ZV Keli wrote:The Realist wrote:E hebiga, svi bi se mi vozili, želimo imati uređen GRAS, ali ne bi se plaćalo. Ne može ni tako.
Brate nije tako! Evo zasto.Da li su tramvaji redovi ? Nisu! Da li ponude uslugu ? Ne ponude. Zasto da placaju,radnici,studenti,seljaci(mislim na zemljoradnike,stocare i slicno bez uvrede) a klosari i papci ne ?
Da budem iskren mene uvijek radi mog fizickog izgleda zaobidju sa pitanjem oko karte ali maltretiraju djevojke i starce,nekoliko puta sam se morao umijesati jer su bezobrazni i previse a pogotovo prema onima koji nisu iz Sarajeva pa ne znaju kako sta ide.
Kada budu uredni tramvaji,kada budu na vrijeme dolazili,kada budu moderni a ne ovi pred raspadom,kada stanice budu licile na stanice e tada ce im se karta placati!
To što klošari i papci ne plaćaju, ne znači da ni mi ne trebamo. Znam ja šta znači kada nema busa, malo, malo, idem pješke, ali kada saberem koliko puta koristim njihovu uslugu, meni se više isplati dati za taj mjesečni kupon.
Također, bez plaćanja će biti sve gore i gore i ova situacija se neće preko noći popraviti.
Moraš shvatiti da većina raje koja ne plaća, nikada nije plaćala i to jednostavno smatra cool, a puno manji broj to radi iz revolta, jer nemaju uslugu. Ti što rade iz revolta su ranije plaćali, ali im je svega preko glave, dok ovi prvi nisu nikada.
Naravno, tu su krivi radnici GRAS-a koji su to dozvoljavali, tj. revizori koji ničemu ne služe, osim da malo šetaju i kupe karte, ali su krivi i oni koji odmah u startu nisu kupili karte. Pa ja nisam jedan period nikako kupovao karte, hvatali me redovno i ništa. Kasnije sam i sam shvatio da tako ne ide više i da se mora plaćati.
Naravno, ko da 50KM za kartu, želi da su redovni, što oni nisu, ali to je već druga priča. Čak i da je sve odlično, veliki broj ljudi ne bi plaćao kartu i to jednostavno ne može tako funkcionisati.