Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mr. Brightside

#2526 Re: Teretana

Post by Mr. Brightside »

MedenoSrce wrote: Nista ne radim, čekam da se tijelo oporavi :zoka:
ja sam uvijek razbijao upale manjim radom :roll:
ne znam jesam li pogrijesio tako :-?
BackInBlack

#2527 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Zna google brat. :D

-.-
Last edited by BackInBlack on 09/10/2013 20:09, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#2528 Re: Teretana

Post by hladan.preminger »

MedenoSrce wrote:Kako vi s upalama? Jel čekate da prođu ili se vodite parolom "klin se kinom izbija"?
Ako je bol od upale sljedeci trening odradi lakšom kilažom, nakon pauze od 48 sati.
Samo budi vrlo oprezan i razlikuj bol od upale od sitnih povreda koje se mogu kasnije iskomplikovati.
Svaka upala mora proci za 48 sati, najviše 72 sata. U suprotnom je neka povreda u pitanju po se mora biti oprezan. Najcesce je u pitanju istegnuće.

Oprezno s bolom.
skafiskafsnjak

#2529 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Nikada ne raditi misic pod upalom !
MedenoSrce

#2530 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

Hvala društvo. :thumbup: :sax:
2407

#2531 Re: Teretana

Post by 2407 »

hladan.preminger wrote:Primjenjujem ovaj Yatesov program vec 15 dana i konstano imam upale. Stvarno je dobar.
Ne znam koliko je dobar ovaj njegov trening za "non-usere" i osobe koje ne treniraju duzi vremenski period. Mislim da su za naturalce bolji visoko frekventni treninzi(full body split, Upper/lower split) nego treninzi visokog intenziteta kao sto je ovaj njegov.
Ovaj serijal je meni odlican zbog svih savjeta koje on tu daje. Jbg, lik je enciklopedijija bb-a i svaka mu je ko suho zlato :-D
Mustang1

#2532 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ja 3 i po mjeseca radio po jednom te istom planu 4 dana radim i jedan odmaram :ramena,noge,ledja i biceps,grudi i triceps ... Tek od ove sedmice povecao broj vjezbi .. do sada sam skoro sve skupine misica radio po 2-3 vjezbe osim nogu i grudi .. sad sam povecao za sve imam minimalno 6 :D Iako nisam prestajao sa vbjezbanjem imao sam upale i to kakve .. pogotovo za noge poso sam i tu malo rezim promjenio :D i trapez do sada radio samo jednu vjezbu sad radim 5 :D i do sada sam radio po 4 serije sve sad nesto radim i po 2 samo :D
kurty

#2533 Re: Teretana

Post by kurty »

Ovi moji i ja smo vec tri mjeseca redovni... kontali smo od januara raditi po programu, ali nam fali jos malo kuveta za neke serije...
Jedino grudi radimo po serijama... Ravni bench... Ide zagrijavanje sa 40kg... pa onda 5 ili 6 puta izbacimo 80kg, pa radimo 5 serija po 8 dizanja sa 70kg... poslije na kosom radimo 5 serija po 8 dizanja sa 60kg... Doduse ovo se odnosi na mene i jos jednog, a ovaj napredni na sve dodaje po jos 20kg... onda na kosoj klupi radimo razvlacenje sa bucicama, pa onda razvlacenje nazad sa bucicom... U pauzama izmedju serija smo na razboju, i radimo propadanje... To je sto se grudi tice, a za ostale grupe radimo skoro pa po programu

Upale imam samo na nogama... Hvala Bogu nisam do sada imao upala ostalih grupa misica
hladan.preminger

#2534 Re: Teretana

L00d wrote:Nikada ne raditi misic pod upalom !
Nakon 48 sati mišić pod "upalom" se moze slobodno "raditi" bez ikakvih posljedica.
Problem je ako se bol nastavi nakon 72 sata, tada bol nije uzrokovana uplaom od treniranja vec me mozda u pitanju nesto drugo, kao što je istegnuće i sl.
hladan.preminger

#2535 Re: Teretana

2407 wrote:
hladan.preminger wrote:Primjenjujem ovaj Yatesov program vec 15 dana i konstano imam upale. Stvarno je dobar.
Ne znam koliko je dobar ovaj njegov trening za "non-usere" i osobe koje ne treniraju duzi vremenski period. Mislim da su za naturalce bolji visoko frekventni treninzi(full body split, Upper/lower split) nego treninzi visokog intenziteta kao sto je ovaj njegov.
Ovaj serijal je meni odlican zbog svih savjeta koje on tu daje. Jbg, lik je enciklopedijija bb-a i svaka mu je ko suho zlato :-D
Od "dodataka" koristim samo Natural Wealth vitamine i minerale.
Moji treninzi izgledaju ovako.
Idem u teretanu čet-sub-pon a imam A i B trening, i vrtim A,B,A,B,A,B itd...

A
Flat Bench x3
Incline Bench x3
Decline Bench x3
Cable Fly ili Flat Bench Fly ili Dips x3

Barbell ili Dumbell Shoulder Press x3
Lateral Rise x3
Reverse Fly x3
Shrug x3

Overhead Triceps Press x3
Barbell Biceps Curl x3
Triceps Pushdown x3
One Armed Biceps Concentration Curl x3

B
Dumbell Pullover x3
Pull-ups x4
One Arm Row x3
Wide Grip Cable Row x3
Dead Lift x3

Squat x3
Leg Extension x3
Harmstring Curl x3
Calves x3

Leg Raise x3
Cable Crunch x3

Sve do otkaza.

I udri ukrug!
skafiskafsnjak

#2536 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Sinoc i veceras u teretani ... boli me iznad lakta ruka. Znaci nije dje su misici (biceps/triceps) nego izmedju. I boli samo kada radim nesto. Npr. kada radim na lat masini na prsa, pa kad dodjem gotovo do prsa, zaboli me ...
Ne boli na dodir , znaci samo kada radim neke vjezbe ...

sta bi moglo biti ...

puu ...

EDIT: zagrijem se svaki put prije treninga . I nisam se nigdje udario ili povrijedio pa da bas znam od cega je... Jednostavno u ponedjeljak kad sam bench ravni radio osjetio sam bol ...
dobar,ti?

#2537 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

kurty wrote:Ovi moji i ja smo vec tri mjeseca redovni... kontali smo od januara raditi po programu, ali nam fali jos malo kuveta za neke serije...
Jedino grudi radimo po serijama... Ravni bench... Ide zagrijavanje sa 40kg... pa onda 5 ili 6 puta izbacimo 80kg, pa radimo 5 serija po 8 dizanja sa 70kg... poslije na kosom radimo 5 serija po 8 dizanja sa 60kg... Doduse ovo se odnosi na mene i jos jednog, a ovaj napredni na sve dodaje po jos 20kg... onda na kosoj klupi radimo razvlacenje sa bucicama, pa onda razvlacenje nazad sa bucicom... U pauzama izmedju serija smo na razboju, i radimo propadanje... To je sto se grudi tice, a za ostale grupe radimo skoro pa po programu

Upale imam samo na nogama... Hvala Bogu nisam do sada imao upala ostalih grupa misica
Nikad nisi imao upalu nijednog misica osim onih noznih, to mi nije jasno nikako.Haj da si imao na pocetku pa da sad kazes da su prestale, al da ti se nikad misic nije upalio... Onda ne radis dobro.
kurty

#2538 Re: Teretana

Post by kurty »

dobar,ti? wrote:
kurty wrote:Ovi moji i ja smo vec tri mjeseca redovni... kontali smo od januara raditi po programu, ali nam fali jos malo kuveta za neke serije...

Nikad nisi imao upalu nijednog misica osim onih noznih, to mi nije jasno nikako.Haj da si imao na pocetku pa da sad kazes da su prestale, al da ti se nikad misic nije upalio... Onda ne radis dobro.
Ovako.. Krenuo i prvim skoro 15tak dana samo sa sipkama i bicicama radio.. bez ikakvih tegova... Tako sam stekao otprilike neku rutinu u pokretima...
Onda sam 15tak dana stavljao skoro pa minimalne tezine... i eto nakon malo vise od mjesec pocnem dizati tezine...

Eh sad, kad radim recimo bicepse i tricepse, sutradan osjetim neku minimalnu bol, al nije to ni blizu upale... Znam kad me noge upale, jedva niz stepenice idem, a kad hodam po ravnom isto pingvin izgledam...

p.s. jedan od ovih ovid drugova iz "teretane" je zavrsio dif i sve nam je u detalje objasnio... a imamo i onu neku knjigu, pa sta "nije jasno" provjerimo
Mustang1

#2539 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

L00d wrote:Sinoc i veceras u teretani ... boli me iznad lakta ruka. Znaci nije dje su misici (biceps/triceps) nego izmedju. I boli samo kada radim nesto. Npr. kada radim na lat masini na prsa, pa kad dodjem gotovo do prsa, zaboli me ...
Ne boli na dodir , znaci samo kada radim neke vjezbe ...

sta bi moglo biti ...

puu ...

EDIT: zagrijem se svaki put prije treninga . I nisam se nigdje udario ili povrijedio pa da bas znam od cega je... Jednostavno u ponedjeljak kad sam bench ravni radio osjetio sam bol ...
Smanji kilazu na toj vjezbi gdje radis .. Mene je tako u pocetku na istoj toj spravi bolilo pa sam smanjio kilazu i onda lagano .. a nedavno me na tricepsu fatalo tad nisam smanjivao samo napravio pauzu dva dana i sve ok ..Znam da ti je glupo sto je manje kila ali samo kratko vrijeme dok ne prodje i onda se vrati na normalnu kilazu..samo o toj vjezbi/spravi govorim
skafiskafsnjak

#2540 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

ahmmm ma pauzirati cu ionako do utorka... pa cemo vidjeti . Ne znam jel do tezine jer nisam bas ni trpao puno kg ...vidjet cemo :)

nadam se da nije nes ozb .
BackInBlack

#2541 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Ae imal iko da je koristio whey?
Ukratko ... da mi pojasni ... Nisam bas Englez, pa mi google puno ne pomaze :/
Pro i kontra ??
Last edited by BackInBlack on 09/10/2013 20:05, edited 1 time in total.
hljebarnik

#2542 Re: Teretana

Post by hljebarnik »

http://www.teretana.ba/clanci/prikazi/21

Znas li da ne mozes samo to uzimati ?
BackInBlack

#2543 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

hljebarnik wrote:http://www.teretana.ba/clanci/prikazi/21

Ne znam ... zato trazim savjet.
Ovo sam dobio od jarana za poklon ... koji prodaje svakake derivate.
I cuo da idem u teretanu ... pa mi je dao pomagalo.
On mi je rekao da je ovo odlicno ... i da zadrzava svaki jedan protein u tijelu i direkt ga salje u misic.
zli_hordas

#2544 Re: Teretana

Post by zli_hordas »

BackInBlack wrote:

On mi je rekao da je ovo odlicno ... i da zadrzava svaki jedan protein u tijelu i direkt ga salje u misic.
Oralni ciklusi sa metanom su potpuno gubljenje vremena.Moja preporuka je da se uhvatis neke dobre knjige o roidsima prije nego li predjes na konkretno rokanje.

Pa vise i ptice na grani znaju :
da oral ne ide solo
da nije moguce da treniras a da ne vidis napretka(ili izlazis , ili se ne hranis kako treba , ili ne mjenjas sistem treninga , ili ne spavas dovoljno).
da steroide koriste samo koji se misle ozbiljnije baviti BBom.
da je inj. generalno gledajuci "zdravija" od orala.
Jbt jesi svjestan rizika koji na sebe preuzimas
Ljudino ti ne cijenis svoj zivot koji sam jedan imas.Vrijede li jebeni misici tog rizika, osim ako nisi pro BB.

I ti odmah kreno na DIANABOL koji spada u grupu visoko toksicnih sterodia , najgore od toga hoces solo.
hladan.preminger

#2545 Re: Teretana

BackInBlack wrote:

Ko ti je to dao nije ti prijatelj! :D
BackInBlack

#2546 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Jarane, nisam ni poceo to da uzimam ..
Last edited by BackInBlack on 09/10/2013 20:06, edited 2 times in total.
BackInBlack

#2547 Re: Teretana

Post by BackInBlack »

Hhaha ... o tom potom :p
Last edited by BackInBlack on 09/10/2013 20:08, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#2548 Re: Teretana

BackInBlack wrote:Jarane, nisam ni poceo to da uzimam ... samo sam od njega dobio te tablete ko poklon, kao sto sam rekao.
Kratko mi je ispricao koje po pozitive toga, al negative nije spomenuo ...
Cito sam malo po netu, i najvise me zabrinulo kad sam procito da moze doc do promjene prsa (kujine sise) i ispadanje kose ... zato sam se javio ovde na forum, da vidim imal ko kakih negativnih iskustava ...
I ako bi to uzimao, nebi u velikim kolicinama ... mozda samo jedna tableta dnevno (ne zelim se bavit profesionalno) xD
al sve u svemu ... batalicu ja te tablete ... :p
Drug ne treba ti to. Ako si početnik u teretani, samo na osnovu "početničkog efekta" za dva mjeseca mozes nabaciti 10% sadašnje težine mišićne mase bez ikakvih dodataka. Samo malo pojačaj prehranu i pazi na proteine. Kvalitetan whey nije na odmet.

Pozz
samsung456

#2549 Re: Teretana

Post by samsung456 »

BackInBlack wrote:Jarane, nisam ni poceo to da uzimam ... samo sam od njega dobio te tablete ko poklon, kao sto sam rekao.
Kratko mi je ispricao koje su pozitive toga, al negative nije spomenuo ...
Cito sam malo po netu, i najvise me zabrinulo kad sam procito da moze doc do promjene prsa (kujine sise) i ispadanje kose ... zato sam se javio ovde na forum, da vidim imal ko kakih negativnih iskustava ...
I ako bi to uzimao, nebi u velikim kolicinama ... mozda samo jedna tableta dnevno (ne zelim se bavit profesionalno) xD
al sve u svemu ... batalicu ja te tablete ... :p
Jedan od najpametnijih poteza u zivotu bi mogao biti odlaganje tih tableta... :thumbup:
4m3l

#2550 Re: Teretana

Post by 4m3l »

Nema potrebe da idem u teretanu dok god ovaj snijeg pada :) Slomio sam se jutros lopatajaucii!!! Bole ledja boli sve!! :lol: :lol:
Post Reply