Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

Narkoman

#2526 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Narkoman »

Znaš li puni naziv te "ordinacije" ? Hoću da ih potražim na googleu da vidim šta tamo ima.

Hvala! :mrgreen:
VenomousV

#2527 Re: Ginekologija i vagine....

Post by VenomousV »

Kralj Tvrtko I.

#2528 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kralj Tvrtko I. »

ne znam gdje da pitam a da ne otvaram temu pitat cu ovdje:

Na koji nacin se radi nalaz za prolaktin? jel vadjenjem krvi ili nekako drugim putem?
Kralj Tvrtko I.

#2529 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Kralj Tvrtko I. »

hvala na odgovoru.
marseljeza

#2530 Re: Ginekologija i vagine....

Post by marseljeza »

Zna li iko kada budu rezultati PAP testa urađeni na klinici Jezero? I koji je broj telefona na koji mogu nazvati da provjerim? Obzirom da su mi rekli od mjesec do dva, nimalo određen period da bi znala kada će biti. :roll: :?
ilkbahar

#2531 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ilkbahar »

Zamolila bih administratore da promjene naziv ove teme u nesto prikladnije npr. Zensko zdravlje i sl. Meni je pomalo ovaj naslov pregrub i vulgaran,
Hvala
Cholina_Lokica

#2532 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Cholina_Lokica »

Jarane... :lol: :lol: :lol:
manekenka u penziji

#2533 Re: Ginekologija i vagine....

Post by manekenka u penziji »

:lol: :lol: :lol: oplakala sam
BIONA

#2534 Re: Ginekologija i vagine....

Post by BIONA »

Mozda treba promijeniti u cica maca i doktor za cica mace !!! :run:
Cholina_Lokica

#2535 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Cholina_Lokica »

BIONA wrote:Mozda treba promijeniti u cica maca i doktor za cica mace !!! :run:
Ili cjenjena i lijecenje iste :lol:
MedenoSrce

#2536 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MedenoSrce »

ili hirovita gospođica :D
BIONA

#2537 Re: Ginekologija i vagine....

Post by BIONA »

Cholina_Lokica wrote:
BIONA wrote:Mozda treba promijeniti u cica maca i doktor za cica mace !!! :run:
Ili cjenjena i lijecenje iste :lol:
Moze, moze :-D jer je ona sa svojom cica macom izgleda na Vi :lol:
azurna_obala

#2538 Re: Ginekologija i vagine....

Post by azurna_obala »

ilkbahar wrote:Zamolila bih administratore da promjene naziv ove teme u nesto prikladnije npr. Zensko zdravlje i sl. Meni je pomalo ovaj naslov pregrub i vulgaran,
Hvala

jel minđa dovoljno kulturno za vašu cijenjenu?
nera18

#2539 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nera18 »

Vernes B. vs Divanovic
komentari su dosta sareni, il su veliki profi il prave lose krajnje lose dijagnoze...
Perdita_Durango

#2540 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Perdita_Durango »

Ova gore mora da se šali oko naziva teme.
Drugačije odbijam vjerovati.
ema_

#2541 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ema_ »

-
LaLuna

#2542 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaLuna »

Trebala bih uraditi analize polnih hormona. Sta mislite da li bi mi dr. opste prakse u DZ dala uputnicu za laboratoriju na osnovu nalaza/preporuke privatnog ginekologa? I zna li neko gdje se uopste rade ti nalazi, tj. da li se pacijenti salju na Jezero ili se moze obaviti u nekom domu zdravlja?
Hvala
ilkbahar

#2543 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ilkbahar »

Ne šalim se. Na ovoj temi se javljaju i žene sa pitanjima o trudnoči, hormonima, upalama jajnika, promjenama na maternici i sl. Znaci ova tema nije posvecena samo vagini, nego kompletnom ženskom reproduktivnom zdravlju. A vagina je samo dio (Za one koji nisu upućeni http://bs.wikipedia.org/wiki/Vagina ).Dalje, Ginekologija je jedna od grana medicine i isto tako samo jedan mali djelic ove teme.
Tako da bi naslov bio u skladu sa sadržajem teme, lijepo molim administratore da učine nešto po tom pitanju.
Hvala
Ljuska_u_BaklaFi

#2544 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

LaLuna wrote:Trebala bih uraditi analize polnih hormona. Sta mislite da li bi mi dr. opste prakse u DZ dala uputnicu za laboratoriju na osnovu nalaza/preporuke privatnog ginekologa? I zna li neko gdje se uopste rade ti nalazi, tj. da li se pacijenti salju na Jezero ili se moze obaviti u nekom domu zdravlja?
Hvala
Ili ako neko ima preporuku za gdje uraditi privatno i ostale detalje za nas slabo upućene :oops:
MedenoSrce

#2545 Re: Odg: Ginekologija i vagine....

Post by MedenoSrce »

Sve nalaze hormona privatno mozete obaviti u laboratoriju Nalaz, u krugu sopinga na Grbavici. Za nalaze hormona koji se rade na DiPu u okviru KC dovoljna je uputnica ljekara opce prakse. Prije bilo kakvog postupka preporucila bih da se uradi AMH hormon koji ce vam dati okvirno vrijeme koje imate na raspolaganju za ostvariti trudnocu. Et, ako sta jos treba tu sam
funky_baby

#2546 Re: Ginekologija i vagine....

Post by funky_baby »

i ja sam polne radila na DIP-u, sa uputnicom ljekara opste prakse, koji mi je napisao uputnicu prema nalazu privatnog ginekologa. nalazi budu za sedam dana. mogu se uraditi privatno na vise mjesta, ne znam za cijene, ali znam da budu odmah gotovi.
Violet Love

#2547 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Violet Love »

Ima li iko iskustva sa liječenjem Trichomonasa? Ja imam nekog mutanta kojeg lupanje metronidazolom u 5 navrata nije istrijebilo. Ne bih ništa radila na svoju ruku, ali bih voljela da se javi neko ko se uspio izliječiti nečim što nije metronidazol, jer kod mene očito ne funkcioniše.
julisiz es grant

#2548 Re: Ginekologija i vagine....

Post by julisiz es grant »

Violet Love wrote:Ima li iko iskustva sa liječenjem Trichomonasa? Ja imam nekog mutanta kojeg lupanje metronidazolom u 5 navrata nije istrijebilo. Ne bih ništa radila na svoju ruku, ali bih voljela da se javi neko ko se uspio izliječiti nečim što nije metronidazol, jer kod mene očito ne funkcioniše.
Macmiror vaginalete nemaju metronidazola, ali imaju nifuratel, noviji antibiotik koji je učinkovit kod trihomonasa.
Preporučujem kombinovanje sa oralnom terapijom, tj 4 tablete seknidazola (Seknezol ili Sezol, fabrički) jednokratno (tj 2 grama odjednom).
I naravno, liječenje trihomonasa je besmisleno bez istovremenog liječenja partnera (ako ih ima više, onda svi moraju uzeti terapiju), koje se takođe sastoji iz 2 grama seknidazola jednokratno.
Violet Love

#2549 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Violet Love »

julisiz es grant wrote:
Violet Love wrote:Ima li iko iskustva sa liječenjem Trichomonasa? Ja imam nekog mutanta kojeg lupanje metronidazolom u 5 navrata nije istrijebilo. Ne bih ništa radila na svoju ruku, ali bih voljela da se javi neko ko se uspio izliječiti nečim što nije metronidazol, jer kod mene očito ne funkcioniše.
Macmiror vaginalete nemaju metronidazola, ali imaju nifuratel, noviji antibiotik koji je učinkovit kod trihomonasa.
Preporučujem kombinovanje sa oralnom terapijom, tj 4 tablete seknidazola (Seknezol ili Sezol, fabrički) jednokratno (tj 2 grama odjednom).
I naravno, liječenje trihomonasa je besmisleno bez istovremenog liječenja partnera (ako ih ima više, onda svi moraju uzeti terapiju), koje se takođe sastoji iz 2 grama seknidazola jednokratno.
Hvala puno na ovom odgovoru. Macmiror mi je spominjala i apotekarka kada sam posljednji put kupovala metronidazol (Neopenotran). A za partnera ne brinem, nema ga, nije ga bilo ni kad sam dobila bakteriju, što je još više čini mutantom. Hvala još jednom.
gigica17

#2550 Re: Ginekologija i vagine....

Post by gigica17 »

Idem jednom godisnje obavezno, plus po potrebi (ako su neke kontrole u pitanju). Imam svoju doktoricu, idem privatno jer ne vjerujem nasim doktorima na Jezeru. Imala sam par puta lose iskustvo s njima, bukvalno rade da im ispadnes iz ruke. Kao da su u fabrici, pa motaju proizvode koje im prolaze na traci, tako nekako. Ovako znam da ce mi se posvetiti, a i jako je fina i ugodna osoba. Uvijek se ispricamo, o svemu. I nekako vise volim da je zensko, ugodnije se osjecam.
Post Reply