Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalla

#2526 Re: reprezentacija

Post by shalla »

Ovakva odluka obrazložena je činjenicom da KSBiH nema novca da plaća selektora u vremenu kada nema kvalifikacionih utakmica.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, jao majko koliko sam se ismijao ovoj rečenici... I mi se onda čudimo što ne možemo meda a savez nam u većem qrtzu nego afganistanski košarkaški savez :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2527 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

Jah, stado je raspusteno dok ne dodje novi ciklus kvalifikacija. K'o da smo NBA, pa kad krenu kvalifikacije, nahvatacemo igraca i poderati sve redom. Smijesno, zalosno, tragikomicno :roll:
Fidzi ce za nas biti velesila u kosarci kako je krenulo. Da nas hoce FIBA izbaciti iz svih takmicenja, da vidim sta ce onda raspustati i koga ce zajebavati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2528 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

BiH u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba kvalifikacija za EP

JAKOSNE SKUPINE KOŠARKAŠA:

SKUPINA 1: Hrvatska, Turska, Srbija, Njemačka, Finska, Gruzija

SKUPINA 2: Ukrajina, Bugarska, Poljska, Bosna i Hercegovina, Izrael,
Italija

SKUPINA 3: Crna Gora, Latvija, Belgija, Portugal, Mađarska, Švedska

SKUPINA 4: Češka, Estonija, Nizozemska, Švicarska, Austrija,
Azerbajdžan

SKUPINA 5: Bjelorusija, Slovačka, Rumunjska, Albanija, Luksemburg,
Cipar

U kvalifikacijama ukupno sudjeluje 31 ekipa koje će se boriti za preostalih 16 mjesta koje vode u Sloveniju. Reprezentacije će biti podijeljene u šest skupina - pet sa po pet, dok će u jednoj skupini biti šest reprezentacija, Dvije najbolje iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane vrste izborit će EP. Kvalifikacije su na rasporedu od 15. kolovoza do 15. rujna 2012. godine.

Plasman na EP već su osigurali Španjolska, Francuska, Rusija, Makedonija, Litva, Grčka, Velika Britanija, te domaćin Slovenija.

Ždrijeb skupina bit će 4. prosinca u Freisingu kraj Munchena.

--------------

Dokle je doslo, ispred nas su Finska i Gruzija :roll: Nase kosarke i g.vana..... :x Jos cemo dobiti Srbiju ili Hrvatsku i Crnu Goru u grupi i pisi propalo.
Acheron

#2529 Re: reprezentacija

Post by Acheron »

Ako ima negdje link za downlod BiH-Hrvatska (Euro) sa komentarom Slavka Cvitkovica....stavite.
brazzo20

#2530 Re: reprezentacija

Post by brazzo20 »

GRUPA D: Gruzija, BiH, Latvija, Holandija, Rumunija

Kad pogledamo koga smo sve mogli dobit, odlicno smo prošli :bih:
Vidimo se u Sloveniji :thumbup: :bih:
Manic Psycho

#2531 Re: reprezentacija

Post by Manic Psycho »

nek je i nas zDrijeb jednom pomilovao. :lol: iako nam se kosarkaski savez rapada valjda ce se srediti malo stvari do pocetka kvalifikacija :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2532 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

Dobro smo prosli, nesto kao i u fudbalu.

Sastavi kvalifikacionih grupa

GRUPA A: Srbija, Izrael, Crna Gora, Estonija, Slovačka, Island.

GRUPA B: Njemačka, Bugarska, Švedska, Azerbejdžan, Luksemburg.

GRUPA C: Hrvatska, Ukrajina, Mađarska, Austrija, Kipar.

GRUPA D: Gruzija, BiH, Latvija, Holandija, Rumunija.

GRUPA E: Finska, Poljska, Belgija, Švicarska, Albanija.

GRUPA F: Turska, Italija, Portugal, Češka, Bjelorusija.

Gledam ove druge grupe, ova grupa A je zanimljiva :D a nije ni grupa F laksa od nase.
El_comadante

#2533 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

trebali bi u obje utakmice dobiti Rumune i Holandjane medjutim kakvi smo stahujem od Latviej i Gruzije. dakle jedino zbog nas strahujem za poziciju.
just principe

#2534 Re: reprezentacija

Post by just principe »

covjece finci i gruzijci u prvoj jakosnoj grupi :roll: al hajd i bolje za nas jer na taj nacin smo izbjegli teze protivnike
Manic Psycho

#2535 Re: reprezentacija

Post by Manic Psycho »

just principe wrote:covjece finci i gruzijci u prvoj jakosnoj grupi :roll: al hajd i bolje za nas jer na taj nacin smo izbjegli teze protivnike
pa i jedni i drugi prosli medju 12 najboljih na evropskom prvenstvu. naravno da ce biti u prvoj jakosnoj skupini
Dupli_skalp

#2536 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

eto ko lafo i sinanović će igrati... pitanje je koliko može pomoći. osim visine, nešto ne vidim da ima puno toga da ponudi.
north

#2537 Re: reprezentacija

Post by north »

Sjeti se samo naših sjajnih igara pod košem na posljednjem prvenstvu i naših "centara" koji se ne mogu odlijepiti od parketa i odmah se vidi koliko Sinanović može pomoći....igra u najjačoj ligi evrope, u vrlo dobroj ekipi Unicaja, doduše ne sa nekim sjajnim učinkom, ali opet kad se sjetim kako smo skakali pod košem na prvenstvu i damo igrali praktički bez petice pod košem, ovo je itekako pojačanje.....
Baudelaire

#2538 Re: reprezentacija

Post by Baudelaire »

north wrote:Sjeti se samo naših sjajnih igara pod košem na posljednjem prvenstvu i naših "centara" koji se ne mogu odlijepiti od parketa i odmah se vidi koliko Sinanović može pomoći....igra u najjačoj ligi evrope, u vrlo dobroj ekipi Unicaja, doduše ne sa nekim sjajnim učinkom, ali opet kad se sjetim kako smo skakali pod košem na prvenstvu i damo igrali praktički bez petice pod košem, ovo je itekako pojačanje.....
Ma iskreno, ja ga ne vidim kao toliku klasu, a ne bih ga zvao ni iz nekih drugih razloga. Frajer nas je toliko puta odbio da je to nevjerovatno. A bio se uzdigao radi onog 50 i nekog mjesta na draftu, ko da je prvi pick bio. Jedno je kad te neko odbije jednom ili dva puta, ali kad te konstantno odbija, cijelu karijeru, očekujući Boga pitaj šta, onda je malo bezobrazno sad da se pokunji jer vidi da mu je 28 a NBA može na TV-u gledati ( doduše, sad ni to ).
north

#2539 Re: reprezentacija

Post by north »

O njemu kao personi ne znam gotovo ništa ni oko tih detalja da nas je vukao za nas....Ja sam samo rekao da nam kao igrač može pomoći, jer smo na toj poziciji blago rečeno deficitarni...... njegov karakter je nešto drugo....
Baudelaire

#2540 Re: reprezentacija

Post by Baudelaire »

north wrote:O njemu kao personi ne znam gotovo ništa ni oko tih detalja da nas je vukao za nas....Ja sam samo rekao da nam kao igrač može pomoći, jer smo na toj poziciji blago rečeno deficitarni...... njegov karakter je nešto drugo....
Ma to si upravu. Ja bih najradije Lancea Williamsa u reprezentaciji, Guza je Tito uvijek bio i ostao.
juan

#2541 Re: reprezentacija

Post by juan »

Ma mogu i Guza i Sinan igrati. Svakako nemamo vise nikog ispod kosa!

Sto se tice njegovo odbijanje repke, nije bas sve tako kako se cini. Upoznao sam ga licno i druzio se neko vrijeme snjim dok je igrao u obliznjem klubu na posudbi. Fin Momak, al pogledajte Savez i upalite klikere... samo ce vam nadoci. Isto ko i u fudbalu, dok ne dodje cistke u Savezu, vazda ce biti onih koji se fola uzdizu i fola odbijaju igrati za repku, a ustvari je sasvim druga prica!

Meni je jako godra sto igra konacno za nas, a valjat ce nam sigurno, ako nista, bar za blokade, jer to fakat zna :)

samo da nam je kakvog trenera uzet, koji ce znati onog Teletovica ustopati kad zatreba, da se bas previse i ne ispucava :)
Hodidid

#2542 Re: reprezentacija

Post by Hodidid »

Sta se kaze na prijedlog da Aco Petrovic vodi repku. On je zainteresiran. Ja dajem glas ZA. Covjek ima i igracko i trenersko iskustvo da nas povuce prema gore u kosarkaskom svijetu.
Comrad

#2543 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

I ja podrzavam da Petrovic preuzme repku. :thumbup:

Bilo ko, osim Sabeta i Mense. Vrijeme je da pokusamo sa drugim opcijama. Imamo dobre igrace i mislim da bi Aco to mogao posloziti.
Baudelaire

#2544 Re: reprezentacija

Post by Baudelaire »

Ma budala je što se ikako gura da dođe. Nek bježi odavde, može samo i sebe sjebati.
just principe

#2546 Re: reprezentacija

Post by just principe »

konacno glas razuma
Dupli_skalp

#2547 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

jest da je od onih svih neven spahija možda najjače trenersko ime i "čvrsta ruka" na klupi (ilitiga autoritet), zadovoljan sam i acom.

neka mu je sa srećom sa ovim našim bavčićima, nešovićima, jazvinima...
rahmanjin

#2548 Re: reprezentacija

Post by rahmanjin »

eyesburn wrote:jest da je od onih svih neven spahija možda najjače trenersko ime i "čvrsta ruka" na klupi (ilitiga autoritet), zadovoljan sam i acom.

neka mu je sa srećom sa ovim našim bavčićima, nešovićima, jazvinima...
Aco je dobro rjesenje, ali nece njemu biti problem sa bavčićima, nešovićima, jazvinima... nego sa savezom, lopovlucima, podjelama i drugim nesportskim stvarima. Ne predviđam mu baš dug period na klupi reprezentacije.
Mustang1

#2549 Re: reprezentacija

Post by Mustang1 »

Da hoce barem jedne kvalifikacije izgurat i da te kvalifikacije budu sa onim najboljim sto imamo ..
burek_in_space

#2550 Re: reprezentacija

Post by burek_in_space »

Nadam se da ce uspjeti prenijeti igrachima onu zhelju koju je pokazivao unazad nekoliko godina kada se prichalo o nashoj reprezentaciji.

Sretno Aco :thumbup:
Post Reply