Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2526 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

XDDG wrote:pozdrav svima javljam se iz BIHACA ja i moji prijatelji culi smo za akciju pa smo vec zvali neke nase poznanike i skupljamo novac pa nas samo zanima gdje mozemo uplatiti novac koji skupimo hvala vam za ovakvu akciju i drago nam je sto mozemo pomoci pozdrav :-D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&t=62153 evo INFO tema imate sve podatke sta i kako mozete i sta je do sad ucinjeno.
pustopoljina

#2527 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

Члан 16.
Изградња насеља, односно дијелова насеља, врши се континуално на основу
регулационих планова за просторне цјелине за које је доношење ових планова обавезно.
Реконструкција постојећих дијелова насеља обавезно се предвиђа планом и проводи
као стална активност у процесу изградње насеља.

ako nista...
prvo-tamo smo vidjeli temelje neke rusevine...ne moze mi niko reci da prije nisu imali stalu?
dalje-iznad njih je jedino suma,sto je potencijalno javno dobro,mada mislim da je ili njihova ili komsijska.
ne kace nikakve saobracajnice,magistrale,autoputeve,nisu u gradskoj zoni...
jedino moze biti zastita okoline (ali se ne moze njima zabraniti stala,a drugi da je imaju)...
mislim da oni trebaju paziti prije svega da grade na svojoj parceli.to ostalo se njih ne tice.
ne postoji ni put valjan do njih,a da pricamo o nekom urbanizmu.
Last edited by pustopoljina on 23/04/2009 16:13, edited 1 time in total.
Wind

#2528 Re: Haram im bilo.....

Post by Wind »

E nemere...onda je neko zakaci i odvuce sve s ovcicama.... :D

Dobro, ovdje samo lupetamo bez veze, kao sto rekoh nek neko provjeri i kapak....

Jest da je ovako draze, nekako zanimljivije i prisnije i..i.... ali mozda ne bi bilo lose da zamolimo "forumovce"
kako neko rece, da ne zatrpavaju sa nekim bezveznim stvarima, ne moze se sve upratit.

Ako imas sta pametno rec, reci, a ako nemas.....samo citaj... :D
(ako se slazete)
mIRCerka

#2529 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

DA PRIVREMENO OBUSTAVIMO PRICU O DOZVOLI I SLICNO OPET SE GUBIMO
mIRCerka wrote: Ovako...nemojte komplikovati oko svega ovoga, pocecu vristati...
ako treba napravicemo stalu na postolju koje ce izgledati ko splav, i imace tockove i bice mobilna, pa nece ni trebat gradjevinska ni urbanisticka.
Ok?

IDEMO DALJE!!!
XDDG

#2530 Re: Haram im bilo.....

Post by XDDG »

mIRCerka wrote:
XDDG wrote:pozdrav svima javljam se iz BIHACA ja i moji prijatelji culi smo za akciju pa smo vec zvali neke nase poznanike i skupljamo novac pa nas samo zanima gdje mozemo uplatiti novac koji skupimo hvala vam za ovakvu akciju i drago nam je sto mozemo pomoci pozdrav :-D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 35&t=62153 evo INFO tema imate sve podatke sta i kako mozete i sta je do sad ucinjeno.
HVALA POZZZZZZZZZ :-D
HAVANA

#2531 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

Bio sam u visokom,predračun završen i konačna cijena sa svim priključcima 8300km.
Goldoni sa lombardi motorom(talijanski)12,5ks
Evo edisovog motokultivatora :-D
Još jednom Mate hvala.

Image

Image

Image

Mirći evo i tvoju makinu vozam ;-) Gotovo,ide ko flak.
pustopoljina

#2532 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

samo da ponovim,zbog odlicnog pregleda:
75440 wrote:Da malo rasteretimo Kurty-ja evo aktuelnog stanja:

1. Stala

Uradjeno: Kurty je napravio plan. Stala ce se sastojati od dvije prostorije. Jedna prostorija ce biti 4m x 4m (za kravu/e), a druga 3m x 4m (za ovcice). Uz to ide jos jedna natkrivena prostorija, gdje bi mogao stojati motokultivator. Tavan (gdje bi se moglo drzati sijeno) bi bio velicine 9m x 4m, sa strane 1,20m visine, a u sredini 2,5m.
ruzmarin-a pricala sa zavodom za planiranje:za izgradnju štale treba: ostavinska rasprava ili vlasništvo1/1 ;1. zahtjev za urbanističku saglasnost 2. Građevinska dozvola. Treba reći Edisu da podnese zahtjev za urb.saglasnost da se to pokrene i izganja dozvola

Planirano:
- gradnja stale - Edis da ispita da li postoji neko od povratnika (firma gdje su zaposleni povratnici), koji bi to mogli odraditi. Paralelno Kurty-ju dostaviti brojeve mogucih firmi.
- Zeljezni prozori – cini mi se da je Havana rekao da moze nesto organizovati (jeli to tacno, ili da prebacim da to jos treba?).
ruzmarn-a:Firme građevinske (za stalu):
1. '' Tehno '' Srebrenica
tel.: 065/ 606 - 971 gosp. Mladen
2. Momak iz Srebrenice – živi u Visokom- sutra s Havanom na muhabet
3. „Primorka“ Srebrenica (pronađena na internetu) ali se bojim da nije predizborno obećanje za onih 100 radnika, jer se nemogu pronaći podaci na internetu, a informacije Telekoma Srpske čas imaju čas nemaju br. telefona

Potrebno za pocetak:
- Vrata za stalu
- krava
- ovcice i ovan (ne smije biti iz istog stada) – ciko iz Visokog planira donirati dvije ovcice i dvoje janjadi, novac iz Chikaga zele da bude namjenjen za ovce
- pilici,
- stocna hrana,
- konopac za kravu, lanci itd.
- veterinar da pregleda zivotnje (ima li neko medju nama da je veterinar i da bi to mozda uradio dobrovoljno?)…
istina ziva:(veterinar iz ustikoline se ponudio da pregleda sav stocni fond kad se skupi).

Novac ulozen u ovu sekciju: ?

2. Obrada zemljista

Uradjeno: Havana je pronasao motokultivator. Kompletna cijena je 8,300 KM.

Planirano: Zlatiborka je poslala pismo mogucem donatoru. Cekamo na odgovor.
dogovoreno: Bio sam u visokom,predračun završen i konačna cijena sa svim priključcima 8300km.
Goldoni sa lombardi motorom(talijanski)12,5ks.Još jednom Mate hvala.
http://img261.imageshack.us/my.php?imag ... or001u.jpg

Potrebno za pocetak:
- asov,
- krampa,
- lopata,
- grablje,
- rukavice,
- sikira,
- najloni,( drugarica ucesnica ORA 2009 :D Nanny-se zauzela da momentalno nabavi lopatu,grablje,rukavice,sjekire, najloni.inace,ko i sav posten svIt ceka platu za drugi vid pomoci :D )
- sjeme (pitati Edisa sta treba i sta zeli) …
ruzmarin-a:Sekcija 2: za sjemena i alatke, i ostali materijal, također poslala zahtjev poljoprivreda.ba, pozitivne su reakcije, čekamo odgovor, tako da možda bude donacija ili neki vid pomoći...

Novac ulozen u ovu sekciju: ?

3. Kuca

Uradjeno: familija Hodzic je dobila od nepoznatog donatora 16 vreca brasna (8 vreca je podjeljeno u komsiluku sa Edisove strane). Cijevi za kanalizaciju su postavljene i zatrpane. Dobili su zito (da li je to donirano ili se mora jos platiti?). Pri prvoj posjeti kupljene su namirnice u iznosu od 340 KM i garderoba od forumasa je donirana

Potrebno/ planirano:
- kauc na razvlacenje – rodica od teAMICA donira, treba neko da prebaci. A&L je ponudila dvosjed i trosjed – ko ovo moze prebaciti do Printexa?
- protocni bojler – melbaa zeli donirati(protocni bojler i frizider,senad-drug od lejlatab)
- vodokotlic – melbaa zeli donirati
- stiropror za izolaciju na krovu i drvo za podkovicu – donira otac od Kurty-jeve djevojke
- zamrzivac – Lerdi je bio u pregovorima sa jednom tetom, ima li update?
- Bojler za kupatilo – cini mi se da Papacja zeli da to donira.
- Bunar, da bi se mogli sami snadbjevati vodom, jer inace imaju vodu samo 2-3 sata na dan
- Pod u kuci
- Kuhinja – mogucnost doniranja od Domavije – Kurty jesi dobio vise detalja?
- Prozori – Havana je u pregovorima
- Treba li jos sta? Posudje, serpe, serpice, krpe, sudopere itd.?
- ves masina/perilica rublja :D

Novac ulozen u ovu sekciju: 340 KM

4. Ostalo

- Odjeca – Edis je visok 180cm, Elvis 170-175 cm. Broj obuce Edis 42, Elvis 39. Mama?
- Penzija – HakimO je proslijedio detalje u Tuzlu. Pravo na penziju postoji. Ceka se na papir iz PIO RS-a i nakon toga moze poceti isplata. Izostala penzija ce biti placena, od dana podnosenja zahtjeva.
- Mobilni telefon – teAMICA ima stariji telefon koji moze posluziti kao zamjena za Kurty-jev broj.
- Stipendija za Elvisa – Bistra Boza garantuje Elvisu USD 100 mjesecno za dalje skolovanje

- Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (063-895 015), Munira (062-419 388), Kurty (ovo je Ajdin Cubro) (061-788 614)
- Izdavac za Munirinu knjigu

Ako ima negdje greske u tekstu, javite, da to prepravim. Inace aktualizirat cemo ovu listu zavisno od broja prijedloga/ promjene itd.
pustopoljina

#2533 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

ja sad stvarno moram ici-ako neko hoce raditi update,kad se jos nesto pojavi-neka citira ovaj gornji post-izbrise vanjske quote (tj.da mene citirate)-ostavite samo quote za ovu brojku 75440(ovo je neki postanski broj mes'cini) i update-ajte novim podacima :P
ružmarin-a

#2534 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

HAVANA wrote:Bio sam u visokom,predračun završen i konačna cijena sa svim priključcima 8300km.
Goldoni sa lombardi motorom(talijanski)12,5ks
Evo edisovog motokultivatora :-D
Još jednom Mate hvala.

Image

Image

Image

Mirći evo i tvoju makinu vozam ;-) Gotovo,ide ko flak.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sanasa

#2535 Re: Haram im bilo.....

Post by sanasa »

Nisam prije stigla okupiti raju na poslu...(jos uvijek skupljamo priloge-dok svi ne daju :mrgreen: ) ali danas jesam... evo svi su u suzama...pokazala sam video prije sa Munirom i ovo sad...tuzni su a i presretni su saznanjem da ima toliko dobrog u nama svima, da nas ima toliko... koji cak i ovako virtualno osjecamo sta je ljudska potreba a i da je obaveza pomoći drugome..Vi ste dokaz da humanost ne zna za granice i naciju, imena i mjesta i da ujedinjena ljudska srca mogu da učiniti da i drugo ljudsko srce kuca životom i raduje se novom danu....ehhh...
Veceras pišem o današnjoj posjeti moje prijateljice Edisu...
kurty

#2536 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

foreigndude wrote:Ma hebo kurtyja! Ja ne dajem nikakve informacije nikome, osim da doniraju lovu meni. Ja na kraju svoje misije uplacujem cjelokupni iznos na date racune. Ovdje je sav teret na meni, a na njima da pokupe lovu.

sta bi ovo trebalo da znaci????
mIRCerka

#2537 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

kurty wrote:
foreigndude wrote:Ma hebo kurtyja! Ja ne dajem nikakve informacije nikome, osim da doniraju lovu meni. Ja na kraju svoje misije uplacujem cjelokupni iznos na date racune. Ovdje je sav teret na meni, a na njima da pokupe lovu.

sta bi ovo trebalo da znaci????
ne brini, pregledaj cijelu stranicu, vidis da hoce da te rastereti, samo sto je stil izrazavanja ocaj :D

i mene prepade, pa pregledah malo i pade mi kamen sa srca...nece tebe opterecivati svakom uplatom vec ih skupiti par i onda uplatiti...
:D
foreigndude

#2538 Re: Haram im bilo.....

Post by foreigndude »

hahah..daj kurty...malo šale, ne možeš samo raditi po čitav dan!!!

Daleko od bukvalnog! :-)

FALA MIRCI! Ja sam iz Ljute Krajine ( :x ), ja i kad te hranim kasikom, ja te samaram :lol: :lol: :lol:
maybelline

#2539 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... Sad ce Mirci i pola foruma da skoci na tebe :evil:

Pazi sta pricas!
mIRCerka

#2540 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

foreigndude wrote:hahah..daj kurty...malo šale, ne možeš samo raditi po čitav dan!!!

FALA MIRCI! Ja sam iz Ljute Krajine ( :x ), ja i kad te hranim kasikom, ja te samaram :lol: :lol: :lol:
zamalo da ja tebe sad nasamaram, al sreca pregledah cijelu stranicu pa te skontah...
foreigndude

#2541 Re: Haram im bilo.....

Post by foreigndude »

Joj, to sam prije dva dana napiso, sad tek dolazite. Bujrum, ako cemo gushiti temu sa tim.

Zavrn'te rukave, nema do ovoga nafake.
sanasa

#2542 Re: Haram im bilo.....

Post by sanasa »

foreigndude wrote:hahah..daj kurty...malo šale, ne možeš samo raditi po čitav dan!!!

Nisi human za ovakav humor :mrgreen: :x :D
mIRCerka

#2543 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

OBAVJESTENJE: FEREIGNDUDE IMA CUDAN SMISAO ZA HUMOR.
Sad idemo dalje.
KURTY si vidio slicice motokultija :D:D:D:D:D i jesi li dobio upute za mobilnu stalicu?
foreigndude

#2544 Re: Haram im bilo.....

Post by foreigndude »

Nije uopste humor. U zadnjih par dana navratim ovdje na 10 sekundi samo na brzaka da vidim da svijet ipak nije propao, i onda u jednoj gramaticki nepravilnoj, politicki nekorektnoj recenici izlijem mozak. Onda dodje neko drugi i prevede sebi drugacije, a sve zbog moje krivice i brzog jezika, iliti u ovom slucaju, prstiju.

Ono sto sam htio reci, a sto je mIrci upravo skontala, je da necu opterecivati Kurtyja sa uplatama, pozivima i SMS-ovima svaki dan. Uzeo sam na sebe da sakupljam novac preko svog PayPal racuna na Facebooku, kao i na ruke, od prijatelja. Kada prikupim sve sto budem mogao, onda cu cjelokupnu sumu prebaciti na jedan od racuna za koje je zaduzen Kurty, ili Ajdin Cubro, i tad cu mu dojaviti o istom.

Zamalo me priklaše! :dance:
maybelline

#2545 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Izvinjavamo se foreigndude-u, i nasi prsti su malo brzopleti ;-)
SnezanaM

#2546 Re: Haram im bilo.....

Post by SnezanaM »

Ovako, kako kazu "stanite na loptu"
Ove informacije su proslijedjene po mnogim forumima, javljaju se ljudi (razni) koji kazu da skupljaju pare, sto je jako lijepo :)
Ali bi trebalo nekako objasniti, da je ovaj divni momak Kyrti :D "glavni i odgovorni" i da ono sto je uplaceno na njegovo ime da ce to 100% doci do porodice Hodzic :)
Jer razmislite sta ako neko od onih koji skupljaju novac (nek je pokvaren jedan od njih hiljadu) ostavi taj novac za sebe :x
Onda bi neko mogao posumnjati i u Kyrtija, sto bi stvarno bilo zalosno...
Op3r4t0r

#2547 Re: Haram im bilo.....

Post by Op3r4t0r »

Na ovoj temi se osjeti vec prilicna nervoza ili mozda zamor, nema ni blizu onog bujruma kao na pocetku, ja ovo i ne bih ni primjetio jer visim na temi i vec mi je postala stvar navike, medjutim primjetise ljudi koji su se tek ukljucili u temu i akciju, a koje ja igrom slucaja znam.

Posto se u startu par vas ukljucilo da vodite ovu temu kao organizatori ako tako mogu da kazem, ili to radite kako treba ili prestanite ali bez napadanja, ja sam na temi od prvog dana, po cijeli dan mi je forum otvoren, rado cu zamjeniti nekog tako sto cu postirati brojeve racuna, podatke, usmjeravati na tacne informacije itd ako je takav vid pomoci potreban, samo molim vas budite ljubazni, hvala.
istina živa

#2548 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Evo i mene na brzaka narode.Oteh danas malo novca pa trenutno kod sebe imam 200 dolara,100km a u ponedjeljak bi trebalo leći još 150 dolara.Imena ću večeras kad stignem kući.Vidim da ste aktivni što me raduje.A i tenzije se ne dižu i to je :thumbup: :thumbup:
Eto,zvali me i iz nekog lista,ne skontah ko i šta uglavnom da dam izjavu tj interviju o projektu i ostalom.Opet ću o nama,nek se zna.A tek kad knjiga i dokumentarac aBG izađu,eh onda će se vidjeti kako smo to sve radili.Stoga 55 snimaj i naravno svi koji imate mogućnost snimajte akcije da ih možemo staviti u dokumentarac.Ako imate pitanja o snimanju to adresirajte na našeg uvaženog mirsoooo.
HAVANA oduševljena sam mašinom tj kultivatorom, a i mobilnom štalom :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Uljepšate mi dan svaki put kad čitam šta se dešava.
Za sada toliko.Volim vas :kiss:
Johnny75

#2549 Pogled s juga

Post by Johnny75 »

Nemam naviku pisanja po forumima ili upustanja u neznam kakve debate ali eto jednostavno ne mogu sutjeti. Slucajno sam naisao na ovu pre tuznu pricu i doslovno mi se je smucio zivot.
Da se razumijemo. Nemam nikakvih porodicnih veza sa BiH. Hrvat sam koji cak ni ne zivi u hrvatskoj vec sam se nakako igrom slucaja nasao na Malti gdje danas zivim i radim. Napominjem to posto ne zelim da se ovo sto cu sada napisati shvati kao politiziranje. Ukljucujem se u ovu akciju da bi pomogao koliko mogu momku koji je tek na pocetku zivota.
I sad gle cuda. Taj mladi covijek kojeg imamo prilike gledati kako gladan kruha place pred kamerama, nije zagrizao u droge i ocigledno nije klosar. :shock:

Da, mozda ste shvatili da je ono sto zelim podijeliti sa vama ljutnja :x nakon sto sam citao jucer negdje o Miroslavu i kreditu za sina mu od nekih 3 miliona, da bi danas naisao na Edisovu pricu!!! Te se dvije zivotne tragedije apsolutno razlikuju jedna od druge (jedna je naravno osobna dok je druga opca) ali u isto vrijeme jedna drugu u potpunosti objasnjavaju. Nase drustvo zagrizlo u cinizam zakljuciti ce da bez Elvisa, Edisa i bezbroj njima slicnih nebi bilo ni onih debelokozaca sto raji kroje zivot (citaj – patnju!). I naravno jos ocitije je obrnuto – da nema beskrupoloznih kvazi politicara nebi bilo ni vecine tih tuznih prica. I sad nam preostaje jos samo da utvrdimo sto je bilo prije – je li kokos ili jaje!????
Ili ima mozda netko sa mudima pa da stane svemu tome na kraj? Ajde da vas cujem drage moje bosanke i bosanci! (i kako se sve vec nazivali).
I da, cestitao bi svim predobrim ljudima koji su se ukljucili u ovu akciju. Svaka vam cast.
foreigndude

#2550 Re: Pogled s juga

Post by foreigndude »

Johnny75 wrote:Nemam naviku pisanja po forumima ili upustanja u neznam kakve debate ali eto jednostavno ne mogu sutjeti. Slucajno sam naisao na ovu pre tuznu pricu i doslovno mi se je smucio zivot.
Da se razumijemo. Nemam nikakvih porodicnih veza sa BiH. Hrvat sam koji cak ni ne zivi u hrvatskoj vec sam se nakako igrom slucaja nasao na Malti gdje danas zivim i radim. Napominjem to posto ne zelim da se ovo sto cu sada napisati shvati kao politiziranje. Ukljucujem se u ovu akciju da bi pomogao koliko mogu momku koji je tek na pocetku zivota.
I sad gle cuda. Taj mladi covijek kojeg imamo prilike gledati kako gladan kruha place pred kamerama, nije zagrizao u droge i ocigledno nije klosar. :shock:

Da, mozda ste shvatili da je ono sto zelim podijeliti sa vama ljutnja :x nakon sto sam citao jucer negdje o Miroslavu i kreditu za sina mu od nekih 3 miliona, da bi danas naisao na Edisovu pricu!!! Te se dvije zivotne tragedije apsolutno razlikuju jedna od druge (jedna je naravno osobna dok je druga opca) ali u isto vrijeme jedna drugu u potpunosti objasnjavaju. Nase drustvo zagrizlo u cinizam zakljuciti ce da bez Elvisa, Edisa i bezbroj njima slicnih nebi bilo ni onih debelokozaca sto raji kroje zivot (citaj – patnju!). I naravno jos ocitije je obrnuto – da nema beskrupoloznih kvazi politicara nebi bilo ni vecine tih tuznih prica. I sad nam preostaje jos samo da utvrdimo sto je bilo prije – je li kokos ili jaje!????
Ili ima mozda netko sa mudima pa da stane svemu tome na kraj? Ajde da vas cujem drage moje bosanke i bosanci! (i kako se sve vec nazivali).
I da, cestitao bi svim predobrim ljudima koji su se ukljucili u ovu akciju. Svaka vam cast.
Bravo zemo! Svaka cast!
Locked