Radnja koja se radi iskljucivo desbicom zove se - drkanje.insomnia78 wrote:De nama neukima i priprostima jednom za vjeke vjekova objasnite sta je to lose u desnici?
Ilegalni migranti u BiH
- seln
#2526 Re: Migranti
- CPT
#2527 Re: Migranti
Realnim problemima? Kao npr? Izmisljena silovanja? Lazi o bombaskim napadima? Desnicari cak i ne priznaju da lazu&pretjeruju. To rade otvoreno i organizovano. Matrica koju prodaju fasisti u SAD se siri u Evropi. A zivot pocinje na americkom naci portalu._Scarlett_ wrote:Dokle god budete optuzivali ljude koji govore o realnim problemima kao o lazovima, desnica ce nastaviti da se jaca u Europi.Maraschino wrote:predrasude i stereotipisvjezi_ustipak wrote:
Po dosadašnjem iskustvu i kadija bi ti rekao isto.
Nakon tri generacije afro-azijskih useljenika u Evropi, propale integracije u drustva, ogromne stope nezaposlenosti, radikalizacije i teroristickih napada na zemlje koje su im pruzile gostoprimstvo i u kojima su rodjeni...tesko da ce ovi dalekoistocni migranti predstavljati ista bolje u EU.
jeftina radna snaga za EU uglavnom dolazi iz istocne Evrope i Turske. Ovo istocnije je najvise tu da pravi probleme i crpi socijalne fondove.Uglavnom oni nemaju nikakvih vjestina za ponuditi trzistu rada a najveci broj njih i nema posebne zelje da se integrise u razvijena drustva.
Kazes "propala integracija vecina imigranata u zapadnoj Europi", "ima ogromnih stopa nezaposlenosti, radikalizacije i teroristickih napada", problemi koje jasno vide svi koji imaju 2 oka, a ljudi ti pokusavaju ubijediti da je to zapravo samo laz![]()
To pricaj nekom drugom, neko ko ne zivi u toj zapadnoj Europi i to u gradu u kojem ima veliki broj imigranata.
- svjezi_ustipak
#2528 Re: Migranti
CPT wrote:
ili kao Brevik... al to se ne pika, zar ne?
dakle problem sa intergracijom imigranata u Evropi ne postoji?
- CPT
#2529 Re: Migranti
Kao jedan od hiljadu problema i ni blizu prvog mjesta... Znaci mene (a vjerovatno vecinu u Evropi) brine okolis, zdravstvo, sociala, skolstvo, itd....svjezi_ustipak wrote:dakle problem sa intergracijom imigranata u Evropi ne postoji?CPT wrote:
Zbog migranata i sa migrantima nisam imao problema iako radim sa njima svaki dan.
- svjezi_ustipak
#2530 Re: Migranti
CPT wrote:Kao jedan od hiljadu problema i ni blizu prvog mjesta... Znaci mene (a vjerovatno vecinu u Evropi) brine okolis, zdravstvo, sociala, skolstvo, itd....svjezi_ustipak wrote:dakle problem sa intergracijom imigranata u Evropi ne postoji?CPT wrote:
Zbog migranata i sa migrantima nisam imao problema iako radim sa njima svaki dan.
jel to mi ovdje pricamo o rang listi evropskih problema? da preimenujemo temu u okolis?
ili je tema o migraciji?
kad vec radis sa migrantima svaki dan...koliko si migranata vidio u Sarajevu i znas li uopste o kojoj populaciji je rijec?
- CPT
#2531 Re: Migranti
Ne... Jedan problem (zbog jako ociglednog razloga) potenciramo iako postoje hiljade drugih. Najlakse je pisati po sirotinji, siriti streotipe&laze i na tome kupiti glasove.svjezi_ustipak wrote: jel to mi ovdje pricamo o rang listi evropskih problema? da preimenujemo temu u okolis?
ili je tema o migraciji?
kad vec radis sa migrantima svaki dan...koliko si migranata vidio u Sarajevu i znas li uopste o kojoj populaciji je rijec?
Kroz BiH tj. Sarajevo je prosao simbolican broj ljudi, onako usput.
-
_Scarlett_
#2532 Re: Migranti
Da, istraumatizirane zene lazu da ih imigranti siluju jer su toliko zle i pakosneCPT wrote:
Realnim problemima? Kao npr? Izmisljena silovanja? Lazi o bombaskim napadima? Desnicari cak i ne priznaju da lazu&pretjeruju. To rade otvoreno i organizovano. Matrica koju prodaju fasisti u SAD se siri u Evropi. A zivot pocinje na americkom naci portalu.
Opet pokusavas ljudima koji zive u centru zbivanje, medju migrantima, da kazu da ono sto vide svojim ocima, da to zapravo ne postoji, da je sve to izmisljotina naci desnicara.
Alo, ja ne smijem izlaziti u kvart gdje mi je bila srednja skola poslije mraka vise, to je sada danger zone.
Prosle godine su u mom gradu doslovno 90% silovanja pocinili "ljudi stranog porijekla". Cak i ljevicarski politicari su postali svjesni problema koji postoje izmedju imigranata i ostatka drustva.
Bila jedna anketa prije par sedmica, u svim zapadnoeuropskim zemljama je velika vecina ljudi glasalo za "imigraciju" kao ono sto ih najvise brine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2533 Re: Migranti
Mislis kad dijaspora pise o stanju u BiHstakasa wrote:Kako je meni mucno slusat kad se neostvareni ljudi pisaju po onima sto su trenutno u jos vecoj muci od njih samih
- CPT
#2534 Re: Migranti
Da. Takve price se dobro placaju na naci portalima... Sad imaju YT kanale i kupe love od desnicara..._Scarlett_ wrote:Da, istraumatizirane zene lazu da ih imigranti siluju jer su toliko zle i pakosneCPT wrote:
Realnim problemima? Kao npr? Izmisljena silovanja? Lazi o bombaskim napadima? Desnicari cak i ne priznaju da lazu&pretjeruju. To rade otvoreno i organizovano. Matrica koju prodaju fasisti u SAD se siri u Evropi. A zivot pocinje na americkom naci portalu.![]()
Opet pokusavas ljudima koji zive u centru zbivanje, medju migrantima, da kazu da ono sto vide svojim ocima, da to zapravo ne postoji, da je sve to izmisljotina naci desnicara.
Alo, ja ne smijem izlaziti u kvart gdje mi je bila srednja skola poslije mraka vise, to je sada danger zone.
Prosle godine su u mom gradu doslovno 90% silovanja pocinili "ljudi stranog porijekla". Cak i ljevicarski politicari su postali svjesni problema koji postoje izmedju imigranata i ostatka drustva.
Bila jedna anketa prije par sedmica, u svim zapadnoeuropskim zemljama je velika vecina ljudi glasalo za "imigraciju" kao ono sto ih najvise brine.
Ljudi zive u centru zbivanja iako je BIH tek ove godina dobila nekoliko manjih grupa ljudi? Tragedija! Btw, zivim u blizini migrantskom centra i svaki dan radim sa migrantima.
- CPT
#2535 Re: Migranti
A sta zna dijaspora o migrantima u BIH kad su vidjeli (do danas) bar 50x vise migranata..._BataZiv_0809 wrote:Mislis kad dijaspora pise o stanju u BiHstakasa wrote:Kako je meni mucno slusat kad se neostvareni ljudi pisaju po onima sto su trenutno u jos vecoj muci od njih samih
- svjezi_ustipak
#2536 Re: Migranti
ja ne pisam po sirotini vec iznosim realne probleme. treca generacija francuza arapskog porijekla ima problema sa nalaskom posla i imaju jasan porast stope kriminala u svojim zajednicama i ti mi govoris da problema nema? a govorimo o ljudima koji su rodjeni u toj drzavi. Britanac arapskog porijekla pocini teroristicki akt protiv drzave u kojoj je rodjen jer se ne osjeca integrisanm. Isto se desi u Briselu, Nici i ParizuCPT wrote:Ne... Jedan problem (zbog jako ociglednog razloga) potenciramo iako postoje hiljade drugih. Najlakse je pisati po sirotinji, siriti streotipe&laze i na tome kupiti glasove.svjezi_ustipak wrote: jel to mi ovdje pricamo o rang listi evropskih problema? da preimenujemo temu u okolis?
ili je tema o migraciji?
zastita sirotinje je jedno ali zatvaranje ociju pred realnim problemima nije zastita sirotinje nego srljanje u opasnost i nastavka opasne ludacke politicke koja je dovela do tog problema i napravila izolaciju nekoliko miliona ljudi. jednako kako desnicari kupe jeftine bodove na migrantima isto rade i ljevicari. bez pojma i dokaza masu i papagajski ponavljaju istu mantru optuzujuci druge a ne nudeci nikakva rjesenja.
dakle ne znas nista o migrantima u sarajevu niti o kojoj populaciji pricamo? samo znas nesto sto procitas na vijestima?
Hoces da pricamo i migrantima u Salakovcu? Znas li barem ista o njima?
-
_Scarlett_
#2537 Re: Migranti
ALO, ja zivim na zapadu.CPT wrote:
Da. Takve price se dobro placaju na naci portalima... Sad imaju YT kanale i kupe love od desnicara...
Ljudi zive u centru zbivanja iako je BIH tek ove godina dobila nekoliko manjih grupa ljudi? Tragedija! Btw, zivim u blizini migrantskom centra i svaki dan radim sa migrantima.
U ovom gradu je bilo organizovanih doceka izbjeglica kad su tek stigli, tako da te neke price o izvornoj "mrznji" zapadnjaka prema migrantima mozes okaciti macku u rep. A ipak, za samo nekoliko godino se sve to promijenilo. Sada nema takvih doceka vise.
Ti mozes sebi ubijediti da je to zbog "americkih naci yt kanala" i ne zbog licnih iskustava ljudi ako ces se tako osjecati bolje. Nas koji zivimo tamo gdje zivimo ne mozes.
- stakasa
#2538 Re: Migranti
Ne, mislim kada djeca prepricavaju utakmice/vremena/dogadaje o kojima im je otac pricao. Ili kada upoznajem nove prijatelje preko foruma_BataZiv_0809 wrote:Mislis kad dijaspora pise o stanju u BiHstakasa wrote:Kako je meni mucno slusat kad se neostvareni ljudi pisaju po onima sto su trenutno u jos vecoj muci od njih samih
- CPT
#2539 Re: Migranti
Ti siris naci propagandu. Francuzi arapskog porijekla nisu problem "migranata" vec problem kolonija. Iste probleme imaju i Francuzi koji zive u istim gradovima. Sigurno znas kako zovu takve gradove i sta rade u vezi toga...svjezi_ustipak wrote:ja ne pisam po sirotini vec iznosim realne probleme. treca generacija francuza arapskog porijekla ima problema sa nalaskom posla i imaju jasan porast stope kriminala u svojim zajednicama i ti mi govoris da problema nema? a govorimo o ljudima koji su rodjeni u toj drzavi. Britanac arapskog porijekla pocini teroristicki akt protiv drzave u kojoj je rodjen jer se ne osjeca integrisanm. Isto se desi u Briselu, Nici i ParizuCPT wrote:Ne... Jedan problem (zbog jako ociglednog razloga) potenciramo iako postoje hiljade drugih. Najlakse je pisati po sirotinji, siriti streotipe&laze i na tome kupiti glasove.svjezi_ustipak wrote: jel to mi ovdje pricamo o rang listi evropskih problema? da preimenujemo temu u okolis?
ili je tema o migraciji?
zastita sirotinje je jedno ali zatvaranje ociju pred realnim problemima nije zastita sirotinje nego srljanje u opasnost i nastavka opasne ludacke politicke koja je dovela do tog problema i napravila izolaciju nekoliko miliona ljudi. jednako kako desnicari kupe jeftine bodove na migrantima isto rade i ljevicari. bez pojma i dokaza masu i papagajski ponavljaju istu mantru optuzujuci druge a ne nudeci nikakva rjesenja.
dakle ne znas nista o migrantima u sarajevu niti o kojoj populaciji pricamo? samo znas nesto sto procitas na vijestima?
Hoces da pricamo i migrantima u Salakovcu? Znas li barem ista o njima?
(Ne)integracija nema nikakve veze sa teroristickim aktom protiv drzave. Provjeri statistiku za SAD (npr).
- pirmin
#2540 Re: Migranti
Ili jos bolje, kad pita sta je lose u desnici koja vec 25 godina gura drzavu u sve dublje blato._BataZiv_0809 wrote:Mislis kad dijaspora pise o stanju u BiHstakasa wrote:Kako je meni mucno slusat kad se neostvareni ljudi pisaju po onima sto su trenutno u jos vecoj muci od njih samih
- svjezi_ustipak
#2541 Re: Migranti
CPT wrote:
Ti siris naci propagandu. Francuzi arapskog porijekla nisu problem "migranata" vec problem kolonija. Iste probleme imaju i Francuzi koji zive u istim gradovima. Sigurno znas kako zovu takve gradove i sta rade u vezi toga...
(Ne)integracija nema nikakve veze sa teroristickim aktom protiv drzave. Provjeri statistiku za SAD (npr).
Druze to sto radis se zove napad na mene i bez dokaza.
Jedini koji nema pojma o cemu govori i siri propagandu ovdje si ti. Ti si nacista koji svjesno pokusava unistiti bilo kakvu normalnu pricu o problemima imigracije da bi svojoj crnokosuljaskoj braci dao jos vise motiva da mogu mahati ratnim zastavama i siriti paniku.
Grozan si covjek koji koristi tudju nesrecu za svoju promociju.
I ne znas nista o problemima tih ljudi u Sarajevu i BiH. Ali tebe to ionako nije briga, zar ne moderni sljedbenice Himlera i Ajhmana?
Da ti nesto objasnim neuki covjece. SAD i Evropa nemaju iste probleme kad je rijec o imigraciji i drugacije rjesavaju svoje probleme.
"The majority of Belgian Islamic terrorists were of Moroccan decent, between the ages of 20 and 24, and had obtained a low level of education, according to the Royal Institute for International Relations, a Brussels-based think tank. ISIS recruiters prey on the alienation, poor economic prospects, and the feelings of belonging to two worlds but not fitting into either."
http://bigthink.com/philip-perry/does-b ... -terrorism
"There is evidence to indicate that support for terrorism is associated with rejection of a cohesive,
integrated, multi-faith society and of parliamentary democracy. Work to deal with radicalisation will
depend on developing a sense of belonging to this country and support for our core values. "
https://assets.publishing.service.gov.u ... review.pdf
"Analysts are not surprised by findings of a study that showed the majority of western terrorists were home-grown, pointing to the lack of social integration of Muslim migrants in Europe.
Although not the only factor, they say a lack of integration constitutes a major cause for terrorist attacks being carried out in the west.
The study by the Institute for International Studies in Italy showed that 73 per cent of successful terror attacks in Europe and the US were committed by citizens of the country where they took place."
https://www.thenational.ae/uae/lack-of- ... y-1.662575
Last edited by svjezi_ustipak on 01/06/2018 13:08, edited 2 times in total.
- insomnia78
#2542 Re: Migranti
‘ajde? Valjda se zato satraste nebil kako podpali pod vlast krscanske demokratske unijeseln wrote:Radnja koja se radi iskljucivo desbicom zove se - drkanje.insomnia78 wrote:De nama neukima i priprostima jednom za vjeke vjekova objasnite sta je to lose u desnici?
Last edited by insomnia78 on 01/06/2018 13:26, edited 1 time in total.
- CPT
#2543 Re: Migranti
Problemi? Od 259 ljudi ste napravili citavo tragediju. Katastrofa citava. Ko da niko nigdje nije vidio izbjeglice/migrante/.
259 ljudi.... To je je jedno manje izbjeglicko selo iz devedesetih... Ko da vas siluju na cesti.
Kakvi to problemi postoje a da nisu postajali devedesetih zbog BH izbjeglica? Tad nije bilo tuca? Kradja? Sve po PS? Znas bar priblizno kako je izgledao izbjeglicki centar sa 5000 (inace slicnih) ljudi? Znas koliko ljudi (desnicara) je njima hebalo sve po spisku svaki dan? Znas da su cak i palili domove za smjestaj... Zaboravio?
Ja za razlikod od 99,9% desnicara radim dzaba (u skoli) i anonimno. Najpoznatiji pljuvaci to rade za novac nacista i publicitet. Da su isti istovremeno (skoro 100%) i islamofobi, slucajnost!
259 ljudi.... To je je jedno manje izbjeglicko selo iz devedesetih... Ko da vas siluju na cesti.
Kakvi to problemi postoje a da nisu postajali devedesetih zbog BH izbjeglica? Tad nije bilo tuca? Kradja? Sve po PS? Znas bar priblizno kako je izgledao izbjeglicki centar sa 5000 (inace slicnih) ljudi? Znas koliko ljudi (desnicara) je njima hebalo sve po spisku svaki dan? Znas da su cak i palili domove za smjestaj... Zaboravio?
Ja za razlikod od 99,9% desnicara radim dzaba (u skoli) i anonimno. Najpoznatiji pljuvaci to rade za novac nacista i publicitet. Da su isti istovremeno (skoro 100%) i islamofobi, slucajnost!
- svjezi_ustipak
#2544 Re: Migranti
dakle zakljucili smo da je problem imigracije i terorizma povezan i da postoji problem integracije imigranat u drustvo u Evropi?CPT wrote:Problemi? Od 259 ljudi ste napravili citavo tragediju. Katastrofa citava. Ko da niko nigdje nije vidio izbjeglice/migrante/.
to smo potkrijepili i dokazima relevantnih agencija i naucnim istrazivanjima.
slazes se?
Ja nasrecu nisam imao ppotrebu da ikuda idem iz svoje kuce. Rodio se u Sarajevu. Zivio u ratu u Sarajevu, nastavio ziviti u miru.
Porediti izbjeglice iz BiH sa onim koji dolaze sada u BiH preko granice je neuporedivo. Radi raznih razloga.
Sto se tice tih 259 ljudi, ne znam o cemu govoris. U Salakovcu je broj bio veci.
U cijeloj BiH brojevi variraju. Tih 259 je neka tvoja brojka, koju si ti lupio. Tebi nije bitno jel 276 ili 259. Bitno je da ti izneses brojku. Kao da su vrece a ne zivi ljudi.
To za tebe nije nista neobicno. Dokazao si da nisi dorastao temi time sto ne znas raziku izmedju problema imigracije na dva razlicita kontinenta. Uz sve to napadas sugovornika i jos se hvalis kako pomazes.
Kako rekoh, ti si covjek koji koristi nesrecu drugih ljudi za svoju korist i promociju.
Covjece koji podrzavas naci propagandu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2545 Re: Migranti
stakasa wrote:Ne, mislim kada djeca prepricavaju utakmice/vremena/dogadaje o kojima im je otac pricao. Ili kada upoznajem nove prijatelje preko foruma_BataZiv_0809 wrote:Mislis kad dijaspora pise o stanju u BiHstakasa wrote:Kako je meni mucno slusat kad se neostvareni ljudi pisaju po onima sto su trenutno u jos vecoj muci od njih samih
- CPT
#2546 Re: Migranti
Da vidimo kakav olos siri histeriju:
citav REBEL MEDIA
citav RED ICE TV
99% Fox-a
Pamela Geller
Joseph Watson
Tommy Robinson
Katie Hopkins
Martin Sellner
Brittany Pettibone
Tim Cast
Peter Sweden
Lauren Southern
Ayaan Hirsi Ali
Sandra Solomon
itd, itd, itd...
Svi zive toga i svi recikliraju iste stvari 24/7....
citav REBEL MEDIA
citav RED ICE TV
99% Fox-a
Pamela Geller
Joseph Watson
Tommy Robinson
Katie Hopkins
Martin Sellner
Brittany Pettibone
Tim Cast
Peter Sweden
Lauren Southern
Ayaan Hirsi Ali
Sandra Solomon
itd, itd, itd...
- svjezi_ustipak
#2547 Re: Migranti
ti si isti kao i pobrojani.CPT wrote:Da vidimo kakav olos siri histeriju:
citav REBEL MEDIA
citav RED ICE TV
99% Fox-a
Pamela Geller
Joseph Watson
Tommy Robinson
Katie Hopkins
Martin Sellner
Brittany Pettibone
Tim Cast
Peter Sweden
Lauren Southern
Ayaan Hirsi Ali
Sandra Solomon
itd, itd, itd...
samo vam je predznak suprotan.
- CPT
#2548 Re: Migranti
Da, jako povezan. Najpoznatiji terosticki napad je izvrsio Breivik koji je dosao iz Afganistana, zar ne?! Terorizam je postojao i decenijama (IRA, ETA, ....) prije "migranata" i postojace poslije migranata. Neke direktne veze nema.
Problem sa integracijom postoji ali to opet nema direktne veze sa integracijom. U FRA (recimo) nisu problem migranti vec njihove bivse kolonije. A teroristicke napade obicno izvedu integrisani. Vise manje sve teroristicke napade u SAD izvedu bijeli/domaci stanovnici.
Izbjeglice iz BIH su za naciste u Evropi jednaki ovim ljudima. Pozeljni kao kuga, u obja slucaja. Madjarsku/Poljsku su jedva prihvatili u EU. A BiH/Srbiju bi primili kad i africka plemena tj. NIKAD.
Problem sa integracijom postoji ali to opet nema direktne veze sa integracijom. U FRA (recimo) nisu problem migranti vec njihove bivse kolonije. A teroristicke napade obicno izvedu integrisani. Vise manje sve teroristicke napade u SAD izvedu bijeli/domaci stanovnici.
Izbjeglice iz BIH su za naciste u Evropi jednaki ovim ljudima. Pozeljni kao kuga, u obja slucaja. Madjarsku/Poljsku su jedva prihvatili u EU. A BiH/Srbiju bi primili kad i africka plemena tj. NIKAD.
- CPT
#2549 Re: Migranti
znas uopste sta je suprotnost fasizma? btw, vecina gore navedenih ima lazni identitet.svjezi_ustipak wrote:ti si isti kao i pobrojani.CPT wrote:Da vidimo kakav olos siri histeriju:
citav REBEL MEDIA
citav RED ICE TV
99% Fox-a
Pamela Geller
Joseph Watson
Tommy Robinson
Katie Hopkins
Martin Sellner
Brittany Pettibone
Tim Cast
Peter Sweden
Lauren Southern
Ayaan Hirsi Ali
Sandra Solomon
itd, itd, itd...
samo vam je predznak suprotan.
nikod njih ne zivi blizu migranata, neki su vec osudjivani i svi primaju novac od ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2550 Re: Migranti
oni su fašisti
a vi ste mentalni fašisti
jer silujete razum ljudima
a vi ste mentalni fašisti
jer silujete razum ljudima