English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Better Man

#2526 Re: English Premier League

Post by Better Man »

ultima_palabra wrote:
Better Man wrote:
ultima_palabra wrote:@trasimaco, čini mi se da je zadnja utakmica pokazala da sam bio u pravu u našoj raspravi ;-) Nisam siguran da bi United prošlih sezona tako lako izgubio na Goodisonu, i to u situaciji kada zaostaje za prvim i bodovi su mu očajnički potrebni. Možda bi gubili, ali bi se odnedakle pojavili Cristiano ili Tevez i spasili bar bod 8-)
BTW, Ferdinand je bivši igrač, sa njim ni Engleska neće daleko na WC. Možda ih može izvući Vidić, ali pitanje je koliko mu SAF vjeruje s obzirom da je jednom nogom van Manchestera.
Vidić ne ide nigdje iz Man. UTD.
Ne znam baš, posvađao se sa Fergiejem, a ovaj se rješavao i važnijih igrača od njega. A i onaj malac iz Fulhama nije džaba doveden ;-)
Menađer Vidića je dao izjavu da neće napustiti klub i da će ugovor odraditi do kraja.
ultima_palabra

#2527 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:Zasto United sa Ronaldom u timu nije naprimjer pobijedio Milan? Vidis kako ovo zvuci? Skroz je nebitno. Druga su vremena i mozemo samo nagađati sta bi bilo.
Jel to porediš Milan iz 2007 i ovaj sad? :shock:
burek_in_space

#2528 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

Better Man wrote:
Menađer Vidića je dao izjavu da neće napustiti klub i da će ugovor odraditi do kraja.
Kakav crni menaĐer, gospodja Vidic se tu najvishe pita. :D
Trasimaco

#2529 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

ultima_palabra wrote:
Trasimaco wrote:Zasto United sa Ronaldom u timu nije naprimjer pobijedio Milan? Vidis kako ovo zvuci? Skroz je nebitno. Druga su vremena i mozemo samo nagađati sta bi bilo.
Naveo sam primjer Milana samo da ti pokazem koliko je bezveze to nagađanje. Mozda United s Ronaldom ne bi pobijedio neki dan na San Siru. Evo ja cu ti reci da bi sve preko njega islo, Milan bi ga markirao i United bi izgubio utakmicu. Vidis, nagađanja su neogranicena. :D
vaučer

#2530 Re: English Premier League

Post by vaučer »

United je navikao da timovi legnu i skinu gaće.
Kad se to ne dogodi mogući su rezultati kao na Goodisonu.
Svi su očekivali rezultatski mnogo lošiji United nakon prodaje Cristine i prelaska Teveza, no Rooney je napokon dobio priliku da se pokaže u punom sjaju i nije ju propustio.
Fergusonu ostaje da se moli da Rooney ostane zdrav ako želi titulu, jer bez njega... khm.. a valjda Macheda veličanstveni opet pogodi jedan gol, ko će ga znati..
ultima_palabra

#2531 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:
ultima_palabra wrote:
Naveo sam primjer Milana samo da ti pokazem koliko je bezveze to nagađanje. Mozda United s Ronaldom ne bi pobijedio neki dan na San Siru. Evo ja cu ti reci da bi sve preko njega islo, Milan bi ga markirao i United bi izgubio utakmicu. Vidis, nagađanja su neogranicena. :D
:-D Ok, stvarno ne popuštaš 8-) Ali brojevi na kraju ipak kažu istinu, koliko god relativiziraš. A oni kažu da United mora dobiti sve utakmice do kraja prvenstva da bi stigao saldo od prošle godine.
riham

#2532 Re: English Premier League

Post by riham »

Titulu uzima Chelsea :) garant.
rado_vidjen

#2533 Re: English Premier League

Post by rado_vidjen »

Aha, mogu me uzet za... :D

A ako i osvoje, u sta sumnjam, pa sta? Opasno prijete Sunderlandu po broju titula. Image
Kimi_BXL

#2534 Re: English Premier League

Post by Kimi_BXL »

riham wrote:Titulu uzima Chelsea :) garant.
Kratko i jasno :)
ja.neron

#2535 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

Rooney 23 gola u prvenstvu :thumbup:

#2536 Re: English Premier League

Post by profil »

Kakva je zvijer ovaj Rooney :thumbup: Skoro pa ko Drogba :D Ali dzaba to unitedu, kad ce ga fergie prodati na kraju sezone. Ima covjek plan da rasproda sve sto valja do penzije, kako ga novi menadzer ne bi mogao adekvatno naslijediti :D

Mislim da je sada na redu da Chelsea kiksa (pu pu). Ova sezona je nidje veze. Moglo bi se reci da ce prvak biti onaj ko je najmanje los, a ne najbolji. Mislim nije sad da su svi nesto losi, ali u odnosu na prethodne sezone, poprilicno losiji. Vidjecemo kako ce se to odraziti na LP. Ako tri kluba ne budu u polufinalu, znaci da su pali pravo :D
ultima_palabra

#2537 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

profil wrote:Mislim da je sada na redu da Chelsea kiksa (pu pu). Ova sezona je nidje veze. Moglo bi se reci da ce prvak biti onaj ko je najmanje los, a ne najbolji. Mislim nije sad da su svi nesto losi, ali u odnosu na prethodne sezone, poprilicno losiji. Vidjecemo kako ce se to odraziti na LP. Ako tri kluba ne budu u polufinalu, znaci da su pali pravo
To svi vide, al sad će doći @trasimaco da to malo relativizuje, garant će reći da su mali klubovi jači ove sezone 8-)
ja.neron

#2538 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

idite trolovati na temama o barsi i real-u jer nema više cikcange/hidrant da odgovara na vaše glupe komentare

#2539 Re: English Premier League

Post by profil »

Ako je on, kao navijac/simpatizer, zadovoljan, onda nemamo razloga ni ja ni ti, kao navijaci/simpatizeri nekog drugog kluba, da budemo nezadovoljni.

#2540 Re: English Premier League

Post by profil »

ja.neron wrote:idite trolovati na temama o barsi i real-u jer nema više cikcange/hidrant da odgovara na vaše glupe komentare
Zamolio bih te da citiras dio mog posta koji smatras trolovanjem, kako bih mogao prilagoditi svoje pisanje.
ultima_palabra

#2541 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

ja.neron wrote:idite trolovati na temama o barsi i real-u jer nema više cikcange/hidrant da odgovara na vaše glupe komentare
Ako nisi jedan od braće Šimić onda je ovo moj forum isto koliko i tvoj, tj. ako ne odeš u Banoviće :D
burek_in_space

#2542 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

Banned user for reason “prekrsena pravila foruma”
» ja.neron
Neelix

#2543 Re: English Premier League

Post by Neelix »

English Clubs Account For 56 Per Cent Of Debt Among European Teams - Report
http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... g-european

kako ce svi potonut odjednom :-) kao tiiiiiiiiiiiiiitani, kao tiiiiiiiiiitanik :D
krusty

#2544 Re: English Premier League

Post by krusty »

i opet Stoke City odera Man City hahahaha treci put u zadnjih 10 dana Man City ne moze da pobijedi Stoke... stvarno bruka i sramota tolikih miliona :lol: :lol: :lol:
Trasimaco

#2545 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

profil wrote:Kakva je zvijer ovaj Rooney :thumbup: Skoro pa ko Drogba :D Ali dzaba to unitedu, kad ce ga fergie prodati na kraju sezone. Ima covjek plan da rasproda sve sto valja do penzije, kako ga novi menadzer ne bi mogao adekvatno naslijediti :D
To uopste nije tacno. Naprotiv, Fergie gradi novi tim oko Rooneya. Tu je mnogo mladih igraca koji ce stasati taman na vrijeme i normalno kupovina nekih novih. Jednostavno mislim da ce to biti jos jedna Fergijeva generacija u nizu, sad vec peta ili sesta. :D Covjek ce umrijeti na klupi Uniteda, ali se nece povuci. Da je htio da ode, to bi davno uradio. Kad u ovom stadiju zivota nastavlja dalje, onda ce ici i do kraja. :D
profil wrote:Mislim da je sada na redu da Chelsea kiksa (pu pu). Ova sezona je nidje veze. Moglo bi se reci da ce prvak biti onaj ko je najmanje los, a ne najbolji. Mislim nije sad da su svi nesto losi, ali u odnosu na prethodne sezone, poprilicno losiji. Vidjecemo kako ce se to odraziti na LP. Ako tri kluba ne budu u polufinalu, znaci da su pali pravo :D
Ovo je vec zavrsena rasprava. Ja tvrdim da su ostali timovi jaci. Neka neko kaze da Villa, City, Tottenham i Everton nisu bolji ove godine nego prethodnih. A i sam si rekao da ce tu snagu vodecih timova Engleske pokazati LP. Pa zasad su svi engleski timovi na dobrom putu i imaju povoljne rezultate.
Neelix wrote:English Clubs Account For 56 Per Cent Of Debt Among European Teams - Report
http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... g-european

kako ce svi potonut odjednom :-) kao tiiiiiiiiiiiiiitani, kao tiiiiiiiiiitanik :D
:lol: :lol: :lol:

Nada postoji. Vrlo mala, ali ipak postoji, zar ne? :lol:
ultima_palabra

#2546 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:Neka neko kaze da Villa, City, Tottenham i Everton nisu bolji ove godine nego prethodnih.
Samo City, i to nakon bruke skrhanih para :D Ne mogu ni primirisati među prva 3, a Liverpool je puno lošiji nego prethodnih sezona, pa se sa njim mogu nositi.
Trasimaco wrote:Naprotiv, Fergie gradi novi tim oko Rooneya. Tu je mnogo mladih igraca koji ce stasati taman na vrijeme i normalno kupovina nekih novih. Jednostavno mislim da ce to biti jos jedna Fergijeva generacija u nizu, sad vec peta ili sesta. Covjek ce umrijeti na klupi Uniteda, ali se nece povuci. Da je htio da ode, to bi davno uradio. Kad u ovom stadiju zivota nastavlja dalje, onda ce ici i do kraja.
To mu je sigurno plan, i nema niko bolji na svijetu od njega u tome. Ali sada postoje dvije stvari koje ga mogu spriječiti u tome, zdravlje i finansijsko stanje kluba.

#2547 Re: English Premier League

Post by profil »

Trasimaco wrote:
profil wrote:Kakva je zvijer ovaj Rooney :thumbup: Skoro pa ko Drogba :D Ali dzaba to unitedu, kad ce ga fergie prodati na kraju sezone. Ima covjek plan da rasproda sve sto valja do penzije, kako ga novi menadzer ne bi mogao adekvatno naslijediti :D
To uopste nije tacno. Naprotiv, Fergie gradi novi tim oko Rooneya. Tu je mnogo mladih igraca koji ce stasati taman na vrijeme i normalno kupovina nekih novih. Jednostavno mislim da ce to biti jos jedna Fergijeva generacija u nizu, sad vec peta ili sesta. :D Covjek ce umrijeti na klupi Uniteda, ali se nece povuci. Da je htio da ode, to bi davno uradio. Kad u ovom stadiju zivota nastavlja dalje, onda ce ici i do kraja. :D
To je bila vise zajebancija nego ozbiljno. Poenta tog paragrafa je prva recenica.
Trasimaco wrote:
profil wrote:Mislim da je sada na redu da Chelsea kiksa (pu pu). Ova sezona je nidje veze. Moglo bi se reci da ce prvak biti onaj ko je najmanje los, a ne najbolji. Mislim nije sad da su svi nesto losi, ali u odnosu na prethodne sezone, poprilicno losiji. Vidjecemo kako ce se to odraziti na LP. Ako tri kluba ne budu u polufinalu, znaci da su pali pravo :D
Ovo je vec zavrsena rasprava. Ja tvrdim da su ostali timovi jaci. Neka neko kaze da Villa, City, Tottenham i Everton nisu bolji ove godine nego prethodnih. A i sam si rekao da ce tu snagu vodecih timova Engleske pokazati LP. Pa zasad su svi engleski timovi na dobrom putu i imaju povoljne rezultate.
To nisam napisao kao dio neke rasprave, neko cisto kao moju neku konstataciju, tako da je totalno nebitno je li nekada neko raspravljao o tome. To sto se neko nadoveze na moj post i stavi ga u kontekst te rasprave, ne dovodi moj post u isti kontekst. Ali evo da se ukljucim u tu raspravu. Dakle ovo gore sam govorio sa aspekta vodecih timova, tj sa aspekta njihovog omjera sa ostalim klubovima. A tu nema nacina da se dokaze da nisu slabiji. Mozda je zvucalo drugacije (kontradiktorno svakako jeste, jer je najmanje los = najbolji), ali time sto sam rekao "najmanje los", nisam implicirao to da je neko slabiji u odnosu na sebe iz prethodnih sezona, vec da ti timovi u vrhu nisu superiorni kao prethodnih sezona, nebitno iz kojih razloga. Svakako da ce uspjeh u evropi pokazati da li je tome uzrok veci kvalitet ostatka PL-a, ali vise uspjeh tog ostatka u nego uspjeh ovih gore, jer ovi gore teoretski ne mogu bolje nego prethodnih sezona, a skoro su dogurali do dijela gdje odlucuju male nijanse (cetvrtfinale).

Znam samo jedno, da mi ove sezone neki kiks ne pada tako tesko kao prethodnih, jer nije vise toliko izvjesno da ce Manchester iskoristiti svaki, a vjerujem da nije puno drugacije i iz tvoje perspektive.
Edin H.

#2548 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Nije htio Bridge da se rukuje sa Terryjem :-)
Kimi_BXL

#2549 Re: English Premier League

Post by Kimi_BXL »

Lampard majstorski :D City do sad nije nista pokazao. Chelsea treba u drugom odmah da napadne i rijesi pitanje pobjednika :oops:
Kimi_BXL

#2550 Re: English Premier League

Post by Kimi_BXL »

Kimi_BXL wrote:Lampard majstorski :D City do sad nije nista pokazao. Chelsea treba u drugom odmah da napadne i rijesi pitanje pobjednika :oops:
Jao gola tito dragi.. PA Chech bi ono odbranio s jednom nogom i jednom rukom :x
Post Reply