto izgleda da je bitno.
- Bosnianman
#2530 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala.gidra wrote:Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine - Prijavni obrazacBosnianman wrote:Dali neko moze isto tako postaviti obrazac ali od drzavnog ads-a, posto izgleda da je bitno.
- Bosnianman
#2531 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nasao sam prijavni obrazac za pripravnike na ovoj stranici -
http://www.kons.gov.ba/main.php?id_struct=226&lang=1
Pa eto ako u buduce nekom zatreba.
http://www.kons.gov.ba/main.php?id_struct=226&lang=1
Pa eto ako u buduce nekom zatreba.
-
gigli
#2532 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li itko iz Ministarstva odbrane da su ga pozvali na razgovor?!
-
gigli
#2533 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Glupo napisah pitanje pa mozda zato niko ne odgovara! IMA LI ITKO DA SU GA POZVALI IZ MINISTARSTVA ODBRANE NA TESTIRANJE? 
-
dassa
#2534 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Javni oglas za prijem pripravnika u Ministarstvo odbrane BiH objavljen je na službenim stranicama Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine i Ministarstva odbrane BiH, 31.05.2013. godine i isti je bio otvoren do 14.06.2013. godine.
Odlukom Ministra odbrane od 05.07.2013. godine imenovana je komisija za izbor pripravnika u MO BiH.
Prva, ujedno i konstituirajuća sjednica ove komisije održana je 26.07.2013. godine na kojoj je usvojen Poslovnik o radu komisije za provođenje izbora za prijem pripravnika u MO BiH i Odluka o načinu provjere znanja kandidata prijavljenih na javni oglas za prijem pripravnika u MO BiH.
U toku svoga rada komisija je izvršila pregled i razvrstavanje dokumentacije i poslala je obavijesti onim licima čija dokumentacija je nepotpuna u smislu uslova i kriterijuma propisanih uslovima javnog oglasa.
Zaključno sa 12.09.2013. godine poslane su sve obavijesti licima čija dokumentacija nije potpuna sa pravom mogućnosti žalbe od 15 dana od dana prijema obavijesti.
Nakon isteka žalbenog roka komisija će razmatrati pristigle žalbe i postupati u skladu sa zakonskim procedurama koje regulišu ovu oblast.
Pismena provjera znanja za kandidate koji ispunjavaju uslove i čija dokumentacija je potpuna zakazana je za 10. i 11.10.2103. godine.
Ona lica koja zadovolje na pismenom ispitu biće na licu mjesta obaviještena o datumu, mjestu i vremenu usmenog dijela ispita – intervjua.
Na javni oglas za prijem pripravnika u MO BiH ukupno se prijavilo oko 400 lica na 9 oglašenih pozicija u MO BiH.
Očekuje se da Komisija završi sa radom i Ministru odbrane BiH predloži preliminarnu listu odabranih priparavnika do kraja mjeseca oktobra 2013. godine
Odlukom Ministra odbrane od 05.07.2013. godine imenovana je komisija za izbor pripravnika u MO BiH.
Prva, ujedno i konstituirajuća sjednica ove komisije održana je 26.07.2013. godine na kojoj je usvojen Poslovnik o radu komisije za provođenje izbora za prijem pripravnika u MO BiH i Odluka o načinu provjere znanja kandidata prijavljenih na javni oglas za prijem pripravnika u MO BiH.
U toku svoga rada komisija je izvršila pregled i razvrstavanje dokumentacije i poslala je obavijesti onim licima čija dokumentacija je nepotpuna u smislu uslova i kriterijuma propisanih uslovima javnog oglasa.
Zaključno sa 12.09.2013. godine poslane su sve obavijesti licima čija dokumentacija nije potpuna sa pravom mogućnosti žalbe od 15 dana od dana prijema obavijesti.
Nakon isteka žalbenog roka komisija će razmatrati pristigle žalbe i postupati u skladu sa zakonskim procedurama koje regulišu ovu oblast.
Pismena provjera znanja za kandidate koji ispunjavaju uslove i čija dokumentacija je potpuna zakazana je za 10. i 11.10.2103. godine.
Ona lica koja zadovolje na pismenom ispitu biće na licu mjesta obaviještena o datumu, mjestu i vremenu usmenog dijela ispita – intervjua.
Na javni oglas za prijem pripravnika u MO BiH ukupno se prijavilo oko 400 lica na 9 oglašenih pozicija u MO BiH.
Očekuje se da Komisija završi sa radom i Ministru odbrane BiH predloži preliminarnu listu odabranih priparavnika do kraja mjeseca oktobra 2013. godine
-
nuki_cika
#2535 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
meni poslali kovertu i tamo piše "nisam poslao neku prijavu" .kakvu crnu prijavu da mi je znati
poslao sam dokumente koje su tražili
- Bosnianman
#2536 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Procitaj moje postove i postove "gidra" na ovoj i prethodnoj stranici i sve ce ti biti jasno.nuki_cika wrote:meni poslali kovertu i tamo piše "nisam poslao neku prijavu" .kakvu crnu prijavu da mi je znati![]()
- TRENT
#2537 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna neko ?
TRENT wrote:Da li su svi poceli da rade ovi sto su prosli preko kantonalnog programa za zaposljavanje pripravnika ?
- Alevn
#2538 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li kakav detaljniji info na pp?Bakir1 wrote:mašinac smjer motori i vozila?
ima neki takav? na odredjeno pola godine?
-
žutija
#2539 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Lolol ,znaš li jesu li kandidati izlazili na IOZ ?lolol wrote:I ja sam dobila odbijenicu, ali meni nedostaje rodni list. Stvarno je proslo dosta vremena ali ja sam ubjeđena da sam isti poslala, ali zaista mi se ne pegla s njima. Sto se tice prijave, to odkucas na papiru u obliku:Bosnianman wrote:Pozdrav Forumasi. Danas sam postom dobio odbijenicu za konkurs na mjesto pripravnika u Ministarstvu Odbrane BiH. Tacnije pise da mi se odbacuje prijava kao NEPOTPUNA. Dalje u tekstu zakljucka navode da mi nedostaje nekakva PRIJAVA NA KONKURS. Posto mi je ovo prvi put da se prijavljujem, pitam Vas dali Vi znate kakve je to PRIJAVA ( mozda neki papir iz ads-a ili nesto drugo), ako jeste i ako nedostaje, dali se moze ona donijeti naknadno ili treba ici na zalbu pa sa zalbom dostaviti tu prijavu ako uopce postoji? Ako postoji ta prijava gdje se moze uzeti? Internet ili ici negdje i uzeti je?
Unaprijed Hvala na odgovorima. LP.
ime i prezime)
(adresa, broj telefona)
Predmet: prijava na (konkurs, oglas)
(Opis) Prijavljujem se na vaš konkurs objevljen dana ...... u .........
Napominjem da sam do sada radio tu i tu,....... imam određena znanja i vještine...... (ili navedite nešto na šta ćete skrenuti pažnju komisiji o vama, nešto što je važno ili želite da istaknete ili u slucaju pripravnickog napomena da nemate ostvaren radni staž).......
Prilog:
1. CV
2. Diploma....
3. Rodni list.....
4. (nabrojite sve dokumente koje predajete uz prijavu)
Datum....... Potpis (obavezno)
-
žutija
#2540 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
...ili kako kažu već - na pismenu provjeru znanja pripravnika ...!
-
gigli
#2542 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jos nitko nije pozvan!
-
gigli
#2544 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ti isto nisi dobila ni odbijenicu niti poziv?aaynaa wrote:
-
aaynaa
#2545 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
nisam ... apsolutno nista 
-
gigli
#2546 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja imam info da ce zvati na pismeni dio tek sredinom 10.mjeseca, sto mi nema smisla jer pise na njihovoj stranici da je testiranje zakazano za 10. i 11.10.
- la_roux
#2547 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa morali su svi početi najkasnije krajem augusta, jer je rok za potpisivanje ugovora poslodavca i Zavoda bio do kraja jula, a rok poslodavca da dostavi potpisan ugovor s pripravnikom negdje do kraja augusta.TRENT wrote:Zna neko ?
TRENT wrote:Da li su svi poceli da rade ovi sto su prosli preko kantonalnog programa za zaposljavanje pripravnika ?
-
nellicaxo
#2548 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mene su danas zvali iz Ministarstva odbrane. Testiranje je 11.10., na adresi Zelenih beretki 2. I ja sam prije na dva konkursa dobila odbijenicu zbog te "prijave" pa sam naučila lekciju.
Sretno nam svima koje pozovu, nakon toliko vremena.
-
gigli
#2549 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I sta da ucimo?!nellicaxo wrote:Mene su danas zvali iz Ministarstva odbrane. Testiranje je 11.10., na adresi Zelenih beretki 2. I ja sam prije na dva konkursa dobila odbijenicu zbog te "prijave" pa sam naučila lekciju.Sretno nam svima koje pozovu, nakon toliko vremena.
-
majstor_m
#2550 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da li mogu dobiti dokaz da nemam radni staz duze od jedne godine nakon diplomiranja ako nisam prijavljen u zavodu za zaposljavanje, redovan sam student na masteru ??