Napisati ovo je fuj vec zbog ljudi iz SDA koji su to platili glavom.jeza u ledja wrote:SDA nikad nije bila probosanska stranka, niti je sad, niti ce ikad biti.
Identitet Bosnjaka
- CPT
#2526 Re: Identitet Bosnjaka
- Dozer
#2527 Re: Identitet Bosnjaka
Ziv bio...hajde procitaj jos jednom svoj, pa moj post, i onda mi reci kakve veze ima bilo sta sto si nalupetao u svom odgovoru na taj moj post...hAZNADAR wrote:Aha...to je toliko ocito, pogotovo danas, kada u najvecem broju medju svima ostalima - idu tvojim stopama, tj. iz BiH.Dozer wrote: Bosnjaci su i dalje najheterogeniji u BiH i sa razlicitim poimanjima identiteta. Ipak se moze reci i sa dubokim razlikama izmedju crvenih i zelenih - svi Bosnjaci su za BiH. I to bi trebalo da je iznad svih ostalih principa.
Ko je pricao o lokaciji zivljenja bilo koga...? O nekim crvenim, zutim, plavim, zelenim i sarenim...?
Jarane, danas svi idu po onoj staroj - trbuhom za kruhom, i savrseno svakoga zaboli za sve ovo o cemu ti ovdje pricas. A, u tom odlasku iz BiH trenutno prednjace Bosnjaci, tj. oni za koje ti kazes da su svi za BiH.
Onaj ko je za svoju drzavu ne ide nigdje, valjda, nego se i rukama i nogama trudi da sebi u svojoj zemlji napravi ono sta i kako mu odgovara i treba.
Toliko o tom najdrzavotvornijem faktoru u BiH...
Last edited by Dozer on 23/05/2019 20:18, edited 1 time in total.
- Dozer
#2529 Re: Identitet Bosnjaka
To gdje si ti rodjen naravno da nema veze ni sa cim. Poenta je u tome da i dalje lupetas sve i svasta, a nista ni s cim, i pri tome jos i pomalo petljas o sebi.CPT wrote: Znaci, da ti nacrtam? Ja sa ti dao bosanske statisticke podatke a ti nudis nesto sto je neko izvukao iz neceg... Bosnu napustaju svi, ne zadnjih 20 vec zadnjih 50 godina. Trenutno je najgore u zapadnoj Bosni (Kladusa, Cazin) ali ni blizu onom sto se desava u BL, PD ili Srbima uz Srbiju. Vecina Bosnjaka je krajeve napustila prije rata ili YT klip da bi shvatio?
Protiv bilo kojeg posla i rada nemam apsolutno nista, jer sam i sam radio sve i svasta u zivotu, ali poenta tog komentara nije usmjerena na baustelce, sto bi ti vrlo rado da spinujes na tu stranu, nego upravo i samo na tebe i tvoje petljavine.
Fino si rekao da si "treca generacija Bosnjaka u Sloveniji", a svako s osnovnom skolom zna sta to znaci.
Last edited by Dozer on 23/05/2019 20:20, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#2530 Re: Identitet Bosnjaka
Koliko je tebi godina i gdje si proveo rat?CPT wrote:Napisati ovo je fuj vec zbog ljudi iz SDA koji su to platili glavom.jeza u ledja wrote:SDA nikad nije bila probosanska stranka, niti je sad, niti ce ikad biti.Da je na celu bio "slucajni prolaznik" mozda bili i oni probosanska stranka.
- Sanjarko
#2531 Re: Identitet Bosnjaka
SDA. Stranka demonkratske akcije.
Ali za nju se i mnoge clanove iz te stranke nemoze reci da su anti-Bosanci. Sad to sto su krade kao i ostali, to je drugi par opanaka. Kapitalizam je na snazi samim tim i krade sa njim.
Samo na Zapadu na legalnije nacine i inkognito vrse kradzu u ovom kapitalizmu i sistemu a brinu se vise za narod. Dok SDA i druge stranke ovdje slicno kradu ali se nebrinu za narod uopste ili veoma malo.
Izuzetaka ima naravno uvijek i tamo i ovdje.
Samo na Zapadu na legalnije nacine i inkognito vrse kradzu u ovom kapitalizmu i sistemu a brinu se vise za narod. Dok SDA i druge stranke ovdje slicno kradu ali se nebrinu za narod uopste ili veoma malo.
- Dozer
#2532 Re: Identitet Bosnjaka
A ti si neki mazohista, sta li...? Ko te tjera da citas ba?Atego wrote:Jesi i naporan u pm
- славянин
#2533 Re: Identitet Bosnjaka
Vizionar 1985 wrote:SDA. Stranka demonkratske akcije.Ali za nju se i mnoge clanove iz te stranke nemoze reci da su anti-Bosanci. Sad to sto su krade kao i ostali, to je drugi par opanaka. Kapitalizam je na snazi samim tim i krade sa njim.
- CPT
#2534 Re: Identitet Bosnjaka
a to ima veze sa SDA kako tacno?jeza u ledja wrote:Koliko je tebi godina i gdje si proveo rat?CPT wrote:Napisati ovo je fuj vec zbog ljudi iz SDA koji su to platili glavom.jeza u ledja wrote:SDA nikad nije bila probosanska stranka, niti je sad, niti ce ikad biti.Da je na celu bio "slucajni prolaznik" mozda bili i oni probosanska stranka.
- CPT
#2535 Re: Identitet Bosnjaka
Kako onda ti ne znas?Dozer wrote:Fino si rekao da si "treca generacija Bosnjaka u Sloveniji", a svako s osnovnom skolom zna sta to znaci.
- jeza u ledja
#2536 Re: Identitet Bosnjaka
Ima veze sa ratom. Koliko ti je godina i gdje si proveo rat?CPT wrote: a to ima veze sa SDA kako tacno?
- CPT
#2537 Re: Identitet Bosnjaka
kakve veze ima moje pitanje sa ratom? i sta tebe zaboli? jel te stid? bar malo? znas koliko je ljudi platilo samo na Manjaci platilo glavom zbog clanstva u SDA?jeza u ledja wrote:Ima veze sa ratom. Koliko ti je godina i gdje si proveo rat?CPT wrote: a to ima veze sa SDA kako tacno?
- jeza u ledja
#2538 Re: Identitet Bosnjaka
Ne pitam te da polemises kakve ima veze vec da odgovoris gdje si bio u ratu?CPT wrote:kakve veze ima moje pitanje sa ratom? i sta tebe zaboli? jel te stid? bar malo? znas koliko je ljudi platilo samo na Manjaci platilo glavom zbog clanstva u SDA?jeza u ledja wrote:Ima veze sa ratom. Koliko ti je godina i gdje si proveo rat?CPT wrote: a to ima veze sa SDA kako tacno?
Jer ako nisi bio u BiH u ratu ili ako si cuclao cuclu nemas pravo da palamudis u ratu nekom ko je cijeli taj rat prezivio i nagledao se cetnika uzivo ko sto ti ocigledno ni u snovima nisi.
Ako ne odgovoris u sljedecem postu potvrdices mi da si balavac koji je cijeli rat proveo u Sloveniji.
Imas jos jedan post fore.
- CPT
#2539 Re: Identitet Bosnjaka
Bas? Moja geografska lokacija ima neke veze sa sudbinom SDA clanova u ratu? Nemoj zezati? Izvlacis nesto jako ruzno i podlo i tako se izvlacis?jeza u ledja wrote:Imas jos jedan post fore.
Samo jedan od poznatijih:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /180404104
- jeza u ledja
#2540 Re: Identitet Bosnjaka
Znaci jesi.CPT wrote:Bas? Moja geografska lokacija ima neke veze sa sudbinom SDA clanova u ratu? Nemoj zezati? Izvlacis nesto jako ruzno i podlo i tako se izvlacis?jeza u ledja wrote:Imas jos jedan post fore.
E sad ti meni, bezobrazni balavce, objasni, kako su bogati meni cetnici dolazili da me vode u logor, 2 puta, kad nisam bio u SDA, nit sam bio Bosnjak??
Cuj jel mene stid???? I ja izvlacim nesto ruzno i podlo?!??
Ono Fructal cuclalo dok su nas cetnici masakrirali.
Fuj!
- CPT
#2541 Re: Identitet Bosnjaka
A kakve sad ti imas veze sa ovom pricom? Ko je tebe spomenuo? Ili sve? Ko je ikad rekao da su samo SDA odvodili? Napisao si nesto jako ruzno i sad se na patetiku izvlacis? Bas?jeza u ledja wrote:Znaci jesi.CPT wrote:Bas? Moja geografska lokacija ima neke veze sa sudbinom SDA clanova u ratu? Nemoj zezati? Izvlacis nesto jako ruzno i podlo i tako se izvlacis?jeza u ledja wrote:Imas jos jedan post fore.
E sad ti meni, bezobrazni balavce, objasni, kako su bogati meni cetnici dolazili da me vode u logor, 2 puta, kad nisam bio u SDA, nit sam bio Bosnjak??
Cuj jel mene stid???? I ja izvlacim nesto ruzno i podlo?!??
Ono Fructal cuclalo dok su nas cetnici masakrirali.
Fuj!
- Atego
#2542 Re: Identitet Bosnjaka
Ne laskaj siDozer wrote:A ti si neki mazohista, sta li...? Ko te tjera da citas ba?Atego wrote:Jesi i naporan u pm
- jeza u ledja
#2543 Re: Identitet Bosnjaka
Ti si spomenuo ljude iz SDA, rat i zlocine, ne ja. Meni govoris da je ovo sto ja pisem o sebi patetika, a ti pises o nekom trecem i o necemu sto si vidio samo na slikama da bi imao o cemu palamudit??CPT wrote:
A kakve sad ti imas veze sa ovom pricom? Ko je tebe spomenuo? Ili sve? Ko je ikad rekao da su samo SDA odvodili? Napisao si nesto jako ruzno i sad se na patetiku izvlacis? Bas?
Kako te bolan nije stid?!??
Jesi li tu sa roditeljima? Otidji, pokazi im sta pises, da ti ukinu taj internet od sramote.
- CPT
#2544 Re: Identitet Bosnjaka
Procitaj sta sam napisao...I da, koristiti pricu jednog pojedinica (pogotovo sebe) je patetika koja nema veze sa pricom. Sigurno ces opaziti da sam govorio o nepoznatim licima ne o svojoj obitelj iako je Manjaca progutala veci dio moje obitelji. Kad izvalis glupost, priznaj i nastavi. A izvalio si konkretno i podlu glupost.jeza u ledja wrote:Ti si spomenuo ljude iz SDA, rat i zlocine, ne ja. Meni govoris da je ovo sto ja pisem o sebi patetika, a ti pises o nekom trecem i o necemu sto si vidio samo na slikama da bi imao o cemu palamudit??CPT wrote:
A kakve sad ti imas veze sa ovom pricom? Ko je tebe spomenuo? Ili sve? Ko je ikad rekao da su samo SDA odvodili? Napisao si nesto jako ruzno i sad se na patetiku izvlacis? Bas?
Jesi li tu sa roditeljima? Otidji, pokazi im sta pises, da ti ukinu taj internet od sramote.
- jeza u ledja
#2545 Re: Identitet Bosnjaka
Ne, odvratno, bezobrazno i ljigavo je koristiti zrtve rata da bi se pricalo o dnevnoj politici, iz Slovenije, od strane balavca koji rata nije vidio. I to da bi seruckao o stranci koja 25 godina unistava ovu zemlju.CPT wrote: Procitaj sta sam napisao...I da, koristiti pricu jednog pojedinica (pogotovo sebe) je patetika koja nema veze sa pricom. Sigurno ces opaziti da sam govorio o nepoznatim licima ne o svojoj obitelj iako je Manjaca progutala veci dio moje obitelji. Kad izvalis glupost, priznaj i nastavi. A izvalio si konkretno i podlu glupost.
Ljudi su bili mete cetnika jer su bili u SDA. Samo to po sebi ih ne cini probosanskom strankom. Bio sam i ja meta cetnika, kao i par miliona drugih ljudi.
Samo, ti nisi, pa nemas pravo ni o tome da pricas i uzimas zrtve u usta radi svog palamudjenja.
- madner
#2546 Re: Identitet Bosnjaka
Svjestnost o tome koliko je SDA probosanska odredjuje biraca.
Tragedija je sto kupe puno probosanskih glasova.
Jos jedna paralela sa susjedima.
Tragedija je sto kupe puno probosanskih glasova.
Jos jedna paralela sa susjedima.
- Impressum
- Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo
#2547 Re: Identitet Bosnjaka
jel Samra dva prezimena iz SDA zastupa sve Bosnjake ili samo onaj fasizoidni dio njih?
- CPT
#2548 Re: Identitet Bosnjaka
Jok, na meti su bil zbog svoje prouzbekistanske politike. Ti si pojedinac i tvoja prica nema veze sa citavom pricom o ratu. I poneki Srbi su bili na meti sto valjda znaci da je ovdje bio rat africkih plemena. Ogromno njih je platilo glavom bas zbog probosanske politike. Pricu jednog od poznatijih imas gore a takvih ima ogromno.jeza u ledja wrote:Ljudi su bili mete cetnika jer su bili u SDA. Samo to po sebi ih ne cini probosanskom strankom. Bio sam i ja meta cetnika, kao i par miliona drugih ljudi.
Samo, ti nisi, pa nemas pravo ni o tome da pricas i uzimas zrtve u usta radi svog palamudjenja.
- Dozer
#2549 Re: Identitet Bosnjaka
Balavac...prvo - strasno si bezobrazan. Drugo - strasno si nadobudan i nafuran da svoju nekakvu "pamet", a zapravo si supalj k'o crkveno zvono. Trece - i ja te pitam - kako te nije stid uopste u usta uzimati bilo sta cemu nisi licno prisustvovao, sta nisi licno dozivio i prezivio, i o tome pricati ljudima koji to sve jesu dozivjeli i prezivjeli?CPT wrote:Procitaj sta sam napisao...I da, koristiti pricu jednog pojedinica (pogotovo sebe) je patetika koja nema veze sa pricom. Sigurno ces opaziti da sam govorio o nepoznatim licima ne o svojoj obitelj iako je Manjaca progutala veci dio moje obitelji. Kad izvalis glupost, priznaj i nastavi. A izvalio si konkretno i podlu glupost.jeza u ledja wrote: Ti si spomenuo ljude iz SDA, rat i zlocine, ne ja. Meni govoris da je ovo sto ja pisem o sebi patetika, a ti pises o nekom trecem i o necemu sto si vidio samo na slikama da bi imao o cemu palamudit??
Imas li imalo obraza, imalo pameti, inteligencije, dostojanstva....?
Da znas da cu ti svaki sljedeci post, a u kojem spomenes rat i ljude koji su bili ovdje i prezivljavali ga, prijaviti kao OT i vrijedjanje ucesnika rata.
To svoje balavo i lazljivo piskaranje ostavi za neki slovenacki forum, ili tamo pricaj sve ovo o cemu ti "sve znas".
- CPT
#2550 Re: Identitet Bosnjaka
Cuj, filozofiras o svemu i svacemu i onda prodajes supljak? Sinoc si filozofirao o stanju Njemackoj koje si ti sigurno licno provjerio? Licno Vidio? Dozivio? Prezivio? Filozofiras o to kako se izseljavalo iz BIH iako to nisi licno provjerio, vidio ili dozivio? To zelis da kazes?Dozer wrote:Balavac...prvo - strasno si bezobrazan. Drugo - strasno si nadobudan i nafuran da svoju nekakvu "pamet", a zapravo si supalj k'o crkveno zvono. Trece - i ja te pitam - kako te nije stid uopste u usta uzimati bilo sta cemu nisi licno prisustvovao, sta nisi licno dozivio i prezivio, i o tome pricati ljudima koji to sve jesu dozivjeli i prezivjeli?CPT wrote:Procitaj sta sam napisao...I da, koristiti pricu jednog pojedinica (pogotovo sebe) je patetika koja nema veze sa pricom. Sigurno ces opaziti da sam govorio o nepoznatim licima ne o svojoj obitelj iako je Manjaca progutala veci dio moje obitelji. Kad izvalis glupost, priznaj i nastavi. A izvalio si konkretno i podlu glupost.jeza u ledja wrote: Ti si spomenuo ljude iz SDA, rat i zlocine, ne ja. Meni govoris da je ovo sto ja pisem o sebi patetika, a ti pises o nekom trecem i o necemu sto si vidio samo na slikama da bi imao o cemu palamudit??
Imas li imalo obraza, imalo pameti, inteligencije, dostojanstva....?
Da znas da cu ti svaki sljedeci post, a u kojem spomenes rat i ljude koji su bili ovdje i prezivljavali ga, prijaviti kao OT i vrijedjanje ucesnika rata.
To svoje balavo i lazljivo piskaranje ostavi za neki slovenacki forum, ili tamo pricaj sve ovo o cemu ti "sve znas".
Mislim da svi znaju (osim vas nacionalnih Bosanaca) da je SDA clanstvo bilo najkraci put do smrti u pocetku rata. Razlog nije bio "probosanstvo" ili anti "jugoslavenstvo" ako ti je tako lakse shvatiti. Prvi predsjednik drzave je iz SDA, vecina politicara je iz SDA. Sve to nema nikakve veze sa geografskom lokacijom autora. Napisati da SDA nije bila probosanska stranka je LAZ.
Sta si ti radio u ratu (ili nisi) mene zaboli q. Iskreno. Ne siluj ostale sa svojim licnom pricom i frustracijama zbog indentiteta. Ako imas neka potrazivanja zbog uscesca u ratu obrati se na nadlezno ministarstvo.
Usput, tema je Identitet Bosnjaka. Kao nacionalni Bosanac sta uopste znas o tome? Sta se to tome uopste tice?