.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ommadawn

#2526 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

HAVANA wrote:[
Izdobrio je on davno,ako je to taj.Regulara lik skroz.
Sto je jedan moj dobar nastavnik prokomentarisao "Na kraju svi postanemo obicni ljudi, na jedan ili na drugi nacin".
helpdesk1

#2527 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by helpdesk1 »

HAVANA wrote: Izdobrio je on davno,ako je to taj.Regulara lik skroz.
Havana, jel' misliš na Piketa što mu je stari radio na Ciglanama na Pijaci? Taj Pike je vazda normala bio :) , znao jedino ponekad zakuhat sa hrsuzima kod Piže na aparatima u Velešićima, al kad razmislim-svi smo kuhali :lol: .
HAVANA

#2528 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

helpdesk1 wrote:
HAVANA wrote: Izdobrio je on davno,ako je to taj.Regulara lik skroz.
Havana, jel' misliš na Piketa što mu je stari radio na Ciglanama na Pijaci? Taj Pike je vazda normala bio :) , znao jedino ponekad zakuhat sa hrsuzima kod Piže na aparatima u Velešićima, al kad razmislim-svi smo kuhali :lol: .
Ma na Nedima ba,jasta nego regulara.
HAVANA

#2529 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

jazzer wrote:Ne mislim da je bio neki problematican lik, mislim lik za crne hronike. Igrao lopte za FK Kosevsko brdo,
bio sminka, curice su ga bas volile.

Koliko sam cuo , a nisam ga odavno vidio, malo se provehabio zadnjih godina.
:shock: :lol: E nije to taj.
HAVANA

#2530 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Sad kad se javi cura od ovog sto ja spominjem,forumasica... :lol:
HAVANA

#2531 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Ommadawn wrote:
HAVANA wrote:[
Izdobrio je on davno,ako je to taj.Regulara lik skroz.
Sto je jedan moj dobar nastavnik prokomentarisao "Na kraju svi postanemo obicni ljudi, na jedan ili na drugi nacin".
Bolje se istrosit u mladosti nego pobudalit po stare dane...
MensurM

#2532 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by MensurM »

Kakvi su Švrakići bili?
Pravi Valter

#2533 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Pravi Valter »

HAVANA wrote:
jazzer wrote:Ne mislim da je bio neki problematican lik, mislim lik za crne hronike. Igrao lopte za FK Kosevsko brdo,
bio sminka, curice su ga bas volile.

Koliko sam cuo , a nisam ga odavno vidio, malo se provehabio zadnjih godina.
:shock: :lol: E nije to taj.
Ako ga ti znaš onda nije garant! :lol:
HAVANA

#2534 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

:D
tempuser

#2535 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Ne mogu, a da da ne prokomenarisem da je danas jako bitno spomenuti da si nesto cuo na dzumi i pomenuti u kojoj dzamiji. Kakve to veze ima?
Doduse, dokazano je da nestabilni likovi idu iz jednog ekstrema u drugi, iz teske delikvencije, ovisnosti itd u fanaticnu posvecenost vjeri pa su tema price petkom.
U pravu su oni koji su "heroje" tipa Cele Bajramovica postavili na pravo mjesto. Prije nego je razvio "posao" i postao "Babuka", dobrocinitelj, Ismet je lezao za najprizenmije i odvratnije krivicno djelo. Samo kratkovidi i kratkopameti tu mogu vdijeti nekog heroja i sl.
Last edited by tempuser on 01/02/2019 10:35, edited 1 time in total.
tempuser

#2536 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Sarajmen wrote: Nije korektno napisati da je Alija (Izetbegović) oslobodio Ismeta Bajramovića preostalog dijela zatvorske kazne, kada se zna da je Ismet bio povezan i vjeran Aliji Delimustafiću, koji je poslije prvih višestranačkih izbora postao ministar MUP-a , i to na insistiranje Fikreta Abdića.
Ne budi naivan... Osim cinjenice da on i Celo lezali zajedno, nista se nije moglo bez Alijinog fermana, pa ni postaviti kriminalca Delimistafica na mjesto ministra MUP-a. Sve je to islo tante za kukuriku na liniji SDA-SDS pa si na celo MUP-a dosla dva kuma! :-) To je inace pocetak sunovrata profesionalnosti policije koji i danas traje.
Nekad davno sam cuo pricu da je postojao audio snimak "intimnih trenutaka" izmedju zastitnika i sticenika u KPZ.
Ommadawn

#2537 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

tempuser wrote:Ne mogu, a da da ne prokomenarisem da je danas jako bitno spomenuti da si nesto cuo na dzumi i pomenuti u kojoj dzamiji. Kakve to veze ima?
Doduse, dokazano je da nestabilni likovi idu iz jednog ekstrema u drugi, iz teske delikvencije, ovisnosti itd u fanaticnu posvecenost vjeri pa su tema price petkom.
U pravu su oni koji su "heroje" tipa Cele Bajramovica postavili na pravo mjesto. Prije nego je razvio "posao" i postao "Babuka", dobrocinitelj, Ismet je lezao za najprizenmije i odvratnije krivicno djelo. Samo kratkovidi i kratkopameti tu mogu vdijeti nekog heroja i sl.
Sjo, sad da vidimo kakve li će tebi epitete prišiti zbog ovog? :lol:
tempuser

#2538 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Za mjesto stalnog boravka mi ne mogu nista, a za ostalo cu vjetovatno biti minimalno islamofob.
Meni jednostavno prica o marginalcima i dzuma ne idu u istu recenicu nit razumijem zasto je bitno pomenuti da si pricu cuo na dzumi i u kojoj dzamiji, osim ako vjera i dzamija takodjer nisu postali pitanje prestiza!?
agent_zero

#2539 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by agent_zero »

Slažem se sa @ommadawnom i @tempuserom.
sinuhe

#2540 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by sinuhe »

Javljao se na ovaj forum par puta covjek koji je bio u KPZ u isto vrijeme sa Alijom i Celom. Celo je kao seksualni predator isto radio i u zatvoru a jedan zatvorenik je pocinio samoubistvo.
Sigurno da je to poznanstvo Alije i Cele dosta bizarno iako je Alija bio na politickom odjelu zatvora.
insomnia78

#2541 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

tempuser wrote:
Sarajmen wrote: Nije korektno napisati da je Alija (Izetbegović) oslobodio Ismeta Bajramovića preostalog dijela zatvorske kazne, kada se zna da je Ismet bio povezan i vjeran Aliji Delimustafiću, koji je poslije prvih višestranačkih izbora postao ministar MUP-a , i to na insistiranje Fikreta Abdića.
Ne budi naivan... Osim cinjenice da on i Celo lezali zajedno, nista se nije moglo bez Alijinog fermana, pa ni postaviti kriminalca Delimistafica na mjesto ministra MUP-a. Sve je to islo tante za kukuriku na liniji SDA-SDS pa si na celo MUP-a dosla dva kuma! :-) To je inace pocetak sunovrata profesionalnosti policije koji i danas traje.
Nekad davno sam cuo pricu da je postojao audio snimak "intimnih trenutaka" izmedju zastitnika i sticenika u KPZ.
Snimalo hin mobitelom il je u pitanju bio “dvokasetas”
tempuser

#2542 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

Sarajmen wrote:
tempuser wrote:
Taraba si i mojne me više citirati na takav način. Imaš pdf politika a evo vidim i religija te zanima.
Komentarom da nije fer dovoditi Aliju u vezu sa Delimustaficem i Celom si pokazao ko je taraba. To sto se veze najveceg u Bosnjaka sa kriminalcima kose sa tvojim svjetonazorima sta treba da se pise na forumu nece promjeniti cinjenice. Bez Alijnog fermana se nije moglo nista!
vješalica

#2543 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vješalica »

santo gral wrote:
tempuser wrote:Ne mogu, a da da ne prokomenarisem da je danas jako bitno spomenuti da si nesto cuo na dzumi i pomenuti u kojoj dzamiji. Kakve to veze ima?
Zanimljiva teza. Mozda kao zakleti ateista cu zvucati mnogo sirovo ali...
Vidim spominje se sprega izmedju dzume i kriminala. Fasciniralo me to da kriminalci i to oni najgori imaju korjenje u vjeri. Pogledajte svu Beogradsku mafiju. Nema ga ni jedan da nema krščinu od po kile. To prisustvuje obredima kad su kamere tu, to je u prvim redovima, to se kune Bogom i Svecima...to ce ubit trudnu zenu dok kazes keks. Kod ostalih naroda i narodnosti ista prica. Ali i u svijetu je isto.U Italiji Totto Riina, jedan od najkrvavih mafijasa (naredio da se sin protivnikov rastopi u kiselini, je bio redovan u crkvi i jako pobozan. Alfonsino Al Capone je bio jedan od najvecih donatora za crkvu...
...i onda mi supljiraju kao "vjera je mjerilo slobode" ...
Vracam se na temu. Grijesim li ako kazem da su kriminalci prije bili izopsteni iz vjerskog zivota. Mislim da u "ono doba" nisu bili bas rado vidjeni u vjerskim objektima?
To što neko visi po džamijama, nosa tespihe ili kršćine od 100kg i bavi se najprizemnijim krivičnim djelima, nikako ne znači da oni predstavljaju vjernika niti religiju

Valja neovisno od toga što si zakleti ateista,trebaš da znaš, ako ništa, da nijedna religija ne podržava radnje koje su provodili kojekakve Ćele ili danas provode slični njemu

Ateisti brkaju mnogo toga kad je u pitanju religija, očito namjerno
tempuser

#2544 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tempuser »

santo gral wrote: Zanimljiva teza. Mozda kao zakleti ateista cu zvucati mnogo sirovo ali...
Vidim spominje se sprega izmedju dzume i kriminala. Fasciniralo me to da kriminalci i to oni najgori imaju korjenje u vjeri. Pogledajte svu Beogradsku mafiju. Nema ga ni jedan da nema krščinu od po kile. To prisustvuje obredima kad su kamere tu, to je u prvim redovima, to se kune Bogom i Svecima...to ce ubit trudnu zenu dok kazes keks. Kod ostalih naroda i narodnosti ista prica. Ali i u svijetu je isto.U Italiji Totto Riina, jedan od najkrvavih mafijasa (naredio da se sin protivnikov rastopi u kiselini, je bio redovan u crkvi i jako pobozan. Alfonsino Al Capone je bio jedan od najvecih donatora za crkvu...
...i onda mi supljiraju kao "vjera je mjerilo slobode" ...
Vracam se na temu. Grijesim li ako kazem da su kriminalci prije bili izopsteni iz vjerskog zivota. Mislim da u "ono doba" nisu bili bas rado vidjeni u vjerskim objektima?
"Biti vjernik" i tako iskazivati svoj nacionalni identitet i patriotizam je in, a kriminalci i slicni prate modu.
Namjerno sam napisao pod navodnicima jer se njihova osnovna djelatnost apsolutno kosi sa vjerom, ondnosno sve je to obicni folklor bez istinske duhovnosti.
insomnia78

#2545 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by insomnia78 »

Pa nije to samo od 90-tih niti je prisutno samo na nasim prostorima
vješalica

#2546 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vješalica »

santo gral wrote:Da, tacno. Ni jedna religija ne podrzava... zvanicno i napismeno. Kad si cuo da je neko izbacen iz neke vjerske ustanove zato sto je sumnjivog morala. Pusti šuplju.

...već vidim komentar moderatora " Imate temu religija, ovdje se prica o necem sasvim drugom" , te s toga odstupam od nastavka ove diskusije.
Odstupaš jer nemaš pojma o religiji,najlakše je pobjeći

Zar si još mislio da postoje religijske vođe a da su pravi vjernici?
Opet miješaš kruške i jabuke
Među nama svima postoje ljudi koji se javno deklariraju kao vjernici i kao na prvu se ponašaju veoma religiozno
A zapravo ako pogledamo postulate vjere oni ih ne slijede ili to rade polovično tj.šta im odgovara...
I religije su objasnile kakvi su ljudi zapravo oni koji glume da su vjernici a nisu
Kod nas je religija opasna stvar,ljudi je zloupotrebljavaju,a još uvijek je toliko sveto a ljudi iz religijskih struktura to max koriste za svoje dobro
Uzmimo za primjer skandale iz Crkve oko zlostavljanja djece,terorizam u ime Islama itd
Nijedna religija to ne podržava,nijedan bogobojazni vjerski službenik
vješalica

#2547 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vješalica »

Samo ti pokušavam razbistriti da u principu nemaš pojma o religiji i da pogrešno sve shvataš jer si namjernoneinformisan
HAVANA

#2548 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Pa zar i ovde religija. :lol: Moze li ista bez nje? :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2549 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by konektovan »

santo gral wrote:Eto vam ba religija, necu vam je. Sta vam je? Ko da sam vam u dijete dirnuo. Pa vidite li nesretnici dje vas je ta religija dovela? Vi nastavite po svom ja cu po svom i kapak. Javite mi kad vas religija dovede tamo dje vas vodi.
Momci sa Sarajevskog asfalta prije rata...
Gdje nas je religija dovela????
Post Reply