Zhìxin wrote:AmirBaa wrote:O cemu ti pricas ? Ja ti samo kazem da je dosta lutalica po gradu koji te stalno nesto njuskaju i hodaju oko tebe, a da ne kazem da te napadaju i laju, pa zar je potrebno jos i da psi koji nisu lutalice tako hodaju i ,,idu svojim poslom". Zivotinja je, nije covjek, nemaju oni svog posla

Cuko je zivo bice, dakle ima svog posla

Njegov posao je da njuska, trckara, stiti svog vlasnika... Onjuska te cuko i sta? Sta ti moze biti? Nema potrebe da se od toga pravi drama... Mozes lijepo reci vlasniku tako i tako... Sve se moze rijesiti. Prospianje mrznje na forumu nikom ne pomaze...
Sent from my Sony Xperia Z using Tapatalk.
E vidis, zato ja vise ne radim udomljavanja upravo radi vlasnika kao sto si ti koji i pored toga sto imaju psa, imaju ovako misljenje o njima.
Generalno sam zakljucio (poslije detaljne studije) da je u makar 90% slucajeva psu puno bolje sa koricom suhog hljeba na ulici nego kod vlasnika.
BTW Opisana radnja se dogadja u totalnoj pustari gdje nema zive duse, ima samo taj kontejner.
Inace, ja svoje pse pustam sa povodca sto je vise moguce i mnogi na ovom forumu su ih vidjeli kakvi su i kako se ponasaju.
Vidjeli su takodje kako se ja ponasam ukoliko ima ikakve sumnje u bezbjednost drugih pasa i ljudi oko mene.
I to je upravo zato sto imaju dovoljno slobode.
Da napomenem. Zive u basti sa puno hlada i mjesta za igru i ganjanje i pored toga, svaki dan ih izvodim u kratke setnje makar tri puta, a makar dva-tri puta sedmicno ih izvedm u grad i odvedem na dugu setnju po sumi... NARAVNO BEZ POVODCA JER IMAJU ONI NEKOG SVOG POSLA VJERUJ MI.
A ti burazeru, drzi svog na dva centa povodca, plasi se svakog cuke koji pridje da se upozna i negoduj sto te cuko njusi. Ja odoh sad da malo uzivam u drustvu napustenih pasa i gledam u njihove oci pune ljubavi i cistim njihove bale sa moje odjece.
Procitaj @Pasiflorin post da ga ne prepisujem.
PS
Bez i najmanje namjere da te uvrijedim ili tako nesto....
Ako imas psa dobro je da si se javio na ovu temu jer iskreno receno tebi treba pomoc ako imas ovakvo misljenje o psima. "Oni su zivotinje, oni nemaju svog posla".
Izgleda mi da se ne razumijes bas nesto puno u psihologiju pasa.
Slobodno pitaj u detalj sta te interesuje, cak i one stvari koje mislis da znas.
Hajd za pocetak da cujemo kojeg psa imas, koliko dugo, gdje ga drzis i sta radis sa njim?