BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#2526 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by manekenka u penziji »

Zar je mak zara nas proizvod?
Hajvan

#2527 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

I meni se sviđaju njihove čokolade.
Volim tamne čokolade gorkog okusa.

A odlični su im i drugi konditorski proizvodi, npr. šljiva u čokoladi i smokva u čokoladi.

Image
quarterback

#2528 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

ovo jeste dobro, al same cokolade su odron
quarterback

#2529 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

Hajvan wrote:ovdje su svi naucili na okus "švicarske" mliječne čokolade..
za mak zaru je dorina svicarska, a vispak - as grupa njemacka
Hajvan

#2530 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

jah
amel12345

#2531 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by amel12345 »

zubi wrote:
amel12345 wrote:meni iskljucivo najbolje se svidjaju MIDO PUSLICE I PASTETICE SA SIROM(LISNATA) puslice su slatki proizvod koje je veoma ukusan i preljepog je oblika i cesto kad mi gosti dodu njih izvadim da se pocaste i vjeruj te mi odusevljeni su a tako isto i lisnata sa sirom to je slani proizvod koji se ispece za 15 minuta preljepog je izgleda a jos je ukusan kad spremam veceru il obitelji il gostima uvjek moraju da se nadju pitice sa sirom. nije skup ni jedan od ova dva proizvoda a veoma su ukusni. toplo bi preporucio svima da probaju ove proizvode a cak kako sam citao da su svjetski proizvodi da se mogu nac na svakom kontinentu krenuvsi od Amerike do Australije pa sve do Rusije i Saudiske Arabije. evo stranica pa pogledaj te o kojim proizvodima pricam. http://mido.ba/ :-D :-D :-D
Gdje kupis ovog midu u sarajevu?
ima kupit u merkatorima :) probaj vjeruj predobro je a nije skupo :)
zubi

#2532 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

amel12345 wrote:
zubi wrote:
amel12345 wrote:meni iskljucivo najbolje se svidjaju MIDO PUSLICE I PASTETICE SA SIROM(LISNATA) puslice su slatki proizvod koje je veoma ukusan i preljepog je oblika i cesto kad mi gosti dodu njih izvadim da se pocaste i vjeruj te mi odusevljeni su a tako isto i lisnata sa sirom to je slani proizvod koji se ispece za 15 minuta preljepog je izgleda a jos je ukusan kad spremam veceru il obitelji il gostima uvjek moraju da se nadju pitice sa sirom. nije skup ni jedan od ova dva proizvoda a veoma su ukusni. toplo bi preporucio svima da probaju ove proizvode a cak kako sam citao da su svjetski proizvodi da se mogu nac na svakom kontinentu krenuvsi od Amerike do Australije pa sve do Rusije i Saudiske Arabije. evo stranica pa pogledaj te o kojim proizvodima pricam. http://mido.ba/ :-D :-D :-D
Gdje kupis ovog midu u sarajevu?
ima kupit u merkatorima :) probaj vjeruj predobro je a nije skupo :)

e vala cu probati :) hvala! :thumbup:
frngla

#2533 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by frngla »

Fino se ti Mido izreklamira :lol:

p.s.

odvadi malo, j*bo ga majka :D
The 51st State

#2534 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by The 51st State »

vaučer wrote:
Entropio wrote:Mak Zara.

Vrhunski brending i marketing; katastrofalna čokolada i proizvodi.

I njihova suprotnost, Gameha (Butik Badem) proizvodi koji imaju drek dizajn ali su savršene kvalitete.
sve im valja ali one vocne plocice su im bas beton..., uglavnom svaka im cast. :thumbup:
quarterback

#2535 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

jos da izdaju fiskalne...
Amazonka27

#2536 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

Prosto bi bilo cudo kada bi neko nas vodio brigu o svojoj kvaliteti juce, danas, uvijek... i onda se zapitamo sto nam je sve u qu*, ko nas to namjerno gura u bijedu i zasto se sve zatvori prije nego otvori... za koga mi mozemo reci - e svaka cast, kvalitet na nivou, cistoca, ispravnost...ljubaznost... qurko...svi se zale na male plate a niko da kaze "hej, pa ovo ne moze ovako, mi moramo da cuvamo svoj posao"...
domaci proizvod u domacoj radnji...

Image

Image

Image

Image

Image
madesa

#2537 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

tunjevina bingo strasna :thumbup:
quarterback

#2538 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

Amazonka27 wrote:Prosto bi bilo cudo kada bi neko nas vodio brigu o svojoj kvaliteti juce, danas, uvijek... i onda se zapitamo sto nam je sve u qu*, ko nas to namjerno gura u bijedu i zasto se sve zatvori prije nego otvori... za koga mi mozemo reci - e svaka cast, kvalitet na nivou, cistoca, ispravnost...ljubaznost... qurko...svi se zale na male plate a niko da kaze "hej, pa ovo ne moze ovako, mi moramo da cuvamo svoj posao"...
domaci proizvod u domacoj radnji...
vjerovatno je do frizidera a ne do kora
channel10

#2539 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by channel10 »

frngla wrote:Fino se ti Mido izreklamira :lol:

p.s.

odvadi malo, j*bo ga majka :D
Puslice su stvarno prva liga i covjek ih proizvodi i prodaje godinama. Znaci nije nesto novo.
StupskaBitanga

#2540 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Amazonka ne rade ti slike
suspect_zero

#2541 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by suspect_zero »

StupskaBitanga wrote:Amazonka ne rade ti slike

Ma bila buđava jufka, čini mi se Jami.....a rok još valjan bio :oops:
Amazonka27

#2542 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

update... kontaktirali su me iz Jami-a i za promjenu pozitivno iznenadjenje, onako kako bi u stvari i trebalo da se ponasa prema kupcima. Objasnili su mi da se radi o novoj foliji koju su kupili i da im ona pravi probleme. Zamolili su me da primim simbolican poklon od njih u vidu par svjezih jufki da se uvjerim u kvalitetu. :thumbup: Za razliku od pojedinih proizvodjaca...koji na kritiku odgovaraju kritikom...ovi su se udostojili da objasne i da pokusaju razumjeti problem...iako se radi o relativno povoljnom proizvodu - njima je svaki prodati proizvod vazan.
Ne znam sta se desava sa slikama...vjerovatno zato sto ih nisam uploadovala na neki servis za slike nego samo copy adresu sa FB...ne mogu provjeriti jer na poslu nemam Fb.

Uglavnom...jos jedan :thumbup: za odnose sa kupcima.
manekenka u penziji

#2543 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Svaka im čast za odnos i poklon.
Ne znam zašto ne testiraju novo pakovanje prije nego ga plasiraju na tržište, da izbjegnu ove neugodnosti. Više ce štete nanjeti sebi nego meni kao kupcu. Ako se negdje "opecem" tu vise ne kupujem, a kupca treba opet pridobiti.
Amazonka27

#2544 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

manekenka u penziji wrote:Svaka im čast za odnos i poklon.
Ne znam zašto ne testiraju novo pakovanje prije nego ga plasiraju na tržište, da izbjegnu ove neugodnosti. Više ce štete nanjeti sebi nego meni kao kupcu. Ako se negdje "opecem" tu vise ne kupujem, a kupca treba opet pridobiti.
Kazu da su sve testirali...od brasna do svih ostalih dodatnih sastojaka...i da im je trebalo vremena da skontaju da je bas do folije...kazu da je cijeli lanac radnji ukljucen u kvalitet (od fabrike do kupca) i da stalno kontrolisu i komercijalu i vrijeme utovara i istovara, kao i postavljanje proizvoda u/na odgovarajuce police (frizidere). i prije sam koristila Jami i bila zadovoljna...i onda je moja ljutnja bila dodatno napumpana iz razloga sto nase firme rijetko mogu (ili zele) zadrzati svoj kvalitet... npr. Klas-u sam davala vise prilika nego sto zasluzuje (navika je cudo) a oni kao da sami sebi podmecu nogu...sve gori i gori...i onda kazem, **bo te patriotizam...nisam im ja pokusni kunic...kada se uozbilje tada cu ih i nastaviti kupovati
StupskaBitanga

#2545 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Amazonka27 wrote:update... kontaktirali su me iz Jami-a i za promjenu pozitivno iznenadjenje, onako kako bi u stvari i trebalo da se ponasa prema kupcima. Objasnili su mi da se radi o novoj foliji koju su kupili i da im ona pravi probleme. Zamolili su me da primim simbolican poklon od njih u vidu par svjezih jufki da se uvjerim u kvalitetu. :thumbup: Za razliku od pojedinih proizvodjaca...koji na kritiku odgovaraju kritikom...ovi su se udostojili da objasne i da pokusaju razumjeti problem...iako se radi o relativno povoljnom proizvodu - njima je svaki prodati proizvod vazan.
Ne znam sta se desava sa slikama...vjerovatno zato sto ih nisam uploadovala na neki servis za slike nego samo copy adresu sa FB...ne mogu provjeriti jer na poslu nemam Fb.

Mene je Violeta napala što sam im uputio kritiku na pogoršanje kvalitete violeta papira uz način da im ja dostavim primjerak istog. Totalna nebuloza i sada i poslije kad god sam ga uzeo (ono pakovanje 9+3 troslojni) dalje je grub ko šmirglpapir
StupskaBitanga

#2546 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

npr. Klas-u sam davala vise prilika nego sto zasluzuje (navika je cudo) a oni kao da sami sebi podmecu nogu...sve gori i gori...i onda kazem, **bo te patriotizam...nisam im ja pokusni kunic...kada se uozbilje tada cu ih i nastaviti kupovati
Sada imaju novog vlasnka pa provjeri dojmove
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2547 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Entropio »

StupskaBitanga wrote:
Amazonka27 wrote:update... kontaktirali su me iz Jami-a i za promjenu pozitivno iznenadjenje, onako kako bi u stvari i trebalo da se ponasa prema kupcima. Objasnili su mi da se radi o novoj foliji koju su kupili i da im ona pravi probleme. Zamolili su me da primim simbolican poklon od njih u vidu par svjezih jufki da se uvjerim u kvalitetu. :thumbup: Za razliku od pojedinih proizvodjaca...koji na kritiku odgovaraju kritikom...ovi su se udostojili da objasne i da pokusaju razumjeti problem...iako se radi o relativno povoljnom proizvodu - njima je svaki prodati proizvod vazan.

Mene je Violeta napala što sam im uputio kritiku na pogoršanje kvalitete violeta papira uz način da im ja dostavim primjerak istog. Totalna nebuloza i sada i poslije kad god sam ga uzeo (ono pakovanje 9+3 troslojni) dalje je grub ko šmirglpapir
Da... Violetin papir je sad veoma loš. Kupujem onaj Economy Pack i stvarno nije ni blizu onakav kakav je prije bio.
JohnnyS

#2548 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by JohnnyS »

kad je vlastito dupe u pitanju, tu nema mjesta ni štednji ni patriotizmu... Samo Zewa, troslojna :D
manekenka u penziji

#2549 Re: Odg: Bh. proizvodi široke potrošnje

Entropio wrote:
StupskaBitanga wrote:

Da... Violetin papir je sad veoma loš. Kupujem onaj Economy Pack i stvarno nije ni blizu onakav kakav je prije bio.
Je li to onaj bez mirisa?
I ja sam isto primjetila da nije kao sto je bio.
bierkof

#2550 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bierkof »

Fantastican odnos jami-a prema kupcima.
Kada sam bio student jami me je odrzavao na zivotu :D
ne znam ima li neko na svijetu ko je pojeo vise jami pica, lazanja ili pacetine od mene.

Posto sam na kratko otisao iz drzave, sad kad ne mogu nemate pojma koliko mi se jedu one lazanje sa purecom sunkom i sirom sto su pravili. Ne znam da li ih jos prave :izet:
Bas bih volio kada bi malo poboljsali web stranicu.
Dizajn proizvoda im je ok, svidja mi se ali im je dizajn web stranice zaista los, bilo bi super kada bi se ugledali malo na ledo u tom pogledu.Dobili bi mnogo profesionalniji imidz a to ih nebi kostalo skoro nista.
U svakom slucaju Jami ocjena: 8.5, a mogli bi lako postati 10. :thumbup:
Post Reply