Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- dinooh
#2526 Re: Kineski mobiteli
Jedan je iz skladista u jemackoj (skuplji), a drugi iz Kine. Npr ako imas nekoga u Njemackoj, narucis po ovoj skupljoj cijeni i on nece imati vise nista platiti. A i za EU ja mislim vrijedi isto. I kad bude dolazio moze ti donijeti tako da izbjegnes carinu i PDV.
Ovaj jeftiniji je bez postarine. Nju moras nadodati na ovu cijenu i jos 8% ako hoces da ti oni vrate carinu i PDV ( a bolje platiti 8% vise, nego 30% na carinu i PDV)
E sad ne znam koliko kosta postarina. Registruj se pa vidi.
Ovaj jeftiniji je bez postarine. Nju moras nadodati na ovu cijenu i jos 8% ako hoces da ti oni vrate carinu i PDV ( a bolje platiti 8% vise, nego 30% na carinu i PDV)
- AhmetShabo
#2527 Re: Kineski mobiteli
drug i ja hocemo da uzememo sebi isti telefon, znaci kupimo ovaj sto je u njemackoj, posto tamo obojica imam nekoga, npr. uzmemo 2 telefona (sa jednim akauntom), i na istu adresu posaljemo, i da li cemo sta ustedjeti tako nego da kupimo odvojeno.dinooh wrote:Jedan je iz skladista u jemackoj (skuplji), a drugi iz Kine. Npr ako imas nekoga u Njemackoj, narucis po ovoj skupljoj cijeni i on nece imati vise nista platiti. A i za EU ja mislim vrijedi isto. I kad bude dolazio moze ti donijeti tako da izbjegnes carinu i PDV.
- dinooh
#2528 Re: Kineski mobiteli
neces nista ustediti. Jer kupujes gdje je vec postarina ukljucena u cijenu mobitela. Ali ces ustediti carinu i PDV jer toga nece biti. Znaci platit ces samo mobitel.
Edit.
Evo vidio sam da je postarina za BiH 7,55 eura
Kad to dodas na 159.99 i jos 8% na osiguranje, sve te izade 180,34 eura. Znaci ovom metodom salju iz Kine u BiH, ali i ovo je konacna cijena jer ti vracaju carinu i PDV. Tj., imat ces vise 15KM troskova nekih taksi koje ne bi trebao slati da ti vrate kao carinu i PDV ,sto ce vratit zbog ovih 8%. Mogao bi i ove takse, ali ostavi narod u BiH kol'ko tol'ko u igri da i ostali mogu kupiti na ovaj nacin dok nisu ukinuli ovih 8%.
Edit.
Evo vidio sam da je postarina za BiH 7,55 eura
Kad to dodas na 159.99 i jos 8% na osiguranje, sve te izade 180,34 eura. Znaci ovom metodom salju iz Kine u BiH, ali i ovo je konacna cijena jer ti vracaju carinu i PDV. Tj., imat ces vise 15KM troskova nekih taksi koje ne bi trebao slati da ti vrate kao carinu i PDV ,sto ce vratit zbog ovih 8%. Mogao bi i ove takse, ali ostavi narod u BiH kol'ko tol'ko u igri da i ostali mogu kupiti na ovaj nacin dok nisu ukinuli ovih 8%.
- dinooh
#2529 Re: Kineski mobiteli
Znaci ako ne zelis cekati da dode neko iz Njemacke, naruci ovaj iz Kine. Razlika po 15KM po mobitelu. Izasao bi oko 367KM
-
Trgenbauer
#2530 Re: Kineski mobiteli
Imam sada Iphone 4 i rado bih nesto brze nabavio ali da ne trosim puno love, pa se dvoumim između iOceana X1 i DOOGEE Valencia, sta ti mislis sta je bolje, X1 je 220 KM cini mi se kada bih uzimao ovdje a DOOGEE slicno nesto. Hvala !dinooh wrote:ulozeno/dobijeno valjaTrgenbauer wrote:Je li valja cemu onaj iOcean X1 ?
- dinooh
#2531 Re: Kineski mobiteli
e tesko da ces naci nesto brze od iphone 4 za ovaj budzet. Sto? Zato sto iphone koristi iOS koji sa puno slabijim specifikacijama radi fluidnije i bolje od androida. Ako grijesim neka me neko ispravi. Jednostavno je bolje optimiziran.Trgenbauer wrote:Imam sada Iphone 4 i rado bih nesto brze nabavio ali da ne trosim puno love, pa se dvoumim između iOceana X1 i DOOGEE Valencia, sta ti mislis sta je bolje, X1 je 220 KM cini mi se kada bih uzimao ovdje a DOOGEE slicno nesto. Hvala !dinooh wrote:ulozeno/dobijeno valjaTrgenbauer wrote:Je li valja cemu onaj iOcean X1 ?
Doogee 800 je jaci mobitel. Sigurno ima par korisnika toga modela, ali i X1 pa neka oni napisu nesto o njima. A Sony ima jednu valenciu na stanju, ako ti se ne da cekati iz Kine
-
Trgenbauer
#2532 Re: Kineski mobiteli
Pricao sam s njim, ma iskreno na antutu testovima Iphone oko 10k dok ovi 18k dostizu. Dosta laga na ovom novom iOs-u, a koristim samo fb messenger, viber itd...e tesko da ces naci nesto brze od iphone 4 za ovaj budzet. Sto? Zato sto iphone koristi iOS koji sa puno slabijim specifikacijama radi fluidnije i bolje od androida. Ako grijesim neka me neko ispravi. Jednostavno je bolje optimiziran.
Doogee 800 je jaci mobitel. Sigurno ima par korisnika toga modela, ali i X1 pa neka oni napisu nesto o njima. A Sony ima jednu valenciu na stanju, ako ti se ne da cekati iz Kine
I znas li ista oko root-anja valencie, vidim da ljudi imaju problema oko wifi signala i battery life-a ? Hvala x2
-
waynezmaj
#2533 Re: Kineski mobiteli
Da vas pitam zna li neko otprilike koliko dugo traje ovo "Despatched to overseas (Country code: BA)" jer je mob narucen prije 12 dana a ovo stoji vec 6 dana...
- kloniran
#2534 Re: Kineski mobiteli
ko to zna, jesi to i ti pazario za black fridaywaynezmaj wrote:Da vas pitam zna li neko otprilike koliko dugo traje ovo "Despatched to overseas (Country code: BA)" jer je mob narucen prije 12 dana a ovo stoji vec 6 dana...
- SONY_91
#2535 Re: Kineski mobiteli
U najboljem slučaju 7 dana. U najgorem preko 20waynezmaj wrote:Da vas pitam zna li neko otprilike koliko dugo traje ovo "Despatched to overseas (Country code: BA)" jer je mob narucen prije 12 dana a ovo stoji vec 6 dana...
- kloniran
#2536 Re: Kineski mobiteli
prije ce biti taj drugiSONY_91 wrote:U najboljem slučaju 7 dana. U najgorem preko 20waynezmaj wrote:Da vas pitam zna li neko otprilike koliko dugo traje ovo "Despatched to overseas (Country code: BA)" jer je mob narucen prije 12 dana a ovo stoji vec 6 dana...
sa ebay-a mi doslo za 10 dana hong kong postom, a singapurska je nekad bila brza
- SONY_91
#2537 Re: Kineski mobiteli
Ja ipak mislim da je suprotno. SingPost nikad nije bio bržikloniran wrote:prije ce biti taj drugi![]()
sa ebay-a mi doslo za 10 dana hong kong postom, a singapurska je nekad bila brza
-
kazo
#2538 Re: Kineski mobiteli
Traze mi ovi s efox-a da im dostavim racun kako bi mi vratili pdv i carinu, posto njima treba dugo da odgovore da pitam ovdje. Hocu li im s paypala poslati ili ? vec sam im u prvoj poruci poslao racun s carine i iz poste i napiso im da vrate da je 35 eura odnosno 71,20, ali da vrate samo 25 eura jer je ono 10 carinski pregled. Sta sad traze ne znam 
-
daramo
#2539 Re: Kineski mobiteli
Pa račun od carine, na carini u Mostaru se dobije račun s pečatom carine i svim naplaćenim: PDV, carina, taksa tako da se sve vidi.
Ja sam to slao Pandi.
Ja sam to slao Pandi.
-
kazo
#2540 Re: Kineski mobiteli
S carine sam dobio jedino ovo i to sam im poslo.
http://postimg.org/image/sp8kkx3tf/
http://postimg.org/image/sp8kkx3tf/
- esawyer
#2541 Re: Kineski mobiteli
^ ja sam im slikala tri uplatnice koje sam imala i za sve tri su mi vratili pare.. znaci nisam taj papir sto si ti poslao nego uplatnice koje sam dobila u pošti.. jedino što nisam od njih tražila jest poštarina neka koja je koštala 10 KM, ostalo jesam jer u osiguranju lijepo piše da vraćaju SVE dodatne troškove
meni su jučer legle pare na račun 
-
waynezmaj
#2542 Re: Kineski mobiteli
nisam druze, pazario sam ja sad ce vec dvije sedmice, nego mi muka sto ne mrda sa ovog despatched to overseas... Kad krene dalje hoce li ici brze?kloniran wrote:ko to zna, jesi to i ti pazario za black fridaywaynezmaj wrote:Da vas pitam zna li neko otprilike koliko dugo traje ovo "Despatched to overseas (Country code: BA)" jer je mob narucen prije 12 dana a ovo stoji vec 6 dana...
- kloniran
#2543 Re: Kineski mobiteli
necewaynezmaj wrote:nisam druze, pazario sam ja sad ce vec dvije sedmice, nego mi muka sto ne mrda sa ovog despatched to overseas... Kad krene dalje hoce li ici brze?kloniran wrote:ko to zna, jesi to i ti pazario za black fridaywaynezmaj wrote:Da vas pitam zna li neko otprilike koliko dugo traje ovo "Despatched to overseas (Country code: BA)" jer je mob narucen prije 12 dana a ovo stoji vec 6 dana...
sad cekas da se pojavi kod nas na carini
-
waynezmaj
#2544 Re: Kineski mobiteli
a znaci tu se ne pojavljuje nista prije nase carine?
- kloniran
#2545 Re: Kineski mobiteli
meni se zadnjih nekoliko puta pojavilo tek kad dođe u nasu postuwaynezmaj wrote:a znaci tu se ne pojavljuje nista prije nase carine?
mada tracking moze pokazati i kad dolazi u izmjenicne poste u europi
- SONY_91
#2546 Re: Kineski mobiteli
Da, ne pojavljuje se ništa dok se pošiljka ne pojavi u Sarajevuwaynezmaj wrote:a znaci tu se ne pojavljuje nista prije nase carine?
-
waynezmaj
#2547 Re: Kineski mobiteli
Eh hvala vam, ja se dzaba nadao (mislio da prikazuje i te kineske poste).. Sad znam da ne gledam dzaba jos 10ak dana
- dinooh
#2548 Re: Kineski mobiteli
sony posto ti imas veze u carini, znas li kad je sljedeci let iz Frankfurta?SONY_91 wrote:Da, ne pojavljuje se ništa dok se pošiljka ne pojavi u Sarajevuwaynezmaj wrote:a znaci tu se ne pojavljuje nista prije nase carine?
- SONY_91
#2549 Re: Kineski mobiteli
Svaki dan ima let iz Frankfurtadinooh wrote:sony posto ti imas veze u carini, znas li kad je sljedeci let iz Frankfurta?SONY_91 wrote:Da, ne pojavljuje se ništa dok se pošiljka ne pojavi u Sarajevuwaynezmaj wrote:a znaci tu se ne pojavljuje nista prije nase carine?![]()
- dinooh
#2550 Re: Kineski mobiteli
Reci im da onaj na moje ime ubace odmah kod sofera. Ipak je tu najsigurniji. Znas ono kao po autobusu kad se salje roba