Jedete li svinjetinu?
- Nastasia
#2526 Re: Jedete li svinjetinu?
Barba, mislim da jedenje svinjetine ne izvodi iz vjere.
Voliš li ti onako pivu popit?
- insomnia78
#2527 Re: Jedete li svinjetinu?
Tesko da neko jede sviLju i izvrsava ostale obaveze. Drugi je par opanaka sto su ‘šnjaci pogubljeni pa se iz navike izjasnjavaju Muslimanima
- Connaisseur Karlin
#2528 Re: Jedete li svinjetinu?
glupost, neka ljudi jeruju u Boga kako god znajuBarbaDue wrote:Ako je glasalo za A, a to radi svjesno nije musliman. Samo nosi muslimansko ime.
Caffeinated drinks such as coffee may be considered Haram
- kmirsad
#2529 Re: Jedete li svinjetinu?
znam za Bošnjake... i Muslimane...Jel Bosancima zabranjeno jest klempetinu... 
- kmirsad
#2530 Re: Jedete li svinjetinu?
Ja snam jednog Milana... iskreno vjeruje u Boga jedinoga... a jede klempuConnaisseur Karlin wrote:glupost, neka ljudi jeruju u Boga kako god znajuBarbaDue wrote:Ako je glasalo za A, a to radi svjesno nije musliman. Samo nosi muslimansko ime.
- uglavnomja
#2531 Re: Jedete li svinjetinu?
Nastasia wrote:Barba, mislim da jedenje svinjetine ne izvodi iz vjere.
uh
mislim izvan bosne
-
moonca
#2532 Re: Jedete li svinjetinu?
Ma probao si, al' je bilo zapakovano u celofanu.Warashii wrote:Jbte umrijet cu a necu probati najukusnija i najkvalitetnija jela na svijetu.
SALIM SE, u biti nista veliko neces propustiti.
Mnogi se dave jastogom, meni je bez veze. Neki ih jedu od malih nogu i tu nastaje ljubav prema nekim jelima.
Tu mogu svrstati i gicu.
-
Bodkin
#2533 Re: Jedete li svinjetinu?
Plus sto naravno ne zna kako izgleda masovna proizvodnja svinjetine. Cuo negdje i to je takoNastasia wrote:Nekad davno sam čitala da krava ne jede svoju balegu zato što preživa.BarbaDue wrote:znaš kad bi ja teletinu jeo da znam da jede balegu...nikad!Bodkin wrote:Najbolje je ovo “svinja jede govna”, a vidjeli je jednom na filmu
...al' stvarno, gdje da jedeš nešto što jede svoju kaku, i to svakodnevno
Ishrana nekih životinja je teška za njihovu probavu i jedu svoj izmet zato što im (ne sjećam se kako) olakšava probavu
Recimo, i zečevi jedu svoju kakicu![]()
- Connaisseur Karlin
#2534 Re: Jedete li svinjetinu?
a sto sad da radi sa kafom, ako se ista u Islamu preporucuje da se ne konzumira, a kod mormona je zabranjenakmirsad wrote:Ja snam jednog Milana... iskreno vjeruje u Boga jedinoga... a jede klempuConnaisseur Karlin wrote:
glupost, neka ljudi jeruju u Boga kako god znaju
... i sve mljacka...
- jeza u ledja
#2535 Re: Jedete li svinjetinu?
Odakle ti to da svinje jedu svoju kaku svakodnevno?BarbaDue wrote:znaš kad bi ja teletinu jeo da znam da jede balegu...nikad!Bodkin wrote:Najbolje je ovo “svinja jede govna”, a vidjeli je jednom na filmu
https://scribbles50.wordpress.com/2015/ ... -pigs-eat/
- uglavnomja
#2536 Re: Jedete li svinjetinu?
promijeni vjeruConnaisseur Karlin wrote:a sto sad da radi sa kafom, ako se ista u Islamu preporucuje da se ne konzumira, a kod mormona je zabranjenakmirsad wrote:Ja snam jednog Milana... iskreno vjeruje u Boga jedinoga... a jede klempuConnaisseur Karlin wrote:
... i sve mljacka...
- kmirsad
#2537 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne znam ti ja to moja ljubavi... nisu đaba moroni...Connaisseur Karlin wrote:a sto sad da radi sa kafom, ako se ista u Islamu preporucuje da se ne konzumira, a kod mormona je zabranjenakmirsad wrote:Ja snam jednog Milana... iskreno vjeruje u Boga jedinoga... a jede klempuConnaisseur Karlin wrote:
... i sve mljacka...
Nego kakva je situacija sa bodljikavim prasetom...
- Connaisseur Karlin
#2538 Re: Jedete li svinjetinu?
promijeni vjeru[/quote]uglavnomja wrote:a sto sad da radi sa kafom, ako se ista u Islamu preporucuje da se ne konzumira, a kod mormona je zabranjenaConnaisseur Karlin wrote:Ja snam jednog Milana... iskreno vjeruje u Boga jedinoga... a jede klempukmirsad wrote:
... i sve mljacka...
a pravljenje kurha sa germom je isto haram u islamu
ma poanta je da su relgije formirale pravila isrhane u skladu sa tradicijam i geografskim polozajem zjednica , mnoge relgije posjeduju zajednicke zabrane ili prijeldoge o nekonzmmiranju pojedinih proizvoda
ljudi ne izlaze iz relgije konzumiranjem hrane, glupost
- Connaisseur Karlin
#2539 Re: Jedete li svinjetinu?
pa prijeldozi konzumiranja, zabrana i slicno su ok u relgijma , s boziom da se relgije prakticiraju u svakoj sferi zivota, no danas je uloga religija promjenjenakmirsad wrote:Ne znam ti ja to moja ljubavi... nisu đaba moroni...Connaisseur Karlin wrote:
a sto sad da radi sa kafom, ako se ista u Islamu preporucuje da se ne konzumira, a kod mormona je zabranjena![]()
Nego kakva je situacija sa bodljikavim prasetom...
bodljikvo prase
-
Bodkin
#2540 Re: Jedete li svinjetinu?
Cuo. Cuj odakle. Nije valjda vidio svinju uzivojeza u ledja wrote:Odakle ti to da svinje jedu svoju kaku svakodnevno?BarbaDue wrote:znaš kad bi ja teletinu jeo da znam da jede balegu...nikad!Bodkin wrote:Najbolje je ovo “svinja jede govna”, a vidjeli je jednom na filmu
https://scribbles50.wordpress.com/2015/ ... -pigs-eat/
- uglavnomja
#2541 Re: Jedete li svinjetinu?
Connaisseur Karlin wrote: ljudi ne izlaze iz relgije konzumiranjem hrane, glupost
kad naletis na neku u nikabu ili kavkog bradonju u galabiji, sve po ps-u ... priupitaj ih malo o tome
- BarbaDue
#2542 Re: Jedete li svinjetinu?
Nastasia, u ovom je fol...Nastasia wrote:Barba, mislim da jedenje svinjetine ne izvodi iz vjere.
P.S. Samo govorim šta je istina.insomnia78 wrote:Tesko da neko jede sviLju i izvrsava ostale obaveze. Drugi je par opanaka sto su ‘šnjaci pogubljeni pa se iz navike izjasnjavaju Muslimanima
-
kakavdanakneiskustvu
#2543 Re: Jedete li svinjetinu?
BarbaDue wrote:Ako je glasalo za A, a to radi svjesno nije musliman. Samo nosi muslimansko ime.
onaj ko svjesno pije alkohol,ko svjesno posjecuje kladionice,ko svjesno vara suprugu,svjesno psuje boga takodje nije musliman slozicemo se,samo nosi muslimansko ime?
- Connaisseur Karlin
#2544 Re: Jedete li svinjetinu?
to je njihov problem i nek' se skontresisu na sebeuglavnomja wrote:kad naletis na neku u nikabu ili kavkog bradonju u galabiji, sve po ps-u ... priupitaj ih malo o tomeConnaisseur Karlin wrote:
ljudi ne izlaze iz relgije konzumiranjem hrane, glupost![]()
- Nastasia
#2545 Re: Jedete li svinjetinu?
Barba, iz vjere koliko znam izvodi samo nijekanje Boga, klanjanje drugim Bogovima/božanstvima.BarbaDue wrote:Nastasia, u ovom je fol...Nastasia wrote:Barba, mislim da jedenje svinjetine ne izvodi iz vjere.
Voliš li ti onako pivu popit?P.S. Samo govorim šta je istina.insomnia78 wrote:Tesko da neko jede sviLju i izvrsava ostale obaveze. Drugi je par opanaka sto su ‘šnjaci pogubljeni pa se iz navike izjasnjavaju Muslimanima
E sad ne mora da znači da ne izvršava druge obaveze.
Subjektivno, i ja bih rekla da onaj ko pije ne izvršava druge obaveze, jer tako na prvu izgleda, ali ne znam šta ko radi iza zatvorenih vrata.
Nije Islam baš TOLIKO isključiv.
- Connaisseur Karlin
#2546 Re: Jedete li svinjetinu?
Islam u BiH nije iskjuciv, ali jeste u serijatksim drzavamaNastasia wrote:
Nije Islam baš TOLIKO isključiv.
svaka relgija je iskljuciva ako ima dovoljno sansi u drustvu koju je prakaticira
- BarbaDue
#2547 Re: Jedete li svinjetinu?
Tako je, slažem se. Naravno, uvijek se može doći tobe s'tim da će za svoje postupke kad tad odgovarati.kakavdanakneiskustvu wrote:BarbaDue wrote:Ako je glasalo za A, a to radi svjesno nije musliman. Samo nosi muslimansko ime.
onaj ko svjesno pije alkohol,ko svjesno posjecuje kladionice,ko svjesno vara suprugu,svjesno psuje boga takodje nije musliman slozicemo se,samo nosi muslimansko ime?
- Nastasia
#2548 Re: Jedete li svinjetinu?
.
Last edited by Nastasia on 24/03/2018 19:13, edited 1 time in total.
- Nastasia
#2549 Re: Jedete li svinjetinu?
Nastasia wrote:Ja koliko znam, a zovite Arzu da me ispravi ako griješim, (rekla bih smrčka, al' po njemu smo svi osuđeni na vječnu vatru) Kur'an nije toliko isključiv što se tiče izlaska iz vjere i prema Kur'anu iz vjere izvodi samo negiranje da je Bog Allah i obožavanje još nekoga osim Allaha, te čini mi se, bavljenje "crnom magijom" iliti sihirima. A kur'an je isti i u BiH i u šerijatskim državama.Connaisseur Karlin wrote:Islam u BiH nije iskjuciv, ali jeste u serijatksim drzavamaNastasia wrote:
Nije Islam baš TOLIKO isključiv.![]()
svaka relgija je iskljuciva ako ima dovoljno sansi u drustvu koju je prakaticirarelgije ovise od drustva
Kako tako lahko osuđujemo i etiketiramo ljude. "Ti nisi musliman" ko da eto neko zna šta je u nečijem srcu i duši i šta radi iza zatvorenih vrata.
Konzumiranje svinjetine je jednak grijeh konzumiranju alkohola, ali je i dalje samo to - grijeh.
- insomnia78
#2550 Re: Jedete li svinjetinu?
To kad je ugoditi vlastitoj guzici. Hiljadu olaksanja. Zato svi iz pika navale za one teroriste aaa oni nisu muslimani