Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
MrMaliJoe

#2526 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

SVE DIPLOME SADIKA BAHTIĆA: Magistrirao na fakultetu 2006. koji nije bio ni počeo raditi?!
Ponedjeljak | 30.08.2010.

Ne znate kome dati svoj glas na oktobarskim izborima?!Slobodni smo preporučiti vam da glasate za političara kao što je, kao što je…recimo, Sadik Sado Bahtić, član Stranke za BiH i državni zastupnik koji je opet kandidat za državnog zastupnika

sadik bahtic

Preporučujemo ga stoga što je u godinama kad najviše može dati i uzeti, zna kako postupati s drčnim novinarima, umije s opozicijom, a i dobrohotan je. Aferim, doktore!

Recimo, odazvao se molbi ratnog vojnog invalida Hasana Hušidića iz sela Rajnovac, općina Velika Kladuša, i njegovoj obitelji donirao pet ovaca s janjadima. Plus je skoknuo na smotru folklora u Ključu, obišao izviđački odred “Džemal Bijedić“.

Sred tih aktivnosti kandidat Bahtić nema vremena ni za na more otići jer, osim što radi u stranci, radi u pošti. Čak i vikendom. No, pravi razlog naše preporuke jeste da je kandidat Bahtić visokoobrazovan. I nadasve snalažljiv.

Ona, snalažljivost njegova, očituje se u tome da je 2006.godine Bahtić uspio magistrirati na fakultetu koji još nije ni otvoren. Dakle, te 2006. godine, kada je Bahtić magistrirao na Panevropskom univerzitetu Apeiron u Banjoj Luci, ovaj je fakultet tek osnovan (17. marta 2006.op.a), a rješenje o ispunjenosti uslova rada dobio je 1. avgusta 2007. godine. Dozvolu za rad dobio je 28. decembra 2007. godine, a u registar visokoškolskih ustanova upisan je 10. juna 2008. godine.

Pretpostavili smo da bi čitaoce zanimalo kako je Bahtić došao do diplome magistra, gdje je odslušao i polagao ispite na postdiplomskim studijama… Mislili smo i da bi svoje iskustvo htio podijeliti s čitaocima koje bi eventualno zanimalo da polažu magisterij na ovom fakultetu. No, prije nego smo ga zamolili da odgovori na sijaset pitanja koja smo imali, čestitali smo Bahtiću titulu doktora koju je prije nekih mjesec zaslužio na ovom banjalučkom fakultetu. Zahvalio nam je doktor na čestitkama, ali nijedne nije htio o tome kako je stekao diplomu magistra. “Na sjednici sam izbornog štaba, ima puno posla i ne mogu razgovarati o tome“, objasnio je Bahtić, doktor nauka. “Da nazovemo za sat ili sat dva i tada porazgovaramo o tome“, predložili smo. “Ne želim razgovarati o tome!”, definitivno će Bahtić.

Da je htio razgovarati, pitali bismo i u kojim je relevantnim naučnim časopisima objavljivao svoja naučna djela što je jedan od uvjeta sticanja titule doktora. No, uzalud nam trud.

London, Moskva, Washington…

Doktor Bahtić je, podsjetimo, diplomirao 1982. godine na Ekonomskom fakultetu organizacioni smjer u Banjoj Luci. Krajem 2009. kao državni poslanik i predsjednik Komisije za budžet i financije Parlamenta BiH službeno je posjetio London, Moskvu i Washington. Pričao tamo o ekonomiji u BiH.

Među zastupnicima Parlamenta BiH Bahtić slovi kao rekorder po visini naplaćenih dnevnica i putnih troškova. Onomad su mediji nagovještavali kako se doktor Bahtić spremao na transfer u Savez za bolju budućnost. Da je transfer uspio, bilo bi to, po svemu sudeći, veliko pojačanje za Stranku za Bosnu i Hercegovinu.
MrMaliJoe

#2527 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by MrMaliJoe »

MrMaliJoe wrote:
Richard Sorge wrote: :lol: :lol: Tesko da ces mi povjerovat, al ti i ja smo " haretovi omladinci " u 5 deka. A sto se tog lika tice .. rado bih ti odgovorio sa necim otprilike : dobio je po starom dobrom sistemu, nekom rat, nekom brat, dobio je tako sto nam je cijelo drustvo otislo u qrac, i sto su standardi popadali ispod minimuma prihvatljivog, sto zbog rata i gubitaka u ljudstvu u ratu, sto zbog toga sto se previse pametnih jal snaslo ( namjerno jal posto vidim da je ovaj forum pun prepametnih ), jal iselilo, jal povuklo na margine drustva, sto zbog biologije sto zbog zgrozenosti stanjem u drustvu " ... kazem rado bi ti to odgovorio, bilo bi iz duse, a onda sam sebi opalim virtuelni samar i sjetim se da je bilo vremena kad nam je bravar mogao postati Marsal, ucitelj iz neke osnovne skole premijer ( citaj kao Kardelj ) a neki nesvrseni student filozofije i drugi covjek drzave i najpoznatiji disident ( citaj kao Djilas ), a ako ces iz blize istorije i taj neki pravnik iz pravne sluzbe hidrogradnje ili gp puta ... ocigledno je imao puno vise kapaciteta ( citaj kao A. I. ) ... a neke od njih sam jako jako postovao, dapace josh ih postujem ... pa kontam mogu dati benefit of the doubt i njemu .. da mozda ima u sebi dovoljno za nekog clana parlamenta. Nije nama 92-95 bila nista manja nesreca od 41-45. I unaprijed .. nisu dovoljno jaki priuceni novinari iz najgledanijeg EPP magazina ... da mi formiraju misljenje o bilo kome .. pa i o toj personi.

Nadam se da si zadovoljan odgovorom ... mada blage veze nemam sto si meni postavio to pitanje i kakve veze on ima sa mojim upozorenjem Hercegovcu, opet tesko da ces me shvatit, ali " nade ima samo uzvodno od matice " ( Dervis S. ) .. yebiga volim disonantne tonove .. takav sam, pa otud i moja podrska da ga ne banuju. :thumbup:
Hercegovac jarane nisam mislio da si ti Haretov klon, de ba iskuliraj.

Ne upozoravam ja nikoga to je ipak Sadina praksa, on upozorava i boksa.

Što se tiče maršala, on nikad nije sebi naštelio magistarski ili doktorat, a stekao je čin maršala sa iskustvom u ratu i tu je priča završena. Štele trebaju za ove jadove koji imaju i previše kompleksa a vrlo malo mozga, primjer je savršen, Sado naravno. Što se tiče Đilasa i ostalih javi se SUBNOR-u.

Što se tiče nedostatka ljudstva i to, tu priču nemoj meni prodavati, moj rođak je preživio logor pa je nakon svega završio Pravni fakultet bez ikakvih štela i štelica.

A zašto te ovo pitam, upravo zbog vaše 100% reforme obrazovanja, koju ste obećali prošle izbore a pređonili ove. Pa da te pitam, da li u vašoj 100% partiji namjeravate i na taj način edukovati kadar i kako ćete sa takvim kredibilitetom predložiti jednu takvu reformu tj. ko će vas ozbiljno shvatiti mada sumnjam da vas iko ozbiljno shvata.
Pozdrav Haretov omladinac za tebe i sve tvoje klonove. :bih:
vela-ze

#2528 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vela-ze »

Skup stranke ZABIH (narodu) u Zenici

Da ne bi poceli sa pricom, bilo je ovoliko bilo je vise hiljada... kada se ovdje vidi stvarno stanje, da je veliki broj bio onih koji su u prolazu..

Dzaba i Mostar Sevedah, dzaba i Hanka

I da napomenem vise se pricalo o SDA, tj. protiv njih...

Image
Bloger

#2529 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Silajdžić ozvaničio početak radova na HE Vranduk

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, federalni premijer Mustafa Mujezinović, ministar za energiju, rudarstvo i industriju FBiH Vahid Hećo, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, načelnik zeničke općine Husejin Smajlović i generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Amer Jerlagić, te brojni drugi zvaničnici prisustvovali su danas u naselju Vranduk, početku istražnih radova za buduću istoimenu hidrocentralnu.

"Radi se o objektu koji nema veću snagu, ali simbolično predstavlja veliki projekt jer se započinje dugogodišnji ciklus realizacije većeg broja elektroenergetskih objekata, među kojim devet hidrocentrala, pet termoelektrana i dvije vjetroelektrane. Njihova vrijednost je više milijardi KM", izjavio je direktor Jerlagić.
Izgradnja protočne hidrocentrale "Vranduk" instalirane snage oko 20 megavata, trebala bi trajati oko četiri godine, a vrijednost investicije je stotinu miliona KM.

Na prigodnoj svečanosti istaknuto je da gradnjom HE "Vranduk" najviše koristi treba imati lokalna zajednica, kojoj će pripasti najveći dio od koncesione naknade, kao i više infrastrukturnih objekata, koji će biti izgrađeni u okviru "Programa prijateljskog okruženja" koji su Općina Zenica i JP "Elektroprivreda BiH" potpisali prije nekoliko mjeseci. [/size]
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2530 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Chmoljo »

o Bože... :roll:

sad čišćenje, nagrade kad zoom dođe :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2531 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Chmoljo »

20. Sep. 2010. 00:26 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
»joseph_stalin

20. Sep. 2010. 00:26 Banned user for reason “komentarisanje rada moderacije”
» Richard Sorge

trajni

:sax:
zonbirile

#2532 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

ovakve priče kolalju i afričkim banana državama sa despotima na vlasti-sve je OK,samo je narod gladan i država u qurcu.
Bosnolog

#2533 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Babin sin mi dijeluja kao plitkoumni zapisnicar,on je katastrofa nista bolja od Tihica cak i gori od njega,ne kaze se dzaba da iver ne pada daleko od stabla,....Ovaj bosnjacki SDA mafijas bi dovrsio ono sto mu je caca zapoce,.....Njegova opcija je podjela i kapitulacija nema alternative,......Pa zar je moguce da nam ovi koji nisu mogli voditi svoju stranku vode drzavu,.....

Od tri losa bosnjacka kandidata Silajdzic je daleko najbolji izbor.

Evo prvog suocavanja Silajdzica i Bakira kod Senada ,Radoncic odbio da se pojavi,........

Apsurd Deytona i dejtonskog izbornog programa,pitam se kada ce se birati jedan predsjednik po sistemu jedan covjek jedan glas kao i u svom drugim demokratskim drzavama,........Ovo je aparthejdsko nakardni sisitem izbora etno torovskih cobana sistemom svako stado bira svog cobana,........
edinbug

#2534 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by edinbug »

Bosnolog wrote:Babin sin mi dijeluja kao plitkoumni zapisnicar,on je katastrofa nista bolja od Tihica cak i gori od njega,ne kaze se dzaba da iver ne pada daleko od stabla,....Ovaj bosnjacki SDA mafijas bi dovrsio ono sto mu je caca zapoce,.....Njegova opcija je podjela i kapitulacija nema alternative,......Pa zar je moguce da nam ovi koji nisu mogli voditi svoju stranku vode drzavu,.....

Od tri losa bosnjacka kandidata Silajdzic je daleko najbolji izbor.

Evo prvog suocavanja Silajdzica i Bakira kod Senada ,Radoncic odbio da se pojavi,........

Apsurd Deytona i dejtonskog izbornog programa,pitam se kada ce se birati jedan predsjednik po sistemu jedan covjek jedan glas kao i u svom drugim demokratskim drzavama,........Ovo je aparthejdsko nakardni sisitem izbora etno torovskih cobana sistemom svako stado bira svog cobana,........

Pa to je upravo i potpisao lepi Hare :run:
Bosnolog

#2535 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

edinbug wrote:

Image

On je bio dio tima,Deyton je nametnut od strane naseg najveceg saveznika Uncle Sam-a ,ako se moralo tada ne mora se kapitulirati sada a potpis na Deytnski mirovni sporazum stavio otac od ovog sto bi sada da ispuni sve zelje velikosrbima,.....Point je koga izabrati od trjoice ponudenih,proslost vratiti ne mozemo..... sada svi generali poslije bitke,......
rahmanjin

#2536 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
edinbug wrote:

Image

On je bio dio tima,Deyton je nametnut od strane naseg najveceg saveznika Uncle Sam-a ,ako se moralo tada ne mora se kapitulirati sada a potpis na Deytnski mirovni sporazum stavio otac od ovog sto bi sada da ispuni sve zelje velikosrbima,.....Point je koga izabrati od trjoice ponudenih,proslost vratiti ne mozemo..... sada svi generali poslije bitke,......
Ti pricas kako si za SDP, jer je multinacionalna partija, a vamo agitujes za Haris za clana Predsjednistva. To dvoje ne ide nikako zajedno, ako si za multi stranke sto ne podrzis nekoga ko nije nacionalista iz reda Bosnjaka? ili je to ona prica drugima cemo multi-kulti a nama daj naseg.
Bosnolog

#2537 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote:
Ti pricas kako si za SDP, jer je multinacionalna partija, a vamo agitujes za Haris za clana Predsjednistva. To dvoje ne ide nikako zajedno, ako si za multi stranke sto ne podrzis nekoga ko nije nacionalista iz reda Bosnjaka? ili je to ona prica drugima cemo multi-kulti a nama daj naseg.
Dok imamo nakaradan izborni zakon koji bira troglavo predsjednistvo interesuje me ko ce pored Komsica sjediti sa njim u predsjednistvu,Da biramo samo jednog predsjednika za sto se svakako zalazem birao bih iskljucivo Komsica,....U Svakom slucaju podrska SDP- kao stranci je neupitna na svim nivoima vlasti ali mi je stalo da u predsjednistvu ne sjedi neko poput Radoncica ili Bakira,ostali kandidati nemaju sanse......Po cemu je Haris nacionalista daj mi njegovu izjavu kojom podkrepljujes svoje tvrdnje ????,.....Evo u ovom duelu ne vidjeh niti jednu nacionalisticku izjavu,jedinao ako je za tebe odbrana drzavne imovine i BiH nacionalizam,......Nadam se da ce mo sledece izbore birati samo jednog predsjednika,....
vaca

#2538 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vaca »

:D
Bloger

#2539 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Ne postoje multi-partije u BiH, SDP je predominantno bošnjačka partija za koju glasa o,1 posto Srba i o,2 posto Hrvata. To je porazna činjenica ali prvenstveno za SDP.
rahmanjin

#2540 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote:
Dok imamo nakaradan izborni zakon koji bira troglavo predsjednistvo interesuje me ko ce pored Komsica sjediti sa njim u predsjednistvu,Da biramo samo jednog predsjednika za sto se svakako zalazem birao bih iskljucivo Komsica,....U Svakom slucaju podrska SDP- kao stranci je neupitna na svim nivoima vlasti ali mi je stalo da u predsjednistvu ne sjedi neko poput Radoncica ili Bakira,ostali kandidati nemaju sanse......Po cemu je Haris nacionalista daj mi njegovu izjavu kojom podkrepljujes svoje tvrdnje ????,.....Evo u ovom duelu ne vidjeh niti jednu nacionalisticku izjavu,jedinao ako je za tebe odbrana drzavne imovine i BiH nacionalizam,......Nadam se da ce mo sledece izbore birati samo jednog predsjednika,....
Ma covjece sta ce ti izjave pogledaj djela njega i njegove stranke i sve ce ti biti jasno. Ako to ne vidis onda nemamo o cemu pricati.
ultima_palabra

#2541 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Kaže mi jaran da je Hare briljirao u duelu sa Bakirom :-) Kao njemu je Dodik rekao nasamo u vezi aprilskog paketa: Prozreli ste nas u zadnji trenutak :lol:
I Bakiru je rekao da je razočaran s njim u vezi Pruda, da je Bake odbio Prud, Hare bi podržao njegovu kandidaturu :lol:

E moj Harise, ne puše ovdje više bajke iz 2006... bar se nadam :-?
Suti i trpi

#2542 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

ultima_palabra wrote:Kaže mi jaran da je Hare briljirao u duelu sa Bakirom :-) Kao njemu je Dodik rekao nasamo u vezi aprilskog paketa: Prozreli ste nas u zadnji trenutak :lol:
I Bakiru je rekao da je razočaran s njim u vezi Pruda, da je Bake odbio Prud, Hare bi podržao njegovu kandidaturu :lol:

E moj Harise, ne puše ovdje više bajke iz 2006... bar se nadam :-?
Uzalud se nadas.

Jedino sto kod Hareta vrijedi je njegov marketinski tim. Mora se priznati da je najubjedljiviji u predizbornoj kampanji. Lakovjerni ce ponovo nasjesti na iste fore.

Sto se tice njegove bahato - lopovsko - siledzijske stranke... Mislim da ce malkice popusiti na ovim izborima, iako im je predizborna kampanja na 'visokom' nivou'. Sve se plasim da ce narod zaboraviti na Sadu, Smesu, Safeta, Vahida i ostalu mraku kada bude u glasackoj kabinini. Propaganda masinerija ima razoran uticaj na (slabo) pamcenje BH gradjana. Slogan Stranke za BiH bi trebo glasiti ovako nekako; 'Minuta obmane izbrise godine nezadovoljstva'.

Nazalost, sve su prilike da ce se i ovaj put uvalit u vlast. Njihova najveca prednost je sto nemaju principe i sto mogu sa svakim. Kriminal je njihov jedini princip.

Ali, za promjenu bi bilo dobro da se rijesimo makar jednog od dva kriminalna koaliciona partnera. Samo se plasim da se ne formira koalicija SDA - SzBiH - SBB. Nemaju oni nikakvog morala, sve su spremni uraditi samo da se dokopaju vlasti i rasprodaju ovo malo sirotinje sto nam je ostalo.
ultima_palabra

#2543 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

Ma samo da je dobiti Ministarstvo energetike još 4 godine, sve bi oni ostalo halalili :roll:
Što se tiče izbora, više mene brinu oni koji ne izlaze na izbore ili će izaći a pojma nemaju šta bi i kako bi... ako neko zaboravi 4 godine za mjesec dana propagande onda nije ni zaslužio bolju vlast.
Bosnolog

#2544 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote: Ma covjece sta ce ti izjave pogledaj djela njega i njegove stranke i sve ce ti biti jasno. Ako to ne vidis onda nemamo o cemu pricati.
Ma nista manje losija od drugih stranaka,podrska njemu za reizbor clana predsjednistva ne znaci i podrska njegovoj stranci,....Dudakovic je pozitivno osvjezenje stranke jer ce uz pomoc njega dobiti dobar dio novih glasova,......Ja sam vec nekoliko puta pisao sta mislim od Bahticima,Halilovicima i Melihama,......siroka metla,.....Opet je on Silajdzic najbolji izbor od ponudenih bosnjackih kandidata za clana predsjednistva,....

Troglava predsjednicka plemenska azdaha je tragikomika bosanskog Deytonskog apsurda na kome insistiraju anti BH snage,.......Ja sam da se isto ukine i da imamo jednog predsjednika a do tada imamo sto imamo i radimo da se to promjeni,......... :roll:
rahmanjin

#2545 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote: Ma covjece sta ce ti izjave pogledaj djela njega i njegove stranke i sve ce ti biti jasno. Ako to ne vidis onda nemamo o cemu pricati.
Ma nista manje losija od drugih stranaka,podrska njemu za reizbor clana predsjednistva ne znaci i podrska njegovoj stranci,....Dudakovic je pozitivno osvjezenje stranke jer ce uz pomoc njega dobiti dobar dio novih glasova,......Ja sam vec nekoliko puta pisao sta mislim od Bahticima,Halilovicima i Melihama,......siroka metla,.....Opet je on Silajdzic najbolji izbor od ponudenih bosnjackih kandidata za clana predsjednistva,....

Troglava predsjednicka plemenska azdaha je tragikomika bosanskog Deytonskog apsurda na kome insistiraju anti BH snage,.......Ja sam da se isto ukine i da imamo jednog predsjednika a do tada imamo sto imamo i radimo da se to promjeni,......... :roll:
Znaci Haris valja a stranka ne valja. Pa ko je vjecni predsjednik stranke, ko se pita o svemu u stranci, ko o svemu odlucuje u stranci? I onda on valja a ljudi koje on postavlja i koji ga okruzuju ne valja. Hm, nesto tu ne stima.
Bosnolog

#2546 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote:
Znaci Haris valja a stranka ne valja. Pa ko je vjecni predsjednik stranke, ko se pita o svemu u stranci, ko o svemu odlucuje u stranci? I onda on valja a ljudi koje on postavlja i koji ga okruzuju ne valja. Hm, nesto tu ne stima.

Pa isto ovo vazi i za SDP i Zlaju,........Cak se na proslom izbornom kongresu stranke jedini prijavio kao sto se u Iraku nekada jedino Sadam kandidovao i pobjedivao sa 120% glasova sto je bila za mene i sve koji se razumiju u demokratiju uvreda,....Ja licno nemam problema podrzati Zlatka mada bih vise volio vidjeti Komsica na njegovom mjestu ali i Zlaja je prihvatljiv samo mu fali agresivnosti i cesceg javnog obracanja i da pravim imenom naziva stvari onakve kakve jesu bez ustrucavanja pred negatorima i rusiteljima BiH,.......

Silajdzic nema dobar stranacki kadar,on je samo dobar general i nista vise,.....Stranacka infrastruktura i koalicija sa propast strankom SDA je ono sto ce ih kostati dorog dijela glasova,...SDA se sve ove godine bavila sobom i kako da povale Silajdzica i njegovu stranku nesto u mini izdanju kako je Dodik minirao BiH tako je SDA minirala njegovu stranku i stranacke projekte a kao fol koalicini partneri.SDA(Stranka Dugorocne Agonije) je izdajnicko nespsobno stranka koja kao najveca i najaca stranka uradila veliko NISTA za BiH i Bosnajke osim sto ih je opljackala,unazadila i sa njom Bosna i Bosnjaci idu u propast,....To je najopasnija stranak za buducnost Bosne i Bosnjaka,.....

Da je Silajdzic raskunuo kolaliciju sa tom propast SDA strankom pa ako treba i novi izbori kod naroda bi imali mnogo veci ugled,.....Dobro bi bilo da nam objasis ko je to nesto vise napravio za Bosnu od Harisa kada je u pitanju lobiranje za Bosnu njene interese van BiH ,dovodenje investicija i otvaranje puteva za domace kompanije van BiH a posebno u petrodolarskim zemljama odakle je i Tito najvise dolara unosio u tadasnju Yugoslaviju kao i dovodenje uticajne regionalne sile u BiH te priblizavanje BiH NATO paktu,.....Takode nam reci ko je od predlozenih kandidata za clana predsjednistvo bolji i kopetentniji od njega,On se odlicno slaze sa Komsicem i ja ocekujem koaliciju SDP-i drugih probosanskih stranaka sa Harisovom strankom, :mrgreen: .......Ako vec pljujes i ospsoravas Silajdzicevu kandidaturu bujrum ponudi prijedlog za koga si ovdje javno i odbrani svoje misljenje cinjeicama i dokazima,.......
rahmanjin

#2547 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote:

Pa isto ovo vazi i za SDP i Zlaju,........Cak se na proslom izbornom kongresu stranke jedini prijavio kao sto se u Iraku nekada jedino Sadam kandidovao i pobjedivao sa 120% glasova sto je bila za mene i sve koji se razumiju u demokratiju uvreda,....Ja licno nemam problema podrzati Zlatka mada bih vise volio vidjeti Komsica na njegovom mjestu ali i Zlaja je prihvatljiv samo mu fali agresivnosti i cesceg javnog obracanja i da pravim imenom naziva stvari onakve kakve jesu bez ustrucavanja pred negatorima i rusiteljima BiH,.......

Silajdzic nema dobar stranacki kadar,on je samo dobar general i nista vise,.....Stranacka infrastruktura i koalicija sa propast strankom SDA je ono sto ce ih kostati dorog dijela glasova,...SDA se sve ove godine bavila sobom i kako da povale Silajdzica i njegovu stranku nesto u mini izdanju kako je Dodik minirao BiH tako je SDA minirala njegovu stranku i stranacke projekte a kao fol koalicini partneri.SDA(Stranka Dugorocne Agonije) je izdajnicko nespsobno stranka koja kao najveca i najaca stranka uradila veliko NISTA za BiH i Bosnajke osim sto ih je opljackala,unazadila i sa njom Bosna i Bosnjaci idu u propast,....To je najopasnija stranak za buducnost Bosne i Bosnjaka,.....

Da je Silajdzic raskunuo kolaliciju sa tom propast SDA strankom pa ako treba i novi izbori kod naroda bi imali mnogo veci ugled,.....Dobro bi bilo da nam objasis ko je to nesto vise napravio za Bosnu od Harisa kada je u pitanju lobiranje za Bosnu njene interese van BiH ,dovodenje investicija i otvaranje puteva za domace kompanije van BiH a posebno u petrodolarskim zemljama odakle je i Tito najvise dolara unosio u tadasnju Yugoslaviju kao i dovodenje uticajne regionalne sile u BiH te priblizavanje BiH NATO paktu,.....Takode nam reci ko je od predlozenih kandidata za clana predsjednistvo bolji i kopetentniji od njega,On se odlicno slaze sa Komsicem i ja ocekujem koaliciju SDP-i drugih probosanskih stranaka sa Harisovom strankom, :mrgreen: .......Ako vec pljujes i ospsoravas Silajdzicevu kandidaturu bujrum ponudi prijedlog za koga si ovdje javno i odbrani svoje misljenje cinjeicama i dokazima,.......
I Zlatko je problem SDP-a. Covjek zbog koga se mijenja statut stranke da bi dobio treci mandat,sta ces draga fotelja. I on takodje postavlja oko sebe odane kadrove. Analiziraj malo prijasnje izborne kampanje SDP-a. Nikad Zlatko nije nekoga vodao sa sobom po predizbornim skupovima do sada. Sada je Komsic neizbjezan, a prije niko nije mogao prici Zlaji nedodirljivom. Znam dobro odonse u vrhu SDP-a i svi gledaju kako ce Zlatku udovoljiti, kako ce ga oraspoloziti i nasmijati ga. Ne valja kada je autokratija ma u kojoj stranci bila. To sto govoris ko je bolji od Harisa, po meni a to sam i prije rekao Ibro Spahic. Ti kazes da si glasac Komsica a kod Bosnjaka podrzavas Silajdzica. Jednostavno to dvoje ne ide zajedno. Znaci kod Bosnjaka daj nacionalistu a kod Hrvata daj nekog ko prica multi-kulti, a cim neko malo okrene pricu protiv dominantnog misljenja Bosnjaka odmah je cetnik i ustasa. Primjer Sefera Halilovica i Komsica. Primjer Marka Vesovica i mnogih drugih Srba i Hrvata koji vole zemlju ali bosnjackim nacionalistima jednostavno ne valjaju ako ne pricaju o superlativima o Aliji o Bosnjacima o Sarajevu. A to sto govoris ko je bolji od Harisa u ekonomskom smislu, pa on i njegova stranka su stalno poslije rata u vlasti i jednostavno nije niko drugi mogao ni da se dokaze po tom pitanju.
Bosnolog

#2548 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote: I Zlatko je problem SDP-a. Covjek zbog koga se mijenja statut stranke da bi dobio treci mandat,sta ces draga fotelja. I on takodje postavlja oko sebe odane kadrove. Analiziraj malo prijasnje izborne kampanje SDP-a. Nikad Zlatko nije nekoga vodao sa sobom po predizbornim skupovima do sada. Sada je Komsic neizbjezan, a prije niko nije mogao prici Zlaji nedodirljivom. Znam dobro odonse u vrhu SDP-a i svi gledaju kako ce Zlatku udovoljiti, kako ce ga oraspoloziti i nasmijati ga. Ne valja kada je autokratija ma u kojoj stranci bila. To sto govoris ko je bolji od Harisa, po meni a to sam i prije rekao Ibro Spahic. Ti kazes da si glasac Komsica a kod Bosnjaka podrzavas Silajdzica. Jednostavno to dvoje ne ide zajedno. Znaci kod Bosnjaka daj nacionalistu a kod Hrvata daj nekog ko prica multi-kulti, a cim neko malo okrene pricu protiv dominantnog misljenja Bosnjaka odmah je cetnik i ustasa. Primjer Sefera Halilovica i Komsica. Primjer Marka Vesovica i mnogih drugih Srba i Hrvata koji vole zemlju ali bosnjackim nacionalistima jednostavno ne valjaju ako ne pricaju o superlativima o Aliji o Bosnjacima o Sarajevu. A to sto govoris ko je bolji od Harisa u ekonomskom smislu, pa on i njegova stranka su stalno poslije rata u vlasti i jednostavno nije niko drugi mogao ni da se dokaze po tom pitanju.
Sve te koji su nabrojao od Vesovica,Komsica i drugih su moralne gromade u mojim ocima,......mi moramo prepoznati istinske ljude od onih perfidnih i umotanih a posebno gaziti po onima koji na takve pljuju,.......Ako dajem podrsku Silajdzicu kao clanu predsjednistva je vise preferativnog karaktera u odnosu na druge kandidate jer smatram da je najbolji izbor za interes BiH od svih bosnjackih kandidata,.....za koga cu ja glasati je moja licna stvar jer glasam po mom izboru i ne moram glasati iskljucivo za jednu stranku jer nisam clan niti jedne stranke.Mene interesuje sta je najbolji interes za BiH i njene gradane.To ti je kao kada imas svedski stranacki jelovnik izlozene hrane biras sta ces da izaberes u stavis u svoj tanjir sto zelis jesti.Glasanje za lokane ljude je davanje direktnih ovlasti koja se ticu tamo gdje zivis i radis,kantona je drugi nivo vlasti ,blentiteta treci i drzave cetvrti.Ja samo iznosim moje misljenje o strankama i pjedincima sa kojim se ti ne moras slagati niti ces promijeniti moje misljenje niti ja tvoje a ovom forumu,...Bio bi apsurd da isto mislimo i glasamo,.......

Mnoge stvari u Bosni ce doci na svoje mjesto,u demokratskim strankama kada vidim ime preedsjednika dodato pored imena stranke namah se ospem i dde mi da povracam primjera radi stranka BPS-Sefer Halilovic i i slicnoh sto je znak privatizacije stranke i autokrtskog odnosa unutar iste od strane njenog predsjednika,......Svaka demokratska stranka bi trebala ograniciti mandat predsjednicima na maximalno dva mandata od po cetitri ili pet godina uz obaveznu pauzu od jednog mandata,....Ljudi koji su bili predsjednici stranaka nakon drugog mandate se trebaju sami povuci na trecem izboru i kandidovati druge ljude a prethodni dvomandatski ili jednomandatski predsjednik treba uci u u savjetodavno vijece ili upravni odbor iste stranke gdje mogu nastaviti da rade po svim pitanjima a glasnogovornici stranke bi se trebali obracati u javnosti i medijima svojim saopstenjima a ne prevashodno predsjednici,....Kod nas je autokratija i egoarogancija primitivizma satrokratije u kojima mnogi vijeciti predsjednici lijece vlastite komplekse i svoja nabubrena ega,.......
rahmanjin

#2549 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:
rahmanjin wrote: I Zlatko je problem SDP-a. Covjek zbog koga se mijenja statut stranke da bi dobio treci mandat,sta ces draga fotelja. I on takodje postavlja oko sebe odane kadrove. Analiziraj malo prijasnje izborne kampanje SDP-a. Nikad Zlatko nije nekoga vodao sa sobom po predizbornim skupovima do sada. Sada je Komsic neizbjezan, a prije niko nije mogao prici Zlaji nedodirljivom. Znam dobro odonse u vrhu SDP-a i svi gledaju kako ce Zlatku udovoljiti, kako ce ga oraspoloziti i nasmijati ga. Ne valja kada je autokratija ma u kojoj stranci bila. To sto govoris ko je bolji od Harisa, po meni a to sam i prije rekao Ibro Spahic. Ti kazes da si glasac Komsica a kod Bosnjaka podrzavas Silajdzica. Jednostavno to dvoje ne ide zajedno. Znaci kod Bosnjaka daj nacionalistu a kod Hrvata daj nekog ko prica multi-kulti, a cim neko malo okrene pricu protiv dominantnog misljenja Bosnjaka odmah je cetnik i ustasa. Primjer Sefera Halilovica i Komsica. Primjer Marka Vesovica i mnogih drugih Srba i Hrvata koji vole zemlju ali bosnjackim nacionalistima jednostavno ne valjaju ako ne pricaju o superlativima o Aliji o Bosnjacima o Sarajevu. A to sto govoris ko je bolji od Harisa u ekonomskom smislu, pa on i njegova stranka su stalno poslije rata u vlasti i jednostavno nije niko drugi mogao ni da se dokaze po tom pitanju.
Sve te koji su nabrojao od Vesovica,Komsica i drugih su moralne gromade u mojim ocima,......mi moramo prepoznati istinske ljude od onih perfidnih i umotanih a posebno gaziti po onima koji na takve pljuju,.......Ako dajem podrsku Silajdzicu kao clanu predsjednistva je vise preferativnog karaktera u odnosu na druge kandidate jer smatram da je najbolji izbor za interes BiH od svih bosnjackih kandidata,.....za koga cu ja glasati je moja licna stvar jer glasam po mom izboru i ne moram glasati iskljucivo za jednu stranku jer nisam clan niti jedne stranke.Mene interesuje sta je najbolji interes za BiH i njene gradane.To ti je kao kada imas svedski stranacki jelovnik izlozene hrane biras sta ces da izaberes u stavis u svoj tanjir sto zelis jesti.Glasanje za lokane ljude je davanje direktnih ovlasti koja se ticu tamo gdje zivis i radis,kantona je drugi nivo vlasti ,blentiteta treci i drzave cetvrti.Ja samo iznosim moje misljenje o strankama i pjedincima sa kojim se ti ne moras slagati niti ces promijeniti moje misljenje niti ja tvoje a ovom forumu,...Bio bi apsurd da isto mislimo i glasamo,.......

Mnoge stvari u Bosni ce doci na svoje mjesto,u demokratskim strankama kada vidim ime preedsjednika dodato pored imena stranke namah se ospem i dde mi da povracam primjera radi stranka BPS-Sefer Halilovic i i slicnoh sto je znak privatizacije stranke i autokrtskog odnosa unutar iste od strane njenog predsjednika,......Svaka demokratska stranka bi trebala ograniciti mandat predsjednicima na maximalno dva mandata od po cetitri ili pet godina uz obaveznu pauzu od jednog mandata,....Ljudi koji su bili predsjednici stranaka nakon drugog mandate se trebaju sami povuci na trecem izboru i kandidovati druge ljude a prethodni dvomandatski ili jednomandatski predsjednik treba uci u u savjetodavno vijece ili upravni odbor iste stranke gdje mogu nastaviti da rade po svim pitanjima a glasnogovornici stranke bi se trebali obracati u javnosti i medijima svojim saopstenjima a ne prevashodno predsjednici,....Kod nas je autokratija i egoarogancija primitivizma satrokratije u kojima mnogi vijeciti predsjednici lijece vlastite komplekse i svoja nabubrena ega,.......
Hajd da smo se oko necega slozili :)
Suti i trpi

#2550 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:Da je Silajdzic raskunuo kolaliciju sa tom propast SDA strankom pa ako treba i novi izbori kod naroda bi imali mnogo veci ugled.....
Ugled :mrgreen: ?

SzBiH je obicna lesinarska stranka kojoj je pljacka jedini interes... SDA je njihov partner u kriminalu, tako da nije bilo govora o raskidu banditske koalicije.

Silajdzicu ponovo moram odati priznanje za 'savrsene' (savrseno ljigave) marketinske poteze... Veceras je u '60 minuta' mudro gurno onog 'jadnog' Tihica da pokupi sve kritike kojim je i njegova bahato - lopovska stranka itekako kumovala. Veceras je trebo biti izlozen na stub srama zajedno sa svojim drugom po kriminalu, Sulejmanom Tihicem. Opet se izvuko na hinjaka... Svaka cast Hare, dobro ti ide ova predizborna kampanja :mrgreen: !!
Post Reply