Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
Sinalco_1
#2526 Re: Cijene stanova All about
I još nešto,
možešte imati i ti i muž po dvije kuće i dva stana i ako kupujete novogradnju nema plačanja poreza jer je plačen PDV pri samoj izgradnji. (Tako da ta priča mladi bračni par bez igdje ičega ne stoji )
možešte imati i ti i muž po dvije kuće i dva stana i ako kupujete novogradnju nema plačanja poreza jer je plačen PDV pri samoj izgradnji. (Tako da ta priča mladi bračni par bez igdje ičega ne stoji )
-
Sinalco_1
#2527 Re: Cijene stanova All about
OK, složili se.
Prijatan vikend
Prijatan vikend
- jazzer
#2528 Re: Cijene stanova All about
Bas od ovoga napraviste milion teorija
.
Kupujes novogradnju..placas PDV 17% ukoliko kupujes stan na koji nije placen PDV.
Ukoliko je PDV placen i uracunat u cijenu, ne placas vise nista od poreza.
Kupujes starogradnju..ne placas porez od 5% ukoliko si demobilisani borac (mislim i RVI) koji kupuje
svoju prvu nekretninu i nema na svoje ime nikakav drugi stan. Ostali kategorije (mladi bracni parovi,
pravo mladi bracni parovi
, bracni parovi koji imaju toliko godina da su sve samo ne mladi
) placaju
porez od 5%.
Kraj price!!
Kupujes novogradnju..placas PDV 17% ukoliko kupujes stan na koji nije placen PDV.
Ukoliko je PDV placen i uracunat u cijenu, ne placas vise nista od poreza.
Kupujes starogradnju..ne placas porez od 5% ukoliko si demobilisani borac (mislim i RVI) koji kupuje
svoju prvu nekretninu i nema na svoje ime nikakav drugi stan. Ostali kategorije (mladi bracni parovi,
pravo mladi bracni parovi
porez od 5%.
Kraj price!!
- LieToMe
#2529 Re: Cijene stanova All about
Ne znam ko se sad veze za jednu rijec...To je bilo u nasem slucaju (navela licno iskustvo) nisam nigdje rekla da je pravilo, cak sam ako si primjetio navela da ne moras biti cak ni mlad (ono do 35 godina zivota). I drugi primjer koji sam navela isto nije imao nikakvih nekretnina (slucajnost valjda) ali nigdje ne rekoh da je to pravilo. Ali ne da mi se fakat vise raspravljat...ne vidim svrhuSinalco_1 wrote:I još nešto,
-
Sinalco_1
#2530 Re: Cijene stanova All about
Ovo zadje je bila samo konstatacija koja je bila upućena tebi iz razloga sto sa tobom pričam al u suština je samo info za sve ostale da se ne nadaju ako su maldi bračni par i ako kupuju starogradnju da će bit oslodođeni poreza.
Da završimo govorili smo isto samo na različite načine. Složili se i to je to.
Prijatan vikend.
Prijatan vikend.
- LieToMe
#2531 Re: Cijene stanova All about
I agreeSinalco_1 wrote:Ovo zadje je bila samo konstatacija koja je bila upućena tebi iz razloga sto sa tobom pričam al u suština je samo info za sve ostale da se ne nadaju ako su maldi bračni par i ako kupuju starogradnju da će bit oslodođeni poreza.
Prijatan vikend.
- Miki123
#2532 Re: Cijene stanova All about
LieToMe, bacila si bombu, nisi dobro čitala. Ti si oslobođena poreza jer se radi o novosagrađenom stambenom prostoru čija je prva prodaja oslobođenja poreza na promet nekretnina.
Tu potvrdu da nemaš na sebi nekretnina si džaba vadila jer na sebi možeš imati po' sarajeva i opet si oslobođena poreza na promet nekretnina.
a evo šta si napisala: navela si 2 uslova koja se moraju kumulativno ispuniti:

Tu potvrdu da nemaš na sebi nekretnina si džaba vadila jer na sebi možeš imati po' sarajeva i opet si oslobođena poreza na promet nekretnina.
a evo šta si napisala: navela si 2 uslova koja se moraju kumulativno ispuniti:
ne moras biti mlad ali moras biti bez ikakvih nekretnina upisanih na tvoje i supruznikovo ime i da kupujete stan iskljucivo u novogradnji (jer placas pdv u sklopu cijene) i da, govorim iz licnog iskustva a ne na osnovu rekla kazala
- hoćeli_ko_rasol
#2533 Re: Cijene stanova All about
Evo NOVE slike SPO Tibra 2 - Stup (TIBRA - PACIFIC):
Slike objekta A3/A4 na dan 03.05.2012. :

Slike objekta B1/B2 na dan 03.05.2012. :

Slike gradilišta na dan 03.05.2012. (http://www.tibra-pacific.com)
CIJENA STANOVA JE OSTALA ISTA... tj. cca. 1650 KM/m2 (najeftinije u gradu) !
LP
Slike objekta A3/A4 na dan 03.05.2012. :
Slike objekta B1/B2 na dan 03.05.2012. :
Slike gradilišta na dan 03.05.2012. (http://www.tibra-pacific.com)
LP
-
spacek
#2534 Re: Cijene stanova All about
...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:10, edited 1 time in total.
-
anonimus03
#2535 Re: Cijene stanova All about
Po mojim nekim info sa raznih strana, trebali su graditi jos C i D fazu sa po 20tak spratova, obdaniste, skolu i ambulantu. Medjutim izgleda da ih je neko tuzio (mjesna zajednica ili nesto tako) zbog tolike spratnosti i bla bla bla. Tako da se vjerovatno ne zna sta ce i kako ce sta graditi.spacek wrote:E sad jedno pitanje...hoćeli_ko_rasol wrote:
LP
Pošto vidim da si u ovome svemu, prema slikama, interesuje me da li imate dogovor sa gradom vezano za izgradnjom obdanista, osnovne skole i ambulante koji bi udovoljili potrebama nagle ekspanzije i razvoja tog dijela Stupa pod Tibrom. Nekako je sve ovo fino, ali infrastrukturalno se baš i ne prati adekvatno!
Još jedno pitanje, kakvo je stanje sa parking mjestima, jer je riječ o objektima sa puno stambenih jedinica...Kad se sve to zajedno sabere i oduzme, onda cijena stana i nije adekvatna ako ovi pomenuti uslovi nisu i nece biti ispunjeni u dogledno vrijeme!
Parkinga ima, ali jako malo, ali imaju garaze koje se mogu kupiti ili iznajmiti.
A ovaj lik koji je postavio slike je tu samo kupio stan, slike je preuzeo sa njihove stranice.
- valter.ba
#2536 Re: Cijene stanova All about
Ima li se gdje ovdje svjetla nabaviti, mislim dnevnog
i dodju li zaluzine u cijeni stana jer ne mozes ni rucati a da ti komsija ne prebroji zrna tarhane u supi
.
-
milojicabrzi
#2537 Re: Cijene stanova All about
...i ja sam se pitao je li pregusta gradnja, to je bio problem kod Tibre 1 na Stupu, medjutim, kad sam bio na lokaciji, vidio sam da je razmak podnosljiv... Kad covjek malo bolje pogleda, u gradu ima vise lokacija koje su gusce izgradjene nego Tibra (neki djelovi Alipasinog, paviljoni na Grbavici (bivsa Lenjinova-gledaju prozor u prozor komsijama), zatim dobar dio Ch. Wile itd.
Trenutno jesu najpovoljnija novogradnja u SA u odnosu ulozeno-dobijeno, a prilicno su korektni u poslu, za razliku od nekih polu-investitora koji se bave gradnjom i koliko sam skontao, raja ima povjerenja u njih...
Trenutno jesu najpovoljnija novogradnja u SA u odnosu ulozeno-dobijeno, a prilicno su korektni u poslu, za razliku od nekih polu-investitora koji se bave gradnjom i koliko sam skontao, raja ima povjerenja u njih...
-
Dingo1000
#2538 Re: Cijene stanova All about
Da li je neko nedavno kupovao stan na Alipašinom polju ili na Vojničkom polju? Interesuje me oko koliko se sad kreću cijene stanova do 50-tak kvadrata?
-
AdrianMole
#2539 Re: Cijene stanova All about
Mislim kako je ipak najpovoljnija kupovina u Sarajevu ,lokacija i stan koji je moja malenkost kupila nedavno.milojicabrzi wrote:...i ja sam se pitao je li pregusta gradnja, to je bio problem kod Tibre 1 na Stupu, medjutim, kad sam bio na lokaciji, vidio sam da je razmak podnosljiv... Kad covjek malo bolje pogleda, u gradu ima vise lokacija koje su gusce izgradjene nego Tibra (neki djelovi Alipasinog, paviljoni na Grbavici (bivsa Lenjinova-gledaju prozor u prozor komsijama), zatim dobar dio Ch. Wile itd.
Cijena:1600 KM/m2 (novogradnja,sa PDV-om)
Još ima neprodatih stanova...
-
milojicabrzi
#2540 Re: Cijene stanova All about
Sve zavisi koliko je visoko ta novogradnja u Pofalicima, kao i da li je uknjizivo...Ako je sve ok, onda je cijena zaista povoljna...
-
AdrianMole
#2541 Re: Cijene stanova All about
Jeste malo više,ali zato puca prekrasan pogledmilojicabrzi wrote:Sve zavisi koliko je visoko ta novogradnja u Pofalicima, kao i da li je uknjizivo...Ako je sve ok, onda je cijena zaista povoljna...
https://www.facebook.com/pages/Intrade- ... 06?sk=wall
-
mumy
#2542 Re: Cijene stanova All about
jos da ima stanova manje kvadratureAdrianMole wrote:Jeste malo više,ali zato puca prekrasan pogledmilojicabrzi wrote:Sve zavisi koliko je visoko ta novogradnja u Pofalicima, kao i da li je uknjizivo...Ako je sve ok, onda je cijena zaista povoljna....Automobil se podrazumjeva,no to je tako i sa lokacijama poput Stupa,Ilidže i slično,a ovo je puno bliže centru.Sa papirima je sve čisto,pošto sam uknjižio stan na svoje ime.
-
AdrianMole
#2543 Re: Cijene stanova All about
Bilo je dvosobnih od 58 m2,no mislim kako su se svi prodalimumy wrote:jos da ima stanova manje kvadratureAdrianMole wrote:Jeste malo više,ali zato puca prekrasan pogledmilojicabrzi wrote:Sve zavisi koliko je visoko ta novogradnja u Pofalicima, kao i da li je uknjizivo...Ako je sve ok, onda je cijena zaista povoljna....Automobil se podrazumjeva,no to je tako i sa lokacijama poput Stupa,Ilidže i slično,a ovo je puno bliže centru.Sa papirima je sve čisto,pošto sam uknjižio stan na svoje ime.
- Tahta
#2544 Re: Cijene stanova All about
ovo su gospodske zgrade sa tri sprat svaka čast investitoru nisamn vidio ovo ranijeAdrianMole wrote:Jeste malo više,ali zato puca prekrasan pogledmilojicabrzi wrote:Sve zavisi koliko je visoko ta novogradnja u Pofalicima, kao i da li je uknjizivo...Ako je sve ok, onda je cijena zaista povoljna....Automobil se podrazumjeva,no to je tako i sa lokacijama poput Stupa,Ilidže i slično,a ovo je puno bliže centru.Sa papirima je sve čisto,pošto sam uknjižio stan na svoje ime.
RESPEKT
-
sanja072
#2545 Re: Cijene stanova All about
Mislim kako je ipak najpovoljnija kupovina u Sarajevu ,lokacija i stan koji je moja malenkost kupila nedavno.
Još ima neprodatih stanova...[/quote]
Kad smo kod novogradnje Pofalici, zanima me jedna stvar. Da li ste vi prezimili gore jednu zimu, jer sam ja imala priliku da obidjem zgradu (doduse samo informativno s vanjske strane) a u tom momentu padala je kisa. Autom u prvoj je bilo vrlo uzbudljivo penjanje do zgrade, pa me zanima sta se desava kada padne snijeg, jer nema opcije da se popnes gore autom, taksijem ni bilo kojim drugim sredstvom osim pjeske a boga mi do prvog taksi standa imas fino da se nahodas, a da ne pricam o tome sta da radis sa autom ako te snijeg zatekne u gradu, jer ga pred zgradu neces parkirati sigurno.
Iz tog razloga sam i odustala.
A pogled je zaista divan tu se slazem, ali definitivno ne moze biti odlucujuci pri kupovini stana.
Pored toga, kako ste zadovoljni samim stanom jer ko god je kupio stan u nekoj od novogradnji nema bas lijepa iskustva...
Još ima neprodatih stanova...[/quote]
Kad smo kod novogradnje Pofalici, zanima me jedna stvar. Da li ste vi prezimili gore jednu zimu, jer sam ja imala priliku da obidjem zgradu (doduse samo informativno s vanjske strane) a u tom momentu padala je kisa. Autom u prvoj je bilo vrlo uzbudljivo penjanje do zgrade, pa me zanima sta se desava kada padne snijeg, jer nema opcije da se popnes gore autom, taksijem ni bilo kojim drugim sredstvom osim pjeske a boga mi do prvog taksi standa imas fino da se nahodas, a da ne pricam o tome sta da radis sa autom ako te snijeg zatekne u gradu, jer ga pred zgradu neces parkirati sigurno.
A pogled je zaista divan tu se slazem, ali definitivno ne moze biti odlucujuci pri kupovini stana.
Pored toga, kako ste zadovoljni samim stanom jer ko god je kupio stan u nekoj od novogradnji nema bas lijepa iskustva...
-
neki
#2546 Re: Cijene stanova All about
imaju jos bar dvije ulice max 200 metara duze kojima se moze doci do zgrade a normalnog su nagiba..sanja072 wrote:
-
sanja072
#2547 Re: Cijene stanova All about
neki wrote:imaju jos bar dvije ulice max 200 metara duze kojima se moze doci do zgrade a normalnog su nagiba..sanja072 wrote:
Moze malo detaljnije, o kojim ulicama se radi i koji je put do tih ulica?
-
sanja072
#2549 Re: Cijene stanova All about
neki wrote:
Hvala na informaciji, pogledat cu i ovu varijantu...
- Sunseeker_
#2550 Re: Cijene stanova All about
Interesuje me kakve su sada momentalno cijene na Marijin Dvoru po kvadratnom metru? Jesu li tu u zadnje vrijeme cijene rasle, padale ili su ostale iste?