Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
htcxone

#2526 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

dosta ljudi mi je rekloda je uspavam jer joj je zbog infekcije počela koža da truhne :/
A kad sam je odnio veterinaru rekao je "dabogda da jutro dočeka"
agent_001

#2527 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by agent_001 »

agent_001 wrote:ima li neko savjet, kako uklopiti macu( novu) dva mjeseca i mačka od godinu i po, reže jedan na drugog ko kerovi, nesmijem ih dame ostaviti
Niko ovakvog iskustva?

Sent from my iPhone using Tapatalk
omega369

#2528 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by omega369 »

neko spomenu da je sterilizacija macaka 50 KM. Gdje ima za te pare? Gdje god sam ja zvao cijena je bila mnogo veca. cak sam jednu veterinarsku stanicu zvao 3x i svaki put je cijena bila povecana :-?
mefistofilis

#2529 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mefistofilis »

omega369 wrote:neko spomenu da je sterilizacija macaka 50 KM. Gdje ima za te pare? Gdje god sam ja zvao cijena je bila mnogo veca. cak sam jednu veterinarsku stanicu zvao 3x i svaki put je cijena bila povecana :-?
i ja bi macka sterilisao za petobu... za vise bi ga pustio da se tuce sa ostalima :lol: :lol:
Kal El

#2530 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

agent_001 wrote:
agent_001 wrote:ima li neko savjet, kako uklopiti macu( novu) dva mjeseca i mačka od godinu i po, reže jedan na drugog ko kerovi, nesmijem ih dame ostaviti
Niko ovakvog iskustva?

Ja sam negdje gledao kada su neki ljudi kupili još jednu mačku da im je trebalo 2 sedmice da se upoznaju(nova maca za to vrijeme živila u WC-u) i svaki dan bi je malo po malo upoznavali,ima valjda na google!

Probaj ovako
"How to introduce my new cat to my other cat"
alkalna_baterija

#2531 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by alkalna_baterija »

agent_001 wrote:
Niko ovakvog iskustva?

mislim da to ide postepeno, što češće ih ostavljaj da se druže, ali da su pod nadzorom, a da nisu svjesni
ne zapostavljaj matorog zbog malog :D i probaj uzeti starijeg pa se igrat s njim ili ga maziti, a onda primaknuti i manjeg
u svakom slučaju ne zapostavljati ovog velikog, i ni slučajno im hranu stavljati u istu posudu, da ne bude krvi :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2532 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

omega369 wrote:neko spomenu da je sterilizacija macaka 50 KM. Gdje ima za te pare? Gdje god sam ja zvao cijena je bila mnogo veca. cak sam jednu veterinarsku stanicu zvao 3x i svaki put je cijena bila povecana :-?
veterinarska stanica slatina...mačku sterilisao ima godina i po možda malo više...mačka nisam jer mi je rekao veterinar da su mu sasušena jaja i da ne može pravit mačiče...znači dvije mačke za 80 km bio dogovorio...pošto nisam mačka platio 50 km...od kud 3X cijena skočila :shock:
omega369

#2533 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by omega369 »

Slatina - Hrvatska? zezate me?? Pitam za cijene u BiH, Sarajevu...

mefisto :thumbup: :D :D
Cholina_Lokica

#2534 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Cholina_Lokica »

omega369 wrote:Slatina - Hrvatska? zezate me?? Pitam za cijene u BiH, Sarajevu...

Slatina je i dio Sarajeva :lol:
Ako je i gore vam skupo, probajte kod Milana Mihajlova u rs-u, on je dosta jeftiniji. Nasi su svi morali poskupiti zbog onog zakona o veterinarskim uslugama, svi morali visocije iste cijene staviti
luna09

#2535 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

omega369 wrote:Slatina - Hrvatska? zezate me?? Pitam za cijene u BiH, Sarajevu...

Niko te ne zeza. U Sarajevu blizu bolnice na Jezeru ima veterinarska stanica i ta se mahala zove Slatina :izet:
omega369

#2536 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by omega369 »

skroz zaboravih na to. ukucao na internetu i 5 stranica veterinarska stanica slatina hrvatska, pa rek'o... :D hvala u svakom slucaju, provjerit cu
htcxone

#2537 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

Cholina_Lokica wrote:

Slatina je i dio Sarajeva :lol:
Ako je i gore vam skupo, probajte kod Milana Mihajlova u rs-u, on je dosta jeftiniji. Nasi su svi morali poskupiti zbog onog zakona o veterinarskim uslugama, svi morali visocije iste cijene staviti
on mi je spasio macu :thumbup:
Kal El

#2538 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Dva ista avatara :mrgreen:
Banksy

#2539 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

Preporuka za sve vrste vet. usluga: Haris Čustović :thumbup:

"City Vet" d.o.o. Sarajevo
Hasiba Brankovića bb
+387(0)61 191 131
Fax: +387(0)33
Čustović Haris, dr.vet.med.
Mešanović Nermina, dr.vet.med.
Didić Lejla, vet.tehničar

ili

VETERINARSKA STANICA DOO SARAJEVO KJP
(033) 216-848
SLATINA bb
Sarajevo
Kal El

#2540 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Kako znate imam macica,nekih 2 mjeseca možda i više,i želi sve više i više napolje, a ima jedan mačak od 5-6 mj. duplo veći od Lokija koji hoda po mahali a najviše je u komšijnom dvorištu, ova moja budala mu prilazi sav se nastresi i prilazi mu, ali ovaj i ne napada toliko nego šapama se po glavi tapkaju,ali veliki zna ponekad malo više da ga udara...

Je li prijetna mom macicu i je li ga može ozbiljno povrijediti?
Do sada su se samo gledali i malo tapkali, moj prilazi a ovaj drugi se ko povuče,umjesto moj da pobjegne on prilazi :lol:
htcxone

#2541 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

Kal El wrote:Kako znate imam macica,nekih 2 mjeseca možda i više,i želi sve više i više napolje, a ima jedan mačak od 5-6 mj. duplo veći od Lokija koji hoda po mahali a najviše je u komšijnom dvorištu, ova moja budala mu prilazi sav se nastresi i prilazi mu, ali ovaj i ne napada toliko nego šapama se po glavi tapkaju,ali veliki zna ponekad malo više da ga udara...

Je li prijetna mom macicu i je li ga može ozbiljno povrijediti?
Do sada su se samo gledali i malo tapkali, moj prilazi a ovaj drugi se ko povuče,umjesto moj da pobjegne on prilazi :lol:
nabavi jos jednog ili jednu njegovg uzrasta , macke vole kada imaju s kim se igrati
ja imam macu staru 7 godina i ima tri mačića (dvoje zensko i jedan musko) i nisam ih mogao razdojiti iako mi je sad jako tesko da ih hranim jer ni ja ne radim jos uvijek, a nije da ne košta.. ali nisam imao srca da ih razdvojim jer spavaju zajedno, igraju se ... nikad se ne razdvajaju ... :D
Et moj prijedlog :D tako da kada je on sam uvijek ce ici napolje traziti drustvo , a kada ima nekoga sa sobom, onda ce to biti rjeđe
mefistofilis

#2542 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by mefistofilis »

vodio macka kod veterinara, dobio neke injekcije, kao to je temperatura, virus, daji mu antibiotike i bit ce dobar.
sa antibioticima macak zavrsio jucer a danas vec nekakav trom. oci mu nekakve kao podbuhle. da li je ko imao slicnu situaciju...
edit: evo ga i uslikah
Image
escobar__

#2543 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by escobar__ »

U mojoj okolini ne znam da se igdje vrši sterilizacija mačaka za 50 KM. Prije 15-tak dana sam sterilizaciju mačke platio 150 KM (VS Tuzla). U Lukavcu je nešto jeftinije (čini mi se oko 100 KM).
luna09

#2544 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

Ih u Tuzli to debelo naplaćuju :( Moje mace sam sterilisala i plaćala po 75 KM, za mačora platila 60KM.
kakav nered

#2545 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

Banksy wrote:Preporuka za sve vrste vet. usluga: Haris Čustović :thumbup:

"City Vet" d.o.o. Sarajevo
Hasiba Brankovića bb
+387(0)61 191 131
Fax: +387(0)33
Čustović Haris, dr.vet.med.
Mešanović Nermina, dr.vet.med.
Didić Lejla, vet.tehničar
Ja isto preporučujem Harisa.. on je sterilizirao moje mace.. tada je bilo oko 50 KM, sad ne znam...

ali ne preporučujem ga radi toga, kad su se mačku oduzele zadnje noge odmah na telefon je pogodio dijagnozu, tromboembolija, dok su u VetLife-u samo rekli da je imao "neki udar" (kao da to nije i više nego očito) i dali mu vitamine i steroide (to mu je baš onako pomoglo :roll: )... oni su mi najbliži pa sam ga u strahu tamo odvela... i neću više nikada... a Haris mi je na tel odmah pogodio dijagnozu, rekao šta da radim i spasio mi mačka... Nikad više nigdje drugo neću odvesti svoje mace...
Banksy

#2546 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

kakav nered wrote:
Banksy wrote:
Ja isto preporučujem Harisa..
ali ne preporučujem ga radi toga, ... odmah na telefon je pogodio dijagnozu ... Haris mi je na tel odmah pogodio dijagnozu, rekao šta da radim ... Nikad više nigdje drugo neću odvesti svoje mace...
Isto.
Nevjerovatno je koliko ima znanja i koliko drugi, u usporedbi s njim, nemaju.
VenomousV

#2547 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

Mozda je dobar dijagnosticar al' ne voli zivotinje.
Ja kad sam ga zvala jer su stene otrovali (bilo je jos zivo 2 sata nakon poziva) nije htio da dodje. Rekao je "Ih to je lutalica ko zna sta on inace jede", ja ga molila, govorila mu da nije lutalica u pravom smislu rijeci, ja ga hranim i znam gdje boravi al' jok, jebe se njemu :roll:
Zvala sam i Amara tad, on je bio predaleko, na drugom kraju grada, radio operaciju al' mi je makar davao savjete sta da pokusam sa psicem.
Izet Kulenovic je takodjer bio veoma ljubazan ali nije mogao doci jer mu je sin imao visoku temperaturu, nudio mi je da dovezem psa njemu kuci ali ja nemam auto. I vise puta je zvao da vidi da nije slucajno epilepticni napad a ne trovanje...
htcxone

#2548 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

VenomousV wrote:Mozda je dobar dijagnosticar al' ne voli zivotinje.
Ja kad sam ga zvala jer su stene otrovali (bilo je jos zivo 2 sata nakon poziva) nije htio da dodje. Rekao je "Ih to je lutalica ko zna sta on inace jede", ja ga molila, govorila mu da nije lutalica u pravom smislu rijeci, ja ga hranim i znam gdje boravi al' jok, jebe se njemu :roll:
Zvala sam i Amara tad, on je bio predaleko, na drugom kraju grada, radio operaciju al' mi je makar davao savjete sta da pokusam sa psicem.
Izet Kulenovic je takodjer bio veoma ljubazan ali nije mogao doci jer mu je sin imao visoku temperaturu, nudio mi je da dovezem psa njemu kuci ali ja nemam auto. I vise puta je zvao da vidi da nije slucajno epilepticni napad a ne trovanje...
BRAVO, DZABA ZNANJE KAD NEMA VOLJE, mene ovaj momaj iz lukavice zove svaka tri dana i pita kako je macka, isao sma svaka tri dana na kontrolu i marke nikad uzeo nije a i šio je, i previjao i čistio i davao nove inekcije, tablete za mačiće..
dakle smao prvi put je uzeo 50 maraka kada je operisao je a to je trajalo oko 2,5h ... dakle macka je bila u katastrofi...

da sma ovo sve radio ovdje uzeli bi mi 200 maraka minimalno, ali lik ocigledno voli to sto radi i svaka mu cast!
kakav nered

#2549 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

htcxone wrote:
VenomousV wrote:Mozda je dobar dijagnosticar al' ne voli zivotinje.
BRAVO, DZABA ZNANJE KAD NEMA VOLJE, mene ovaj momaj iz lukavice zove svaka tri dana i pita kako je macka, isao sma svaka tri dana na kontrolu i marke nikad uzeo nije a i šio je, i previjao i čistio i davao nove inekcije, tablete za mačiće..
dakle smao prvi put je uzeo 50 maraka kada je operisao je a to je trajalo oko 2,5h ... dakle macka je bila u katastrofi...

da sma ovo sve radio ovdje uzeli bi mi 200 maraka minimalno, ali lik ocigledno voli to sto radi i svaka mu cast!

Ni meni Haris ne naplati kontrole, a i terapije mi je naplaćivao više simbolično...nije ni neki napuhani doktor, nije sujetan, već naprotiv... sve što sam saznala o liječenju od drugih ljudi spremno je prihvatio...

Jako je bitno biti dobar dijagnostičar, da nije pogodio o čemu je riječ mog mačka više ne bi bilo... i džaba sve ostalo... ovako sam uspjela da mu u prvih pola sata dam lijek i sigurna sam da ga je to spasilo...

meni je on stvarno super...kao i cijela njegova ekipa u City Vet-u...
to je moje iskustvo... i ja ću uvijek da ih hvalim...
Kal El

#2550 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Kal El »

Gdje se nalazi City Vet? Za svaki slučaj :)
Post Reply