SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#2526 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

PA VI SE I NALAZITE A MI SLIKE NEMAMO :(
Michun

#2527 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

semlaca wrote:Ja imam veliku želju da Michunku vidim uživo.
Jutros me u Imoportaneu safatala neka žemska ispred parfimerije promoviše Dior hoće da me šminka. Jok reko fala, žurim ja.
Evo nek ti kaze nadinka kaka sam Z plavom sjenom :lol:
sorei

#2528 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Jel mi moze neko predloziti puder za suhu, presuhu kozu, a koji dobro pokriva? :zoka: Do nekih 35-40 KM. Svasta sam probala i nikad nisam nasla pravi. :roll:
Nadinka

#2529 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:
semlaca wrote:Ja imam veliku želju da Michunku vidim uživo.
Jutros me u Imoportaneu safatala neka žemska ispred parfimerije promoviše Dior hoće da me šminka. Jok reko fala, žurim ja.
Evo nek ti kaze nadinka kaka sam Z plavom sjenom :lol:
Michunka uvijek tip top, al nije tvoja plava vristeca plava, to j evise cini mi se ona plava sto na sivo ide (tacnije ona kako svjetlo siva sjena cesto izgleda kad je ja stavim :D ). Joj j ase sad ovdje osjecam privilegovano :P
Michun

#2530 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

vdivna wrote:Jel mi moze neko predloziti puder za suhu, presuhu kozu, a koji dobro pokriva? :zoka: Do nekih 35-40 KM. Svasta sam probala i nikad nisam nasla pravi. :roll:
kazu da su za suhu kozu najbolji oni tri u jedan.
mozda da odes u apoteke i pitas ima li avene ista - oni imaju tih proizvoda za suhu kozu.
pitaj i za vichy.
Znam da mnogo hvale Clinique Soft Finish Makeup samo je on skuplji...
*mima*

#2531 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Clinique je 79 km...ali se isplati....namaziv je i jako dugo traje.
sorei

#2532 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Hvala vam. :) A gdje ga mogu kupiti? Evo sam guglala, haman da se mora naruciti.
*mima*

#2533 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Importane..u prizemlju.
Partizzanka

#2534 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja sam juce malo citala o puderima i nasla da je za osjetljivu kozu najbolji onaj neki minerals fazon pudera ... vidjela sam da ih ima (sjetite se ja sam laik koji je 2x u zivotu koristio puder na nekih 20min (max factor onaj neki tecni) - rezultat je bilo toliko svraba po licu kao da sam sugava i crvenilo ... kriza)

jel to istina? da su ti minerals dobri za osjetljivu kozu???
sorei

#2535 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sorei »

Hvala mima. Probacu, ako je dobar ustedicu na cipelama. :D
*mima*

#2536 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Pitaj ih imaju li tester tog pudera.....vidjela sam da imaju testera kad sam kupovala jer su ni dale neke kremice da probam.......i sad cekam platu da kupim i kremu :-D ....al su dobre....al su i preskupe kreme....
bez_ideje

#2537 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ja dosla iz zijana :oops:
Mada,nisam toliko dekorative uzela-od farbi samo Catrice crveni lak
Ostalo: Olay complete care UV fluid,zastitne naljepnice za pete ,i raif za kosu :mrgreen:
Michun

#2538 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

bez_ideje wrote:Ja dosla iz zijana :oops:
Mada,nisam toliko dekorative uzela-od farbi samo Catrice crveni lak
Ostalo: Olay complete care UV fluid,zastitne naljepnice za pete ,i raif za kosu :mrgreen:
Ko zna za rajfove koji ne bole :)
Ja imam samo jedan koji sam u italiji kupila i to za Hebebnih 15 eura.
Nadinka

#2539 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote: Ko zna za rajfove koji ne bole :)
Ja imam samo jedan koji sam u italiji kupila i to za Hebebnih 15 eura.
Ja kupila jedan simpatican u Teranovoj, 7 km, crni s nesto malo na njemu, ne boli, inace isti problem svi oni iz accessorize-a i to :D
Najdraze su mi bile jedne trakice iz H&M-a koje sam imala, kao tri trakice spojene, one su bile super super umjesto rajfa
bez_ideje

#2540 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ne bole ? Mislis ne stezu......Ja to oprobavam tako sto kad udjem u radnju stavim rajif koji mi se svidja,pa dok ostalo obidjem,i dodjem do kase,ako ga ne osjetim-moze proci,uzimam :mrgreen: (objasnis prodavacici da ne bi bilo nesporazuma)
Michun

#2541 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

bez_ideje wrote:Ne bole ? Mislis ne stezu......Ja to oprobavam tako sto kad udjem u radnju stavim rajif koji mi se svidja,pa dok ostalo obidjem,i dodjem do kase,ako ga ne osjetim-moze proci,uzimam :mrgreen: (objasnis prodavacici da ne bi bilo nesporazuma)
ma ja to mislim...zaboli me glava bukvalno.
dobra taktika :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2542 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Kupila sam i ja nekidan 2 rajfa u CM-u ali nisam nasla za shodno da to prijavim :skoljka: :D

Inace ja sam pravi junkie za rajfovima, nema u kojim bojama ih nemam, i djidjama. :-)
Michunko meni su CM-ovi rajfovi uvijek dobri, ne bole, ne stezu, pa eto pogledaj...
Cuj 15 eura :roll: :lol:
Nadinka

#2543 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

ladyblue18 wrote:Kupila sam i ja nekidan 2 rajfa u CM-u ali nisam nasla za shodno da to prijavim :skoljka: :D

Inace ja sam pravi junkie za rajfovima, nema u kojim bojama ih nemam, i djidjama. :-)
Michunko meni su CM-ovi rajfovi uvijek dobri, ne bole, ne stezu, pa eto pogledaj...
Suti, ja sam jednom kupila jedan za 25 km prije 4 godine, u banja luci, predivan je bio, ali bio je apsolutno nenosiv-bas je stezao skroz
Nego niakko da odem do alte, gore na spratu ona radnjica sa djidjama, cini mi se da sma uprolazu zraknula zanimljive djidje za kosu ali nikako da odem pogledati
bez_ideje

#2544 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

A i ja gledam....30 KM. :shock:
Ja platila jedan u Kameleonu 15 KM(to je ta radnja u Alti ).....trebao mi za svadbe ,inace ne bi mi na pamet palo :mrgreen:
Ovaj moj kostao 1KM :lol: :lol: :lol: onaj obicni ,bez icega.........treba mi za moju rukotvorinu
Michun

#2545 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka wrote:
ladyblue18 wrote:Kupila sam i ja nekidan 2 rajfa u CM-u ali nisam nasla za shodno da to prijavim :skoljka: :D

Suti, ja sam jednom kupila jedan za 25 km prije 4 godine, u banja luci, predivan je bio, ali bio je apsolutno nenosiv-bas je stezao skroz
Nego niakko da odem do alte, gore na spratu ona radnjica sa djidjama, cini mi se da sma uprolazu zraknula zanimljive djidje za kosu ali nikako da odem pogledati
Ma bila ja odmoru u italiji i krenula na veceru u Rimu i naletim na radnju, sve rucni rad.
Fakat je lijep, vec se isplatio...kao neka tvrda siroka traka na kojoj su kristalici crni, i unutra ima samo tananu zicu.
Sad mi zao sto i sivi ne kupih. Vidjecu na vrecici kuci ime pa cu postaviti www.
Nadinka

#2546 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote: Ma bila ja odmoru u italiji i krenula na veceru u Rimu i naletim na radnju, sve rucni rad.
Fakat je lijep, vec se isplatio...kao neka tvrda siroka traka na kojoj su kristalici crni, i unutra ima samo tananu zicu.
Sad mi zao sto i sivi ne kupih. Vidjecu na vrecici kuci ime pa cu postaviti www.
Eh sam nam jos to stavi :) majko moja, nidokel necu s vama stici
Michun

#2547 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

bez_ideje wrote:A i ja gledam....30 KM. :shock:
Ja platila jedan u Kameleonu 15 KM(to je ta radnja u Alti ).....trebao mi za svadbe ,inace ne bi mi na pamet palo :mrgreen:
Ovaj moj kostao 1KM :lol: :lol: :lol: onaj obicni ,bez icega.........treba mi za moju rukotvorinu
Nemam drugih, vec taj 1. Mene mi :lol:
bez_ideje

#2548 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Image
Partizzanka

#2549 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

a ja sa tim H&M trakicama imam problem jer mi skliznu sa kose ... pa me nervira dodje mi do pola glave ... jal mi je kosa klizava jal mi je glav avelika hahaha
ili nemam iste trakice :)
Nadinka

#2550 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Partizzanka wrote:a ja sa tim H&M trakicama imam problem jer mi skliznu sa kose ... pa me nervira dodje mi do pola glave ... jal mi je kosa klizava jal mi je glav avelika hahaha
ili nemam iste trakice :)
Ma nisam ja sad nasla nijedne da mi valjaju, to su bile neke stare, kupila prije 3-4 godine, nema ih vise, raspale se :)
Post Reply