Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
P.Starck

#2526 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

LSD wrote: Nemamo mi odlicnu reprezentaciju, u pravu si ...ali zato finci koji uriniraju rutinski po nama i koji nam vec bježe 5 bodova imaju vrhunsku selekciju sa Toiviom, Sparvom, Uronenom, Lappalainenom i ostalim vedetama svjetske klase - a svi predvođenim taktičkim genijem sa klupe Markuu Kanervom.
Dok mi jadni se moramo krpiti sa nekakvim žutim prevarantom Prosineckim, nekim amaterima koji igraju po Juventusu, Arsenalu, Romi, Milanu, Hofenhajmu itd :sad:
I ova 4 boda što smo dosad osvojili iz 4 utakmice su super :bih: bod po bod, pa dokle doguramo :thumbup:
A 7 bodeva od 5 utakmica, ha? Malo je?
Još kad Armeniji otkinemo bod, zadržat ćemo ovo visoko 3 mjesto u grupi, i eto nas, pušemo fincima za vrat.
Ima još da se igra, još je bodeva u igri, što bi reko Pep Sušić.
turbofolk

#2527 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by turbofolk »

Za utjehu je to što su sinoć izmjene došle na vrijeme. Doduše Šunjić je morao vrlo rano napolje, ali je Duljević u pravo vrijeme uveden.
BHF_Manijak

#2528 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Fino sam pitao prije nego li je cirkus poceo, upravo ovdje na forumu (srecom ima dokumentovano) da se usaglasli forumsko misljenje - da li imamo dobre igrace i reprezentaciju, ali nas selektor (Mesa tada) jebe, da ne bude danas sutra hiljadu i jedan alibi za Prosineckog.
Forumski put tad ne rece da imamo karina ekipu i losu repku...

Trazili ste, eto vam ga, dos'o Robi da nas vadi iz govana. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2529 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Al se zato mudro šutjelo, tu i tamo po neki stidljivi komentar, dok je kako-tako išlo u LN 8-)
Zato se sad ide otvorenim đonom :thumbup:
BHF_Manijak

#2530 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Mene boli cundara svakako za tom pricom, niti sam komentarisao po temama, niti nesto s emocijom pratio, nego se upalih na ovaj komentar o igracima... :oops:

Sto se LN tice, Boga mi i tu je igra daleko daleko od briljantne bila. Vile nosale prilicno. Protiv Sjeverne Irske u oba meca visili, protiv Austije 'nako odigrali... Meni ni tu nije to nesto aman uvjerljivo bilo, al' eto.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2531 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Ne govorim za tebe nego generalno.
Pa jeste, tu je igra štucala, al su rezultati bili dobri i bilo je ovo o čemu ja govorim.
Trebao je Žuti i tad biti ubleha, ne da se čeka da zagovna kvalifikacije.
cyprus

#2532 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Al svaki put ista priča, sa svakim selektorom :-D Zar je fakat moguće da je baš svaki bio ubleha? I ja imam dokumentovano da sam na početku svake teme o novom selektoru konstatovao da će prije ili kasnije biti žestoko populjav i okarakterisan kao ubleha (parafraziram :-D ) To mogu garantovati da će se desiti sve i jednom našem selektoru u toku XXI stoljeća...

Također, svojevremeno sam jedno milion puta napisao da ćemo plakat za Safetovim vaktom :-D
Edin H.

#2533 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
Također, svojevremeno sam jedno milion puta napisao da ćemo plakat za Safetovim vaktom :-D
:shock:
Itsoktobealone

#2534 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Itsoktobealone »

cyprus wrote:
Apsolutno. Raja ga mrzi, al' činjenice su tu. Mi smo najbolji fudbal igrali pod Safetom. Onakve utakmice kao protiv Francuske u Parizu mi već godinama ne ponavljamo. Ni približno.
noiserr

#2535 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by noiserr »

Itsoktobealone wrote:
cyprus wrote:
Apsolutno. Raja ga mrzi, al' činjenice su tu. Mi smo najbolji fudbal igrali pod Safetom. Onakve utakmice kao protiv Francuske u Parizu mi već godinama ne ponavljamo. Ni približno.
Imali smo tada i bolju ekipu. Miske, Spahic, Salihovic, Vedo svi bili u formi i uglavnom igrali u dobrim timovima. 442 sa dva spica, Dzeko imao bruku vise prostora nije izolovan kao sada jer nas neka repka pricepi malo jace.

Hvala Safetu, ali ja mislim da sa Cirom ili Prosineckim smo mogli izaci iz grupe u Brazilu.
Itsoktobealone

#2536 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Itsoktobealone »

noiserr wrote:
Itsoktobealone wrote:
cyprus wrote:
Imali smo tada i bolju ekipu. Miske, Spahic, Salihovic, Vedo svi bili u formi i uglavnom igrali u dobrim timovima. 442 sa dva spica, Dzeko imao bruku vise prostora nije izolovan kao sada jer nas neka repka pricepi malo jace.

Hvala Safetu, ali ja mislim da sa Cirom ili Prosineckim smo mogli izaci iz grupe u Brazilu.
Provaljujete se redom svi. Nije ovo trenutno stanje u kojem smo mi losi. Ovo je ovako od kako je Safet dobio otkaz. Znaci Mesino vrijeme + Robijevo vrijeme. I jesu tada igraci bili bolji, al' i danas ih ima na pretek. Solidnih igraca sa dva serijska. I jebo li vas Prosinecki vise. Samo slijep covjek ne vidi da je on precijenjen do bola.

Mkhitaryan mi je jedan od najdrazih igraca, i ja sam odgledao S V E utakmice Azerbejdzana i sada i onda kad ih je Robi vodio. On je istu igru koju je vodio u toj reprezentaciji prepisao i ovdje kod nas, samo je razlika sto mi imamo 10x kvalitetnije igrace. Kad si Azerbejdzan od kojeg niko nista ne ocekuje, onda trom i pasivan fudbal ti donese neki rezultet i uspijes otkinuti bodove nekom jacem (kao sto je njegova ekipa i radila tokom tog mandata), al' kad si Bosna koja ima kapacitet za bolje i koja je realno po KVALITETI bolja reprezentacija, onda takva igra ti dozvoli da se nadigravas sa ekipama poput Finske, Austrije, Armenije, Grcke, Crne Gore i ostalih levata u kojem strepis mozes li izvuci bod ili zadrzati gol prednosti. Ekipama koje do prije par godine su bili dno kace Evropskog fudbala.

Shvatit cete valjda jednom kad srece nestane, a sva ruznoca BiH fudbala u reprezentaciji izadje na vidjelo. Do tada :run:
noiserr

#2537 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by noiserr »

Itsoktobealone wrote:Ovo je ovako od kako je Safet dobio otkaz.
O cemu ti pricas? Cuj od kad je Safet dobio otkaz. Ti se nesjecas Safetovih zadnjih utakmica. Kad smo katastrofalno igrali. Pocelo je prvo sa Nigerijom na SP, sbog Safetovih fix ideja ostavili Kolasinca na klupi, sto nas je debelo kostalo. Pa onda slijedece kvalifikacije i kiksevi sa Kiprom.

Cinjenica je da nam je to bila zlatna generacija. Mi smo sada po igrackom fondu dosta slabiji. Objektivno.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2538 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

noiserr wrote:Hvala Safetu, ali ja mislim da sa Cirom ili Prosineckim smo mogli izaci iz grupe u Brazilu.
haj ciro, ima covjek iskustva, dokazan, imas cime tu hipoteticku situaciju potkrijepit.
ali otkud ti prosinecki? cime te ubijedio da bi prosao bolje tada? hajd sto covjek nikakvog uspjeha kao trener/selektor nije imao, ali vidis li ti kvalitet igre nase reprezentacije trenutno? jesi li to ti zadovoljan kako ih je prosinecki postavio? :shock: :shock: :shock: :shock:
turbofolk

#2539 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by turbofolk »

Robert će biti drugi selektor u historiji koji nas je odveo na veliko takmičenje, prvi koji nas je odveo na europsko i prvi s kojim smo na velikom takmičenju prošli grupu :D :bih: :bih: :bih:
noiserr

#2540 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by noiserr »

izvrsni direktor wrote:
noiserr wrote:Hvala Safetu, ali ja mislim da sa Cirom ili Prosineckim smo mogli izaci iz grupe u Brazilu.
haj ciro, ima covjek iskustva, dokazan, imas cime tu hipoteticku situaciju potkrijepit.
ali otkud ti prosinecki? cime te ubijedio da bi prosao bolje tada?
Objasnio sam vec. Nevjerujem da bi ovaj odmorio Kolasinca protiv Nigerije i time napravio kardinalnu gresku koja nas je kostala drugog mijesta.
tap3ah75

#2541 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by tap3ah75 »

Roberteeeeeeeee!!!

Znaš li izmjenu napraviti?

Hebo te Zukanović.
izvrsni direktor

#2542 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

E da vidim hoce li posle danasnje utakmice imati obraza reci da imamo sanse i dalje.
Ja ocekujem da posle utakmice kaze da vise nemamo sansi, da on nije uspio u ovome i da mjesto prepusta nekome drugom da taj drugi ima dovoljno vremena da pripremi ekipu za baraz
kiligonzales

#2543 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

Kad kazu da ne moze Izet igrati u reprezentaciji... Gojak pokido zadnje dvije tekme ko njegov kompanjon iz Dinama. Jeli bi zajedno ko sto su jeli u ligi Evrope za Dinamo...
al-em

#2544 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by al-em »

Sve ti je.bem zuta ublehoooo
kiligonzales

#2545 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

noiserr wrote:
Itsoktobealone wrote:Ovo je ovako od kako je Safet dobio otkaz.
O cemu ti pricas? Cuj od kad je Safet dobio otkaz. Ti se nesjecas Safetovih zadnjih utakmica. Kad smo katastrofalno igrali. Pocelo je prvo sa Nigerijom na SP, sbog Safetovih fix ideja ostavili Kolasinca na klupi, sto nas je debelo kostalo. Pa onda slijedece kvalifikacije i kiksevi sa Kiprom.

Cinjenica je da nam je to bila zlatna generacija. Mi smo sada po igrackom fondu dosta slabiji. Objektivno.
Njegov je kiks bio onaj protiv Kipra u Zenici. Izrael mi se moze halaliti. Desetkovan Tim bio.
Bazinga1234

#2546 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

Robi, vrijeme je!
kiligonzales

#2547 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by kiligonzales »

izvrsni direktor wrote:E da vidim hoce li posle danasnje utakmice imati obraza reci da imamo sanse i dalje.
Ja ocekujem da posle utakmice kaze da vise nemamo sansi, da on nije uspio u ovome i da mjesto prepusta nekome drugom da taj drugi ima dovoljno vremena da pripremi ekipu za baraz
Da je obrazli Zuti bi Sam dao otkaz.
izvrsni direktor

#2548 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Pozvao lik nekog loncara, i dao mu priliku odma, uvodi ga u trenutku kada nam pobjeda ko suho zlato treba
Point.

#2549 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Otkaz, momentalno OTKAZ!
Itsoktobealone

#2550 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Itsoktobealone »

Itsoktobealone wrote:
Shvatit cete valjda jednom kad srece nestane, a sva ruznoca BiH fudbala u reprezentaciji izadje na vidjelo. Do tada :run:
Kao što rekoh za Prosinečkog.
Locked