http://ks.gov.ba/node/22397
Pravni fakultet
-
dobar,ti?
- LeonardoAC
#2527 Re: Pravni fakultet
Ovaj Zakljucak je primjer loše pravne službe u Stručnoj službi Vlade KS. Nije ni čudo kad ih je tamo 90% diplomu steklo na prestižnoj visokoškolskoj ustanovi u Kiseljaku / Travniku. Redovni studenti se školuju svakako bepsllatno, i šta im se to dodatno omogućuje ?dobar,ti? wrote:Zna li neko primjenjuju li ovu odluku na nasem dragom faxu![]()
http://ks.gov.ba/node/22397
-
dobar,ti?
#2528 Re: Pravni fakultet
Pa i redovni placaju upisninu, ja mislim da je 100 KM i jos nesto dodatno, a samofinansirajuci 1000 KM pa nadalje, zavisno od fakulteta. A pise dole "Za izvršenje ovog zaključka zadužuju se Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo". A to za prednost, vjerovatno u slucaju istog broja bodova na rang listi.
- Ajant
#2529 Re: Pravni fakultet
I ja postavljam isto pitanjeRedemption wrote:Da li ikoooo zna kada pocinju predavanja brucosima?
- Revolucionar ★
#2530 Re: Pravni fakultet
ma hajd necete ni ici na predavanja svakako 
-
delirium.sa
#2531 Re: Pravni fakultet
Meni danas rekose 1.9.
- kadinica
#2532 Re: Pravni fakultet
Pusti neka prođe početnička euforijaRevolucionar ★ wrote:ma hajd necete ni ici na predavanja svakako
-
delirium.sa
- Tvrtko II Kotromanić
#2534 Re: Pravni fakultet
nista od socijalnog roka 
- Revolucionar ★
#2535 Re: Pravni fakultet
kadinica wrote:Pusti neka prođe početnička euforijaRevolucionar ★ wrote:ma hajd necete ni ici na predavanja svakako
Jest, dajem im dvije sedmice sabura u vrh glave
- Revolucionar ★
#2536 Re: Pravni fakultet
Ocekivano, ove godine su novobolonjce sjebali do temelja. Od neproduzavanja prijave ispita, do socijalnog roka, ne daju nam na rate da placamo, uvode nekakva nova sranja za platit, isss nikad gori. Dokad i kako pitam se, od studentske inicijative nema nista uglavnom, ne znam sta nam jos trebaju uzeti pa da se dignemoTvrtko II Kotromanić wrote:nista od socijalnog roka
- Revolucionar ★
#2537 Re: Pravni fakultet
cetmi wrote:E okahri me..ja hoću da se vratim na faks nakon nekoliko godina odsustva..ovu prvu polovinu sam nekad naučio, a ovu drugu mi bilo mrsko čitati..šalim se, posao me odveo negdje drugo..Revolucionar ★ wrote:Profesor je Dzevad Drino, asistentica Irena Stanic. Skripta moze pomoci samo na prvoj parcijali i to ako imas debele srece, i opet je omjer da ces polozit 30 : 70 . Druga parcijala strogo knjiga, jer je previse kompleksno da se zajebajes sa skriptomcetmi wrote:Jel ima neko neku dobru skriptu za položiti Rimsko pravo?
Iz čega se sad uopšte sprema taj ispit i ko je profesor sad?
A jel se radi po knjizi Rimsko privatno pravo Zdravko Lučić - Mirela Šarac? ovu imam novu ganjc..
Jest, to je ta knjiga
-
BiTa
#2538 Re: Pravni fakultet
pravni fax u sa ti je jedan od najgorih fakulteta u sarajevu... krs plan, krs profesori, krs sve... a ne zavrse ga samo oni koje satare tramvaj dok idu prijavit ispite, jer se dobar dio ispita moze poloziti nakon par dana ucenja... perspektiva 0 bodova...cuo sam da ga je prosle godine zavrsilo skoro 700 ljudi... ako na to dodas ostale pravne fakultete u drzavi, ispada da imamo par hiljada pravnika godisnje... vecina njih nikad nece dobiti dobar posao u struci, pa ti vidi isplati li se uloziti 4 godine zivota u bezvrijedan komad papira...
prijateljski savjet, ako te bilo sta drugo zanima, okani se upisa... generalno mani se svih fakulteta koji samo stancaju suficitarne kadrove...
prijateljski savjet, ako te bilo sta drugo zanima, okani se upisa... generalno mani se svih fakulteta koji samo stancaju suficitarne kadrove...
- Lakat Jebić
#2539 Re: Pravni fakultet
da si ti meni ziv i zdrav, pravo je fakultet sa najmanjoj ukupnom prolaznoscu na sarajevskom univerzitetuBiTa wrote:pravni fax u sa ti je jedan od najgorih fakulteta u sarajevu... krs plan, krs profesori, krs sve... a ne zavrse ga samo oni koje satare tramvaj dok idu prijavit ispite, jer se dobar dio ispita moze poloziti nakon par dana ucenja... perspektiva 0 bodova...cuo sam da ga je prosle godine zavrsilo skoro 700 ljudi... ako na to dodas ostale pravne fakultete u drzavi, ispada da imamo par hiljada pravnika godisnje... vecina njih nikad nece dobiti dobar posao u struci, pa ti vidi isplati li se uloziti 4 godine zivota u bezvrijedan komad papira...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2540 Re: Pravni fakultet
Ma ja ba, inace?BiTa wrote:a ne zavrse ga samo oni koje satare tramvaj dok idu prijavit ispite
-
delirium.sa
#2541 Re: Pravni fakultet
zasto ovo svi govorekadinica wrote:Pusti neka prođe početnička euforijaRevolucionar ★ wrote:ma hajd necete ni ici na predavanja svakako
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2542 Re: Pravni fakultet
Imaju ahaaaaa.delirium.sa wrote:
zasto ovo svi govorejel se bas nikakva evidencija ne vodi, znam da imaju bodovi na prisustvo?
Na prvoj treba ici na predavanja iz Rima i vjezbe, ostalo nidje veze...i kod Durmisevica jer ne pozelis zaspati nakon prvih 10 minuta predavanja.
Ostalo...
- VenomousV
#2543 Re: Pravni fakultet
kolege
znate li da li se zadrzava status redovnog studenta tokom prve godine apsolventskog staza?
znate li da li se zadrzava status redovnog studenta tokom prve godine apsolventskog staza?
- Lakat Jebić
#2544 Re: Pravni fakultet
s obzirom da ne dobijas potpise na kraju semestra (to je ukinuto prosle godine) ne postoji ni formalan razlog da se dolazi na predavanjadelirium.sa wrote: zasto ovo svi govorejel se bas nikakva evidencija ne vodi, znam da imaju bodovi na prisustvo?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2545 Re: Pravni fakultet
vjerujem da da. ja, recimo, kao vanredan nisam plaćao prvu apsolventsku godinu. vjerujem onda da se ni status ne mijenja.VenomousV wrote:kolege![]()
- VenomousV
#2546 Re: Pravni fakultet
niko ne placa prvu apsolventsku godinu, to zovu "godina gratis"
jbg ne gine mi da zovem studentsku sutra
btw, jes' vidio? polozila sam EU

jbg ne gine mi da zovem studentsku sutra
btw, jes' vidio? polozila sam EU
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2547 Re: Pravni fakultet
aj dont giv a šit 
- VenomousV
#2548 Re: Pravni fakultet
fak ju

- Revolucionar ★
#2549 Re: Pravni fakultet
Durmis je pravni megacar, i svetac, i idol . Fakat sam isao na predavanja samo radi provala, i jer je covjek bez dlake na jeziku. Za sekundu nam j**e sve po spisku, bez razlike vjereladyblue18 wrote:Imaju ahaaaaa.delirium.sa wrote:
zasto ovo svi govorejel se bas nikakva evidencija ne vodi, znam da imaju bodovi na prisustvo?
srce slatko
![]()
Na prvoj treba ici na predavanja iz Rima i vjezbe, ostalo nidje veze...i kod Durmisevica jer ne pozelis zaspati nakon prvih 10 minuta predavanja.
Ostalo...![]()
A ovaj mentol sto izvaljuje za tramvaj i to, na nekim predmetima je prolaznost manja od 20 % , i zato ne znam kako se mogu ovakve gluposti valjat. Boga mi , ima predmeta gdje se polaze od sale, ali ima i gdje se krv propisa
-
meskogn
#2550 Re: Pravni fakultet
NE UPISUJTE BA PRAVO JA STUDIRAO 10 GODINA