Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- htcxone
#2526 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
dosta ljudi mi je rekloda je uspavam jer joj je zbog infekcije počela koža da truhne :/
A kad sam je odnio veterinaru rekao je "dabogda da jutro dočeka"
A kad sam je odnio veterinaru rekao je "dabogda da jutro dočeka"
-
agent_001
#2527 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Niko ovakvog iskustva?agent_001 wrote:ima li neko savjet, kako uklopiti macu( novu) dva mjeseca i mačka od godinu i po, reže jedan na drugog ko kerovi, nesmijem ih dame ostaviti
Sent from my iPhone using Tapatalk
- omega369
#2528 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
neko spomenu da je sterilizacija macaka 50 KM. Gdje ima za te pare? Gdje god sam ja zvao cijena je bila mnogo veca. cak sam jednu veterinarsku stanicu zvao 3x i svaki put je cijena bila povecana 
-
mefistofilis
#2529 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
i ja bi macka sterilisao za petobu... za vise bi ga pustio da se tuce sa ostalimaomega369 wrote:neko spomenu da je sterilizacija macaka 50 KM. Gdje ima za te pare? Gdje god sam ja zvao cijena je bila mnogo veca. cak sam jednu veterinarsku stanicu zvao 3x i svaki put je cijena bila povecana
- Kal El
#2530 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja sam negdje gledao kada su neki ljudi kupili još jednu mačku da im je trebalo 2 sedmice da se upoznaju(nova maca za to vrijeme živila u WC-u) i svaki dan bi je malo po malo upoznavali,ima valjda na google!agent_001 wrote:Niko ovakvog iskustva?agent_001 wrote:ima li neko savjet, kako uklopiti macu( novu) dva mjeseca i mačka od godinu i po, reže jedan na drugog ko kerovi, nesmijem ih dame ostaviti
Probaj ovako
"How to introduce my new cat to my other cat"
- alkalna_baterija
#2531 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
mislim da to ide postepeno, što češće ih ostavljaj da se druže, ali da su pod nadzorom, a da nisu svjesniagent_001 wrote:Niko ovakvog iskustva?agent_001 wrote:ima li neko savjet, kako uklopiti macu( novu) dva mjeseca i mačka od godinu i po, reže jedan na drugog ko kerovi, nesmijem ih dame ostaviti
ne zapostavljaj matorog zbog malog
u svakom slučaju ne zapostavljati ovog velikog, i ni slučajno im hranu stavljati u istu posudu, da ne bude krvi
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2532 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
veterinarska stanica slatina...mačku sterilisao ima godina i po možda malo više...mačka nisam jer mi je rekao veterinar da su mu sasušena jaja i da ne može pravit mačiče...znači dvije mačke za 80 km bio dogovorio...pošto nisam mačka platio 50 km...od kud 3X cijena skočilaomega369 wrote:neko spomenu da je sterilizacija macaka 50 KM. Gdje ima za te pare? Gdje god sam ja zvao cijena je bila mnogo veca. cak sam jednu veterinarsku stanicu zvao 3x i svaki put je cijena bila povecana
- omega369
#2533 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Slatina - Hrvatska? zezate me?? Pitam za cijene u BiH, Sarajevu...
mefisto

mefisto
- Cholina_Lokica
#2534 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Slatina je i dio Sarajevaomega369 wrote:Slatina - Hrvatska? zezate me?? Pitam za cijene u BiH, Sarajevu...
mefisto![]()
![]()
Ako je i gore vam skupo, probajte kod Milana Mihajlova u rs-u, on je dosta jeftiniji. Nasi su svi morali poskupiti zbog onog zakona o veterinarskim uslugama, svi morali visocije iste cijene staviti
-
luna09
#2535 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Niko te ne zeza. U Sarajevu blizu bolnice na Jezeru ima veterinarska stanica i ta se mahala zove Slatinaomega369 wrote:Slatina - Hrvatska? zezate me?? Pitam za cijene u BiH, Sarajevu...
mefisto![]()
![]()
- omega369
#2536 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
skroz zaboravih na to. ukucao na internetu i 5 stranica veterinarska stanica slatina hrvatska, pa rek'o...
hvala u svakom slucaju, provjerit cu
- htcxone
#2537 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
on mi je spasio macuCholina_Lokica wrote:Slatina je i dio Sarajevaomega369 wrote:Slatina - Hrvatska? zezate me?? Pitam za cijene u BiH, Sarajevu...
mefisto![]()
![]()
![]()
Ako je i gore vam skupo, probajte kod Milana Mihajlova u rs-u, on je dosta jeftiniji. Nasi su svi morali poskupiti zbog onog zakona o veterinarskim uslugama, svi morali visocije iste cijene staviti
- Kal El
#2538 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Dva ista avatara 
- Banksy
#2539 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Preporuka za sve vrste vet. usluga: Haris Čustović
"City Vet" d.o.o. Sarajevo
Hasiba Brankovića bb
+387(0)61 191 131
Fax: +387(0)33
Čustović Haris, dr.vet.med.
Mešanović Nermina, dr.vet.med.
Didić Lejla, vet.tehničar
ili
VETERINARSKA STANICA DOO SARAJEVO KJP
(033) 216-848
SLATINA bb
Sarajevo
Hasiba Brankovića bb
+387(0)61 191 131
ili
VETERINARSKA STANICA DOO SARAJEVO KJP
(033) 216-848
SLATINA bb
Sarajevo
- Kal El
#2540 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kako znate imam macica,nekih 2 mjeseca možda i više,i želi sve više i više napolje, a ima jedan mačak od 5-6 mj. duplo veći od Lokija koji hoda po mahali a najviše je u komšijnom dvorištu, ova moja budala mu prilazi sav se nastresi i prilazi mu, ali ovaj i ne napada toliko nego šapama se po glavi tapkaju,ali veliki zna ponekad malo više da ga udara...
Je li prijetna mom macicu i je li ga može ozbiljno povrijediti?
Do sada su se samo gledali i malo tapkali, moj prilazi a ovaj drugi se ko povuče,umjesto moj da pobjegne on prilazi
Do sada su se samo gledali i malo tapkali, moj prilazi a ovaj drugi se ko povuče,umjesto moj da pobjegne on prilazi
- htcxone
#2541 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
nabavi jos jednog ili jednu njegovg uzrasta , macke vole kada imaju s kim se igratiKal El wrote:Kako znate imam macica,nekih 2 mjeseca možda i više,i želi sve više i više napolje, a ima jedan mačak od 5-6 mj. duplo veći od Lokija koji hoda po mahali a najviše je u komšijnom dvorištu, ova moja budala mu prilazi sav se nastresi i prilazi mu, ali ovaj i ne napada toliko nego šapama se po glavi tapkaju,ali veliki zna ponekad malo više da ga udara...
ja imam macu staru 7 godina i ima tri mačića (dvoje zensko i jedan musko) i nisam ih mogao razdojiti iako mi je sad jako tesko da ih hranim jer ni ja ne radim jos uvijek, a nije da ne košta.. ali nisam imao srca da ih razdvojim jer spavaju zajedno, igraju se ... nikad se ne razdvajaju ...
Et moj prijedlog
-
mefistofilis
#2542 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
vodio macka kod veterinara, dobio neke injekcije, kao to je temperatura, virus, daji mu antibiotike i bit ce dobar.
sa antibioticima macak zavrsio jucer a danas vec nekakav trom. oci mu nekakve kao podbuhle. da li je ko imao slicnu situaciju...
edit: evo ga i uslikah

sa antibioticima macak zavrsio jucer a danas vec nekakav trom. oci mu nekakve kao podbuhle. da li je ko imao slicnu situaciju...
edit: evo ga i uslikah

- escobar__
#2543 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
U mojoj okolini ne znam da se igdje vrši sterilizacija mačaka za 50 KM. Prije 15-tak dana sam sterilizaciju mačke platio 150 KM (VS Tuzla). U Lukavcu je nešto jeftinije (čini mi se oko 100 KM).
-
luna09
#2544 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ih u Tuzli to debelo naplaćuju
Moje mace sam sterilisala i plaćala po 75 KM, za mačora platila 60KM.
- kakav nered
#2545 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja isto preporučujem Harisa.. on je sterilizirao moje mace.. tada je bilo oko 50 KM, sad ne znam...Banksy wrote:Preporuka za sve vrste vet. usluga: Haris Čustović![]()
Hasiba Brankovića bb
+387(0)61 191 131
ali ne preporučujem ga radi toga, kad su se mačku oduzele zadnje noge odmah na telefon je pogodio dijagnozu, tromboembolija, dok su u VetLife-u samo rekli da je imao "neki udar" (kao da to nije i više nego očito) i dali mu vitamine i steroide (to mu je baš onako pomoglo
- Banksy
#2546 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Isto.kakav nered wrote:Ja isto preporučujem Harisa..Banksy wrote:
ali ne preporučujem ga radi toga, ... odmah na telefon je pogodio dijagnozu ... Haris mi je na tel odmah pogodio dijagnozu, rekao šta da radim ... Nikad više nigdje drugo neću odvesti svoje mace...
Nevjerovatno je koliko ima znanja i koliko drugi, u usporedbi s njim, nemaju.
- VenomousV
#2547 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Mozda je dobar dijagnosticar al' ne voli zivotinje.
Ja kad sam ga zvala jer su stene otrovali (bilo je jos zivo 2 sata nakon poziva) nije htio da dodje. Rekao je "Ih to je lutalica ko zna sta on inace jede", ja ga molila, govorila mu da nije lutalica u pravom smislu rijeci, ja ga hranim i znam gdje boravi al' jok, jebe se njemu
Zvala sam i Amara tad, on je bio predaleko, na drugom kraju grada, radio operaciju al' mi je makar davao savjete sta da pokusam sa psicem.
Izet Kulenovic je takodjer bio veoma ljubazan ali nije mogao doci jer mu je sin imao visoku temperaturu, nudio mi je da dovezem psa njemu kuci ali ja nemam auto. I vise puta je zvao da vidi da nije slucajno epilepticni napad a ne trovanje...
Ja kad sam ga zvala jer su stene otrovali (bilo je jos zivo 2 sata nakon poziva) nije htio da dodje. Rekao je "Ih to je lutalica ko zna sta on inace jede", ja ga molila, govorila mu da nije lutalica u pravom smislu rijeci, ja ga hranim i znam gdje boravi al' jok, jebe se njemu
Zvala sam i Amara tad, on je bio predaleko, na drugom kraju grada, radio operaciju al' mi je makar davao savjete sta da pokusam sa psicem.
Izet Kulenovic je takodjer bio veoma ljubazan ali nije mogao doci jer mu je sin imao visoku temperaturu, nudio mi je da dovezem psa njemu kuci ali ja nemam auto. I vise puta je zvao da vidi da nije slucajno epilepticni napad a ne trovanje...
- htcxone
#2548 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
BRAVO, DZABA ZNANJE KAD NEMA VOLJE, mene ovaj momaj iz lukavice zove svaka tri dana i pita kako je macka, isao sma svaka tri dana na kontrolu i marke nikad uzeo nije a i šio je, i previjao i čistio i davao nove inekcije, tablete za mačiće..VenomousV wrote:Mozda je dobar dijagnosticar al' ne voli zivotinje.
Ja kad sam ga zvala jer su stene otrovali (bilo je jos zivo 2 sata nakon poziva) nije htio da dodje. Rekao je "Ih to je lutalica ko zna sta on inace jede", ja ga molila, govorila mu da nije lutalica u pravom smislu rijeci, ja ga hranim i znam gdje boravi al' jok, jebe se njemu![]()
dakle smao prvi put je uzeo 50 maraka kada je operisao je a to je trajalo oko 2,5h ... dakle macka je bila u katastrofi...
da sma ovo sve radio ovdje uzeli bi mi 200 maraka minimalno, ali lik ocigledno voli to sto radi i svaka mu cast!
- kakav nered
#2549 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
htcxone wrote:BRAVO, DZABA ZNANJE KAD NEMA VOLJE, mene ovaj momaj iz lukavice zove svaka tri dana i pita kako je macka, isao sma svaka tri dana na kontrolu i marke nikad uzeo nije a i šio je, i previjao i čistio i davao nove inekcije, tablete za mačiće..VenomousV wrote:Mozda je dobar dijagnosticar al' ne voli zivotinje.
Ja kad sam ga zvala jer su stene otrovali (bilo je jos zivo 2 sata nakon poziva) nije htio da dodje. Rekao je "Ih to je lutalica ko zna sta on inace jede", ja ga molila, govorila mu da nije lutalica u pravom smislu rijeci, ja ga hranim i znam gdje boravi al' jok, jebe se njemu![]()
dakle smao prvi put je uzeo 50 maraka kada je operisao je a to je trajalo oko 2,5h ... dakle macka je bila u katastrofi...
da sma ovo sve radio ovdje uzeli bi mi 200 maraka minimalno, ali lik ocigledno voli to sto radi i svaka mu cast!
Ni meni Haris ne naplati kontrole, a i terapije mi je naplaćivao više simbolično...nije ni neki napuhani doktor, nije sujetan, već naprotiv... sve što sam saznala o liječenju od drugih ljudi spremno je prihvatio...
Jako je bitno biti dobar dijagnostičar, da nije pogodio o čemu je riječ mog mačka više ne bi bilo... i džaba sve ostalo... ovako sam uspjela da mu u prvih pola sata dam lijek i sigurna sam da ga je to spasilo...
meni je on stvarno super...kao i cijela njegova ekipa u City Vet-u...
to je moje iskustvo... i ja ću uvijek da ih hvalim...
- Kal El
#2550 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Gdje se nalazi City Vet? Za svaki slučaj