Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
ld

#2526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

norveski doktor koji je boravio u gazi,upravo daje izjavu za djeziru i potrdjuje da su oko 90% zrtava u gazi civili
tech10

#2527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tech10 »

Dze su ovu nazzi iskolovali?

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

tech10 wrote:Dze su ovu nazzi iskolovali?

Image
home made.
Lincoln-Burrows

#2529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

Od silnih susjednih država nitko ne želi primiti palestinsku djecu i time ih zaštititi
od pogibije. pa bar dok ne prestanu sukobi, jer jednom mora prestati. Djeca kojih ima
oko pola stanovništva Gaze stradavaju, a ovo nije njihov rat.
JBL

#2530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Lincoln-Burrows wrote:Od silnih susjednih država nitko ne želi primiti palestinsku djecu i time ih zaštititi
od pogibije. pa bar dok ne prestanu sukobi, jer jednom mora prestati. Djeca kojih ima
Nisi cuo za blokadu? Osim toga, to bi bila pomoc u etnickom ciscenju... I zasto su djeca vece zrtve od drugih Palestinaca? Ovi drugi su valjda ok za eliminaciju...
Lincoln-Burrows

#2531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

JBL wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Od silnih susjednih država nitko ne želi primiti palestinsku djecu i time ih zaštititi
Nisi cuo za blokadu? Osim toga, to bi bilo pomoc u etnickom ciscenju... I zasto su djeca vece zrtve od drugih Palestinaca? Ovi drugi su valjda ok za eliminaciju...
Nisam mislio da ih se trajno skloni, već dok traju sukobi, ako je moguće ja bih dozvolio svima koji
to žele.
Ili, prihvatiti egipatski prijedlog prekida vatre. Nema drugog riješenja trenutno, ljudi ginu bezpotrebno.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#2532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by since1921 »

Ocigledno se mnogi ovdje utrkuju ko ce imat post sa vecom mrznjom.Ovo je tragedija ljudi umiru svakodnevno i treba sa tim suosjecat.Pola od vas napise post svoju dnevnu dozu mrznje i onda ode na jedan fini rucak ili na pice u grad.Mozda bazen,planinu.Ko misli pomoc ce humanitarno dali novcem ili paketom.Ovi radikalniji sto bi ratovali poslije svega sto se desavalo u nasoj zemlji neka sjednu na prvi avion i pravac Bliski istok.Al ko ce kompjuter ostavit.Ljudi suosjecajte ali ne mrzite nikog samo sto je drugaciji!

PEACE IN WORLD
homo_sapiens

#2533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by homo_sapiens »

Prijedlog postoji ...

09.01.2009. u 15:55
Inicijativa za spas djece pojasa Gaze http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=58738

Građani Sarajeva predlažu hitnu humanitarnu akciju "Dovedimo djecu pojasa Gaze u BiH", kako bi bila spašena od ratnog krvoprolića.

- Danas se u BiH, ali i širom svijeta, organiziraju humanitarni konvoji materijalne pomoći ratom zahvaćenom narodu Palestine, ali ta pomoć neće spriječiti dalje stradanje njihove djece, kaže se u Inicijativi građana Sarajeva.

Oni zahtijevaju i od predstavnika vlasti u BiH da izvrše pritisak na zaraćene strane da se djeci iz pojasa Gaze odmah omogući evakuacija i transport u BiH.

- I Vlada Kantona Sarajevo i ured gradonačelnice Sarajeva može i mora učiniti maksimalan napor u provođenju ove inicijative. Spasimo djecu pojasa Gaze i našu su djecu drugi spašavali. Svi zajedno smo svjedoci tragedije palestinskog naroda koja se posljednje dvije sedmice odvija u pojasu Gaze, u kojoj je, prema podacima UN - OCHA, živote izgubilo preko 780 stanovnika, od kojih je preko 250 djece, dok ih je više od 1.000 ranjeno. Djeca su i najveća žrtva ratnih sukoba. Nije tako davno završen rat u BiH i svježa su nam sjećanja na nesreću naših naroda i naše djece. Sjetimo se da je samo u BiH, a posebno u Sarajevu i istočnoj Bosni poginulo više od 3.000 djece", ističe se u Inicijativi građana Sarajeva.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090109094 (FENA)
Madame de Pompadour

#2534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

Chmoljo wrote:
tech10 wrote:Dze su ovu nazzi iskolovali?

Image
home made.
Ni musko ni zensko :x
Diwan

#2535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Diwan »

stvar je u tome da cionisti bas ciljaju na djecu dakle potomstvom - oni zele da zavrse sa palestincima kao nacijom
Kjajević Majko

#2536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Kjajević Majko »

Hamas says gives Egypt ideas on Gaza truce
CAIRO, Jan 14 (Reuters) - The Palestinian movement Hamas said on Wednesday it had given Egypt its views on an Egyptian ceasefire plan for Gaza and that it was now up to Cairo to present those views to Israel.

"The movement has presented a detailed vision to the Egyptian leadership so that it (Egypt) can continue its pursuit to end the aggression and lift the injustice on our people in the Gaza Strip," Hamas official Salah al-Bardawil said.

"The Egyptian leadership will ... discuss (the views) with the aggressor to reach the goals that we want. During this period we will monitor," he told a news conference.
nastavak

Gaza child casualties triple since Israeli ground invasion, UN says
"The population of Gaza was already suffering after more than 18 months of closure," Holmes said, referring to the Israeli closure of border crossing points into Gaza.

Since the current hostilities started, the Palestinian Ministry of Health reports, as of Tuesday, showed that "the number of Palestinian casualties stands at 971 killed, of whom 311 are children and 76 women, and 4,418 wounded, of whom 1,549 are children and 652 are women," said Holmes.

"Many of the male casualties are no doubt also civilians," he added.

Israel launched military offensive against Gaza in order to stamp out the firing of rockets into southern Israel by Hamas militants.

"These attacks (by Hamas) are contrary to international humanitarian law and must cease," said the UN official. "Yet any Israeli response must itself comply with international humanitarian law. Here, too, there is considerable and grave cause of concern."
izvor/nastavak

Image
izvor/tekst
osa

#2537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

po zadnjim informacijama hamas pristaje na prekid vatre.
Bosanac sa dna kace

#2538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

IslamBosna.ba - Ekskluzivno, iz sata u sat, donosimo vam najnovije informacije o odvijanju izraelskog zločina nad Palestincima u Gazi.

14. 01. 2009, devetnaesti dan

22:15 - Dosada ubijeno 1025 Palestinaca, a ranjeno 4750.

- Chris Gunnes ispred UNRWA-e izjavio za El-Džeziru da niti je UN niti bilo ko drugi u Gazi siguran od izraelske paljbe. Njihova kola su ponovo pogođena a vozač ranjen.

- Na snimcima El-Džezire se može vidjeti da Palestincima u sklopu humanitarne pomoći stižu vreće sa oznakom sjemenski krompir.

--------------------------------------------------------------------------------------

17:20 - Iz Libanona ispaljene tri rakete na sjever Izraela. Izrael odgovorio sa 8 raketa na Libanon.

16:55 - Izraelski mediji prenose kako su na sastanku zvaničnika izraelske vojske i sigurnosnih agencija, zvaničnici IDF-a rekli da je vojska već prije nekoliko dana u Gazi postigla sve ono što u ovom trenutku može postići, te da je vrijeme za potpisivanje trenutnog prekida vatre.

- Iskazali su rezerviranost prema prijedlozima o pokretanju treće faze agresije ( frontalnog pješačkog napada ) i dodali da je najbolje povući se sada, par dana prije Obamine inauguracije.

16:40 - Izraelci slave već 1001. smrt koju su posijali u Holokaustu nad Gazom. Skoro 400 od toga su djeca. Ne proturječimo izraelskim zločincima kada kažu da su njihove rakete hirurški precizne. One pogađaju svoje mete, nevinu djecu. Ranjeno je 4 630 ljudi.

- Bejt Hanun na sjeveru Gaze trpi teško bombardovanje od strane izraelskih zločinaca.

- Vojno krilo Fataha je objavilo da se je jedan njihov borac raznio u grupi izraelskih vojnika.

- Izrael je zaustavio iranski brod sa 2000 tona pomoci u hrani i medicinskoj opremi 35 km od obale Gaze. Crveni Krst pregovara dopuštanje brodu da se ukotvi na obali Gaze. Ukoliko za dva dana ne bude dobio dopuštenje, brod ce se ukotviti u Kairu.
- Kako se noć spusta, Gazi se priprema još jedna neizvjesna noć jer zvijeri se usuđuju ući u gradove sa pješadijom samo noću.
Bosanac sa dna kace

#2539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Stanovnici Gaze otvaraju stare grobove

Gotovo hiljadu poginulih Palestinaca, tokom velike izraelske vojne ofanzive u pojasu Gaze koja traje već 19 dana, postavilo je novi problem u tom području - problem nedostatka grobova.
Dok izraelska vojna ofanziva u pojasu Gaze ulazi u treću sedmicu, stanovnici Gaze bore se i s novom teškoćom - gdje pokopati svoje mrtve.

Na prenatrpanom groblju u gradu Gazi više nema mjesta, a groblje izvan grada, na kojem još ima mjesta, preopasno je i niko ne želi otići ondje iskopati novi grob.
Čitava Gaza je groblje, kazao je grobar Salman Omar, dodajući da ima strašno puno posla otkako je započela izraelska ofanziva, prenose izraelski mediji.

Pojas Gaze, dugačak samo 40, a širok 10 kilometara, jedan je od najgušće naseljenih područja na svijetu i od prije pati od nedostatka prostora za groblja.

Izraelska bombardiranja posljednjih dana praktički su potpuno onemogućila stanovnicima Gaze pristup Groblju mučenika, jedinom otvorenom groblju u istočnom dijelu grada Gaze.

Mrtve brzo pokopavamo iz straha od bombardiranja, kazao je grobar Salman Omar.

Muslimanska tradicija dopušta da se grobovi ponovno otvaraju ako je to potrebno.

Kada imate mučenike (mrtve), potrebno vam je hitno rješenje, kazao je Omar, koji pokopava na groblju Šeik Radvan u Gazi.

To je groblje bilo zatvoreno za nova ukopavanja, ali zbog trenutačne situacije prepuno je muškaraca koji nose tijela na ukop. Prema muslimanskoj tradiciji, žene rijetko kada posjećuju groblja. Stari grobovi imaju mramorne ploče, ali danas za takvo odavanje počasti mrtvima u Gazi nema vremena. Na nekim od novih grobova nema čak ni imena onih koji su pokopani.

Prema palestinskim podacima, od početka izraelske vojne ofenzive u Pojasu Gaze prije 19 dana, poginulo je više od 970 Palestinaca.

Izvor: Dnevni avaz/Fena
RIZVA

#2540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by RIZVA »

:(
Bosanski_kralj

#2541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanski_kralj »

Šta Izraelci još nisu ušli u gradove, a izgleda da i neće. Znaju oni najlakše je ovako: iz zraka, sa mora i sa pristojene udaljenosti

P.S Misli da mi možemo biti primjer kako se bori za svoju domovinu. Mislim da bi jedan odred Hamzi bio dovoljan da se ovakva izraelska vojska ponizi
Prozor

#2542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Prozor »

Rahmet svim palestinskim sehidima :(
[Matrix]

#2543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by [Matrix] »

Bosanski_kralj wrote:Šta Izraelci još nisu ušli u gradove, a izgleda da i neće. Znaju oni najlakše je ovako: iz zraka, sa mora i sa pristojene udaljenosti

P.S Misli da mi možemo biti primjer kako se bori za svoju domovinu. Mislim da bi jedan odred Hamzi bio dovoljan da se ovakva izraelska vojska ponizi
aha,jasta radi .bas bi hin razvalili.koje bolan hamze koji bakraci,niko u arbih nikad nije dozivio 300 napada avijacijom u nekolko dana i to tako razornih
da je pravo cudo da tamo iko ima ziv.pa DIME ,pa fosfor,pa mornarica,pa helikopteri....jos atomsku da bace.da bi se pobjedio izrael,treba avijaciju prizemljiti
ili bar malo saulisati,neki s-300 bi dobro dosao ali gaza je mala za njegovu oper.upotrebu.imaju iranske sisteme "kamena s ramena" za apachi helikoptere
cudi me da ne koriste to,a more bit da ahmed i neđad ne daju,cekaju da iizraelci na njih kidisu.a smijesna rata,deco draga,100 miliona arapa,koji vaze ko
neki ratnici drhte pred izraely armijom kao da su hipnotizirani.cak ne moraju ni da ratuju,samo ko rusi zavrnu pipu,i kazu:"Od sada vozite avione na gnojivo
gospodje vam majke !" :-)

oookle hamasu ova modifikovana burad na raketni pogon,jel neko gledo kako je izraely avijacija pogodila skladiste tih oblutaka na h2o2,to je ona veeelika
eksplozija sto je podastire aljazira u svom show programu "war in gaza".kad izrael bude do gize (ko nezna to je tamo dje je keopsova mensecini piramida,ona prva
nije ova iz visokog),valjda ce ovi harapi pocet koristi glavu i njene sadrzaje,ali kad bolje razmislim,mozda je i bolje ih "jaci otkaci".
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Ako nikome ne smeta, postavljacu ovaj video na otprilike svakih 5 stranica ove teme. Mozda ga neko i pogleda, a moguce je da na taj nacin izbjegnem i poneki frontalni napad na moju malenkost. Uvrede licne prirode su izuzetno dobrodosle. U tom trenutku se samo prisjetim da je to kao kad ti muha zuji oko glave, dok majke i djeca u Gazi prozivljavaju sto mnogi ne bi pozeljeli najgorem neprijatelju, cini mi se. Sigurno grijesim.

OCCUPATION

Richard Falk - UN Human Rights Fact Finding Comission :

"Veoma cijenjeni palestinski psiholog je uradio studiju 1000 palestinske djece i ustanovio da su mnoga djeca izgubila volju za zivotom. Djeca su dehumanizirana i afektirana gledanjem narocito pretucenih oceva od strane izraelskih snaga. Psiholoski efekat je jedna od dimenzija konflikta koju ljudi ne razumiju."

Illan Pappa - Izraelski Historicar i Analiticar :

"Bilo ko izvan Izraela ko podrzava ideju 2 drzave mora biti veoma oprezan, zato sto ono sto se misli kada se kaze 2 drzave je - da bi 90% onoga sto se historijski nazivalo Palestina zvalo Izrael. U ostatku od 10% bi bila dva ogromna zatvora - jedan u Gazi, drugi u West Bank-u." ( 420.000 Izraelaca zivi u W.B. Planira se dalje naseljavanje)

Dr Iyad Sarray ( ranije pomenuti palestinski psiholog ):

" Mi uopste ne trebamo koristiti silu, zato sto to unistava nasu poziciju i namjere koje su visoko moralne. Mi smo zrtva i vrijeme je da to svijet napokon vidi."

Allegra Pacheco - Izraelski advokat koji se bavi ljudskim pravima :

"Kritikovati politiku izraelske vlade koja ubija ljude i puca na djecu i zastrasuje ih, nije antisemitizam, to je cin humanosti."

Rachel Corrie -( 23-godisnja Amerikanka - ubijena tako sto je pregazena buldozerom, dok je pokusavala zaustaviti rusenje palestinske kuce ) :

"Bez obzira na to koliko sam citala, isla na konferencije, gledala dokumentarne programe i pricala sa ljudima, nista me nije moglo pripremiti za ovu stvarnost. Vi to ne mozete zamisliti dok ne vidite. Ovo nije ono sto sam trazila kad sam dosla na ovaj svijet. Ovo nije ono sto su ljudi koji ovdje zive trazili kada su se rodili. Ovo nije svijet koji ste zeljeli za mene kada ste odlucili da me imate. Ovo se mora zaustaviti. Mislim da je dobra ideja da sve pustimo i posvetimo zivote zaustavljanju ovoga ( e-mail napisan roditeljima prije pogibije )."

Phillis Bennis - Institute For Policy Studies :

"This is an American issue, because it is an issue of American Foreign Policy".

"Najveci neprijatelj znanja nije neznanje - nego iluzija znanja." - Stephen Hawking

9 Jun 2007

Image
2407

#2545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

ponosna_manjina wrote:
2407 wrote: Trebao si cuti kako Mladen Maric u svojim paralelama(na FTV-u) izvjestava o ovoj agresiji teroristicke cionisticke drzave izrael. Ni spomena koliko zrtava, ni spomena da se bore david i goliath nego jedno 10 izjava izarelskih i americkih duznosnika kako izrael ima pravo na odbranu protiv teroristickog hamasa i jedno tri-cetri izjave duznosnika hamasa. Uglavnom izvjestaja je bio takav da se moglo zakljuciti da se radi o obicnom puskaranju na granicama gaze a ne da se radi o izlivu bijesa jedne od najjacih svijetskih armija na goloruko stanovnistvo. Ni ostali izvjetaji nisu nista bolji, pa se mi onda pitamo sto na protest dodje sacica ljudi.
I mene je ovo malo iznenadilo od njega buduci da sam ga ranije slusao i uvijek je bio antiamericki nastrojen.
Zato je Mufid Memija jucer bio sasvim ok (na TVSA)
Ma ja paralele (relativno) redovno pratim, svidjaju mi se neki komentari mladena marica i do sada je bio relativno OK, nije stedio vala nikoga. Ali ono je bilo fakat sramotno i jednostrano izvjestavanje kakvo nisam nikada ocekivao da cu cuti od njega.
Mufid Memija je odlican, covjek je vanjskopoliticka enciklopedija, vec duze vrijeme pliva u tim vodama i nije strucnjak od "juce". :thumbup:
Sto se tice te emisije u njoj je gostovao i Muhamed Mrohorovic, bivsi ambasador BiH u Jordanu, koji iznese podatak da su Palestinci sakupili 1mil $ pomoci BiH za vrijeme rata. To je u BiH donio palestinski ministar kojeg ubija izraelska vojska par dana nakon povratka u palestinu. Znam da je ovdje bilo neke rasprave oko toga, pa eto informacija iz prve ruke. A evo sta sam jos uspio pronaci, za one koje to interesuje:
Palestinci prikupljaju pomoć Bosni(Oslobodjenje od 23/07/1995, nazalost nije cijeli tekst).
Da mi je znati da li cemo mi uspjeti skupiti 1/10 te pomoci da posaljemo u palestinu?

@Latina
Hvala za ovaj dokumentarac :thumbup:

Evo dokumentaraca koje bi trebalo pogledati:
Occupation 101
Palestine Is Still The Issue
Peace, Propaganda and the Promised Land: Media & the Israel-Palestine Conflict

Tu je jos i PBS-ov 50 years war - Israel and Arabs koji traje 5+ sati.
Pozdrav
Bosanac sa dna kace

#2546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

taze iz Gaze:
IslamBosna.ba - Ekskluzivno, iz sata u sat, donosimo vam najnovije informacije o odvijanju izraelskog zločina nad Palestincima u Gazi.

15. 01. 2009, dvadeseti dan

00:50 - Jedan od vodećih jevrejskih intelektualaca u SAD Naom Chumaski je izjavio: "Odvratnost izraelskog napada na Gazu je onesposobila moj jezik da opiše ono što se dešava danas tamo... Konsultovao sam rječnik, ali ni tamo nisam našao odgovarajuće termine koje oslikavaju grozote u Gazi. Termin "terorizam" i "agresija" su preblagi termini koji bi objasnili katastrofu u Gazi."

- Bolivijski predsjenik Evo Morales objavio je danas da njegova zemlja prekida diplomatske odnose sa Izraelom u znak protivljenja izraelskom genocidu u Gazi.Vjerovatno svaki naš čitatelj konstatuje: Kako bi bilo lijepo da je umjesto Bolivije stajalo Jordan, Egipat...!

- Arapski lideri koji su jedva sastavili kvorum za održavanje samita arapskih vođa u vezi novonastale situacije u Gazi, odmah su se podijelili na tri dijela. Kararski emir je prokomentarisao ovakvo ponašanje riječima: "Samo što smo uspjeli skupiti kvorum odmah smo se razjedinili, da Bog sačuva!"

- Katarski emir je pozvao na izgradnju porušene Gaze i ispred svoje zemlje ponudio 250 miliona američkih dolara u tu svrhu. On je, također, pozvao da se otvori morski put za dostavljanje pomoći Gazi.

- Egipatski predsjenik Hosni Mubarak je odbio učestvovati na samitu arapskih država koja treba da se održi u petak u katarskoj prijestolnici Dohi.

- Muslimanska braća, opozicija egipatske vlasti je žestoko osudila odbijanje njihovog predsjenika da se odazove na samit arapskih zemalja, što, kako kažu, jasno oslikava kolika je razlika između volje naroda i postupaka njihove vlasti. Egipatski narod se jasno opredjelio da mu je stalo do Palestinaca, a njihova vlast kao da ne želi da čuje njihov glas.
bosanska rijec

#2547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bosanska rijec »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090115003
:(

"Konsultovao sam rječnik, ali ni tamo nisam našao odgovarajuće termine koje oslikavaju grozote u Gazi. Termin "terorizam" i "agresija" su preblagi termini koji bi objasnili katastrofu u Gazi."

Genocid , totalno unistenje naroda sa lica zemlje :(
Bosanac sa dna kace

#2548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Dvadeseti dan

09:05 - Hamas je izjavio da se u principu slaže sa egipatskim prijedlogom primirja ali da se prije toga jedan broj odrednica mora raščistiti. U međuvremenu je premijer Izraela Ehud Olmert rekao španskom ministru vanjskih poslova Miguelu Moratinosu da želi obustaviti agresiju na Gazu ukoliko Hamas prihvati egipatski plan.

- U međuvremenu Izrael nalaže SAD-u da iznađu način da međunarodna zajednica u potpunosti blokira tunele kroz koje se Gaza hranila čitav period blokade.

08:45 - Hiljade stanovnika Gaze bježe tražeći utočište pred izraelskom armijom koja svom silom navaljuje na gusto naseljena područja.

- Na meti izraelske artiljerije ponovo se je našla jedna džamija u Refahu.

- Dio Gaza Cityja pod imenom Tufah se teško bombarduje i broj žrtava ubrzano raste.

- Još jedan brod sa medicinskom opremom koji je pokušao da probije blokadu desetkovanog palestinskog naroda je zaustavljen od strane izraelske mornarice, te je pod prijetnjom da će na njega biti otvorena vatra, bio primoran da se vrati.
turban

#2549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Moze se definisati;
Samo reci;Cetnicki zlocin,to je i ostace sinonim svakog zla na planeti zemlji.Nad Palestincima se vrsi -cetnicki zlocin-!
turban

#2550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Moram da pobrojim sve koji su se oglasili na ovoj temi;
Nesto malo sramotno malo,da pribiljezim...da znam na cemu sam... :(
Locked