Još kad bi im rekao da većina firmi na ovaj fazon i u svijetu ne posluje u plusu godinama, ako i ikada
Pa jednom uberu trebalo 14 godina da postane profitabilan.
Dahopi wrote: ↑30/04/2026 09:50Čekaj, hoćeš reći ako je jelo recimo 10 KM u meniju, glovi/korpi se naplati 12 KM?
Jbt, za mene je bahatost izmišljanje raznih nameta za podizanje cijene dostave koju si već naplatio kroz proviziju od restorana. Pa onda staviš naknadu za dostavu do 2 kilometra, ali ne lezi vraže, ima i naknada ako je preko 2 kilometra. Pa daš dostavljaču 3 narudžbe, dok odnese one koji su pratili prioritet, meni donese hladno. A naplatio si i sto je uzbrdo i sto ti odrzavas svoju aplikaciju. Pa je jedno vrijeme bila varijanta i povrata kredita ako sam pokupiš svoju narudžbu, ali valjda skontali da se to ne isplati.peca777 wrote: ↑30/04/2026 14:36![]()
![]()
![]()
prikazivanje rezultata nema veze s profitom, barem u ovoj bransi. Zato i jeste minus milion ipo kod korpe, kod glofa, kolik ono, 4 miliona gubitka?
korpa korpa, uzima nas korpa, uzima nas bosnjo...a covjek vam dodao jos informacija, jok, tresko malo proguglati, nauciti, vidjeti kako rade dostavljacki servisi, da je bitan promet, uvecanje, zajmovi. Jok korpaa naaas uzima, joooj platio sam tli malke vise.
Majku mu pa ne koristi, evo ja je ne koristim prvi, jer mi se ne da, promijenio nacin ishrane. No ne pada mi na pamet da sertem svoje zakljucke koji su nidje veze.
Covjek vam napise jedan podatak za sjebat se, koliko je uberu i slicnima trebalo da postanu profitabilni, ni da vas takne![]()