Samo SDA ima privilegiju da koalira s kim hoce i zadrzi glasacku bazu. I nema tu mjesta kritici, kad Bakir nesto naumi to je uvijek za dobrobit naroda.denis.istok wrote:Sta mislite da je neko ponudio ovim NIP-ovcima koaliciju sa Našom strankom i da su pristali prije izbora, da bi osvojili ovoliko glasova? Ili obratno: Naša stranka i SBB. Ma hajte molim vas
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
statixx
#2526 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- denis.istok
#2527 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
https://--- NO LINKS ---/karamatic-odgovorio ... akozvanom/denis.istok wrote:A Boze dragi, tebi treba crtati!!Banksy wrote:
Samo je kod Dodika i Čovića sve bajno. Kod njih opozicija ne postoji, ljudi fino kokice u ruke i čekaju rasplet rata "na 23% BiH" kako vole ovi petokolonaši reći.
Jel to ono,
'ustaško-četnička koalicija rovari protiv Bosne, a Bošnjaci vlast prepuštaju petokolonašima...'
umjesto da se toj, jel, ustaško-četničkoj koaliciji, lijepo i pristojno, pridruži partiotska SDA,
sunce malo, brižno, patriotsko...![]()
Petokolonaši su oni koji nas zovu 23%, vidim nije ti jača strana odlazak na druge forume, ovdje si se utavorila i to je to.
CIK kaže 23%, ja kažem 12 ukupnog biračkog.
Moja kuća, lijepo mi.
Što, preporučuješ mi odlazak?
Dakle "23%" nas zovu oni koji ne podnose ništa Bosnasko-hercegovačko, Bošnjačko, normalno, multinacionalno... Hej, pa ti pricas o 23% glasova a ja o 23% teritorije BIH koje je Armija imala pod kontrolom na kraju rata (hajd gore dole koji procenat, nebitno, i oni nekad kazu 21 a nekad 24, kako koji portal). Procitaj šta pišem pa onda kometarisi. Tebi ti procenti ne daju spavati
- denis.istok
#2529 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
denis.istok wrote:denis.istok wrote:A Boze dragi, tebi treba crtati!!Banksy wrote:
Samo je kod Dodika i Čovića sve bajno. Kod njih opozicija ne postoji, ljudi fino kokice u ruke i čekaju rasplet rata "na 23% BiH" kako vole ovi petokolonaši reći.
Jel to ono,
'ustaško-četnička koalicija rovari protiv Bosne, a Bošnjaci vlast prepuštaju petokolonašima...'
umjesto da se toj, jel, ustaško-četničkoj koaliciji, lijepo i pristojno, pridruži partiotska SDA,
sunce malo, brižno, patriotsko...![]()
Petokolonaši su oni koji nas zovu 23%, vidim nije ti jača strana odlazak na druge forume, ovdje si se utavorila i to je to.
Moja kuća, lijepo mi.
Dakle "23%" nas zovu oni koji ne podnose ništa Bosnasko-hercegovačko, Bošnjačko, normalno, multinacionalno... Hej, pa ti pricas o 23% glasova a ja o 23% teritorije BIH koje je Armija imala pod kontrolom na kraju rata (hajd gore dole koji procenat, nebitno, i oni nekad kazu 21 a nekad 24, kako koji portal). Procitaj šta pišem pa onda kometarisi. Tebi ti procenti ne daju spavati
“Stvarno mi je fascinantno kako “neovisni” i “neutralni” analitičari Herceg-Bosnu najnormalnije nazivaju “takozvanom”, a kada ja kažem “takozvana Rebublika BiH” se redovito propnu na zadnje noge. Mala lekcija iz povijesti. Potpisom Washingtonskog sporazuma dogovoreno je primirje između Hrvatskog vijeća obrane i tzv. Armije Republike Bosne i Hercegovine, a teritorij koji su kontrolirali HVO i tzv Armija BiH je postao Federacija BiH na koju su HR HB i tzv. Republika BiH prenijeli svoje zakone i suverenitet. ( HR HB je u tom trenutku bila na nekih 21% BiH, a tzv. Republika BiH na nekih 23%)” – napisao je Karamatić.
- Alfons Kauders
#2530 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ni tebi sinko nije dobro. Trebao bi posjetiti doktora, ozbiljni su ovo prenosi.
- Banksy
#2531 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nisam razumjela da govoriš o bratskom HDZ-u, OK. Zbog te retorike su s SDA vezali zastave i bili jedni drugima nerazdvojni koalicioni partner 30 godina, sad razumijem.denis.istok wrote:
“Stvarno mi je fascinantno kako “neovisni” i “neutralni” analitičari Herceg-Bosnu najnormalnije nazivaju “takozvanom”, a kada ja kažem “takozvana Rebublika BiH” se redovito propnu na zadnje noge. Mala lekcija iz povijesti. Potpisom Washingtonskog sporazuma dogovoreno je primirje između Hrvatskog vijeća obrane i tzv. Armije Republike Bosne i Hercegovine, a teritorij koji su kontrolirali HVO i tzv Armija BiH je postao Federacija BiH na koju su HR HB i tzv. Republika BiH prenijeli svoje zakone i suverenitet. ( HR HB je u tom trenutku bila na nekih 21% BiH, a tzv. Republika BiH na nekih 23%)” – napisao je Karamatić.
- JThomas
#2532 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
a šta tu nije tačno bez sprdnje sa tzv-ovima. i to smo potpisali kao i dejton. nije da smo imali nekog velikog izbora, ali tako je.
- denis.istok
#2533 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Samo da je dodao koliko gdje zivi naroda, i da povrsina sama po sebi nije mjerilo.JThomas wrote:a šta tu nije tačno bez sprdnje sa tzv-ovima. i to smo potpisali kao i dejton. nije da smo imali nekog velikog izbora, ali tako je.
- denis.istok
#2534 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Procitaj jos jednom pa edituj odgovor. Ali na dobrom si putu. A u pravu si, vezale su se zastave do rata i u ratu, pa dobismo Ahmiće, Stupni do, Heliodrom, Gabelu. Ko ih je tad vezao nek veze opet. ova hzhb ce uvijek biti takozvana i zločinačka, o tome je sudjeno i presudjeno.Banksy wrote:Nisam razumjela da govoriš o bratskom HDZ-u, OK. Zbog te retorike su s SDA vezali zastave i bili jedni drugima nerazdvojni koalicioni partner 30 godina, sad razumijem.denis.istok wrote:
Last edited by denis.istok on 14/11/2018 13:03, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#2535 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Dugo me nije bilo na forumu, ali baš mi merak čitati ovo kmečanje.
Jedva čekam da im prodamo BH Telecom, ima da bude masovnih samoubistava uhljeba.
Jedva čekam da im prodamo BH Telecom, ima da bude masovnih samoubistava uhljeba.
- kmirsad
#2536 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Banksy wrote:
Moja kuća, lijepo mi.
Nigdje ne idi... slušao sam Fortu, programski principi su kao Vojno uputstvo nekog MTS-a u JNA... za upotrebu budučoj vladi... S tim uputsvom i maturant iz specijalne škole bit će dobar ministar... razrađijen se do najsitnih detalja...
- Dr. Kuca
#2537 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sega se razmetati procentima kad je sda pobjedila ubjedljivo u KS.
Iskreno iznenadjen sam da ce uspostaviti vlsst bez sda.
Neka im je sa srecom i upamet.
P.s. ovo sa novinarima je sranje.
Iskreno iznenadjen sam da ce uspostaviti vlsst bez sda.
Neka im je sa srecom i upamet.
P.s. ovo sa novinarima je sranje.
- cadburry
#2538 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
I ja znam da mnogi desnicari imaju antibosnjacke namjere. Drze Bosnjake bez vode, gaze ih autima bez da odgovaraju za to, njihova djeca ubijaju Bosnjake kako im se cefne, pa ne odgovaraju za to, cine vecinski bosnjacke gradove jednim od najzagadjenijih i najprljavijih gradova, uskracuju Bosnjacima autoputeve i magistralne ceste, sve ono sto je javno (a samim tim i bosnjacko) daju sebi bliskim tajkunima, a svojom pljackom i losom ekonomskom politikom etnicki ciste ovaj prostor od Bosnjaka, saljuci ih u Njemacku da peru tudje guzice. SDA je najbolji primjer takve antibosnjacke politike (a ni njeni derivati nisu daleko od toga), i hvala Svemogucem na situaciji u kojoj ce se Bosnjaci iz Kantona Sarajevo moci kutarisati SDA politike koja je toliko zla donijela Bosnjacima.MUNAFIK wrote:Ako tao redamo stvari onda da bude jasnije, dakle bez politickih koalicija i ko ce sa kim u vlast itd... govorimo o ideoloskom smjeru gradjana Sarajeva 64000 ljevih naspram 120 000 desnih...cadburry wrote:
Treba imati na umu da su SDP, Naša stranka i DF osvojili 64 000 glasova što je mnogo više nego SDA. SDA je izgubila voe izbore od ljevice i treba se povući u opoziciju.
Dakle ne mozes ti ideološki sve glasace ljevog bloka stavit pod jednu kapu, a ove druge gledat posebno... Jasno je šta je izbor u Sarajevu a ljeva ideologija nije NI BLIZU VECINE,građani Sarajeva su vecinom desni centar...
Zato treba biti optezan sa tim stavovima LJEVICARI ima nas.... Samo jos da se rijesimo ovoga i onoga i onda smo glavni.... Glavni kome? Glavni gdje? Ne mogu u Sarajevu biti glavni ljudi ljeve orijentacije i nametati svoje svjetonazore i politike kad svi skupoa imaju SAMO 64 000 glasova... Ako se zeli naprijed i ako se zeli nesto uraditi koaliciju prave LJEVI I DESNI i posebno se mora imati u vidu cinjenica da preko 120 000 glasaca je desno orijentisana i svako igranje sa IDEOLOGIJOM moze vrlo lahk dovest do pada Vlade...
Ja znam da mnogi FGR imaju jako ruzan odnos prema našim bošnjackim tradicijama i našoj vjeri i posebno loš odnos prema našim džamijama, ako krenu ovu poziciju koristit da taj ružan odnos prenesu u akcije pa prvi ću ja da se usprotivim, a podržavam ovu koaliciju...
Naravno, takva politika ce razne Cesire, Efendice i Budnje odvojiti od tendera, a mozda i u zatvor poslati, ako njihovi zlocini izadju na vidjelo, pa je potpuna jasna njihova kuknjava i narativ koji su kreirali (kao oni su osvojili 50 hiljada glasova, pa ne smiju u opoziciju), a koji ti ovdje na forumu prenosis.
-
SSemir
#2539 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nadam se da ce izvrsiti privatizaciju svih firmi u vlasnistvu kantona, da to vise ne bude mogucnost za uhljebljenje kad se sda vrati
- cyprus
#2540 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
http://saff.ba/zele-dokazati-da-su-grad ... 2G-49Srk_g
Kolika su pogan sad lijepo izlazi na vidjelo...
-
Nero Histrion
#2541 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
saff- samo se saff-unjat mogu i nista visecyprus wrote:http://saff.ba/zele-dokazati-da-su-grad ... 2G-49Srk_g
aktivno podrzavat izbor Hrvata, nema majorizacije
- Roccohljup
#2542 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ma hebe mi se koje ce nacionalnosti biti.....samo nek radi svoj posao kako treba. isto važi i sa svakog ministra.
-
Nero Histrion
#2543 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
nakon Saff-unjanja ocekujemo Faktor-e da zauzmu Stav-ove 
- madner
#2544 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To je nivo iznad ovog, mislim da se nece barkati.Alfons Kauders wrote:Dugo me nije bilo na forumu, ali baš mi merak čitati ovo kmečanje.
- kmirsad
#2545 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Alfons Kauders wrote:Dugo me nije bilo na forumu, ali baš mi merak čitati ovo kmečanje.
- Alfons Kauders
#2546 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Hoće, i to bez obzira na sastav vlasti. Viša sila je u pitanju.madner wrote:To je nivo iznad ovog, mislim da se nece barkati.Alfons Kauders wrote:Dugo me nije bilo na forumu, ali baš mi merak čitati ovo kmečanje.
- madner
#2547 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ti potpisi nista ne vrijede, ako treba opet ce promjeniti ruku koja je podpisala.Alfons Kauders wrote:Hoće, i to bez obzira na sastav vlasti. Viša sila je u pitanju.madner wrote:To je nivo iznad ovog, mislim da se nece barkati.Alfons Kauders wrote:Dugo me nije bilo na forumu, ali baš mi merak čitati ovo kmečanje.
Jedva čekam da im prodamo BH Telecom, ima da bude masovnih samoubistava uhljeba.Čak mi je u jednu ruku i draže da SDA bude ta koja proda Telecom.
To je zadnja linija odbrane, iza Volge nema zivota.
- Control panel
#2548 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Marjanovic nije za premijera. To ako NS uradi isto kao da su sebi pucali u glavu.
Ja navijam da marjanovic bude premijer.

Ja navijam da marjanovic bude premijer.
- Roccohljup
#2549 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma prodaja telekoma je samo pitanje vremena....i ja jedva cekam. kako radi toga da vidim kad novi vlasnik uzme metlu u ruke, tako i radi toga sto cemo napokon imati i bolju uslugu.Alfons Kauders wrote:Hoće, i to bez obzira na sastav vlasti. Viša sila je u pitanju.madner wrote:To je nivo iznad ovog, mislim da se nece barkati.Alfons Kauders wrote:Dugo me nije bilo na forumu, ali baš mi merak čitati ovo kmečanje.
Jedva čekam da im prodamo BH Telecom, ima da bude masovnih samoubistava uhljeba.Čak mi je u jednu ruku i draže da SDA bude ta koja proda Telecom.
- Alfons Kauders
#2550 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Onda nisu trebali ni potpisivati, ali jebi ga. Valjda se nadali da će se nekako izvući, ali čini se da ipak neće.madner wrote:Ti potpisi nista ne vrijede, ako treba opet ce promjeniti ruku koja je podpisala.Alfons Kauders wrote:
Hoće, i to bez obzira na sastav vlasti. Viša sila je u pitanju.Čak mi je u jednu ruku i draže da SDA bude ta koja proda Telecom.
To je zadnja linija odbrane, iza Volge nema zivota.