Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mikele riva

#2526 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mikele riva »

holowey wrote:
qay wrote:Izgradnja Burj Khalife u Dubaiu je kostala 1,5 milijardi USD.. A ovo da bude 15 milijardi :lol: :lol:
a koliko je kostala izgradnja ark u konjicu ondasnjih para? a ne racunas korupciju u ceceniji? nije da pravdam avaz, imaju oni svojih bisera svaki dan ali ne mora bas sve sa cim se ne slazemo biti provala
znas li ti kolika je milijarda?
holowey

#2527 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by holowey »

mikele riva wrote:
holowey wrote:
qay wrote:Izgradnja Burj Khalife u Dubaiu je kostala 1,5 milijardi USD.. A ovo da bude 15 milijardi :lol: :lol:
a koliko je kostala izgradnja ark u konjicu ondasnjih para? a ne racunas korupciju u ceceniji? nije da pravdam avaz, imaju oni svojih bisera svaki dan ali ne mora bas sve sa cim se ne slazemo biti provala
znas li ti kolika je milijarda?
nemam pojma, hajde mi ti reci
mikele riva

#2528 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mikele riva »

ja ako ti kazem, odmah ce me banovat.
holowey

#2529 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by holowey »

mikele riva wrote:ja ako ti kazem, odmah ce me banovat.
hajde evo da ja tebi kazem nesto pa onda i ti reci meni pa neka nas obojicu banuju

ark je kostao 4.6 milijardi dolara, prevedi to u $ppp 2011, pa skontaj koliko para je juga imala na raspolaganju, a koliko rusija koja finansira vladu u ceceniji... kad to skontas reci ima li sanse da nesto slicno bude izgradjeno u groznom i koliko bi kostalo danasnjih para racunajuci tu i pare koje su otisle sa strane...

avaz je tariguz novina ali fakat ne zasluzuju da se svaki njihov tekst posmatra kao iskoristeni tariguz
neki

#2530 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by neki »

holowey wrote:
hajde evo da ja tebi kazem nesto pa onda i ti reci meni pa neka nas obojicu banuju

ark je kostao 4.6 milijardi dolara, prevedi to u $ppp 2011, pa skontaj koliko para je juga imala na raspolaganju, a koliko rusija koja finansira vladu u ceceniji... kad to skontas reci ima li sanse da nesto slicno bude izgradjeno u groznom i koliko bi kostalo danasnjih para racunajuci tu i pare koje su otisle sa strane...

avaz je tariguz novina ali fakat ne zasluzuju da se svaki njihov tekst posmatra kao iskoristeni tariguz
Ark je kostao 4,5 milijardi danasnjih dolara, a i to je procjena, palata u Groznom je kostala 15 milijardi eura..
za te pare mogli su napraviti bunker sa tunelom do centra Moskve
holowey

#2531 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by holowey »

neki wrote:
holowey wrote:

Ark je kostao 4,5 milijardi danasnjih dolara, a i to je procjena, palata u Groznom je kostala 15 milijardi eura..
za te pare mogli su napraviti bunker sa tunelom do centra Moskve
$4.5 milijardi tadasnjih je oko $37 milijardi danasnjih ako gledamo $ppp 1953 kada je gradnja ark pocela a oko $14.5 milijardi ako gledamo $ppp 1979 kada je zavrsena gradnja, zar ne mislis da su za te pare mogli prokopati tunel od zagreba preko konjica do beograda?
slobodni armirach

#2532 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by slobodni armirach »

sta je ovo :lol: :lol: :lol:

sve mi se cini da Fahro nije primljen u neku kvalitetnu ložu :D
http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/ ... vjere.html
spreca

#2533 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by spreca »

holowey wrote:
Ova suma je dosta realna za Rusiju....Cecenija nije samostalna drzava nego samo jedna iz nekoliko republika koje sacinjavaju rusku Federaciju......Cecenija je nerazvijena i zato je se dotira iz federalnog budzeta kao i mnogi sjeverni reoni u ruskoj federaciji.Cecenija najvise novca dobija od arapskih zemalja a novac dobijen dzabaluka obicno i nema neku cijenu,jer nije zaradjen svojim trudom.Poznam covjeka koji radi na tim objektima inace je iz Slo.......ta suma nije utrosena samo na rezidenciju nego i na ostale objekte koji su izgradjeni u sastavu tog kompleksa......materijal za ugradnju se vozi iz citavog svijeta ,pa i nije cudo sto je suma tako ogromna.....za nas je to suma velika ali ne za ruse i Cecence gdje obicni narod zivi prilicno lose
qay

#2534 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by qay »

Shortly after taking office, Kadyrov approved a project to erect a presidential palace on a 30-acre (120,000 m2) plot by the Sunzha River in ruined downtown Grozny. The project, which will also include a five-star hotel and recreational facilities, is estimated to cost around 1.5 billion rubles ($54 million USD) to build.

Da li je ovo taj palace o kome Avaz govori, nisam siguran.. Ali voli covjek da trosi... :-D

Image

Kadyrov je ovaj desno..
mikele riva

#2535 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mikele riva »

spreca wrote:
holowey wrote:
Ova suma je dosta realna za Rusiju....Cecenija nije samostalna drzava nego samo jedna iz nekoliko republika koje sacinjavaju rusku Federaciju......Cecenija je nerazvijena i zato je se dotira iz federalnog budzeta kao i mnogi sjeverni reoni u ruskoj federaciji.Cecenija najvise novca dobija od arapskih zemalja a novac dobijen dzabaluka obicno i nema neku cijenu,jer nije zaradjen svojim trudom.Poznam covjeka koji radi na tim objektima inace je iz Slo.......ta suma nije utrosena samo na rezidenciju nego i na ostale objekte koji su izgradjeni u sastavu tog kompleksa......materijal za ugradnju se vozi iz citavog svijeta ,pa i nije cudo sto je suma tako ogromna.....za nas je to suma velika ali ne za ruse i Cecence gdje obicni narod zivi prilicno lose
dobre vijesti za holoveja. nije sam.

15 milijardi eura je 30 hiljada miliona km. 15 milijardi eura je 3000 kilometara auto puta. 15 milijardi sekundi je 480 godina.a kubik betona, 50 eura
amrica

#2536 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

za tog lika to je nista :zzzz:

za 35. rodjendan se skupila ekipa iz holivuda, a samo je vanessa may priznala da je dobila 500.000 $ za dolazak :oops:

kockar, ubica, nasilnik, ljudska prava 0 bodova, konjske utrke, ucjene,.... ja pa ja pa sunce.... :run:

a tek ovo
:x
"Honor killings
In 2009, Kadyrov stated his approval of honor killings, based on the belief that women are the property of their husbands.
"

izacice slike tog zdanja jednom, nazalost. i nece biti betona, nego, napr. rucno obradjen mramor sa marsa, wc-solje od 24-karatnog zlata.... lupam, ali to je taj faraonski mentalitet
mikele riva

#2537 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mikele riva »

dzaba sve. da mu mikelandjelo kreči, a a isus postavlja stolariju, ne moze bit 15 milijardi.
amrica

#2538 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

mikele riva wrote:dzaba sve. da mu mikelandjelo kreči, a a isus postavlja stolariju, ne moze bit 15 milijardi.

:D

zaboravio si hitlera :lol: :lol: soboslikar :mrgreen:

kad se sjetim, usla jednom kod fahre u kancelariju, jos u domu vaso pelagic kad je bio havaz (sad dom kulture novo sarajevo :?: ) a ono akvarijum kao pola necijeg stana :-)
Baltazar_khan

#2539 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Baltazar_khan »

amrica wrote:za tog lika to je nista :zzzz:
za 35. rodjendan se skupila ekipa iz holivuda, a samo je vanessa may priznala da je dobila 500.000 $ za dolazak :oops:
evo malo fotografija sa tog eventa :mrgreen:

http://englishrussia.com/2011/10/11/mod ... in-grozny/
mikele riva

#2540 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mikele riva »

ccc, psiho je doveo van dama.

bruce lee mrtav, chucka nije smio zvati i tako..
Kindzadza

#2541 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Kindzadza »

Malo je van teme, ali kada je vec rec o tome ludaku (Ramzanu), nista ne treba biti iznenadjujuce...

P.S. Rusija i Ceceni ne ratuje vec 100tinama godina za klikere, vec upravo zbog ovog raskosa koji Ramazan (ponekad)i prikaze... Cecenija je trulo bogata.
Halcyon

#2542 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Halcyon »

"Ko je šta jamio međustranačkim dogovorom: Lagumdžija zadovoljan, Dodik ironičan"

:-)
Najprodavaniji bh. list... Ko je jamio, jamio.
Jeff Bingham

#2543 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Jeff Bingham »

Kad ste kod tih miliona i milijardi, upravo na FTV-u dva puta ponovise da je usvojen prijedlog budzeta KS u iznosu od osam miliona i xxx hiljada KM :-)
spreca

#2544 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by spreca »

mikele riva wrote:dobre vijesti za holoveja. nije sam.

15 milijardi eura je 30 hiljada miliona km. 15 milijardi eura je 3000 kilometara auto puta. 15 milijardi sekundi je 480 godina.a kubik betona, 50 eura
neznam o cemu ti?
mikele riva

#2545 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mikele riva »

znam da ne znas. ne sekiraj se.

btw, iza izjavne reccenice ne ide upitnik.
spreca

#2547 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by spreca »

mikele riva wrote:znam da ne znas. ne sekiraj se.

Djesi profesore nisam te pozno.......eh jos kad bi ti znao koliko neznas nebi ti cijene bilo.
mikele riva

#2548 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mikele riva »

spreca wrote:

Djesi profesore nisam te pozno.......eh jos kad bi ti znao koliko neznas nebi ti cijene bilo.
evo me ucenice specijalne skole, odmah sam te pozn'o.
spreca

#2549 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by spreca »

mikele riva wrote:
spreca wrote:

evo me ucenice specijalne skole, odmah sam te pozn'o.
raduj se......ako imas cime
sumirprimus

#2550 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by sumirprimus »

ovo haman naka pred novogodisnja neuroza :D
Post Reply